Şimdi Ara

Makam Aracı ile Kavşakta Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, az önce bir kaza yaptım fikrinizi almak istiyorum.

Aracımla kavşağa en sol şeritten girdim ve de şeridimi koruyarak en soldan çıkış yapıyordum. Toplam 3 şeritli dönel kavşağın sonuna gelmişken sağımdan hızlı bir araç geldi (tabi ki sinyal falan vermiyor), önüme atlayıp ancak kavşağın güvenlik şeridine girebildi. Bu sırada benim aracın sağ önü, bu aracın sol arkasına temas etti. Kendi aracımda hasar çok az var fakat karşının söylemesine göre kendisinin tampon kırılmış vs. Umarım anlayabildiniz durumu.

Her neyse şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Vurduğum araç kullananın söylediğine göre milletvekilinin zırhlı aracı, kullanan kişi de polis. Kendisi sinyalsiz şekilde, sağdan sola kavşakta önüme atlamasına rağmen resmen beni suçlu buldu aracın hasarını karşıla diye tutturdu. Tramer tutmaya karar verdik, formun yarısını doldurmuşken hala benimle ileri geri konuşmaya devam ediyordu doğru düzgün kullanmıyorsun, önünü görmüyorsun frene basmıyorsun vs. sonra bu makam aracı ben ne diyeceğim vekile falan diye. Ben de artık dayanamadım geri çıkıştım kendisine makam aracı kullanıyorsan adam gibi kullan diye. Sonra sözde ona hakaret etmişim diye kendisi trameri attı yere yarın seni evinden aldıracağım diye tehdit etmeye başladı beni. İnanın o cümlemden başka hiçbir kötü şey söylemedim. Suçluysam polis çağıralım dedim. Polise gerek yok ben zaten polisim dedi sonra nüfus cüzdanımı istedi vermedim, ben de ondan polis kimliğini istedim ama göstermedi bana. Plakamın resmini çekti, yarın görürsün sen falan diye diye gitti aracına. Makam aracı, polis durumu doğru mu yalan mı bilemiyorum sadece adamın beyanları bu yöndeydi. Adamın dedikleri doğruysa da resmen polis olmasını kullanıp gözümü korkutmaya çalıştı. Karşılığını verince de tehdit edip çekip gitti.

Şimdi arkadaşlar birkaç sorum olacak. İkinci paragrafı boşverirsek kim suçlu çıkar böyle bir durumda ? Şuana kadarki ilk trafik kazam oldu ve cidden tecrübesizim bu konuda.

İkinci paragrafı okuduktan sonra bu durum hakkındaki görüşleriniz nedir ? Nasıl bir sonuç çıkar sizce ortaya ?

• Milletvekili aracıysa başın belaya girerse, aracın hangi vekilin olduğunu bulursan, bana buradan ALINTILAYARAK cevap yaz. Parti falan fark etmez, milletvekiline ben bir şekilde ulaşırım. Durumu anlatırım. O zaman kim kimden özür diliyormuş görürüz. El mi yaman, bey mi yaman görsün bakalım bu şahıs. Mesajdan halletmeyelim. Halka açık olsun. Örnek teşkil etsin. Milletvekili halkın hizmetindedir. Gizli kapaklı işi de olmaz. Gelişmeleri buradan yayınlarız. Bu da sana açık çekimdir.

Haklarınızı bilmiyorsunuz siz de. "Polise gerek yok ben zaten polisim" ne demek? O herifin ağzına tıkardım ben o lafı. O zaman suçlu olan bir polisten vatandaşı kim koruyacak? Tipe bak... Sicil numarasını isteyeceksiniz. O fotoğraf çekiyorsa siz de çekeceksiniz. "Evinden aldırırım seni" alenen tehdittir. Beni tehdit edemezsin, seni savcılığa veririm diyeceksin. Basıp gittiği an zaten sen kazandın, polise gidip kaza yerini terk ve tehditten şikayetçi olacaksınız. O ayağınıza gelip özür dileyecek. Bitti gitti.

Kenar mahallenin çomarı bir kapıya yamak olunca kendini bey sanıyor. Bu tiplere prim vermeyi anlamsız buluyorum. Herkese hak ettiği gibi davranılmalı.
  • Mobese varsa isteyin yoksa bi mok olmaz
  • Karşı tarafın plakası ve kaza fotoğrafları varsa polise şikayette bulunun. Trafik kazası varsa tutanak tutulması gerekir. Karşı taraf kaçtıysa ona göre işlem yaparlar. Aynı Zamanda olayi bimere yazın. Hiçbirşey yapamamaktan iyidir.
  • Nasilsa OHAL var herkes KRAL olmus...
  • RyzeTheAmazing kullanıcısına yanıt
    Hayır kazayı görebilecek bir mobese mevcut değil.

Zaten dediğim gibi aracımda hasar yok sadece sağ önümde birazcık siyah çizik mevcut lokal boya ile halledilir. Makam aracı c-180di, aracım sol arkasını bembeyaz etmiş valla Kazada zaten suçlu çıkacağımı sanmıyorum ama adamın dedikleri doğruysa polisliğini kullanıp sorun çıkartmasından çekiniyorum. Tramer doldurmadan hakaret edip kaçtı dese bir sürü uğraş çıkacak boş yere
  • Plaka ve kaza anının fotoğrafları mevcut elimde. Anlattığım gibi tutanağı zaten tutuyorken ben öyle bir laf edince bir anda tutanağı bırakıp beni tehdit etmeye başladı. Ardından anlattığım olaylar yaşandı ve aracına binip gitti.

Edevletten baktım fakat bu plaka sorgulama kısmı kapatılmış sanırım. Nasıl bulabilirim acaba plakanın kime ait olduğunu ? O sırada vekil mi dedi milletvekili mi dedi tam da emin değilim doğrusu belki ilçe başkan vekili falan da olabilir. Eğer sahibini bulabilirsem iletişime geçerim tabi ki

Plaka 34 FH 6153, siyah Mercedes C-180 yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Zaten polisligini kullanıp seni suçlu çıkarmaya çalışmış.Gelme bu oyunlara kim kimi evden aldırıyor.Yavaş olsun
    Normal ekip aracının bile sirenleri açık olmadığı sürece geçiş üstünlüğü yoktur.Bu elemanın çakarları kapalıymış anladigim kadarıyla o zaman ikinizinde birbirinizden bir farkı yok.Kendin haklı olduğunu düşünüyorsan dik dur
  • Öncelikle geçmiş olsun ,

Benim bildiğim kazaya karışan arabalarda birisi resmi araç ise tutanak polis tarafından tutulmalı , aksi takdirde

tutanak geçersiz olur , karşı taraf gerçekten polis ise bunu mutlaka biliyordur .
  • Polisi ara.cidden yap bunu,madem kaza fotolarida var.anlat durumu ve sikayetci ol.
  • gelibolu 1915 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi araçta siren, çakar vs. mevcut değildi ayrıca göbekten dönerken sinyal vermesi gerekirken onu bile vermiyordu. Ben kavşaktan çıkarken hızla önüme kırıp ancak kavşağın emniyet şeridine girebildi. Sonrasında da olaylar anlattığım gibi gelişti zaten. Araçta sivil plaka vardı bu sebeple dediğiniz geçerli olur mu bilmiyorum.

Beyaz masa ve bimere şikayette bulundum. Olaylar nasıl gelişecek bilmiyorum, duruma göre polise de gideceğim
  • Bence adam polis falan değil araç da bahsettiği şekilde makam aracı değil. Adam aklinca size olta atmış siz gelmeyince de aklinca trip atıp defolmus. Evden aldırma işi o kadar kolay değil, ne gerekçe ile evden aldıracak. İlla ki makamını görevini şahsi işi için kullanıp evden aldirabilecek kişiler vardır ama bunu yapacak adam sizle yüz göz olmazdı. Bir diğer husus ise araç resmi plaka olmasa dahi resmi makam aracı ise sizin tutacaginiz tutanak hiçbir anlam ifade etmez bunu da polisim diyen kişinin biliyor olması gerek. Bence aracinizdada hasar yoksa üstünde bile durmanın anlamı yok birşey cikmaz o işten. Bir de bu kaza sonrasi polemiklere gerek yok tutanak tutulur evrak değişimi yapılır yollar ayrılır. Ayrıca adam çekip gittikten sonra polis cagirsaniz kaza yerini terkten daha iyi olabilirdi. Trafikte kaza yapan polis diye çıkarıp ben polisim demesi ve bunu kullanıp uste çıkması da ayrı bir suç. Gereksiz kimlik gostermenin de cezası var diye biliyorum ben.

• kimlik sorduğu için devletin bakanının korumasıyla adam dövdüğü bir ülkeyiz.
    http://www.hurriyet.com.tr/eski-bakan-copla-guvenlik-gorevilisi-dovdu-40104458

başlar ne ki ayaklar ne olsun. siz yine de dikkatli olun. polise, savcıya güvenmeyin. hiç biri sizin yanınızda olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 26 Kasım 2016; 23:12:52 >
  • dostum onu kullananlar polis olmuyor bizim suan sirket soforu hem bakan hemde kemal kilicdarin eski makam soforu oyle bir sey yok yani.
  • sende adamın plakasını almışındır umarım polis olman sağ taraftan geçmene hak vermez deseydin
  • Amphion kullanıcısına yanıt
    Araba gerçekten resmi araç olsa ve de hasarlı olsa , karşı taraf mutlaka polis çağırıp tutanak tutturur , aksi

halde masrafı cebinde öder . Resmi araç la göreve giden birisi olarak söylüyorum .

O halde bu araç resmi bir araç değil , özel bir araç .

Özel bir araç olsa ; kazaya karışıp suçlu veya suçsuz olsun , neden hasarlı olmasına rağmen tutanak tutmadan

olay yerini terk ediyor .

Bence , karşı tarafın duyulmasını istemediği bir durumu veya onu suçlu durumuna düşürecek bir eksiği var .

(sigortasız olması gibi)
  • Polis degildir hicbirsey olmaz hatta polisi arayip ihbarda bulunun
  • yta araclarinıza lutfen arac kamerası takin ya.kameran olsa boyle atarlanamazdı bile.soylecegi tek sey herkes hakkını helal etsin hadi gecmiş olsund der biner giderdi.
  • Polisi arayıp ihbarda bulunun. Tehdit edildim demeyi unutmayın.
  • Kamu aracı kazaya karışmışsa tutanak tutalamaz, polis çağırması zorunluluktur. Hususi bir arabadır o.
  • Geçmiş olsun kardeşim. Bu olaydanda anlıyoruz ki araç kamerası şart arkadaş. Benim kullandığım kamera kontağı kapatmadığım sürece kayıt yapıyor, bu durumda hem kaza hemde tartışmalar kayıt altında olurdu. Güzel bir araç kamerası öneririm kardeşim inşallah başın ağırmadan mevzuyu sonuçlandırırsın ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.