Şimdi Ara

Majör depresyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde psikiyatri doktoruna gittim majör depresyon tanısı konuldu. majör depresyon belirtilerine bakıyorum aynıları var fakat süreklilik yok yani nasıl diyim son 3 haftada 3 kere yaşadım belirtileri ve belirtiler 2-3 gün sürdükten sonra azala azala geçiyor 3-4 gün hiç bişeyim olmuyor, sanki hiç üzüntü kaygı endişe yaşamamışım psikiyatri doktoruna boşa gitmişim gibi geliyor eskiye dönünce. şuan 3 gündür bişeyim hayattan kopuk falanda değilim. ama o durumda psikiyatri doktoruna gidince siz olsaydınız sizde ilaç yazardınız. böyle bi majör depresyon geçiren var mı yoksa ben majör depresyon değil miyim sıkıntım ney doktora gitmeden size bi danışayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: theend111

arkadaşlar geçenlerde psikiyatri doktoruna gittim majör depresyon tanısı konuldu. majör depresyon belirtilerine bakıyorum aynıları var fakat süreklilik yok yani nasıl diyim son 3 haftada 3 kere yaşadım belirtileri ve belirtiler 2-3 gün sürdükten sonra azala azala geçiyor 3-4 gün hiç bişeyim olmuyor, sanki hiç üzüntü kaygı endişe yaşamamışım psikiyatri doktoruna boşa gitmişim gibi geliyor eskiye dönünce. şuan 3 gündür bişeyim hayattan kopuk falanda değilim. ama o durumda psikiyatri doktoruna gidince siz olsaydınız sizde ilaç yazardınız. böyle bi majör depresyon geçiren var mı yoksa ben majör depresyon değil miyim sıkıntım ney doktora gitmeden size bi danışayım dedim

Kardeş motivasyon çok önemli ben uzun süredir bu sıkıntı yaşıyorum.kişisel gelişim kitapları okudum ama hepsinin yaşlarını almış millette öğüt vermeye çalıştığı çok belli olan şötyle yapın böyle yapın diyen kişilier.
    aşağıda linki ni verdiğim arkadaşın yazısına rastladım motivasyonla ilgili yazı araştırırken.takip ettim ve 20 yaşında gencim nböyle güzel ve özgün yazılar yazması ve yazılarının motivasyon hayatın anlamaı üzerine olması benim kaygılarımı azaltı.ve biraz azim verdi sıkıldıkça okuyorum. kendimi daha güçlü okuyorum. kendime zora düştüğüm anlarda onun adını aklıma getiriyorum ve rahatlıyorum.tavsiy ederim.kendisine bende teşekkür amaçlı msj attım

http://www.geyikhane.net/author/gokayogut

• Bende bi ara gidicem.Kesin tımarhaneye atıcaklar doğruları anlatırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: theend111

arkadaşlar geçenlerde psikiyatri doktoruna gittim majör depresyon tanısı konuldu. majör depresyon belirtilerine bakıyorum aynıları var fakat süreklilik yok yani nasıl diyim son 3 haftada 3 kere yaşadım belirtileri ve belirtiler 2-3 gün sürdükten sonra azala azala geçiyor 3-4 gün hiç bişeyim olmuyor, sanki hiç üzüntü kaygı endişe yaşamamışım psikiyatri doktoruna boşa gitmişim gibi geliyor eskiye dönünce. şuan 3 gündür bişeyim hayattan kopuk falanda değilim. ama o durumda psikiyatri doktoruna gidince siz olsaydınız sizde ilaç yazardınız. böyle bi majör depresyon geçiren var mı yoksa ben majör depresyon değil miyim sıkıntım ney doktora gitmeden size bi danışayım dedim

bende aynı durum var mide bulantısı sürekli uyumak istiyorum dokunsalar ağlıcak gibiyim. hayata daha sıkı tutunmalıyız ve biraz umursamaz olmalıyız

• 1) Duygudurum ile duygulanım aynı şey değildir. Major depresyon bir duygudurum tanısıdır yani genel olarak sende hakim olan duygudur dalgalanma göstermez. Duygulanım ise günü gününe değişen duygudur mesela bir gün çok iyi hissedersin bombasındır bu duygudurumunu değiştirmez çünkü kısa süreli bir durumdur
    2) İlaç verdiyse onun etkisiyle öyle hissediyor olabilirsin ya da tanı yüzünden kendine daha çok zaman ayırmışsındır
    3)Her zaman yanlış tanı konulabilir ama belki de doğrudur .
    4) Bipolar bozukluk olabilr bu durumda bir gün çok mutluyken öbür gün mutsuz olabilirsin duygularında tam zıt bir dengesizlik olabilir ve doktor seni major depresyon vaktinde yakaladığı için öyle tanı koymuş olabilir
    5) Belki de hastalığını farklı düşünmüştür ama vereceği ilaç senin hastalığında 2. ve ya 3. sırada kullanılan ilaçtır seni direk 1 olacak şekilde başka hastalığa yazmıştır
    Her şey olabilir yani ama aksatmamak lazım çünkü bu tip hastalıklar diğerin doğurur döngüyü bir yerden kırmak lazım

• İlaç verdiyse onları düzenli kullan. İnişlerin ve çıkışların olacak sürekli bunlar normaldir, ilaç kullanıyorsan 2-3 aya normale dönersin inişler ve çıkışlar azalır.
  • Antidepresan kullanıp iyileşmiş insan var mı önce ona bak etrafına. Beynini bulandırır sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır Depresyon...
    3 yıl önce açıldı
    anksiyete bozukluğu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne ilaci verdi ? SSRI ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • theend111 kullanıcısına yanıt
    Major depresyon tanisi koyabilmesi icin belirtilerin en az 2 hafta araliksiz surmesi lazim.Belki baslangic asamasidir.
    Bu arada 5 yillik major depresifim.Sorularini alabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

Bende bi ara gidicem.Kesin tımarhaneye atıcaklar doğruları anlatırsam

Hele anlat bakalım doğrulardan kastın ne
  • beyler cevaplarınız için çok sağolun bu durum 1 ay önce mide bulantısıyla başladı endoskopiye falan girdim bişey çıkmadı psikolojik olduğunu söyledi doktorr laroxyl yazdı 3. gününde yan etki yaptı (çarpıntı ölüm korkusu falan) o günden beri başladı herşey. gece başlıyor mide bulantısıyla kusuyorum korkuyorum sanki hiç düzelmeyecekmiş gibi oluyorum cezalandırıldığımı falan düşünüyorum. arada kafama sıkıp kurtulasım geliyor ama ilk kullandığım antidepresanın yaptığı ölüm korkusundan beridir bunu düşünemüyorum korkuyorum. şuan mirtaron kullanıyorum bakalım nolcak sonumuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme tahtasi

ne ilaci verdi ? SSRI ?

mirtaron 30 mg çok büyük bi antidepresan değil sanırım
  • İlaç tedavisi malesef şart kardeş. Tabi devamında bu tedavinin nasıl şekilleneceği ve ne kadar devam edeceği tamamen sana ve iyileşme sürecüne bağlı bir durum. Ne kadar zor olsa da, eninde sonunda senin beyninde bitiyor olay. İlaçlar beynine senin kendi kendine düşünmen gereken şeyleri hormon salgılatarak zaruri olarak düşündürtüyor. Bunu biliyorusun.
  • Ben de foursquare de mayor depresyonum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.