Kimsenin lafına takılma, fakat arbayı kısa süreli kullanıyorsan al-sat yapıyorsan değer kaybedeceği için bilinen marka almalısın malesef. Biz R9 dan sonra C4 almaya karar verdik(gerçi ben verdim) babamı biraz zor ikna ettim, sağdan soldan Citroen alnırmı al Megane(Megane ı Mercedes gibi diyenleri bile duydum) kullan "satması kolay" olur dediler. Bizim millette bir 2. el durumu var çok zor aşılan. Hatta hiç C4 görmemiş birisinin yorumu bile çok zor duruma soktu bizleri.... Eğer aldığın aracı uzun süre kullanıyorsan(biz R9 u 17 sene kullandık, bu C4 ü de 10 seneden aşağı çıkarmayız elimizden) kendi zevkine uygun olanı al, salla gerisini.
Mahalle baskısı yapanlara "aradaki farkı finanse edin seve seve alayım istediğiniz markayı" diyebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: aviator007
Mahalle baskısı yapanlara "aradaki farkı finanse edin seve seve alayım istediğiniz markayı" diyebilirsiniz.
süperdi
quote:
Orijinalden alıntı: automania
Arkadaşlar Selamlar,
Cee'd dizel otomatik Motion aracı almaya niyet ettim ve pazarlığın son aşamasına geldim. 37.750 liraya park sensörlü anahtar teslim fiyat verdiler. Aile meclisinde aracı alacağımı söyleyince Kia'nın aksi yönünde söz söylemeyen kalmadı. 3000-5000 lira ver Yeni Astra 1.6 115bg Active Select al, 1.6 DSG Golf al, Toyota Corolla otomatik al diyorlar. Bütçem bu araçlara da uyuyor. Yılda en fazla 12,000 km yapıyorum yani dizel araç çok elzem değil. Kia marka algısı yüzünden "mahalle baskısını" daha almadan yaşamaya başladım. Bir de 37,000 Kia'ya verilir mi sözleri moralimi çok bozdu. Siz olsanız bu şartlarda yukarıda belirttiğim araçlara geçiş yapar mıydınız? Eğer öyleyse yol tutuş, kalite, güvenlik, yakıt tüketimi gibi yönleri göz önünde bulundurarak hangi aracı tercih ederdiniz?
sizin almak istediğiniz kia ile benzer donanımları ve dizel olan bir golfü almak istesen 50 55bin verirsin sanırım.üstüne kaç ay bekletecekler o da soru işreti..sonuçta c sınıfı bir arac alacaksınız yani ben daha duymadım vayyy be adam golf e biniyor diyeni.passat tdı,passat cc,scricco olurda alacagın arac önündeki markaya 5000-10000fazla verirsin.c sınıfı kullanacagın aracın nerdeyse 5-6yıllık kullanım maliyeti aradaki fark
quote:
Orijinalden alıntı: hard_hacker
ya arkadas gıdın butun karsılastırma konularını butun araç tercıh forumunu bastan asaya kontrol edın arac ne olursa olsun konus vw ye gelıyor.adam bionık motorsıklet alıyımmı dese kesın altına bırı yazıyor vw ye o parayı vercegıne tabıkı bionık ya artık baslıgı tıklarken acaba vw ıle nasıl bı baglantı kurdular dıye merak etmeye basladım. kımse vw onermemıs burda kımse kia dansa vw alırımda dememıs ama hemen kıkı uye konuyu vw ye baglamıs gercekten kutluyorum sızı arkadaslar
Alacağın arabaya karışıp laf edenlere kibarca tavsiye istemediğini belirtirsen eğer, bir daha sana fikirlerini iletmeyeceklerdir. O para KİA'ya verilirmi sorusuna ise "şahsi" cevabım eğer durumun Golf'e de yetiyor ise tabi ki gold alman yerinde bir tercih olacaktır şüphesiz.
Ama KİA'da işimi görür param da cebimde kalır mantığı güdüyorsan da saygı duyulacak bir harekettir bu yaptığın, dinleme kimseyi derim ben sana.
Araç almak kumar gibidir, şans işi bir yerde. Ne araçlar aldık elimizde kaldı ne araçlar aldık sorunsuz çıktılar. Sevdiğin, gönlünün istediği aracı tercih et bence.
Ben yaklaşık 1 aylık Kia Ceed sahibiyim. 30000 liraya ikinci el dizel araç arayışından sonra sıfır araçlara döndüm ve Ceed aldım. 30000 lirayı zaten zor bir araya getirmişken birde bu paranın üzerine çıkmak beni çok zorladı. Yani sıfır Ceed benim ulaşabileceğim son nokta idi, onu aldım. Bence alabileceğim en iyi araçtı! Ne kadar ekmek o kadar köfte demiş büyüklerimiz, benim ekmeğimde boşluk yok köfteye doymuş durumda :) Sen 5000 lira daha vermek bana koymaz, hem Astra sahibi olmak beni daha mutlu edicek diyorsan onu al yok 5000 büyük para içime oturur Ceed de beni mutlu eder dersen onu al...
Bu arada o 3000-5000 fazla ver şunu al muhabbeti hiç bitmez. İnsanın kendine bir sınır çizmesi lazım. 37000'e o mu alınır 3000 daha ver şunu al! (Fiyat oldu 40000) 40000 vermişken 5000 daha ver sıfırını al.(Fiyat oldu 45000... bu böyle uzar gider.
boşline golf al herkes sana gıptayla baksın
aynı baskıyı şu son bir haftada bende yaşadım ama kimseye kulak asmadım. ikici el dizel araç almaya niyetlenmiştim fakat düzgün bir araç bulamadım. sonra forum da kia ceed le ilgili bir konuyu görünce incelemeye karar verdim. zaten aracı daha önce kullanmış beğenmiştim ama araç ararken hiç aklıma gelmemişti, herhalde etrafımız megane focus vs dolu olduğundan. bayiye gittim inceledim alıyorum dedim. kia ceed alıyorum dediğim tüm arkadaşlarım burun kıvırdı. yok şunu al, bunu al demeye başladılar. onu boşver getz al, era al clio al diyenler oldu. piyasası yok falan laflarını dinlemedim kendi beğendiğim aracı alacağım neden herkes beğeniyor diye sevmeyeceğim aracı alayım dedim adım (1.6 crdi cool). uzun süre araç değiştirmeyi düşünmüyorum zaten. cuma günü de aracı teslim alacağım inşallah. tavsiyem test et beğeniyorsan ve diğererine 5000-6000 fazla vermeye gerek yok dersen al.
Arkadaşlar bu "mahalle baskısı" öyle birşey ki insanın aklına türlü şeyler geliyor. Aracın bir tarafından ses çıksa "Kia işte ne olacak diyecekler" bu sefer sinirlerim yerinden oynayacak. Öteki taraftan da sırf insanların otomobil konusunda cehaleti yüzünden 3-4 sene sonra Kia Cee'd 2.el'e düştüğünde ismini duymamış adamlar olacak. Buyrun yine sinir bozukluğu. Bu noktada firmalara çok büyük iş düşüyor. Kia'nın da Sorento'daki başarısının bir benzerini Cee'd de takip edip aracın ismiyle cismiyle oynmadan 2. 3. nesillerini üreteceğini açıklaması lazım. Nasıl bir Corolla on yıllardır hep Corollaysa ki Astra ve Golf için de aynı şey geçerli, Kia'nın da aynı şeyi yapması lazım ki insanın markaya olan güveni artsın, algısı değişsin. Şu zaman itibariyle bu aracın banttan 2. neslinin geleceğini tahmin edemediğim için de hala kafam karışık bir şekilde yorumlarınızdan kendime sonuç çıkarmaya çalışıyorum. Yorumlarınızın devamını bekliyorum. Teşekkürler...
Bence cee'd ismi çok uzun süre devam etmez çünkü çok tuhaf bir isim. cee'd? ne demek yani? proceed'den mi ceed? neden arada kesme işareti var.
bence uzun yıllar kullanılacak bir isim değil ama tabi belli olmaz.
ceed alanlara sorun hepsi şunu der; daha evvel bu aracın bu kadar iyi olduğunu tahmin edemezdik " alıp kullanmak gerek aradaki farkı görmek için bazı arkadaşlar astra ve golf ile karşılaştırıyor kullananlara sorun aynı fiyat olsa golf mü alırsınız astra mı ceed mi ki bu araçlar la arasında 8 bin 10 bin tl fark var ben astra yı kullanırken arkaya oturuyorum dizlerim koltuğun içine giriyor örneğin ama ceed de böyle birşey yok keza golf de öyle jetta ve ceed sahibi olan arkadaşlar var iki aracıda kullanan sorun hangi araç daha konforlu daha geniş?? ceed almadan ne olduğunu anlamak zor hele bu aracı test etmeyenlere hiç kızmamak gerek.. ben diğer markalara verilen paralara ve reklam ücretlerine yazık diyorum yoksa banane vw den opel den kia dan..
quote:
Orijinalden alıntı: genie1
Bence cee'd ismi çok uzun süre devam etmez çünkü çok tuhaf bir isim. cee'd? ne demek yani? proceed'den mi ceed? neden arada kesme işareti var.
Hocam Cee'd ismi bu model için özellikle düşünülerek verilmiştir. Uzun yıllar kullanılacağı konusuna gelince, bence firma bu isimle devam edecektir. Cee'd "Community Europe European Design" demektir. Bu adın konma sebebine gelince, bu model araç tamamen Avrupalı kullanıcılar için Avrupa'daki fabrikada (Slovakya - Zilina) üretilmektedir, örneğin bu model Amerika kıtasında satılmamaktadır. Modelin üretimi gerçekleştirilmeden önce Avrupa'da bulunan ülkelerdeki insanlar arasında bir anket yapılmış ve insanların otomobilden olan beklentileri doğrultusunda tasarımı ve bileşenleri hazırlanmıştır. İsmin Türkçe karşılığı Avrupa Birliği Avrupalı Tasarımı demektir. Kesme işareti ise avrupalı ve tasarım anlamlarını hem beraber hem ayrı ayrı niteleyebilmesi için kullanılmıştır. Modelin tipi ED, ticari adı ise Cee'd dir.
Konu hakkında kısa bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz.
Hocam Cee'd ismi bu model için özellikle düşünülerek verilmiştir. Uzun yıllar kullanılacağı konusuna gelince, bence firma bu isimle devam edecektir. Cee'd "Community Europe European Design" demektir. Bu adın konma sebebine gelince, bu model araç tamamen Avrupalı kullanıcılar için Avrupa'daki fabrikada (Slovakya - Zilina) üretilmektedir, örneğin bu model Amerika kıtasında satılmamaktadır. Modelin üretimi gerçekleştirilmeden önce Avrupa'da bulunan ülkelerdeki insanlar arasında bir anket yapılmış ve insanların otomobilden olan beklentileri doğrultusunda tasarımı ve bileşenleri hazırlanmıştır. İsmin Türkçe karşılığı Avrupa Birliği Avrupalı Tasarımı demektir. Kesme işareti ise avrupalı ve tasarım anlamlarını hem beraber hem ayrı ayrı niteleyebilmesi için kullanılmıştır. Modelin tipi ED, ticari adı ise Cee'd dir.
Konu hakkında kısa bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz.
2006 da ben de tüm sülale ba mahalle baskılarını yenip Cerato Dizel almıştım. 4 sene boyunca bakımlar haricinde servisle hiç işim olmadı. Cerato ya verdiğim paranın 3-4 bin üstüne koyup Civic ve Focus gibi daha bilinen ve 2. elde daha az değer kaybı olan araçlar da alabilirdim ama almadım. Belki aracım Civic ten Focus tan 1-2 bin lira fazla değer kaybetti ama 4 yıl boyunca çok da keyifle kullandık. Satarken de 2-3 gün içinde satıldı. Kia dan çok memnun kalıp ve yine sülale ba mahalle baskılarını yenip Kia yı tercih ettik. Ama kesinlikle artık insanlar 4-5 sene önceki gibi Kia alınır mı diye eleştiri yapmıyorlar. Vay be Kia ne araba yapmış diyorlar. Benim de niyetim Ceed in Sw nin dizel otomatiğini almaktı ama eşimin de isteğiyle bütçemizi altüst ederek Yeni Sportage aldık. Fiyat konusunda biraz daha indirim yaptırmaya çalışın derim. 37 bine insinler en azından. Diğer taraftan her ne kadar Fiat da mahalle baskısı etkisinde olan bir marka olsa da Bravo Dualogic modeli de hemen hemen aynı fiyatlarda ve alınabilecek güzel bir araç bence. İkisini de test edin , içinize ve aklınıza yatan aracı alın derim. Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: automania Arkadaşlar Selamlar, Cee'd dizel otomatik Motion aracı almaya niyet ettim ve pazarlığın son aşamasına geldim. 37.750 liraya park sensörlü anahtar teslim fiyat verdiler. Aile meclisinde aracı alacağımı söyleyince Kia'nın aksi yönünde söz söylemeyen kalmadı. 3000-5000 lira ver Yeni Astra 1.6 115bg Active Select al, 1.6 DSG Golf al, Toyota Corolla otomatik al diyorlar. Bütçem bu araçlara da uyuyor. Yılda en fazla 12,000 km yapıyorum yani dizel araç çok elzem değil. Kia marka algısı yüzünden "mahalle baskısını" daha almadan yaşamaya başladım. Bir de 37,000 Kia'ya verilir mi sözleri moralimi çok bozdu. Siz olsanız bu şartlarda yukarıda belirttiğim araçlara geçiş yapar mıydınız? Eğer öyleyse yol tutuş, kalite, güvenlik, yakıt tüketimi gibi yönleri göz önünde bulundurarak hangi aracı tercih ederdiniz?
O paraya kia alınır mı yahu..5-6 daha koy üzerine klimasız golf al derim...klimalı isterseniz bütçeyi biraz daha artırmalısnız..
benz dizel otomatik ceed kullandım, aracı motoru ve şanzımanı çok begendim. bence dizel otomatik te i30 dan daha güncel olduğundan fiyat/performans aracı ceed dir. ama hb olanın arka tasarımı çok basit. sw daha güzel duruyor.
Son zamanlarda Kore araçlarını önermeye başladım. Ne yalan söyleyeyim, Hyundai kullanmadan önce biraz antipatim vardı ama kullandıkça sevmeye başladım. Eski tasarımları pek iyi değil ama son yıllarda çıtayı yükselttiler. Kullanılan malzeme kalitesi muadillerine göre daha iyi, yedek parça ucuz ve fazla arıza da çıkartmıyor. Arıza konusunda ben VVV ve Opel'e güvenmiyorum. Toyoto ise son üç yıldır kalitesini düşürüyor. Bir japon alınacaksa bu Toyota olmamalı. Suzuki Swift veya Sx4, Mitsubishi Colt da alternatif olabilir.