Şimdi Ara

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FERROKROM

quote:

Mağdur olduğunu düşünenler için bir açıklama yapayım, 01 Mart 2015 tarihinden bu güne, Pelin Ltd faturası ile pahalıya ürün aldığını belgeleyene fiyat farkını derhal takdim edeceğiz. Lütfen bu bilgiyi arkadaşlarınıza da iletin.

Sizin distrübitör olduğunuz üründe gsa elektronik faturasıyla da olsa geçerli midir bu iadeniz?

Bu mesajıma halen cevap gelmedi, distrubitör firmadan cevap bekliyoruz. Her ilgili ve ciddi firmanın yapması gerektiği gibi...
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    sana senin anlayacağın espiriler yapıyorum kıymetimi bil.
  • Distrübitör den herhangi bir cevap yok, ilginç...Bu arada farklı bir noktaya da deyinmek istiyorum, distrübitör diyor ki gsa ile ticari anlaşmazlık yaşadıktan sonra anlaşmamızı karşılıklı olarak feshettik ve aradaki bayi marjını ortadan kaldırarak düşük fiyattan satmaya başladık. Fakat Dikmen elektronik'e de ürün veriyorlar ve dikmen de aynı düşük fiyattan sattı bu ürünü muhakkak onlar da düşük fiyata rağmen bayi karı koymadan satmamıştır. Demek ki gsa sağlam kar ediyormuş, giydirebildiğine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

ya cahil deyip duruyorsun da tek bir cevap alamadık senden bu konuda yok crosover şu kadardır yok sürücü bu kadardır.basit bir cevap vereceksen ver vermeyeceksen artık mesaj yazmana gerek yok niye uzatıyorsun tamam ben cahilim sen bilgilisin göster bilgini bize gösteremiyorsan sus.şu hoparlor 102 bin euro eder mi normal şartlarda?ha satıcı istediği fiyatı söyler almak isteyen de istediği fiyata alır ben bunu zaten söylüyorum.benim asıl bahsettiğim şey hifinin zaten abartılmış bir sektör olduğu üreticinin zaten üzerine kat kay koyduğu bir yerde satıcı distiributor 100 lira fazla söyledi diye yaygara koparmanın gereksiz olduğu.değeri neydiki neye göre fazla diyoruz neye göre az diyoruz?başından beri konu ile birebir alakalı yazıyorum ama daha kaç kez yazmam gerektiğini anlamadım hala.

eray sen yazabiliyorsan ben ayaklarımla bile yazabilirim demektir kardeş sen dert etme kendine bak defalarca dedğim gibi.

ilkerinanç,

neden ısrarla yazdıklarımı okumayıp cevap yazıyorsunuz? yazdığım mesajları okuyun zaten tümünün cevapları mevcut. okumazsanız cevap almanızın imkanı yok ki, değil mi?

100.000 $ hoparlörün maliyeti 1000$ etmez iddiası sizin, 103.000€ hoparler içinde iddia sizin benden kanıt bekliyorsunuz. İddia sahibi olarak kanıt göstermek size düşer neden inatla anlamak istemiyorsunuz.

b&w bu hoparlörü ile ilgili maliyet hesabı tarafımızdan yapılamaz diye 2 defa ayrı ayrı cevaplarda yazdım. yine yazayım, kullanılan parçaların çoğu sürücüler vs dahil piyasada satılan ürünler değil, bu hoparlör için üretilmiş tamamen özel ürünler, kasa yapısı standart birşey değil tamamen özel kalıp, kasa malzemesi keza yine aynı. Yani tasarım ve üretim öncesi maliyetleri kenara bırakıyorum parça maliyetini bile hesaplayacak en ufak bilgi yok elimizde.

Ben size genel olarak tahminimin ne olduğu yazdım imalat satış maliyeti arasında benim tahminimce 5-7 kat fark olduğunu belirttim, 40 tane örnek verdim parça maliyetleri ile ilgili ne yazdıklarımı okumuşsunuz ne söylediğim sitelere girip bakmışsınız. sizin amacınız zaten birşey öğrenmek bir yere varmak olsa çoktan bunları yapıp sonra yazıyor olurdunuz.

Tekrar yazayım biraz sıfır bilgi ile yazı yazma saplantısından kurtarır belki sizi,
    Peak Consult Peak Consult InCognito XII hoparlör 16.000 $ gibi bir fiyata satılıyor.
    Üzerinde kullanılan sürücüler audiotechnology c-quenze, scan speak revelator, perakende fiyatları topladığınızda 1200 $ yapıyor
    Xover da kullanılan duelund kapasitörler, kart, kablo, bobin ve dirençleri toplayınca 600 $ yapıyor
    wbt Giriş terminalleri ve plaka fiyatı 300 $
    sadece ve sadece sürücü, terminal ve crossover maliyeti 2.100 $. bu fiyat tabiki perakende fiyatı üreticiler bu fiyatlardan almıyorlar. Ama sizin hesaba göre 160 $ bile tutmamalı, hadi sonradan bir anda kafanızdaki maliyet 10 katına çıktı 1.600 $ da tutmaması lazım. E orayı da geçmiş olduk
    Bu maliyetin içinde, çok kaliteli kabin imalatı ve gerçek agaç, deri kaplama yok, damping materyalleri yok.
    Tasarım maliyetleri, ölçüm maliyetleri yok, yazılım maliyetleri, prototip maliyetleri v.s. yok.
    Sabit maliyetler, yatırım maliyetleri, stok maliyeti, pazarlama maliyeti, bakım/onarım maliyeti, garanti maliyeti v.s. de yok

Bakın ben bir örnek verdim kabaca bir şeyler hesapladım. Siz herhangi 100.000 $ a satılan bir hoparlörün 1000$ dan daha düşük maliyete sahip olduğunu ispatlayacak en ufak bir rakam örnek link bilgi vs paylaştınız mı? hayır. sadece ve sadece işkembeden sallamak yaptığınız, ben bu kadar etmez diyorum haricinde ne dayanağınız var? en ufak bir şey yok.

bu verdiğim örneği de okumadan tekrar b&w 103.000€ olmadığını ispatlayın diye cevap gelecek ondan korkuyorum. bundan sonra zaten bu mantıkta yazan birisi için yazacak bir şeyim pek kalmıyor yazılanlar duvara çarpıp aynen geri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 25 Mayıs 2015; 12:10:20 >

• bunu konunun başında söylemiştim ben.pelile alakası yok bence demiştim.sonra da eklemiştim yalnız bir noktayı bla bla...merak eden okur benimle kavga edeceğine
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    hadi 10 bin dolar olsun bin dolara takılma arada çok uçurum var onu anlatmaya çalışıyorum dedim ama okumuyorsun diyen adam benim mesajımı görmüyor bile demekki.okumuyorsan görmüyorsan cevapta vermeye çalışmana gerek yok kdundar.103 bin euroluk hoparlorun maliyeti ne olabilir diye sordum hala masal anlatıyorsun bana.pardon senli benli oldu.zatı aliniz masal anlatıyorsunuz bize.bir rakam vereceksiniz efendim çok zor değil.
    neyse bu gene iyi canhifide bir ara 470 küsür bin liraya focal vardı.altın kaplama sanırım tam bakamadım ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mayıs 2015; 12:15:20 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Suriyeli Mülteci mısın sen ancak mı turkce bu kadar anlıyorsun sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    senin yazabildiğin kadarını anlıyorum ancak.
    "ancakmı türkçe bu kadar anlıyorsun" ne lan hangi dilde bu böyle?
    Zekasizlar anlamıyor detaylı yazın ca

Bu kadarı bile fazla sana

zekasızlar anlamıyormuş bak kendin söyledin.üstüme alınmıyorum yani.düzgün yazarsan herkes anlar.
  • Beyler böyle giderse sizin muhabbet karakolda bitecek Artık biraz sakinleşip , konunun özüne gelerek şu aşırı karları bir konuşsanız Dikmen elektronikte bu ürünleri hayrına satmıyor galiba ,
    Senin kafa basmaz yaşlanmışsın huysuz ihtiyar

sana tavsiyem odanın en uzun köşesinden diger Köşeye dogru HIZLA koş Basını Çarpta kurtulalım senden

• hunhun34 kullanıcısına yanıt
    yok hoca makaraya sarıyorum ben artık.biri sataşmadıkça ben bu tarz mesaj atmam herkese hakettiği şekidle cevap veriyorum.atalayalpere vey diğer ciddi arkadaşlara bu tarz mesajımı gördün mü?göremezsin.bana kızacaklarına bunu kim başlattı ona baksın insanlar ben yazılana cevap veririm marty mcfly hani chicken deyince kendini kaybediyordu ya hani bendeki de o hesap tutamıyorum kendimi.
    sanırım tecrübe konuşuyor da başarısız olmuşun galiba hala yazabildiğine göre.buna yazmak dersen tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hadi 10 bin dolar olsun bin dolara takılma arada çok uçurum var onu anlatmaya çalışıyorum dedim ama okumuyorsun diyen adam benim mesajımı görmüyor bile demekki.okumuyorsan görmüyorsan cevapta vermeye çalışmana gerek yok kdundar.103 bin euroluk hoparlorun maliyeti ne olabilir diye sordum hala masal anlatıyorsun bana.pardon senli benli oldu.zatı aliniz masal anlatıyorsunuz bize.bir rakam vereceksiniz efendim çok zor değil.
    neyse bu gene iyi canhifide bir ara 470 küsür bin liraya focal vardı.altın kaplama sanırım tam bakamadım ona.

ilkerinanç,

o kadar olaydan bihaber ve en ufak fikriniz yok ki kafanızda 1000$ bile etmez diye düşündüğünüz maliyet 2 forum mesajı ile 10.000 $ da olabilir takılmayına geldi. Bunu yazıyorum zaten kaç mesajdır, bilginiz yok, fikriniz var. Altı bomboş olan o fikir zaten sürekli değişir.

4. kez oluyor tekrar yazayım 40. da belki anlayabilirsiniz,

"b&w bu hoparlörü ile ilgili maliyet hesabı tarafımızdan yapılamaz diye 2 defa ayrı ayrı cevaplarda yazdım. yine yazayım, kullanılan parçaların çoğu sürücüler vs dahil piyasada satılan ürünler değil, bu hoparlör için üretilmiş tamamen özel ürünler, kasa yapısı standart birşey değil tamamen özel kalıp, kasa malzemesi keza yine aynı. Yani tasarım ve üretim öncesi maliyetleri kenara bırakıyorum parça maliyetini bile hesaplayacak en ufak bilgi yok elimizde. "

bu hoparlörü örnek veren sizsiniz bizden maliyet hesabı soruyorsunuz, nasıl bir tezattır bu. ben elimde bir bilgi olmadan sizin gibi sallayamam kusura bakmayın, şu kadar olur/olmaz diye ama size kabaca bildiğim hiend diye geçen bir hoparlörün bazı maliyetlerini verdim, vermenin sebebi de daha birkaç bileşen ile sizin kafanızdaki rakamların kat kat üstüne çıkılıyor olması. Verdiğim rakamlara itirazınız var mı? veya konu ile ilgili en ufak bilginiz var mı? varsa verdiğim örneğe itiraz edin bu örnek hoparlörün maliyeti 160 $ hadi çevirdiniz bir anda 10 katına çıkıp 1600$ altındadırı ispatlayın. Bakın ben perakende satış fiyatları ile bu rakamın çok daha üzerinde olduğunu kanıtladım. girin istediğiniz yeri araştırın sürücü, caps, wbt maliyetlerine bakın. size bakacağınız siteleri de verdim, boş boş konuşacağınıza eğer amacınız cahilce atıp tutmak değilse bakar ve öğrenirsiniz.

yine focalden örnek veriyorsunuz bu hoparlörün maliyeti ile ilgili en ufak bir bilginiz olmamasına rağmen halen yok altın kaplamamı vs gibi komik yorumlar yapıyorsunuz. buyurun bildiklerinizi (varsa tabi) paylaşın ben 100 de bir diyorum çünkü şu şu şu maliyet kalemlerini biliyorum, parça maliyetlerini biliyorum deyin açıkça ortaya koyun. yoksa tamamen kahvehanede yapılan "yoh o kadar etmez" muhabbetine dönüyor iş.

İnsan şu iddiları yazmadan biraz düşünür de yazar, 100 birim fiyata satılan hoparlörün yaklaşık %20 si vergi, %30-50 arası distrübütör marjıdır. uçurum diye ifade ettiğiniz şeyin bir kısmının nerede olduğunu öğrenin derim önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 25 Mayıs 2015; 13:47:29 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    tamam bilgimm yok fikrim var.ok.senin bilgin var paylaş diyorum.bak türkçe yazdım.sen okurken google translate ile çinceye falanmı dönüyor acaba bilgisayarında.enteresan.
    overrated bir sektör olduğunu iddia ediyorum siz değil diyorsunuz.hayatta başarılar o zaman ne diyeyim ki daha?
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Sagolsun arkadas eğlendiriyor bizi

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Sagolsun arkadas eğlendiriyor bizi

Ya arkadaşlar lütfen cevap vermeyin verdikçe asıl konu kaynıyor arkadaş da amacına ulaşmış oluyor. Belli ki bu firmayla veya bu firmanın ürün sattığı diğer firmalarla bir ilgisi var. Sürekli bu konuyla ilgili açılan konularda tartışma yarattığından belli.
  • Her ürünün f/p oranı başarılı olmak zorunda değildir.
    F/p oranı kıyaslaması giriş ve orta seviye cihazlarda tartışma konusudur. Bu sadece ses sistemleri için geçerli değil. Tüm cihaz, alet, araba vs. d geçerli.
    Örneğin iyi hız yapan 1000 lik bir motoru 50.000 liralara alabiliyorsunuz. 1000 lik motora kadar da f/p oranı başarılıdır. 250lik 600lük 750lük motorlar fiyatına göre optimal performansla etiket fiyatını karşılar. Ama 1200-1300 lük motor alacağım derseniz fiyat bir anda 2.5 katına çıkar. Maliyette böyle bir artışı, f/p ile açıklamaya çalışırsanız hataya düşerseniz. Açıklanamaz mı, elbette açıklanabilir ama cevabın sizi tatmin etmesi için f/p gözlüğünü bir tarafa bırakmalısınız.

• Konu popüler listesine girdi :)) hahahahh

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.