olay şu şekilde gelişti: devlet hastanesinden hasta dosyamı istedim. sonra bilgi edinme başvurumun zımnen red edildiğini söyleyerek dava açtım. karşı taraf cevap dilekçesinde "iddiasını ispatlasın" kabilinden şeyler söyleyip hastane ile arasındaki yazışmaları ve hastanedeki uzman hekimin görüşünü ekledi. benim ispatım zaten vardı, dilekçelerim kayıtlıydı, barkotluydu, numaralıydı. cevap verilmediğinin ispatının, karşı tarafın elden verdiğini iddia ettiği belgeleri dosyaya sunmaması olduğunu söyledim. mahkeme ilgili evrakı talep etti, dosyaya eklenen "epikriz" belgesinin ardından ek beyan dilekçesi vererek bu belgelerin delil olamayacağını, üzerinde imazmın olmadığını, imzadan imtina ettiğime dair bir tutanak olmadığını beyan ettim. dava sürecinde hiçbir surette ikrarda bulunmadım. kararda cevabın verilmiş olduğunu, benim haksız olduğumu söylediler.
şimdi ben ne yapmalıyım? ayrıca bu dilekçeyi askerlik süremde, başka bir şehirden vermem gerekecek. halbuki eğitim birliğinde günlük izin yok ve dilekçeyi kime yazacağımı bilmiyorum. xyz bölge idare mahkemesine verilmek üzere klm idare mahkemesine verilmek üzere vyz asliye hukuk mahkemesine mi yazacağım yoksa xyz bölge idare mahkemesine verilmek üzere vyz asliye hukuk mahkemesine mi kararsız kaldım. |
Bildirim