Şimdi Ara

Makarna Yapmayı Bilenler Bakabilir mi? ( Yapışmadı Sağolun Beyler )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şuan makarna yapıyorumda yapışmasını istemiyorum nasıl yapışmasını onlerım

    buyuk bi tencereye su koyuyorum kaynatıyorum
    fokurdayınca içine 1 çorba kaşığı tuz atıyorum ve 1 paket makarnayı dokuyorum
    10 dakka falan haşlıyorum tadına bakıyorum pişmişse tencereden süzgeçe döküp süzüyorum ve soğuk suya tutuyorum
    o sırada tencereye becel yağ koyuyorum eritiyorum
    süzgeçteki makarnayı tencereye döküp becel tereyağ ile karıştırıyorum

    ancak bu işlemleri yaptıktan sonra makarna hep birbirine yapışmış hamur gibi tatsız tuzsuz bişey oluyo kullandığım makarnanın markasıda iyi arbella yada barilla kullanıyorum nerde yanlış yapıyorum makarna üstatları yardım edebilir mi ?

    edit: yaptım yapışmadı sağolun beyler soya sosu falanda döktüm bide domates sosu yaptım afiyetle yedimn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jellyrollmorton -- 30 Ekim 2014; 2:25:30 >







  • Makarnayı soğuk suya tutmuyorsan hata yapıyorsun. Ayrıca makarna normal yağ ile soslanırsa öyle olur. Adam gibi 2-3 domates rendele sıvı yağ at, biraz kızarsın o sonra rendelediğin domatesleri tuzlayıp at fokurdayınca o sos makarnayı at tencerenin içine seri karıştır. Mis gibi domates soslu makarna.
  • O degilde makarna olmasa insanoglu ne yapardi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk suya niye tutuyorsun? Ben soğuk suya tutmuyorum. Gayet güzel, tane tane oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuckyTh

    O degilde makarna olmasa insanoglu ne yapardi acaba?

    İSKENDER

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NuckyTh kullanıcısına yanıt
    İnsanoğlu bir şekilde bulurdu yolunu da öğrenciler napardı hiç bilmiyorum.
  • Internette zibilyon tane tarife var hocam belki aklina uygun bir secenek bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEISENBERG kullanıcısına yanıt
    Hergun iskender yiyebilecek para olsa makarna niye yiyelim Walter white kardesim :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucifer1905

    İnsanoğlu bir şekilde bulurdu yolunu da öğrenciler napardı hiç bilmiyorum.

    Biz fakir ogrencilerle neden dalga geciyosun kardes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru da yapıyosun valla anlayamadım neden makarna yapamadığını.

    Aklıma şu karikatür geldi bu arada:


     Makarna Yapmayı Bilenler Bakabilir mi? ( Yapışmadı Sağolun Beyler )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deadmau5.

    Makarnayı soğuk suya tutmuyorsan hata yapıyorsun. Ayrıca makarna normal yağ ile soslanırsa öyle olur. Adam gibi 2-3 domates rendele sıvı yağ at, biraz kızarsın o sonra rendelediğin domatesleri tuzlayıp at fokurdayınca o sos makarnayı at tencerenin içine seri karıştır. Mis gibi domates soslu makarna.

    evde salça yok ama domates var nasıl domates sosu yaparım hepsini rendeleyip tavada zeytinyağı ile pişiriyimi?
  • Kaynarken karıştır.

    Soğuk suya tutma süzmen yeterli.

    Markayı Ankara öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jellyrollmorton

    quote:

    Orijinalden alıntı: deadmau5.

    Makarnayı soğuk suya tutmuyorsan hata yapıyorsun. Ayrıca makarna normal yağ ile soslanırsa öyle olur. Adam gibi 2-3 domates rendele sıvı yağ at, biraz kızarsın o sonra rendelediğin domatesleri tuzlayıp at fokurdayınca o sos makarnayı at tencerenin içine seri karıştır. Mis gibi domates soslu makarna.

    evde salça yok ama domates var nasıl domates sosu yaparım hepsini rendeleyip tavada zeytinyağı ile pişiriyimi?

    rendele onları bi güzel, zeytinyağını dök makarna yapacağın tencereye biraz yağ kızışsın. ardından rendelediğin domatesleri bırak gerekli miktarda tuzu unutma isteğe göre karabiber atabilirsin efsane olur makarnan. domates sosu böyle kaynıyo gibi olacak biraz karıştır ardından sal makarnayı tencereye karıştır iyice makarnaya yedir o sosu

    afiyet olsun




  • Icine az da olsa yag koyman yetecektir
    Burdakiler tarifvermisler resmen ama sen tarif sormamssin ki yag koyman yeterli sorunun cevabi bu.

    YAĞ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketıla su koy,içinede makarnayı boşalt... su kaynayınca yortla ye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyun kaynamasına gerek yok, ısınsa yeter. Soğuk iken koysanda olur. Arada karıştır. Soğuk suya tutmana gerek yok. Tereyağı veya zeytinyağı kullan. Becel nedir? Oldu olacak saç yağı kullansaydın.
  • Önemli olan yağ yağı az koyarsan yapışır tortulaşır yenmez, sıvı yağı baya bir dök üzerinede salça koyup salçayı ez sonra makarnayı tencereye koy bir güzel karıştır tadından yenmez

    Ha birde makarnayı bimden almayı unutma bimin çubuk makarnaları çok iyi oluyor. Afiyet olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jellyrollmorton

    şuan makarna yapıyorumda yapışmasını istemiyorum nasıl yapışmasını onlerım

    buyuk bi tencereye su koyuyorum kaynatıyorum
    fokurdayınca içine 1 çorba kaşığı tuz atıyorum ve 1 paket makarnayı dokuyorum
    10 dakka falan haşlıyorum tadına bakıyorum pişmişse tencereden süzgeçe döküp süzüyorum ve soğuk suya tutuyorum
    o sırada tencereye becel yağ koyuyorum eritiyorum
    süzgeçteki makarnayı tencereye döküp becel tereyağ ile karıştırıyorum

    ancak bu işlemleri yaptıktan sonra makarna hep birbirine yapışmış hamur gibi tatsız tuzsuz bişey oluyo kullandığım makarnanın markasıda iyi arbella yada barilla kullanıyorum nerde yanlış yapıyorum makarna üstatları yardım edebilir mi ?

    kesin cözüm:
    makarnayi bir süzgece döküp süz, ardindan 1-2 saniye soguk su tut. süzülen makarnayi tencereye tekrar koyup az bir sivi yag ile yagla. kapagini kapat beklesin. o sirada sosla mesgul olabilirsin. afiyet olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jellyrollmorton

    şuan makarna yapıyorumda yapışmasını istemiyorum nasıl yapışmasını onlerım

    buyuk bi tencereye su koyuyorum kaynatıyorum
    fokurdayınca içine 1 çorba kaşığı tuz atıyorum ve 1 paket makarnayı dokuyorum
    10 dakka falan haşlıyorum tadına bakıyorum pişmişse tencereden süzgeçe döküp süzüyorum ve soğuk suya tutuyorum
    o sırada tencereye becel yağ koyuyorum eritiyorum
    süzgeçteki makarnayı tencereye döküp becel tereyağ ile karıştırıyorum

    ancak bu işlemleri yaptıktan sonra makarna hep birbirine yapışmış hamur gibi tatsız tuzsuz bişey oluyo kullandığım makarnanın markasıda iyi arbella yada barilla kullanıyorum nerde yanlış yapıyorum makarna üstatları yardım edebilir mi ?

    Makarnayı koyduktan sonra çok az yağ damlat yapışmaz o zaman




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.