Şimdi Ara

[b]'Mahalle Baskısı' araç seçimine kadar vardı: Uzman Görüşler Aranıyor[/b][/b] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilir zannederdim daha düne kadar kendimi..
    vw neyin nesi ki bu kadar para isteyebilir diyordum kardeşime, vw değil dizel ceed aldı tavsiyelerimle
    1 yıl kullandı ve sattı 2,5 3k zararla. aslında bu zarar sayılmaz ve iyi fiyata sattı diyebiliriz.
    ancak insanlara bazı şeyleri açıklamaktan yoruldu ve araçta da bazı seslere tahammülü kalmadığından sattı.
    cumartesi günü yeni aracı tsi trndline golfü teslim aldı ve tanıdık 7-8 kişiden tebrik aldı.
    eski araç için ayıp olmasın diye söyleyemedikleri olumsuz düşünceleri dile getirenler kardeşimi şok etti adeta.
    bilen bilmeyen herkes kia'yı kötüledi, yine bilen-bilmeyen vw'yi yüceltti.
    benim araçlar için söyleyebileceklerim ise; kia parasını hakediyor vw ise ucuza gidiyor.(doğuş duymasın ama benim fikrim bu)
    eskiden vw'nin haketmediğini düşünürdüm ancak durum öyle değilmiş, malzeme kalitesi işçilik sessizlik ve sürüş hissi neredeyse herşeymiş.
    sis farı direksiyondan kumandalı teyp çelik jant ise o kadar da önemli değilmiş.
    kia'yı sevdiysen ve savunabileceksen al, ama golfle arasında fark olmadığını sakın zannetme (ben zannederdim)

• Leon ile Polo arasındaki malzeme kalitesi birebir aynıdır diyebileceğim kadar yakındır birbirine.. cam açma kapama düğmelerinin üstünün soyulması ve alttaki beyaz malzemenin görünmesi bile hemen hemen aynı KM'lerde gerçekleşiyor...

ha bana sorarsanız ceed mi Golf diye ben kesinlikle Golf'ü tercih ederim... tabiiki kişisel tercihtir ama KIA ile VW arasında geçmiş muhasebesi yaparsanız neden VW dediğimi anlarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 15 Kasım 2010; 18:56:28 >
  • kia cee'd i yeni bir akrabam aldı.. şahsen sürdüm herşeyini inceledim..
    C sınıfı, iç hacmi geniş harika bir araç.. 1.6 CRDI 115HP lik modelini almışlar.. sanırım baz model ama paket ile eksik gediklerini gidermişler.. alaşım janttan mp3 çalarlı teyp ine, hız sabitleyicisinden mercekli fara, kolçağına kadar baya birşey de var.. araç otomatik vites, vites pedala biraz geç tepki veriyordu ama yol tutuşu, içeriye çok ses vermemesi gayet güzeldi...

dizel olarak bu 35-40bin tl arası tek alternatif astra classic 3 tür...
    araç çok hoşuma gitmesine rağmen alırmıyım maalesef ben de astra ya yönelirdim..

bu önyargıyı yıkmadıkça hem bu firmaların tekel gücünü artırmış oluyoruz dolayısıyla da fiyatları... hem de diğer firmaların daha güzel arabalar üretmesine engel oluyoruz ama ben de kendime engel olamıyorum..

özetle eğer için ısındıysa hiç düşünme.. fiyatının hakkını sana verecek dostum...

• 5 yıl bora kullandım abimin jettası ve yakın arkadaşlarımın golf polo ve astrasını defalarca sürdüm.Yeni astra yıda test ettim kesinlikle vw harici araç almam diyordum ama kia ceed test ettim ve kia ceed aldım diğerlerine param yetmediğinden değil....Belki 2-3 bin fazla fiyat verilebilir vw ve opele ama bu fiyat farkı kadar değil.
    kia ceed 37500 e dizel otmtk motion donanım aynı donanımda dizel otmtk jetta 52000 .. kia spartage 51700 aynı donanımlı tiguan 70000 civarı ..keza yeni astra dizel dolu donanım 50 bin üstü....aynı donanınmda bi araca sırf vw diye 15-20 bin verecek kadar saf değilim.Bu fiyatlarla vw kia nın arkasından bakar.İyiki KIA var diyorum.
  • Vw yi faZla göklere çıkarıyorlar. Tamam iyi güzel araba 2011 dizel full golf abimin şirket aracı ki sadece kendi kullanır o aracı aldım kullandım iyi araba hakikaten zevk aldım. Ondan sonra gittim ceed test ettim motion diZeli tek kelimeyle superdi ve gecen hafta ceed i teslim aldım. Golf f/p aracı değil. Ceed ile 2-3 bin tl fiyat farkı olsa golf derdim. Ama Su fiyatlarda ve su donanımda ceed lider kimse kusura bakmasın. Aracı kullanmak ayrı bir zevk. Çok güven veriyor.

İyi akşamlar.
  • Mahalle baskisi konusu guindeme gelince nedense hep VW isin icinde oluyor. Bu adamlar ne yapti da, sahibi olan olmayan, binen/binmeyen herkes VW savunucusu olmus anlamak zor.

Arkadaslarin da bahsettigi gibi, ici bos arabalara buyuk paralar yatirmak niye? VW'nin dunya pazarinda hic tutmayan araclari bile ulkemizde aksi birsey soylenirse, teror estiriliyor. VW distributoru hane basina 1 ATA LIRA mi dagitti ? Ne bu yahu ? Gezdigim ulkelerin haddi hesabi yok, hicbirinde bu kadar VW fanatikligi goremedim.

Kusuruma bakmayin, ben de Fransiz araclarina biniyorum ve araclari alirken beni huzursuz eden arkadaslarin tamami VW uzerine mahlle baskisi yaptilar. Ancak sonra benim dandik dedikleri FR araclarina binince de, "Ya bunu bana sat" demeye donduler...

Asla Fransiz araclarini savunmam, ama her markanin her modlein kendine gore iyi ya da kotu taraflari var. Utanmaz adam POLO'yu D segmenti baska bir markanin aracindan daha ustun diye savunuyor. 2004 polo dizel yaaaa !! Abi arabada kaset-calar var, birakin D segment digerlerini, ayni B segmentteki diger markalarin araclarinin (2004)lerinin neredeyse tamaminda CD calar, yagmur/far sensorleri falan var.

Yok ben gaza basar gider, konfor aramam, takarim XXX kasetini (hani su icinde 2 makara olan bantlar var ya) giderim, yasain POLO... Teknolojiyui en yakindan takip eden dunyadaki tek model...

• BU arada eklemeden edemeyecegim, bu siralar elimizdekileri satip SUV'a niyet ettik, kimse sorsak Tiguan ile basliyor Touareg ile bitiyor. ALMIYORUM hocam, aracin fiyati 3 lira olsa, altindan egsozu olsa yine de almiyorum. Biz de bir de 2. eli iyi olani almak diye bir takinti var.

Iyi 2.eli cok iyi hadi broadway alalim. Yok yok Kartal'in valla daha iyi. Alirsin belki karla satarsin (bu donemde). Iyi. "Corolla al", neden ?? Ben "Avensis dusunuyorum", "yok abi cok kaybin olur"... Iyi de kardesler, o kotu bu kotu, ben D'ye binecegim, kimse beni tutmamali. Ama tutarlar, hatta Galerici arkadas var, bir ara tutturdu Megane al diye. Laguna dedim, olmaz ille de Megane. D konforu ve rahatligi dedim, OLMAAAZZ diye onumu kesmeye kalkti.

Iste bu noktadayiz !!! Ne isterseniz onu alin arkadaslar, icinize sinen sizin olsun.
  • eşime araç almayı planlamasam ben kia otomatik dizel alacaktım, bu paraya gayet güzel bir araç. birde pick up alma gibi bir niyetimiz var kimle konuşsam Navara, sanki başka marka yok memlekette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

hocam ailen haklı olarak ıkıncı el fıyatını satılma suresını ve servıs agını dusunerek solemıstır bencede dıkkate al....

Arabayı alacak arkadaş galericimiki satılma süresi otomobil tercihini bu kadar etkilesin ayrıca Türkiyede kia ceed satış problemi yaşayacaksa bir çok marka model ölmüş durunda ozaman. Servis ağı ise kesinlikle büyük şehirlerde problem yaratmaz mekanik aksam i 30 ile aynı olduğu için küçük şehirlerde hyundai servisleride kullanılabilir buda sorun değil önemli olan bakım haricinde servise uğramamak.

Türk halkı artık bu önyargılardan kurtulmalı bazı markalara hak ettiğinden fazla değer yükleyip yıllardır gönüllü olarak kazıklanmaktayız.

kia son derece dayanıklı teknolojik az arıza veren ekonomik araçlar üretiyor malzeme kalitesi yol tutuş vs. de genel ortalamalar düzeyinde.

Otomobil alacak kafası kaışmış arkadaşlara tavsiyem araç alırken bilgisinden emin olduğunuz kişilerden ihtiyaçlarınız doğrultusunda tavsiye almanız. diğer tüm mahallelilerede kulaklarınızı tıkamanızdır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.