Şimdi Ara

Mahkeme Tebligatı iade olursa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sayın arkadaşlar ben saçma sapan bir işin içine girdim daha doğrusu pek umursanmayacak bir olay türü ama aklıma takıldı.
    Ben YouTube müzik yükledim ve müzik başka kişiye ait olduğu için doğal olarak telif yedim ve bende itiraz ettim sonuç gelmedi . Eğer sonuç gelmiş ise karşı taraf doğal olarak beni dava edebilir.
    Fakat kafama takıldı, ya sonuç verildi de benim haberim mi yok dedim .
    Sonra düşündüm öyle bir şey olsa e-devletımde gözükür dedim ve şunu öğrendim karşı tarafa beni dava etse Adımla edebilir TC bilmiyor dava ederken sistemde çıkmaz diye biliyorum .
    Sonra gittim Adliye ye orada sordurdum bu seferde sadece o il sınırları içinde davan varsa görülürmüş.
    Ve en çok merak ettiğim konu şu Tebligat gelecek evime fakat ben taşındım evden eski adresim gözüküyordu o zamanlar tebligat gelse bile ev boş muhtar aldırmamış adresimizi .
    Ben de ptt gittim o mahalle dağıtan adam dedi ev boşsa iade ederim muhtara bırakmam ve bir daha gelirse öyle muhtara teslim ederim dedi ve bundan öncede muhtarla konuştum öyle belge gözükmüyordu sisteminde. Eğer davalık olmuş isem tebligat mutlaka bana ulaşır mıydı ?
    Veya iade olsa ben sorumlu olur muyum ?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi Günler.

• İlk tebligat iade olursa ikincide her türlü tebliğ edilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 5 Eylül 2018; 0:5:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Öncelikle tebliğ zarfını iade diye bir olanağınız yok .

Sizin kayıtlarda bilinen en son adresinize o yok ise kayıtlı mernis adresinize tebliğ çıkarılır . Diyelim ki kayıtlı mernis adreinizde bulunamadınız yoksunuz . O halde görevli kapıya ihbarname yapıştırır. Kapınıza ihbarnamenin yapıştırılma tarihi tebliğ tarihi bu tarihten on beş gün sonrası ise tebliğ yapılmış sayılır . Yani sizin adreste bulunamamız veya tebliğden imtina (kaçmanız kabul etmemeniz) etmeniz tebliğin yapılmasına engel değildir . Kısaca size ulaşılamaz ise kayıtlı mernis adresinize ihbarname yapıştırılır ve bu tarihten onbeş gün sonra size tebliğ edilmiş sayılır .
  • UzakyolSurucu kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim yanıtınız için teşekkür ederim fakat benim burada amacım tebligattan kaçmak değil tam tersine tebligatım var mı , yok mu öğrenmek istiyorum ?
    Ve 2.olarak tebligat edilen ev boş biz o zaman yeni taşınmıştık adresimiz alınmamıştı ben de merak ettim muhtarlığa gittim dedi gelse haber ederdim ve bilgisayarından baktı dedi öyle bir belge yoktur. Ben de o mahalle civarına posta dağıtan arkadaşla konuştum dedi ev boş ise komşuya veya kapıya asmam , muhtara da veremem iade ederim fakat iade edildikten sonra bir daha gelir ise öyle muhtara teslim ederim dedi. Ve bu olay çok can sıkıcı davan var mı yok mu öğrenmek istiyorsun öğrenemiyosun. Adınızla Soyadınızla girildiği için e devletten dava gözükmüyormuş, şimdi karşı taraf benim tc numaramı nereden bilecek bana saçma geldi tc girilmez ise dava gözükmüyormuş , adliyeye sorduruyorsunuz bu seferde size diyor bu il ve ilçe sınırları içinde davan varsa gözükür diyor.
    Size bir konudan bahsedeceğim yardımcı olursanız sevinirim. Atıyorum 'A' ilinden 'B'iline birisi size dava açsa bunu nasıl öğrenceğiz veya bu mahkeme sizin kayıtlı olduğunuz (il ve ilçe) adres civarında mı ? İşlem görür.
    Bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

• Tc kaydı yapmadan dava açılırsa ancak tebligat geldiğinde öğrenebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.