Şimdi Ara

Makam Aracı ile Kavşakta Kaza (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adamın zaten polis olduğuna dair benim hiçbir inancım yok. Kimlik gösteremiyor, polis çağıralım dediğimde ben polisim diyip konuyu kapatmaya çalışıyor falan. Bir de gerçekten polis olsa orada kimliğini gösterir gerekirse ekip aracı çağırır eminim ki bir şekilde götürürdü beni karakola.

Kazada nasıl o araç o kadar hasar alabiliyor gerçekten anlayabilmiş değilim. Benim aracım Opel Corsa ve hızım yaklaşık 30 km civarıydı. Kaza sonrasında sadece ön tamponda çizik oluştu bugün gittim asetonla sildim en ufak bir iz bile kalmadı Koca zırhlı c-180nin ise arka tamponu nasıl olur da kırıldı anlayamadım bir türlü

Kazadan sonra ilk olarak sigorta şirketimi aradım. Onlar 155i arayın bizlik bir durum yok dedi. 155'i aradım en azından kaydım oluşsun diye. Hemen bölgeye araç göndereceğiz dediler, kazanın olduğu yerde yaklaşık 20 dk bekledim görevli memur beni aradı bizlik bir durum yok mahkemeye gidin biz gelmeyeceğiz diye sonra karakola gittim onlar da aynısını söyledi bizlik bir durum yok mahkemeye başvurun diye. Anlayacağınız ortada ölümlü bir kaza olmadıkça polis kılını bile kıpırdatmıyor bu durumlarda. Her neyse dediğim gibi pazartesi günü trafik mahkemesine dilekçe vereceğim.

Zaten kendisine gerekli cevabı ben kazadan sonra verdim, tutanağın yarısına kadar doldurup sonra tehditler ederek kaçtı. Elimde kendi el yazısı ile yarısı doldurulmuş tutanak da mevcut. Olur da yarın öbür gün çarpıp kaçtı diye dava açılırsa elimde kanıt olmuş olacak. Eğer kendisi gerçekten polis değilse (ki bana kalırsa değil), polisim dediği için de ceza alması gerekli.

• Amphion kullanıcısına yanıt
    Hocam varmı bir gelişme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar daha iyi günler daha kötü günler bekliyor bu ülkeyi...
  • Milletvekili aracıysa başın belaya girerse, aracın hangi vekilin olduğunu bulursan, bana buradan ALINTILAYARAK cevap yaz. Parti falan fark etmez, milletvekiline ben bir şekilde ulaşırım. Durumu anlatırım. O zaman kim kimden özür diliyormuş görürüz. El mi yaman, bey mi yaman görsün bakalım bu şahıs. Mesajdan halletmeyelim. Halka açık olsun. Örnek teşkil etsin. Milletvekili halkın hizmetindedir. Gizli kapaklı işi de olmaz. Gelişmeleri buradan yayınlarız. Bu da sana açık çekimdir.

Haklarınızı bilmiyorsunuz siz de. "Polise gerek yok ben zaten polisim" ne demek? O herifin ağzına tıkardım ben o lafı. O zaman suçlu olan bir polisten vatandaşı kim koruyacak? Tipe bak... Sicil numarasını isteyeceksiniz. O fotoğraf çekiyorsa siz de çekeceksiniz. "Evinden aldırırım seni" alenen tehdittir. Beni tehdit edemezsin, seni savcılığa veririm diyeceksin. Basıp gittiği an zaten sen kazandın, polise gidip kaza yerini terk ve tehditten şikayetçi olacaksınız. O ayağınıza gelip özür dileyecek. Bitti gitti.

Kenar mahallenin çomarı bir kapıya yamak olunca kendini bey sanıyor. Bu tiplere prim vermeyi anlamsız buluyorum. Herkese hak ettiği gibi davranılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Aralık 2016; 18:5:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amphion

Adamın zaten polis olduğuna dair benim hiçbir inancım yok. Kimlik gösteremiyor, polis çağıralım dediğimde ben polisim diyip konuyu kapatmaya çalışıyor falan. Bir de gerçekten polis olsa orada kimliğini gösterir gerekirse ekip aracı çağırır eminim ki bir şekilde götürürdü beni karakola.

Kazada nasıl o araç o kadar hasar alabiliyor gerçekten anlayabilmiş değilim. Benim aracım Opel Corsa ve hızım yaklaşık 30 km civarıydı. Kaza sonrasında sadece ön tamponda çizik oluştu bugün gittim asetonla sildim en ufak bir iz bile kalmadı Koca zırhlı c-180nin ise arka tamponu nasıl olur da kırıldı anlayamadım bir türlü

Kazadan sonra ilk olarak sigorta şirketimi aradım. Onlar 155i arayın bizlik bir durum yok dedi. 155'i aradım en azından kaydım oluşsun diye. Hemen bölgeye araç göndereceğiz dediler, kazanın olduğu yerde yaklaşık 20 dk bekledim görevli memur beni aradı bizlik bir durum yok mahkemeye gidin biz gelmeyeceğiz diye sonra karakola gittim onlar da aynısını söyledi bizlik bir durum yok mahkemeye başvurun diye. Anlayacağınız ortada ölümlü bir kaza olmadıkça polis kılını bile kıpırdatmıyor bu durumlarda. Her neyse dediğim gibi pazartesi günü trafik mahkemesine dilekçe vereceğim.

Zaten kendisine gerekli cevabı ben kazadan sonra verdim, tutanağın yarısına kadar doldurup sonra tehditler ederek kaçtı. Elimde kendi el yazısı ile yarısı doldurulmuş tutanak da mevcut. Olur da yarın öbür gün çarpıp kaçtı diye dava açılırsa elimde kanıt olmuş olacak. Eğer kendisi gerçekten polis değilse (ki bana kalırsa değil), polisim dediği için de ceza alması gerekli.

var mı bi haber?

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Milletvekili aracıysa başın belaya girerse, aracın hangi vekilin olduğunu bulursan, bana buradan ALINTILAYARAK cevap yaz. Parti falan fark etmez, milletvekiline ben bir şekilde ulaşırım. Durumu anlatırım. O zaman kim kimden özür diliyormuş görürüz. El mi yaman, bey mi yaman görsün bakalım bu şahıs. Mesajdan halletmeyelim. Halka açık olsun. Örnek teşkil etsin. Milletvekili halkın hizmetindedir. Gizli kapaklı işi de olmaz. Gelişmeleri buradan yayınlarız. Bu da sana açık çekimdir.

Haklarınızı bilmiyorsunuz siz de. "Polise gerek yok ben zaten polisim" ne demek? O herifin ağzına tıkardım ben o lafı. O zaman suçlu olan bir polisten vatandaşı kim koruyacak? Tipe bak... Sicil numarasını isteyeceksiniz. O fotoğraf çekiyorsa siz de çekeceksiniz. "Evinden aldırırım seni" alenen tehdittir. Beni tehdit edemezsin, seni savcılığa veririm diyeceksin. Basıp gittiği an zaten sen kazandın, polise gidip kaza yerini terk ve tehditten şikayetçi olacaksınız. O ayağınıza gelip özür dileyecek. Bitti gitti.

Kenar mahallenin çomarı bir kapıya yamak olunca kendini bey sanıyor. Bu tiplere prim vermeyi anlamsız buluyorum. Herkese hak ettiği gibi davranılmalı.

Ya adamın zaten ağzına tıktım ben yeterince lafı merak etme ondan sonra zaten kıvırmaya başlayıp kaçtı gitti O gün ben yine de yapabileceğimi yaptığımı düşünüyorum fakat polisler bu durumlarda kılını bile kıpırdatmıyor ki. Yukarılarda yazmıştım zaten ayrıntılı olarak. Önce karakola gittim hiçbir şey yapmadılar. Ardından 155i aradım ekip yollaması için önce hemen yolluyoruz dediler 15 20 dk bekledim ama olay yerine giden gelen yok. Ardından polis memuru kendi cep telefonundan arayıp biz gelmiyoruz böyle kazalara dedi. Anlayacağınız polise hiç ama hiç güvenmeyin bu durumlarda.

• Son durumu merak eden arkadaşlara,

Öncelikle kusura bakmayın daha önce bilgilendirmem lazımdı sizi bu konuda fakat iş güç derken bu başlığı unuttum gitti Öncelikle evimden falan aldırılmadım merak etmeyin Trafik mahkemesine gittim ilk fırsatta ve çarpıp kaçma için şikayette bulundum. Ayrıca tehdit sebebiyle de şikayetçi oldum fakat inanır mısınız aradan neredeyse 3 ay geçmesine rağmen en ufak bir gelişme bile olmadı. Bu arada polis bir tanıdığımıza da plakadan kontrol ettirdim. Kendisi aracın makam değil özel araç olduğunu belirtti fakat onların sisteminden aracın sahibine dair bilgilere ulaşılamıyormuş.

Bu trafik suçlarında prosedür nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum fakat büyük ihtimalle belli bir süre sonra şahıs bulunamadı denilip dosya düşecek. Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum fakat muhtemelen bu kişiler ya bir şekilde korunuyor ya da ortada maddi bir hasar/yaralama gibi bir durum olmadığı için polis üzerine düşmüyor bilemiyorum. Hukuk sistemimiz hakkında yorumları da size bırakıyorum. Ortada öldürme/yaralama vs. gibi ağır bir suç olmadıkça kimse kılını bile kıpırdatmıyor ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amphion

Son durumu merak eden arkadaşlara,

Öncelikle kusura bakmayın daha önce bilgilendirmem lazımdı sizi bu konuda fakat iş güç derken bu başlığı unuttum gitti Öncelikle evimden falan aldırılmadım merak etmeyin Trafik mahkemesine gittim ilk fırsatta ve çarpıp kaçma için şikayette bulundum. Ayrıca tehdit sebebiyle de şikayetçi oldum fakat inanır mısınız aradan neredeyse 3 ay geçmesine rağmen en ufak bir gelişme bile olmadı. Bu arada polis bir tanıdığımıza da plakadan kontrol ettirdim. Kendisi aracın makam değil özel araç olduğunu belirtti fakat onların sisteminden aracın sahibine dair bilgilere ulaşılamıyormuş.

Bu trafik suçlarında prosedür nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum fakat büyük ihtimalle belli bir süre sonra şahıs bulunamadı denilip dosya düşecek. Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum fakat muhtemelen bu kişiler ya bir şekilde korunuyor ya da ortada maddi bir hasar/yaralama gibi bir durum olmadığı için polis üzerine düşmüyor bilemiyorum. Hukuk sistemimiz hakkında yorumları da size bırakıyorum. Ortada öldürme/yaralama vs. gibi ağır bir suç olmadıkça kimse kılını bile kıpırdatmıyor ne yazık ki.

Öncelikle geçmiş olsun. şikayetinizi savcılığa yönlendirmelisiniz polis olduğunu iddia ediyorsunuz. memur suçları soruşturma bürosuna şikayette bulunmalısınız. görevini kötüye kullanmak suçuna ilişkin. ayrıca adalet geç olur güç olur ama yerinde olur. bu tamamiyle savcı ve hakime bağlı. ayrıca sürücü bulunamayacak diye bir şey yok plakayı biliyorsanız 2 satır müzekkereye bakar. aracı ruhsat sahibi o gün o saatte aracı kime verdiğini beyan edemezse evrakın şüphelisi olur. lakin tehdit hakaret gibi suçlamalar delile emareye bağlıdır. yanınızda şahit biri görüntü ses kayıtı tanık vs. ile somutlandıramazsanız dosya kapanır. geçmiş olsun. bu arada öyle polis sizi gelip kafasına göre alamaz merak etmeyin sadece gözünü korkutmuş ;)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.