Şimdi Ara

Mahkemeden emsal karar: Garantisi bitmiş televizyon değiştirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15 gün sonrası karar kesinleşir, karara uymazlarsa ilamlı icra başlatırsın, adliyeye git yardımcı olurlar. İcra memurları firmaya çat kapı girer, senin istediğin modeli alır çıkar. Yoksa da muadil istediğini belirtirsin.

• Efe_CD E kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafa ödetir elbette. Ayrıca avukat da isim yaptı. Kazanç üstüne kazanç... (Gereği düşünüldü, yeni TV karşısında Mezdeke açıp göbek atılmasına..)

• Garantisi olan urunlere sahip cikmiyor resmi kurumlar bumu haber oldu şimdi.

Gidip deneyin ebenizinkini gorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Aha şimdi düştü; bir örnek daha

"Avukata ters kelepçe davası: Polis ve bekçilere hapis"

Sen ben olsak, olay nasıl olurdu biliyorsunuz...

• Benim de birkaç üründe garanti biter bitmez ya da bitmesine çok az kala bozulanlar oldu. Yaygın marka TV im vardı zamanında. 2 sene biter bitmez ölü pikseller oluştu çok geniş alanda çizgiler ve siyah noktalar oluştu. Garantisi bitmeyenleri değiştirdiler ama TV ye başvurmadım bile. 2 sene sonra aniden bozulması gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Nereyi açıp bakacağım anlamadım.

Mahkeme kararı kesinleşmişse, firma dönüş yapmalı. Dönüş yapmıyorsa, yanaşmıyorsa, senin durumu icra dairesine bildirmen lazım bir dilekçeyle, bu kadar basit. Bir miktar masraf çıkıyor.

Ve bundan sonraki görev icra dairelerinde. Tekrar mahkemelik bir durum yok. Öyle senelerce beklemek de yok? İcra memurları haciz yoluyla alır, hatta o ürünü bulamazsa bile, seni üzmeyecek bir ürün bulurlar illaki... Bulamazlarsa emsal ürün fiyatını haciz ederler... Bunların hepsini ayrıntısı var, ama karmaşık imkansız değil. Sadece firma batıksa icra memurlarının eli boş döner.

• Muhtemelen üründeki gizli ayıptan kaynaklı bu arıza meydana geldi. Gizli ayıplarda süre olmaz.

Yasal kullanım ömrü içerisinde firmanın destek verme zorunluluğu var ama bu ücretsiz değil. Ücreti mukabilinde destek verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Aralık 2024; 9:7:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada şu ayrıma dikkat edin. Monitörlerde yasal kullanım ömrü 5 yıldır. İçerisinde TV yayınlarını almak için gereken tuner ünitesi olmayan paneller yasal olarak monitör sayılır. Yasal destek süresi/kullanım ömrü 5 yıldır.

Satın alırken ne fark eder demeyin dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Aralık 2024; 9:15:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıplı mal değil ki bu, 5 yıl sonra olan arıza ayıplı mı olur?

10 yıl kullanım ömrü 10 yıl garanti değil, 10 yıl içinde arıza olursa bunun parçasını temin etmek, arızayı tamir edebilmek zorunda demek ama ücretiyle. Garantisi bitmiş çünkü.

5 yıl sonra çıkmış bir arızayı ayıplı ürün kategorisinde sokup işlem yapmak normal gelmedi bana.

Haberde yanlışlık veya anlatılmayan ayrıntılar olabilir.

• 2012 yılında aldığım tv saat gibi maşallah smart özelliği iptal oldu mii stick le hallettim gerçi kumanda da bazı tuşlar çalışmaz oldu tv yi telefonun kumanda özelliği ile açıp kapıyorum

• bu konunun daha istinaf ve yargıtay aşaması vardır...

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Tüketici hakem heyetleri adliye içerisinde değil. Heyetin üyeleri de hakim, savcı değil. Kazanılan zaferlere kara çalacak yorumlardan kaçınalım. Emsal teşkil etmesi, insanların hukuki yolları takip etmesini teşvik etmek için öne çıkartalım derim ben.

• alvete A kullanıcısına yanıt
    Garantili gibi değişmiş aslında. Adı üstünde garanti, firma garanti süresini aşan sorunlara destek olmaz. Garanti şartlarına bakarsanız kullanıcı hatası zaten kabul edilmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji bilgini 68 T kullanıcısına yanıt
    Benim tvde dalgalanmalar oluyor sadece netflixte acaba heyete basvursammi

1 kere panel degistirdiler cozulmedi 2020 yilinda aldim tv yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 19 Aralık 2024; 10:22:24 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Çok bariz olmayan hatalar için uğraşmaya değmez hocam. Sonuç alma ihtimaliniz son derece düşük.

• On yıllık kullanım ömrü süresince arıza halinde ücreti mukabilinde yedek parça tedarik zorunluluğu var .Belki parca tedarik edememeşleridir.Bu nedenle değişim talep edilmiştir.

Hocam ben de diyorum ki haberde muhtemelen eksik, anlatılmayan bir bilgi var. Burada bir mantık yok. Siz kendinizi satıcının yerine koyun. Bir ürüne 2 yıl garanti verip, 2 yıl dolduktan sonra ben bir şey yapmadım kendi bozuldu ücretsiz değiştirin demenin bir sonu var mı? O zaman hiç bir firma Türkiye'de mal satmaz. İthalatçı garantili ile normal garantili mallar arasında bile belli bir fiyat farkı var. Böyle bir şey normalleşse siz mal satar mısınız bu ülkeye? Özel bir nedeni vardır mutlaka. Yani ben bu haberin doğruluğuna inanmıyorum, ben mal satan biri de değilim. Bu habere bakıp garantisi biten biri gidip dava açarsa bence mahkeme masraflarıyla öylece kalır.

Satarken adama nedicem last kingdom izleme netflix te dalgalanma yapiyor narcosda birsey yok desem küfür eder

Harbi cözemedim olayi diziden diziye değişiyor sözde sifir aldik

Bilemedim satmaya sirf bu yuzden uşeniyorum

• Garanti süresi biten televizyon için mahkemeden emsal karar! - Dailymotion Videodailymotion
    Garanti süresi biten televizyon için mahkemeden emsal karar! - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x9athiy

• Hangi markadan ziyade THH basvuru süreci ne kadar sürdü Allah bilir. :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.