Şimdi Ara

mahkemem var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Ben geçtiğimiz yaz bir kadının cafesine gittim annemle kadınla aramızda sözlü tartışma çıktı ve kadın bunun üzerine anneme bir sürü hakaret edince bende kendimi tutamadım kadının saçını çekip bir iki tane tekme attım,kamera kayıtları var ellerinde. ozaman reşit değildim şuan reşitim ve bende kızım bu arada. bu ay mahkememiz var kadın darp raporu alıp şikayetçi olmuş ama darp raporunda bişey yok çünkü burnu bile kanamadı. Sizce ne çıkar mahkemenin sonucundan?

• Merhaba,

Verdiğiniz bilgilerle dosya hakkında şu sonuç çıkar diye bir şey söyleyebilmek pek mümkün değil. Ancak şunu söyleyebiliriz; karşı taraf ciddi şekilde yaralanmamış ise yani basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir yaralama söz konusuysa ve adli sicil kaydınız yoksa (sabıka kaydınız temizse) muhtemelen 4-5 ay ceza alırsınız ve bu da Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kapsamında 5 yıl ertelenir.

Umarım bir daha böyle bir durum ile karşı karşıya kalmazsınız ve yaşadığınız problemleri şiddet yoluyla değil de diyalog yoluyla çözme yoluna gidersiniz

Detaylı bilgi için bknz: HAGB

• Bahsettiğiniz gibi hakaret türünde eylemler varsa haksız tahrik indiriminden yararlanırsınız. Yaralama da basit halde kaldıysa cüzi bir ceza alırsınız. Olay tarihindeki yaşınız da indirim sebebi olacağından kaba bir hesapla 4 ay basit yaralamadan ceza alırsınız. Yaştan 1/2 indirim alırsanız, 3/4 haksız tahrik indirimi alırsanız ve 1/6 takdiri indirim alırsanız nihayetinde 37 gün ceza almanız bünün paraya çevrilip Hagb verilme ihtimali var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.