Şimdi Ara

Magnat Ses Sistemleri Kullanıcı Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
30
Favori
53.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: streapcastle

Merhaba Pioneer vsx 932 için 5.0 düşündüm çok araştırdım Klipsch den sonra Magnat fiyatına göre iyi bir alman kalitesini ortaya koyduğu yorumlarla karşılaştım..

Bu yüzden Magnat üzerinde durmaya karar verdim ..

2 tempus kule:
    2 tempus Sou :
    1 tempus cen :

bu set ile oluştursammı, veya eski model olan ön kuleler Magnat 1002 - sound 802 - ile bir sistemmi kursam karar veremedim..

Magnat kullanan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var..

Düşündüğün speaker setin aynısını Tempus 77+33+22 Sony STRDN1080 amp ile kullanıyorum almadan önce gözüme kan oturana kdar forumdaki nerdeyse tüm başlıkları okuyup araştırmıştım.Bütçem sınırlıydı hatta biraz da aştım alabileceğimin en iyisini alayım diye.En iyisi en süperi gibi iddialarım yok ancak ikisi kule olmak üzere 5.0 sistem için gayet güzel F/P ürün diyebilirim.Eminim siz de araştırmışsınızdır seçenekler bol ancak pek çok markada neredeyse 2 kule alabileceğiniz bütçeyle 2 kule 2 surr ve 1 center almak gayet hesaplı.Ben hayatım boyunca bass ses sevmediğim ve komşularımı kendi zevkim için rahatsız etmek istemedğimden sub almadım kulelerin bas performansı benim için yeterli şimdilik.Ankara'da yaşadığımdan ürün distribütörü Pelin Ltd'ye gidip dinleme imkanım da oldu.Lütfi ve Asaf Bey her konuda yardımcı oldular.

Sistemi 35 m2 civarında salonuma kurdum.Tek maksadım film dizi izlerken keyif almaktı zira salonda müzik dinleme alışkanlığım yoktur.Fakat müzikte de ortalamanın üzerinde performans yakalayınca bu alışkanlığım bile değişti.Umarım yardımcı olabilmişimdir

• kcekmen K kullanıcısına yanıt
    Evet araştırdım.. Tempus un 77 çift fiyatın amazon.de de bile fiyatı uçmuş gitmiş.. Shadows önerileri de var fakat biraz da dış görsellik için eklenen tutar farkı var diyebiliriz o model için..
    Bu sisteme 1800 liralık kendi sub alındıktan sonra zehir gibi aet olur.. Db değeri de hiç fena değil ayrıca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdlst E kullanıcısına yanıt
    Hala düşünüyorsanız ben elimdeki seti satacağım. Temiz kullanıldı, Denon AVR X2000 amfi de satıyorum ayrıca. Aldığımdan beri kullanamadığım için satıyorum.
  • Merhaba,

Magnat Supreme 102 hoparlörümü Front Height olarak kullanabilmek için duvara asman istiyorum. Ama uygun bir aparat bulamadım.

Aşağı en az 20-30 derece eğimli olması önemli. Auro 3d ses düzeni için.

Teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.amazon.de
    B-Tech - BT77 - Ultragrip ProTM Wandhalterung für Lautsprecher bis 25kg (55lbs), neig- und schwenkbar, schwarz (Paar): Amazon.de: Heimkino, TV & Video
    https://www.amazon.de/B-Tech-Ultragrip-Wandhalterung-Lautsprecher-schwenkbar/dp/B004DCAOHK/ref=pd_rhf_pe_s_qp_1_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B004DCAOHK&pd_rd_r=1XANJH4E7M47BEH7CZP1&pd_rd_w=pQvps&pd_rd_wg=PUccb&psc=1&refRID=1XANJH4E7M47BEH7CZP1

bu aparat olabilir selamlar

• hunhun34 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler..

daha sonra onu ben de fark ettim.
    380 tl bir maliyeti oluyor.
    daha uygun bir seçenek bulamazsam onu alıcam sanırım.
  • 2 adet magnat vector needle var kule 5 5 10 hoperlöre sahip gereken kaliteyi alıcağınız sistem kullanmıyorum 1000 tl ye bırakırım çiftini

bas tiz mid tüm seslerin hakkını verir ve içinde barındırır 2 adet kule

• Arkadaşlar sinema sistemini satmak isteyen olursa pm atabilir uygun bi sistem arayışındayım hala z5500 kullanıyorım

• Ses sitemi kurmak bizim gibi kullanıcılar için hayal oldu nerdeyse. Yükseltme yapmaya kalksak da hayal.Fiyatlar araba parası gibi olmuş.
  • Arkadaşlar şu sisteme Subwoofer arıyorum, Magnat 302A veya bu muadili subwoofer satmak isteyen varsa iletişime geçebilir mi?

DENON AVR-X2000
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 1002 KULE HOP.
    MAGNAT MONİTOR SUPREME CENTER 252
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 102
  • bu markanın stereo müzik performansı nasıldır acaba? kule tipi hoparlör almak istiyorum da.

ampli henüz almadım ama seçenekler arasında,

onkyo a-9070
    yamaha a-701/801
    yamaha r-n603/803

bulunuyor.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Shadow un güzeldir kullanıyorum tavsiye ederim. Ben 1.5 sene once 2700 e almıstım 207 modelini şimdi 205 modeli 5500 TL falan Pelin de yazık gunah.

• darkerdi kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Ama kurların durumu malum. Bu alımları yıllar önce yapmadıgım için çok pişmanım ama yapacak birşey yok artık. Uydyruk cihazlardan müzik dinlemekten bıktım. Youtubeda supreme mınitor 2002 videoları izlefim. Çok hoşuma gitti ama artık üretilmiyor sanırum. Sahibindende buldum sadece zonguldak ereğlide bir mağazadan sıfır olarak. Ama güvenemiyorum tam. Magazaya gidip dinleyerek almk istyrm.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ben 1002 kullanmıştım bundan once sadece surucu boyutu farklı diye biliyorum. Govdeli guclu ama kapalı calıyodu. Bu kurların düzeleceğinden ümidim yok o yuzden gidin dinleyin en iyi seçimi yaptığınıza inandığınız hoparloru alın.

• Magnat Tempus 77, Tempus 33, Tempus C22 seti Dali Spector 6/2/Vokal set ile kıyaslıyorum.
    Fikirlerinizi almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcekmen

quote:

Orijinalden alıntı: streapcastle

Merhaba Pioneer vsx 932 için 5.0 düşündüm çok araştırdım Klipsch den sonra Magnat fiyatına göre iyi bir alman kalitesini ortaya koyduğu yorumlarla karşılaştım..

Bu yüzden Magnat üzerinde durmaya karar verdim ..

2 tempus kule: https://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/2989487/sCategory/2989294
    2 tempus Sou : https://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/2989497/sCategory/2989294
    1 tempus cen : https://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/2989505/sCategory/2989294

bu set ile oluştursammı, veya eski model olan ön kuleler Magnat 1002 - sound 802 - ile bir sistemmi kursam karar veremedim..

Magnat kullanan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var..

Düşündüğün speaker setin aynısını Tempus 77+33+22 Sony STRDN1080 amp ile kullanıyorum almadan önce gözüme kan oturana kdar forumdaki nerdeyse tüm başlıkları okuyup araştırmıştım.Bütçem sınırlıydı hatta biraz da aştım alabileceğimin en iyisini alayım diye.En iyisi en süperi gibi iddialarım yok ancak ikisi kule olmak üzere 5.0 sistem için gayet güzel F/P ürün diyebilirim.Eminim siz de araştırmışsınızdır seçenekler bol ancak pek çok markada neredeyse 2 kule alabileceğiniz bütçeyle 2 kule 2 surr ve 1 center almak gayet hesaplı.Ben hayatım boyunca bass ses sevmediğim ve komşularımı kendi zevkim için rahatsız etmek istemedğimden sub almadım kulelerin bas performansı benim için yeterli şimdilik.Ankara'da yaşadığımdan ürün distribütörü Pelin Ltd'ye gidip dinleme imkanım da oldu.Lütfi ve Asaf Bey her konuda yardımcı oldular.

Sistemi 35 m2 civarında salonuma kurdum.Tek maksadım film dizi izlerken keyif almaktı zira salonda müzik dinleme alışkanlığım yoktur.Fakat müzikte de ortalamanın üzerinde performans yakalayınca bu alışkanlığım bile değişti.Umarım yardımcı olabilmişimdir

Alıntıları Göster
    Çok özel değilse ne kadara aldınız bu seti?

• sistem kurmayı düşündüğüm şu günlerde heyecanıma yenik düşmemeye çalıştığım için siz değerli forumdaşların bilgi ve tecrübesine ihtiyacım var. imkanlarım ise
    şu şekilde 25 m2 dikdörtgen bir odanın kısa kenarında 55" 4K led tv var, tam karşısına koltuk koyuyorum film izleyeceğim zaman. genelde sinema keyfi için kullanmayı düşünüyorum. tarih, biyografi, dram komedi tarz filmler severim. nadiren de olsa aksiyon, macera, bilimkurgu tercih ederim. ikinci el malum sitelerde ve anlaşmaya yakın olduğum kişilerden toparladığım sistem şu şekilde.
    avr : Pioneer vsx-932
    kule : MAGNAT MONİTÖR SUPREME 802 BASS REFLEKS
    surround : MAGNAT MONİTOR SUPREME 102 RAF TİPİ REFLEKS HOPARLÖR
    center : Magnat Monitor Supreme Center 252
    sub : JBL CS80SUB/230 Aktif Subwoofer
    kablo : OEHLBACH LOUDSPEAKER CABLE, FLEXIBLE, 2X2.5 MM²

AMFİYE 1900tl
    hoparlor setine 1500tl
    vereceğim. kablo elimde vardı (sıfır)

sizce bu sistem nasıl?
    hoparlör bu amfiyle sürülür mü?
    f/p oranları nasıl?
    şimdiden teşekkürler

• BasCuDa B kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Bahsettiğiniz setin bir benzerini kullanıyorum. Aşağıda linkini verdim kurulumun. Size önerim; surround olarak 102 yerine 202 alın, SUB'u da 30 cm seçin. Ben memnunum sistemimden. Tabi daha iyileri de vardır ama bütçeme göre alabileceğin en temiz sistem bence. İmkanım olsa ilk fırsatta AVR'yi Denon 3400 serisine yükseltirdim ve back surround eklerdim sisteme. BS olarak eklemeyi düşündüğüm ikili de 102 serisi olurdu. Belki ikinci bir SUB'da fena olmayabilirdi.

https://forum.donanimhaber.com/sistem-kuruldu-denon-avr-x1300w-magnat-ms-802-202-c252-optoma-hd142x--121425947/?

İyi günlerde kullanın şimdiden..

• o zaman seti alayım şimdilik, ilerde 202 denk getirirsem onları da eklerim . sub a gelince satan kişinin aslında avr de var ancak 2010 pio eski bir model, 500e bırakacam dedi ama yanaşmadım. elindeki sub da hoparlor setinden ayırmak istemiyor. o yüzden hepsini alayım dedim. avr de denon araştırdım cok ama an itibariyle piyasada uygun ikinci el bulamadım o yüzden temiz bir pio 932 buldum sürmek istiyorum. durum bu şekilde. sonuçta revize edilebilecek ürünler. genel olarak bu fiyata magnat iyi mi sizce?
  • BasCuDa B kullanıcısına yanıt
    Fiyat konusu çok değişti. Ben AVR'yi sıfır 1300 TL'ye, hoparlör setini sıfır 1600 TL'ye, SUB'u ikinci el 300 TL'ye almıştım. Şimdi böyle fiyat kalmadı. O nedenle fiyat konusuna diyecek birşeyim yok. Şimdi biraz baktım da 202 satanlar da var gerek ikinci el gerek sıfır. 202 ile 102 arasında performans olarak gerçekten çok fark var. Bir bakın isterseniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 10 Aralık 2018; 10:53:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.