Şimdi Ara

Mahalledeki Tanıdık Bilgisayarcı Önerdi Sizce Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mahalledeki bilgisayarcı çok yakın arkadaşıma bu bilgisayarı önermiş 2500 tl gibi bir fiyat vermiş parçaları yazıyorum yorumlarınızı ve önerilerinizi beklemekteyim.
    İntel core i5 6400 quad core 2.70 ghz 6mb turbo vga 1151p skylake
    Seagate 1 tb 7200 rpm hdd
    Asus intel B150m-k b150 ddr4 2133 vga glan 1151p
    Lg 23x dvd-rw
    Kingston hyperx fury 8 gb 2133 mhz cl14
    Frisby fc-8860g 500w midi tower atx kasa
    Asus 2 gb gtx750 ti ekran kartı

Autocad,solid,pes çalıştırmasını istiyor arkadaşım değerli yorumlarınızı beklemekteyim nedenleriyle beraber söylerseniz bizde bilgilenmiş oluruz saygılar.

• Aynı parçalar 2600 küsür vatanda.

Frisby yerine daha iyi bir kasa alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra 750 ti almak bence mantıklı değil. Ayrıca frisby'nin de psu'su alınmaz. Everest, frisby ve diğer hakiki çin malı psu'lar dışındaki markalardan alın.

Sistemin geri kalanı hakkında yorum yapmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 20 Aralık 2016; 20:31:2 >
  • B150m bazooka anakart

8gb ram

İ5 6402p işlemci

Hi level ultra series 120gb ssd

1tb toshiba 32mb hdd

Aerocool cruisestar advance usb3.0 kasa

High power 500w 80+ psu

---

Gtx1050 ti 4gb ekran kartı ( ben geçen gün vatandan indirimden 630 tl ye aldım 1 tane kalmıştı onuda ayırtıp aldım eğer yine indirime girmezse 800 tl civarı)

Tam 2500 tl lik sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotr1907

B150m bazooka anakart

8gb ram

İ5 6402p işlemci

Hi level ultra series 120gb ssd

1tb toshiba 32mb hdd

Aerocool cruisestar advance usb3.0 kasa

High power 500w 80+ psu

---

Gtx1050 ti 4gb ekran kartı ( ben geçen gün vatandan indirimden 630 tl ye aldım 1 tane kalmıştı onuda ayırtıp aldım eğer yine indirime girmezse 800 tl civarı)

Tam 2500 tl lik sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 6400 le gtx750ti uyumlu olmamis i3 6100 alinip ekran kartini yukseltin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i3 6100 rx470 4gb gibi
  • Rica etsem tam bir sistem yazar mısınız herşeyin netleşmesi adına 1050 ti 608 lira vatanda .
  • memotr1907 M kullanıcısına yanıt
    Siz bu sistemin aynısını mı topladınız?
  • O bütçeye frisby kasa ve 750 ti mantıksız yukarıda yazılan sistemler alınabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1050ti 608 tl mi ? Öyleyse durma al Çünkü ban 630 aldım Ve bir tane kalmıştı her yerde Oda indirimdeydi bir tek . Bu arada söyledim sistemden 1050ti Çıkarıp 1050 düz eklenebilir ya da Rx 470 alınabilir . Dediği fiyata en iyi benim verdiğim sistemi alabilirsin
  • -İlk gözüme batan şey i5 6400 oldu. i5 6400 pek önerilen bir işlemci değil. Onun yerine fiyat/performans açısından daha karlı olan i5 6500'ü öneririm.
    -Bu sisteme aynı zamanda bir ssd lazım. 2017 yılına geçeceğimizi düşünürsek 2000tl üstü her sisteme en kötü işletim sisteminin yükleneceği 120gb lık bir ssd lazımdır. Yoksa PC'nizin hızı 10 sene önceki bir PC ile aynı olur.
    -Anakart güzel fakat daha ucuza benzer özelliklerdeki MSI B150M BAZOOKA'yı bulabilirsiniz.
    -Ram güzel.
    -Kasa güzel gibi fakat 500W bana bu sistem için falza gibi geldi. 400-450W'den fazlasına ihtiyaç duyacağınızı sanmam.
    -Ekran kartı eski seçilmiş. Bence benzer fiyata daha iyi performanslı yeni nesil bir ekran kartı almak daha iyi olacaktır. Çünkü alınacak yeni nesil ekran kartının kullandığı yeni teknoloji yeni grafik avantajları sunacaktır. Bunun en iyi örneği şudur: eski model bir ekran kartının bir oyunu ultra ayarlarda açmasıyla gösterdiği grafikler, yeni model bir ekran kartının bir oyunu yüksek ayarlarda açmasından daha kötü gözükecektir. Yani yeni model, daha düşük ayarlar, eski model daha yüksek ayarlardan daha iyidir, daha iyi gözükür ve aslında grafiksel ve performans bakımdan üstündür. Benim tavsiyem MSI GeForce GTX1050 2GB GAMING X olur.
    -Bu arada eğer dizdiğin sistemde daha yoğun oyun oynayacaksan işlemciye ayırdığın bütçe ekran kartından daha fazla olmamalıdır. Ona göre işlemcinin fiyatından kısıp, daha pahalı bir ekran kartı alınmaya gidilmesi oyun oynanacaksa daha sağlıklı olur.

• pes oyunu neyse de autocad, solidworks için o ekran kartı ve işlemci düşük kalmış. SSD' de 120 gb' lık da olsa olması gerekli. kasa güven vermiyor, içindeki psu hiç güven vermiyor.

i5 6500
    msi b150m bazooka
    ram 8 gb cl15 2133 mhz (sonra 1 tane daha aynısından eklenebilir)
    ssd 120 - 240 gb
    hdd 1 tb 7200rpm wd
    kasa dark n10
    psu 550 watt en kötü 80+ bronz (bana kalsa 650watt 80+ ileride sistemi değişsen bile kullanabilirsin) bilinen marka (high power, seasonic vs.)
    bütçesine göre amd 470 - 480 veya nvidia 1050ti - 1060

bütçe ve alış veriş yapacağınız yerleri belirtirseniz, arkadaşlar daha net tavsiyelerde bulunabilir.
  • anakartı hazır indirimdeyken b150m bazooka almanı öneririm

b150m bazooka 298 tl
    http://www.hepsiburada.com/msi-b150m-bazooka-intel-b150-2133mhz-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-BD804217?magaza=Hepsiburada
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxmania

pes oyunu neyse de autocad, solidworks için o ekran kartı ve işlemci düşük kalmış. SSD' de 120 gb' lık da olsa olması gerekli. kasa güven vermiyor, içindeki psu hiç güven vermiyor.

i5 6500
    msi b150m bazooka
    ram 8 gb cl15 2133 mhz (sonra 1 tane daha aynısından eklenebilir)
    ssd 120 - 240 gb
    hdd 1 tb 7200rpm wd
    kasa dark n10
    psu 550 watt en kötü 80+ bronz (bana kalsa 650watt 80+ ileride sistemi değişsen bile kullanabilirsin) bilinen marka (high power, seasonic vs.)
    bütçesine göre amd 470 - 480 veya nvidia 1050ti - 1060

bütçe ve alış veriş yapacağınız yerleri belirtirseniz, arkadaşlar daha net tavsiyelerde bulunabilir.

Bütçem 2500 tl civarı alışverişi mahalledeki tanıdık bilgisayarcı abiden yapıcaktım ama internet daha karlı duruyor internete yönelebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metoaga

-İlk gözüme batan şey i5 6400 oldu. i5 6400 pek önerilen bir işlemci değil. Onun yerine fiyat/performans açısından daha karlı olan i5 6500'ü öneririm.
    -Bu sisteme aynı zamanda bir ssd lazım. 2017 yılına geçeceğimizi düşünürsek 2000tl üstü her sisteme en kötü işletim sisteminin yükleneceği 120gb lık bir ssd lazımdır. Yoksa PC'nizin hızı 10 sene önceki bir PC ile aynı olur.
    -Anakart güzel fakat daha ucuza benzer özelliklerdeki MSI B150M BAZOOKA'yı bulabilirsiniz.
    -Ram güzel.
    -Kasa güzel gibi fakat 500W bana bu sistem için falza gibi geldi. 400-450W'den fazlasına ihtiyaç duyacağınızı sanmam.
    -Ekran kartı eski seçilmiş. Bence benzer fiyata daha iyi performanslı yeni nesil bir ekran kartı almak daha iyi olacaktır. Çünkü alınacak yeni nesil ekran kartının kullandığı yeni teknoloji yeni grafik avantajları sunacaktır. Bunun en iyi örneği şudur: eski model bir ekran kartının bir oyunu ultra ayarlarda açmasıyla gösterdiği grafikler, yeni model bir ekran kartının bir oyunu yüksek ayarlarda açmasından daha kötü gözükecektir. Yani yeni model, daha düşük ayarlar, eski model daha yüksek ayarlardan daha iyidir, daha iyi gözükür ve aslında grafiksel ve performans bakımdan üstündür. Benim tavsiyem MSI GeForce GTX1050 2GB GAMING X olur.
    -Bu arada eğer dizdiğin sistemde daha yoğun oyun oynayacaksan işlemciye ayırdığın bütçe ekran kartından daha fazla olmamalıdır. Ona göre işlemcinin fiyatından kısıp, daha pahalı bir ekran kartı alınmaya gidilmesi oyun oynanacaksa daha sağlıklı olur.

gtx 1050 ti olarak bunu buldum bunun gaming x den farkı nedir?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1050-4gb-oc-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

• ekran kartı daha yüksek olması daha iyi olabirdi onun hracinde pek sorrun yok gibi
  • Şu Frisby batmadı gitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.