Şimdi Ara

MAHKEMEYE VERSEM KAZANIRMIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar, ben ailemden uzak şehir dışında öğrencilik yapmaktayım. yurttlarda rahat edemediğimden dolayı ev tuttum. ayrıca kampüsümüz şehir dışında olduğundan ve ikinci öğretim okudumdan geceleri ders çıkışlarında eve dönmek için araba aldım. fakat benim asıl sorunum bu arabam ile kirada oturduğum siteniz sakinleriyle sorun yaşıyorum. sitenin sınırlı sayıda otoparkı var ve bana burayı kullanmama yönünde talepleri var. kiracı bu otoparkı kullanamazmış. arabayı site dışına parketmem gerekiyormuş. bu konuyu yönetici ile konuştum o da bana dışarı parketmem gerektiğini söylüyor. sitenin dışıda ıssız bir yer ve bir sürü tamamlanmamış inşaat var. hem arabayı oraya parketmem hemde orada inşaatların olması bana ve arabama gelecek zararlar açısından beni korkutuyor.

esas sorum şu? site yönetimini mahkemeye versem ve kirecı olarak ev sahibinin tüm haklarının bana devredildiğini ve müşterek alanların kullanımına katılmam gerektiğini belirtsem dava sonucu ne olur?
    bu konuda haklımıyım ve kazanabilir miyim?

• KAZANIRSIN...ÇÜNKÜ YAPTIĞIN KİRA KONTRATIYLA EV SAHİBİ BÜTÜN HAKLARINI SANA DEVREDİYOR...MÜLKÜ KULLANMA VE ONUN GETİRDİĞİ FAYDALARDAN YARARLANMA HAKKI SANA AİT..ŞAHİT İSTERLERMİ BİLMİYORUM AMA...YANİ SANA KULLANDIRTMADIKLARINA DAİR...
  • işte şahit sorun. iki kız evde kaldığımız için zaten bize soğuk bakıyorlar. bence bu olay bunun yansıması. nasıl ispat edecem nasıl kanıtlayacam bilmiyorum.
    babam a bahsettim olayı, Ankara dan geldi ama ona da bunun site yönetim kurulunun kararı olduğunu söylediler. babam da bişey yapamadı. alışverişten eve gelince kapının önüne çekiyorum arabayı ona bile karışıyorlar. alt tarafı poşetleri eve çıkartacam.
    eğer böyle giderse dava açacam ya da taşınacağım
  • ne biçim insanlar bunlar ya çok sinir oldum. bana böyle bir muamele yapılacak var ya büyük hadise çıkarırım.dediğin gibi 2 öğrenci bayan olarak yaşadığınız için bütün bunlar başınıza geliyor. hangi şehir olduğunu bilmiyorum ama mahkeme işi hem uzun sürer hem de sinirlerini bozar. daha nezih bir semte siteye taşınmanız belkide daha hayırlı olur.

sitedeki diğer kiracılar ne yapıyor arabalarını site dışına mı park ediyorlar? eğer öyle değilse yaptıkları çok ayıp
  • bence sonuna kadar hakkını savun...göstersinler o zaman noterden onaylatılmış karar yazısını..öyle saçma sapan bişey olmaz...kiracı diye sesini çıkarmıcan...olduuu...arkadaşın ve baban şahitlik etsin...pabuç bırakma böylelerine...
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

ne biçim insanlar bunlar ya çok sinir oldum. bana böyle bir muamele yapılacak var ya büyük hadise çıkarırım.dediğin gibi 2 öğrenci bayan olarak yaşadığınız için bütün bunlar başınıza geliyor. hangi şehir olduğunu bilmiyorum ama mahkeme işi hem uzun sürer hem de sinirlerini bozar. daha nezih bir semte siteye taşınmanız belkide daha hayırlı olur.

sitedeki diğer kiracılar ne yapıyor arabalarını site dışına mı park ediyorlar? eğer öyle değilse yaptıkları çok ayıp

iki bloktan oluşan bir site ve evler yeni. bolu da okuyorum o yüzden bu binaların 9.00 raporu var. yani depreme dayanıklı. o yüzden bunun gibi başka bir ev bulmam sor. binalar sağlam olduğu için hep ev sahipleri oturuyor. benden başka 2 kiracı daha var. onlarında zaten arabası yok ve aileler.

• Yuh be... bu kadar mi olur yaaa... Daha neler...
    Olmaz öle sey ... bence sen hakkini sonuna kadar savun... Ne demek yani... Ne olmus yani kiraciysan... Sen orada yasamak ve o evi kiralarken kazandigin haklari kullanabilmem için para ödüyosun...
    Sinirlendirdiler beni sabah sabah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim çektiğimi anlayın. evimi çok seviyorum ve ayrılmayı en son çare olarak düşünüyorum. her gece rahat ve güven içinde uyuduğum bir ev. deprem korkuttuğu için bırakıp gitmek istemiyorum...

şahit bulmam çok zor. armigate arkadaşım babanı şahit göster diyor ama kan bağı olan birinin şahitlik yaspması ne kadar doğruki. ya da en iyisi şikayet dilekçesi yazıp belediye ve karakola mı gitsem.
  • Allah'ım ne GERİ ZAKALI insanlar varmış bu ülkede yaw. O otoparklar o binasdaki dairelere ait değilmi yaw. Öğrenciye yardımcı olacaklarına birde köstek oluyorlar. Birde evde 2 kız olmanıza niye kötü bakıyorlar onu anlamadım evde 1 kız 1 erkek olsanız daha mı iyi yani tövbe tövbe. Daha çok daire çıkartmak için neredeyse bütün arsayı kullanıyorlar.

Sen park et arabanı otoparka, zaten dağbaşı gibi biryer arabanı dışarı parkederken bir manyak musallat olur, başınız belaya girer. O şerefsizlerde seslerini çıkarmazlar.

Aptallığa vur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bezgin

Allah'ım ne GERİ ZAKALI insanlar varmış bu ülkede yaw. O otoparklar o binasdaki dairelere ait değilmi yaw. Öğrenciye yardımcı olacaklarına birde köstek oluyorlar. Birde evde 2 kız olmanıza niye kötü bakıyorlar onu anlamadım evde 1 kız 1 erkek olsanız daha mı iyi yani tövbe tövbe. Daha çok daire çıkartmak için neredeyse bütün arsayı kullanıyorlar.

Sen park et arabanı otoparka, zaten dağbaşı gibi biryer arabanı dışarı parkederken bir manyak musallat olur, başınız belaya girer. O şerefsizlerde seslerini çıkarmazlar.

Aptallığa vur.

güzel söylüyorsunda gece 11 de dersim bitip eve geldiğimde site kapısını kitledikleri bile oluyor. hatta şimdi otomatik kapı yapacaklarmış. tüm dairelerden para topluyorlar ama benden istemediler. yani beni dışarı defetmeye çalışıyorlar. otomatik kapı olunca zaten kumandası bende olmayacak hiç içeri giremeyeceğim.

şeytan diyor al bir kamyon dal sitenin bahçesine

• o zaman arkadaşın şahitlik etsin...böyle saçma bi uygulama olmaz...karakola şikayet edip zabıt tuttur..
  • böyle saçmalık mı olur ya kiracı olmakla araba koymanın alakası ne demekki misafir gelse onada karışacaklar onlar site yönetim kararrı falan değil onlar kanımca birşeyden dolayı sizlere takmışlar öyle şey olmaz ben ce sen haklısın arabanı otoparkta yer varsa koy bir şey derlersede ben buraya koyuyorum ve bu sitede oturuyorum gidin mahkemeye verin de biraz sert çıkın sen gidip vereceğine onlar gidip mahkemeye versinler ne diye uğraşıyorsunuzki bakın benim dediğimi yapın hiç biriside gidipte bir yere şikayet edemezler ben bu evi kiraladım elimde kontratta var bana kimse karışamaz falan diye diretin burada kiracı olarak benimde haklarım var diye diretin öyle şey ne görülmüş nede duyulmuş bırakın onlar sizi şikayet etsinler hiç birşey yapacaklarınıda sanmıyorum yapamazlarda bu sizlerin en tabii hakkınız koyun otoparka arabanızı kilitleyin arasırada takip edin en fazla şerefsizin biri çizmeye kalkar sizde yakalar şikayet edersiniz

• mahkemeye vermeyi ciddi ciddi düşünüyosan önce site yönetimine karar defterini görmek istediğini belirt yok mok gibi mırın kırınlara başlarlarsa anlaki yasal yollardan hiç bi hakkı yok bu sitenin ama karar defterinde buna dair bi bölüm varsa ve ev sahiplerininde imzası varsa o zaman mahkemede onların eli daha kuvvetli senin yaptırabileceğin böyle bi karar varsa bunun özgürlüklerini kısıtladığını falan belirterek bi dava dilekçesi verirsin her iki haldede kazanma olasılığın var ama karar defterinde böyle bi karar yoksa her türlşü yaptırımı yaparsın ben senin yerinde olsam karar defterinde böyle bi şey yoksa manevi tazminat davasıda açarım arabamın çalınma korkusu bana yapılan psikolojik baskı falan gibi söylemlerle üstlerine gidersin , sen en iyisi yönetimle bu defter işini konuş ve en kısa zamanda bi avukata başvur
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

mahkemeye vermeyi ciddi ciddi düşünüyosan önce site yönetimine karar defterini görmek istediğini belirt yok mok gibi mırın kırınlara başlarlarsa anlaki yasal yollardan hiç bi hakkı yok bu sitenin ama karar defterinde buna dair bi bölüm varsa ve ev sahiplerininde imzası varsa o zaman mahkemede onların eli daha kuvvetli senin yaptırabileceğin böyle bi karar varsa bunun özgürlüklerini kısıtladığını falan belirterek bi dava dilekçesi verirsin her iki haldede kazanma olasılığın var ama karar defterinde böyle bi karar yoksa her türlşü yaptırımı yaparsın ben senin yerinde olsam karar defterinde böyle bi şey yoksa manevi tazminat davasıda açarım arabamın çalınma korkusu bana yapılan psikolojik baskı falan gibi söylemlerle üstlerine gidersin , sen en iyisi yönetimle bu defter işini konuş ve en kısa zamanda bi avukata başvur

+10
    haklısın bakayım karar defterine
    sağol

• Ev sahibiyle görüştünmü? Aslında onun görüşmesi daha iyi olur. Tabii onda da biraz insanlık varsa, gider görüşür. İşte üniversitede kız olmak böyle zordur. Ev tutarsın seni istemezler, ev ararsın asılırlar, abuk subuk teklifler ederler "para vermenize gerek yok bedavaya oturabilirsiniz" derler.

Bence ev sahibi bir görüşsün, daha iyi olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: karaleydi85

quote:

Orjinalden alıntı: bezgin

Allah'ım ne GERİ ZAKALI insanlar varmış bu ülkede yaw. O otoparklar o binasdaki dairelere ait değilmi yaw. Öğrenciye yardımcı olacaklarına birde köstek oluyorlar. Birde evde 2 kız olmanıza niye kötü bakıyorlar onu anlamadım evde 1 kız 1 erkek olsanız daha mı iyi yani tövbe tövbe. Daha çok daire çıkartmak için neredeyse bütün arsayı kullanıyorlar.

Aptallığa vur.

güzel söylüyorsunda gece 11 de dersim bitip eve geldiğimde site kapısını kitledikleri bile oluyor. hatta şimdi otomatik kapı yapacaklarmış. tüm dairelerden para topluyorlar ama benden istemediler. yani beni dışarı defetmeye çalışıyorlar. otomatik kapı olunca zaten kumandası bende olmayacak hiç içeri giremeyeceğim.

şeytan diyor al bir kamyon dal sitenin bahçesine

• ev sahibim iki kişi.
    arsa sahibi ile mütahitin ortak dairesi. kazan dairesinin üstü olduğu için bu daireyi istedikleri diyata satamamışlar o yüzden kiraya vermişler. bir ay arsa sahibine bir ayda mütahite kira ödüyorum. bu evide ankara dan bulduk. babam ın arkadaşları mütahhiti tanıyormuş. arsa sahibini ise bilmiyorum. o da istanbuldaymış. peder yinede bir mütahhiti araştırdı ama hiç ses çıkmadı.

ooffffffffffffff sinirdin kuduruyorum. çığlık atacam şimdi de kapıcı geldi. yönetim yazısı var. yok çöp saatlariymiş, halı çırpmaymış yok otopark yönetmeliğiymiş. sanki Bilkentte oturuyoruz.
    offf

• normalde kiracının ev sahibinin tüm haklarına sahip
    olduğu ve evin bütün kullanım alanlarını kullanmaya hakkı
    olduğunu en cahil adam bile bilebilir.
    ama senin site sakinleri ile bir problemin olmalı.
    yoksa bu şekilde davranmazlar.
    mahkemeye başvursan yüzde yüz haklı çıkarsın.
    bunun eğilip bükülecek bir tarafı yok.
    hatta avukata gitmeye bile gerek yok.
    savunulacak bir durum değil, savcılığa git anlat derdini
  • Kira kontratında kimin imzası var. Sen direkt onunla muhattap ol. Herkesle tek tek konuşup derdini anlatmaya çalışırsan işin zor, hedef küçült. Bir kişiyle muhattap ol. Birde diklenme konuşurken sakin ol yoksa daha büyür işler.

Birde size karşı neden böyle katı olduklarını öğrenebilirsen onunda üzerine gidip çözebilirsin meseleyi.
  • bi akşam evde doğumgünü partisi kutlamıştık. eski sevgilimde gelip kapının önüne kocaman pankart açıp bağıra bağıra şarkı söylemişti.
    tüm site ayağa kalkmıştı. sitedeki tek vukuat buydu. onun dışında evimize giren çıkan pek olmaz.

ama bu olaydan sonra da kimse gelip kapımızı çalmadı. sessiz olun falan diye.
    sanırım buna takıldılar.
  • boluda kız öürencilere çok iyi gözle bakılmıyormuş sanırım ya....

ne diyeyim.kolay gelsin.umarım halledersin.
    bu arada forza beşiktaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Line -- 3 Haziran 2005, 22:29:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.