Şimdi Ara

Magnat Speakers ve Manyetik Koruma Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Magnat'ın Monitor serisinden 880 ve 1000 ilgimi çekti. Kağıt üzerindeki teknik verileri güzel görünüyor. Fiyatı da makul. Ancak iki önemli problem var gibi. Birincisi manyetik korumasının olmaması. İkincisi ise satıcıların demo imkanı sunamaması. Acaba bu speakerlar hakkında bilgisi olan var mı? Manyetik korumanın olmaması ne gibi neticeler doğurur? Sizlerin stereo bir sitem için önerbileceğiniz hesaplı speakerlar var mı? (Caz ve klasik müzik için. Güncel fiyat bilginiz varsa lütfen bunlarıda paylaşın.) İlginize şimdiden teşekkürler.

• Magnat'ın monitör serisi inanılmaz güzel bir seridir.. Doğubankta iş hanında dinlemiştim ama hangisi olduğu aklıma gelmiyor işhanının şuan..zaten 5 ay önceydi.. Hergün değişen bir işhanında kader kısmet işi bunlar.. Hergün yeni setler geliyor. Kağıt üzerinde ne verisi var bilemiycem ama bildiğim Monitör serilerinin düşük frekanslara çok iyi indiğidir ve SPL oranları çok iyi setlerdir.92 db idi sanırım. Evet Caz ve klasik müzik dinliyorum yazmışsın sanırım bu müzik türüne uygun olmayabilir çünki bass sürücüleri monitör 1000 setinde sanırım 3 taneydi. Mid tonlar bass'ların altında ezilir kanaatindeyim. O gün çok iyi bir müzik tonu vardır fakat bass'lar genelde yoğun ve netti. 20 HZ in altına inen monitör serilerinde üst frekanslarda çok iyi.. Mid konusunda pek birşey diyemiycem.. Eksiklik yaşayabilirsin. Ama fiyatının ederi bir settir kesinlikle. Frekans oranları ve SPL değerleri çok iyidir monitör serisinin. Fakat dinlediğin müzik türü için Sert bir akustiği vardır. Ayrıca manyetik korumasıda vardır. Bu konuda neyi kasdetmek istemişsin anlamadım ama Center sürücüsünde Manyetik koruması olan bir settir.. Çoğu set gibi. Manyetik koruma derken neyi kasdettin anlamadım. Floorstanding bir hoparlor tipinde Fronlarda Manyetik koruma olacak hali yok normal olarak Monitor 880'inde 1000 den aşağı kalır yanı yoktur. Fiyat olarak ne kadar farkediyor bilemiycem ama, 1000 de 3 sürücü vardır 880 serisinde 2 sürücü vardır Yalnız düşük bass frekans değerleri biraz yüksektir.. Monitör 1000 Serisinde 20 HZ in altına indiği gibi (18-19Hz) di sanırım. Bu 880 serisinde 22-23 Hz Seviyelerinde bir SPL değeri vardır.. Ayrıca bu serinin CENTER sürücüsüde çok çok iyidir.. ve tekrar söylüyorum manyetik koruması vardır.. (Bildiğimiz Manyetik Korumadan Bahsediyorsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 24 Ocak 2007; 0:23:32 >

• aynı klasmanda marka-model dinlerek kanaat getirilmeli derim.
    @tamerim haklısın hak veriyorum sana. magnat iyice incelemek lazım geldiğini belirtmek istedim ama iyi mi iyidir direkmen kullanmk isteyen kullanabilir.
  • Manyetik koruma durumunu aşağıdaki linkten kontrol edebilirseniz iyi olur. Diğer üst serilerde manyetik koruma için "evet" ibaresi koymuşlar. Ayrıca ilginize teşekkürler.

http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_en.asp?p=144637&pl=1,%204&s=125

http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_en.asp?p=1464791&pl=1,%204&s=160

• quote:

Orjinalden alıntı: ROLLER

Manyetik koruma durumunu aşağıdaki linkten kontrol edebilirseniz iyi olur. Diğer üst serilerde manyetik koruma için "evet" ibaresi koymuşlar. Ayrıca ilginize teşekkürler.

http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_en.asp?p=144637&pl=1,%204&s=125

http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_en.asp?p=1464791&pl=1,%204&s=160

Evet doğru Floorstanding Hoparlöre Manyetik Koruma Koymuşlar Quantum Serisinde.
    Ne amaçlı olduğunu anlamadım, araştırıyorum.

• Araştırma sonuçlarını merakla bekliyorum. Fiyat için konuşursak 880 ile 1000 arasında 35 EURO(nakitte) fark var.
  • quote:

Araştırma sonuçlarını merakla bekliyorum. Fiyat için konuşursak 880 ile 1000 arasında 35 EURO(nakitte) fark var.

35 Euro Fark Varsa öncelikle 1000 Serisini Seçmelisin Tabiki.
    Şimdi gelelim manyetik korumaya Manyetik koruma Floorstanding Hoparlor Tiplerinde Oluyormuş Bunu Yeni Gördüm Şahsen Ama Her Hoparlorde olmadığı için bu benim hatam değil.. Çoğu pek üstün olmayan Frontlarda yokmuş araştırdım..Bildiğin gibi Aynen Merkez Hoparlorde oldugu gibi TV ye fazla yaklaşımlarda Görüntüyü ve Rengi Koruma Özelliğidir Manyetik koruma.. Yeni çıkan LCD tipi TV'ler fazla hassas oldukları için Frontlardan etkileniyorlarmış. En az manyetik koruma yoksa Front hoparlorlerinizde 50CM ve 1 MT Kadar uzağa koymanız gerekecek diye bi ibare belirtmiş yabancı reviewler..Yani yer açısından evde sorun yoksa pek önemli birşey degil 50 CM bi aralık biraktığında sorun olmuyor deniyor.. Center'ların çoğunda var zaten tüm firmalar bunu standartizasyon olayına geçirdi. Hepsi koyuyor.. Pek sorun degil alacaksan seti. Kafana takmaya değmez. Ama Bence JAZZ Ve Klasik Tarz Müziğe Uygun Olmayan Bir Hoparlor Magnat.. Sert Bir Akustiği Rock Müzik Tarzına Daha Yakın Performans Sağlıyor. Sana Bu İki Hoparlor Takımıda Zevk Vermeyebilir.. Bence Senin Magnat yerine KEF, DALI , Klipsch Markalarına Bakman Gerekirki, bunlara JAZZ'ın Dehaları denebilir.. Tam Olarak Hoparlor İçin Ayırdığın Fiyat Miktarını Belirtirsen Sana Yardımcı Olmaya Çalışırım.. Hatta Magnattan Başka Gözünün Çarptığı Bir Seri Varsa Bildirirsen Yorumda Belirtirim.
    Sevgilerle.

• KEF,Dali ve Klipsch iyi ama fiyatları da iyi. Ampli ve cdp alacağım için speaker'i daha genel amaçlı düşünmek zorunda kaldım. Magnat'lar fiyat olarak şu an iyi. Bir süre kullanır sonra cep rahatlayınca Magnat'ları homecinema'da front veya back olarak kullanabilirim diye düşündüm. B&W 603 için düşüncen ne? Akusta'da caz için giriş seviyesinde en çok satttıkları ürün olarak lanse ettiler. İkinci elini bulmak mümkün (1200$ sıfır - 750$/800$ ikinci el 6 ay 1 yıl arası temiz kullanılmış). Ampli ve cdp için de düşüncem NAD veya Cambridge Audio. Senin tavsiyelerin olursa sevinirim.
  •  Magnat Speakers ve Manyetik Koruma Soruları

Sanırım Bu Modelinden Bahsediyorsun B&W'in Çok Modelini Dinledim Ama Hepsi 5.1 Olarak'tı Açıkçası.. Ama dinlediğin müzik türünde B&W'inde iyi bir seçim olduğu şüphesiz. pişman olmazsın sanırım fiyatıda 1000$ civarıdır. Yinede Kendini Zorlayabiliyorsan KEF'e mutlaka bak.. CDP olarakta Marantz Öneririm. 7300 Serisi. Ampli olarak neyle kullanıcaksın?

• Harman Kardon 3480 ampli + cdp 950$
    NAD C325 ampli + C521 cdp 765$
    Marantz pm7001 ampli + 5001 cdp 1200$
    Cambridge Audio 540 ampli + cdp 950$
    Cambridge Audio 640 ampli + cdp 1165$

Başlangıç seviyesi cihazlar olduğundan farklı markaları birleştirip uyum riski almak istemedim (Bilmem doğru mu?) Çok da açılayım istemiyorum çünkü modeller arası hep 150-200$ fark var. O olsun, olmuşken bu olsun diye cebi zorlamak istemiyorum. Şu an için NAD uygun gözükmekte. Eğer USA ya da ENG'den birini bulabilirsem ampli ve cdp'yi oradan halletmeyi de düşünüyorum. Speaker'ler ağır olduğundan onlar kesin buradan olacak.
  • quote:

KEF,Dali ve Klipsch iyi ama fiyatları da iyi. Ampli ve cdp alacağım için speaker'i daha genel amaçlı düşünmek zorunda kaldım. Magnat'lar fiyat olarak şu an iyi. Bir süre kullanır sonra cep rahatlayınca Magnat'ları homecinema'da front veya back olarak kullanabilirim diye düşündüm.

Kardeş bende aynısını düşünüyorum aslında Ancak 880 diye yola çıkarken 1000 aldıracaksın bana Umarım bunların da fiyatı wharfedale gibi uçuşa geçmez

• En son baktığınızda fiyatları neydi hocam? Ben de baya düşünüyor gibiyim 1000 i..
  • Bilgi edinmek için okuyordum bu konuyu manyetik koruma olayı dikkatimi çekti.
    Bendeki 87 ekran TV 30-40cm mesafede X4 uydularından etkileniyor renk topluyor. Sub ise çok daha uzaktayken bile etkileyebiliyor. Benimki gibi hassas TV si olanlar için, ayrıca bu kadar büyük kolonlar kullanılacağı da düşünülünce manyetik koruma mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.