Şimdi Ara

Magnat Shadow vs. Heco Victa Prime vs. Magnat Supreme Monitor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni kuracağım 5.0 sistem için bu 3 seriyi inceliyorum.

*Heco Victa olursa 602, 102 ve C202'den oluşan seti düşünüyorum.
    *Shadow önerirsiniz bütçemiz zorlayıp 205 veya 207 serilerini düşünebilirim.
    *Monitor Supreme serisine çok da yakın değilim ama diğerlerine göre daha üstün denirse 1002, 202 ve c252 seti olabilir.

Kullanım amacım öncelikle ev sineması, ardından müzik. Evde 20-30 metrekarelik küçük bir alanda kullanacağım. Şekil olarak kibar görüntüsünden ötürü HECO Victa ve lake oluşundan ötürü Magnat Shadow serileri daha çok ilgimi çekiyor.

Amfi olarak da şu anki fikrim Marantz NR1606 yönünde.

Sizin önerilerinizi de öğrenebilir miyim?

• Marantz anfi ile heco victa 502 ve 102 center 302 surround daha verimli olur diye düşünüyorum ben bu 5.0 seti pioneer lx 76 anfi ile birlikte kullandım çok memnun kaldım tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srprnn S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam bence victa serisi tercih edilmeli supreme victadan daha alt bir seri shadow ise yeni bir seri alan daha görmedim ayrıca fiyatları yüksek normalde supreme setin üstüne gelecekti fakat fiyatları öyle demiyor ve ayrıca shadow serisine zorlayacağınıza daha iyi bir set alabilirsiniz

eğer set heco tercih edilecekse avr onkyo marantz harman kardon tercih edilmeli bana göre
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    Heco Victa şekil olarak da daha çok hoşuma gitti, özellikle 602.
    602'nin 502'ye göre eksi bir yönü yoktur sanırım??
    Bi de 302 surround'lar sanki biraz büyük gelecek bana, o yüzden 202 yazmıştım.
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    Evet Shadow için zorlamak biraz gereksiz gibi.
    Daha iyi bir set derken hangisi mesela? Marantz düşünüyorum zaten ama NR1606 yerine SR5010 gibi bir model mi öneriyorsunuz? İncelediğimde kadarıyla benim adıma tek farkları çıkışların 50W değil 100W olması.
  • Hocam yanliz 30 m2 heco victa 702 102 center 302 surround daha iyi olur almisken iyisini almak lazim diye düşünüyorum sonra Keske sunu alsaydim dememek için kararinizi bu yonde vermeniz sizin için daha mantikli olucaktir

hocam 1606 size yeterli gelir ben shadow a verilecek paraya daha iyi bir set alınabilir diye söyledim bütçe zorlanacak bir ürün gamı değil çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Önceden yaklaşık 1,5-2 sene kadar Victa 601 kullanmış biri olarak 502 yada 702 öneririm. 602 ince yapısıyla şık gözükse de 12cm'lik sürücüleri nedeniyle bas anlamında biraz eksik kalıyor. Sistemde yazışmalardan anladığım kadarıyla sub da olmayacaksa 502 yada 702 daha doğru bir tercih olur.

Bir de kullanacağınız odanın ebatı önemli. 20m2 ise 702 büyük gelir. Bir de oda doluysa, yerleşim olarak da hoparlörler birbirine ve oturma pozisyonunuza çok yakın olursa sahne istenilen gibi olmayabilir. 20m2'de önlere 502 hatta 302 bile tercih edilebilir. 302 yaparsanız sisteme bir de sub eklemek gerekir.

Ama oda 30m2 ise min 502 tercih edilmeli, hatta 702 daha iyi olur. Burada odanın büyüklüğü belirleyici unsur olacaktır.

Şahsen ben 25m2'lik odada 702 ile aynı ebatta olan Music style 900 modelini kullanıyorum. Ve yerleşim olarak tam sınırda diyebilirim.

Bunun dışında odanız çok büyük olmadığı için muhtemelen arkalar en fazla 1,5m uzaklıkta olacaktır. Bu sebeple arkaları 302 yerine 202 tercih etmeniz daha doğru olur yada 302'ye gerek yok diyebiliriz.

Bu arada Heco ve Magnat marka hoparlörler genelde yüksek hassasiyetli hoparlörlerdir. Hali ile istenilen ses seviyesine gelmek için çok güçlü bir amfiye gerek duymuyorlar. Bu sebeple Marantz'ın 50w yeterli gelecektir.

Yalnız Marantz pm6005 stereo amfi ve de Heco marka hoparlör sahibi biri olarak Marantz ve Heco'nun çok da uyumlu bir ikili olacağını düşünmüyorum. Heco da ve de Marantz da detaylı çalan ürünler. Açıkçası ikisi birden detaylı çalınca sanki biraz yorucu oluyor gibi. Bir de tizler Marantz - Heco ikilisinde Onkyo - Heco ikilisine göre daha parlak. Bu sebeple stereo anlamında yorucu olabiliyor. Özellikle rock-metal müzik türevlerinde. Blues, pop yada elektronik gibi türlerde böyle bir sıkıntı yok ve gayet de memnunum. Yalnız durum benim kulaklarla da alakalı olabilir. Son dönemde tiz seslere karşı daha bir hassasım. Belki siz de böyle bir hissiyat oluşmayabilir. Ama film konusunda çok daha iyi bir ikili olacaklardır.

Yine de amfiye karar verdiyseniz aldığınızda gidip biryerlerde farklı hoparlörler ile dinleyin derim. Hangisi kulağınıza daha iyi geliyorsa onu alın derim.

Açıkçası şu anda kullanacağım alan en fazla 15 m2'lik bi alan ama geleceği de düşünmem lazım tabi ki, o yüzden 20-30 yazmıştım. Sanırım bu alan için 702 biraz ağır gelecektir.
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim cevap için :)
  • Evet 15m2 alanda heco victa 702 çok fazla gelir hatta 502 bile olmaz frontlardan tam verim almamız için duvar ile mesafesi en az 35 ve 40 cm olması lazım size bu vaziyette frontlara heco victa 302 ve 102 center 202 surrond yanınada subwofwr tam olur diye düşünüyorum bu sadece 15m2 için ama 20 veya 30 m2 içi sadece frontlar 702 veya 502 olabilir
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    detaylı cevap için teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla 602'yi subwoofer olmadan asla düşünmeyin diyorsunuz? Kullanılacak alanın boyutunun küçük oluşu bile 602'yi desteklemiyor sanırım? İlk kullanım amacı sinema olduğu için bas önemli bir kriter oluyor fakat apartmanda yaşadığım için ilk aşamada subwoofer düşünmüyorum tahmin ettiğiniz gibi.

Şu anda kullanacağım alan küçük, maks. 15 m2'dir. Gelecekte de aynı sistemi kullanacak olmayı planladığım için 20-30 metrekarelik bir alana göre plan yapmak istiyordum ama sanırım şu anda alacağım performası olumsuz etkileyecek bir durum bu.

Marantz 1606 kesin gibi. Bu AVR ile uyumlu başka öneriniz varsa ona da yönelebilirim, az çok fiyat aralığımı anlamışsınızdır sanırım. Ya da eksik kalacak basları dengelemek adına 602, 102, C202'ye Heco 252A subwoofer eklemek iyi bir çözüm olabilir mi sizce?

:( 502'nin bile altına düşüyorsam o zaman sıkıntı var sanırım. Ben de acaba 602 setine subwoofer mı eklesem diyordum.
  • Hocam bende bu hobi ye ilk basladigimda subwoofer hiç dusunmuyordum ve burdada bana subsuz sinema sistemi olmaz diyen arkadaslara odam küçük komsum rahatsız olur diyordum ve bu sebeble çok cihaz degistirdim sistemde hep birsey eksik kalıyordu ve en sonunda focal sub 3 5.1 sistem alinca aradigim sesin subwoofer oldugunu anladim siz ilk etapta heco victa 502 ve 102 center ve 302 surround ile bu hobi ye giris yapin ama almisken yanina birde subwoofer ilavesi yapmayi unutmayin

Anlıyorum hocam :)

Bende 11 senelik bi sony str-de 495 amfi var. Yanında gelen sub'ı kullandığımda genelde komşular kapıya dayanıyordu :) :) Subwoofer'a gerek görmemek değil de problem yaşamamak asıl olayım :)

Şimdi daha kaliteli bir sisteme geçmek istiyorum ama ürünlerin birbirleriyle ve ortamla uyumları hakkında fikrim yok şu an için.

Koltuk ile surround'lar aynı hizada olacağı için 302 yerine 202 tercih ediyordum aslında, yani temel sebep bu. surround'ların gereksiz baskın olma ihtimali beni kaygılandırıyordu.
  • o zaman surrondlar heco victa 202 olsun
    Teşekkürler :)
    Eğer 30m2'lik odaya geçmeniz uzun sürecekse kesinlikle 15m2 odaya kule tipi almak gibi bir hata yapmayın derim. Ha 1 yada 2 ay sonra geçerim derseniz olabilir ama daha uzun sürecekse önlere 302 alıp yanına da yine 2.el bir sub alıp öyle kullanın derim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112532198

Yukarıdaki ilanda kahverengi Victa 302 satılıyor. İlk başta küçük odada bunları ön olarak kullanabilirsiniz. Daha sonra büyük odaya geçince bunları satıp önlere 502 yada 702 alabilirsiniz.

Bu sayede küçük odadayken ses boğulmaz. 302'leri de 2.el alacağınız için satarken zarar etmeden elden çıkarma şansınız olur.

Çünkü özellikle kule hoparlör alırsanız hoparlörlerin hava atım portu arkada olduğu için duvarla arasında min 30-40cm boşluk olması gerek. 40cm kadar da hoparlörün kendi derinliği olduğuna göre odanın 1mt'si gitmiş oluyor. Bir de kule hoparlör olduğunda aralarında min 2 mt mesafe olması lazım ki ses birbirine girmesin. Sağ ve sol ayrımını düzgün alabilin ve de sahne doğru düzgün oluşsun.

Bir de kule hoparlör olunca izleme ve dinleme mesafesinin min 3mt olması lazım. 1 mt de arka koltuğun derinliği olsa odanın boyutunun 1+3+1=5 mt olması gerek. Öbür türlü sesin içinde boğulursunuz.

Kendime göre yaklaşık 20mt'lik bir oda için bir yerleşim planı çizdim. Kendi odanızı buna göre kafanızda canlandırın. Bahsettiğim boşlukları vs bırakınca hoparlörle aranızda ne kadar mesafe kaldığına vede önlerin arasında ne kadar mesafe kaldığına bir bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 14 Aralık 2015; 12:53:29 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    bilgi için çok teşekkürler,

TV sehpamın derinliği 40 cm. 602 alırsam kendi genişliği 23 cm, 30 cm de duvardan mesafe koysam yaklaşık 50 cm. 50 cm noktasından koltukta kulak noktasının bulunacağı yer arasındaki mesafe yaklaşık 270cm. Bu değer sizin dediğinizin biraz altında evet.

Tv sehpamın genişliği 180 cm. hoparlör ile sehpa arasına biraz daha mesafe koymam ile iki kule arası mesafeyi 200-240 cm aralığında bi değere taşıyabilirim.

Surround'lar kulak noktası ile aynı hizada olacak ama aralarındaki mesafeyi 3 metre ayarlamamda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Kule almam çok verimli olmaz diyorsunuz ama kule alacaksam da belki 602 ile bass'lar güçsüz olduğu için bu ortamda idare edebilirim bi ihtimal, ne dersiniz?? Odanın daha serbest bir noktasına subwoofer koymak şartıyla tabi ki.

O bile kurtarmaz diyorsak ise tek çare önlere 302, arkalara da 202 sanırım.

Çizdiğiniz taslağa benzer bir taslak da ben çizdim, daha net bilgi verebilmek adına. Tekrar teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.