İyi günler.3 Şubat 2009 - 16 Şubat 2009 tarihleri arasında Makedonya ve çevre ülkelere bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz.Gezimiz İstanbul-Üsküp THY uçak seferi ile başlayacak ve sırasıyla Makedonya-Arnavutluk-Karadağ ve Kosova üzerinden tekrar Makedonya'da son bulacaktır.Bu bağlamda, Makedonya'dan Arnavutluğa,Arnavutluk'tan Karadağ'a,Karadağ'dan Kosova'ya ve Kosova'dan Makedonya'ya giriş çıkışlarda bir problem yaşamamız söz konusu olabilr mi?Sorun yaşamamamız için bize ne önerirsiniz?
Bahsettiğiniz ülkeler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına turistik amaçlı olarak vize istemiyorlar. Pasaportunuz geçerli olsun yeterlidir. Sınır kapılarında pasaportunuza sadece giriş-çıkış damgası vurulur.
İstemiyorlar fakat öyle hemen de damgayı basmıyorlar. Mesela hırvatistan bizden vize istemiyor fakat girişte birsürü soru soruyor , neden geldin , nereye gidiosun , paran varmı vs. sorular. Cevaplayınca geçiyorsun. Bu arada , karayolundan girince damga basmıyorlar , bunu farkettim.
O sorular geneldir, vize alırken o soruların cevapları olacak belgeleri sunuyorsunuz çünkü. Hırvatistan'da AB'ye üye olmaya en yakın devlet olduğu için ve tarhiten de bize karşı bir tutumları olduğu için o soruları sormaları normal. :)
Hırvatistana bende gittim ve o sorular banada soruldu.Benim bu başlığı açmamın sebebi T.C Dış İşleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bir yazı.Yazının linkini buraya ekliyorum.Onu okuduktan sonra yardımcı olursanız sevinirim.
Makedonya Kosova'yı tanımıyor mu acaba? Siz de rota olarak, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya belirleyebilirsiniz o halde bahsedilen sorun ortaya çıkmaz. :)
Haritadanda bakarsan daha rahat göreceksin ki;biz Makedonya-Arnavutluk-Karadağ-Kosova ve tekrardan Makedonya'ya gelip İstanbula geri uçucaz.Aksi halde Kosova'dan geri Karadağ-Arnavutluk-Makedonya yapmamız gerekecek ki buda yolu uzatacak...Bilgisi olan yok galiba bu konuda...
Direk Kosova'ya uçmakla direk Makedonyaya uçmak arasında 100 euro'dan fazla fark var bu arada belirtmek isterim...
Dünya haritası iyi bilirim bilhassa Avrupa'yı o konuda şüpheniz olmasın. Benim önerim sizin Priştina'ya uçmanızdı, Kosova ve Karadağ sınır komşusu zaten. Kosova-Karadağ arasında tali yollar dışında bir sınır kapısı göremedim az önce Google Maps kontrolümde. 100 € fark da ödemek istemediğinize göre, oluşacak soru ve taleplere karşı hazırlıklı olmak için Makedon polisinin ne istediğini öğrenip gitmelisiniz, forumda daha önce bu rotayı kullanmış birisi varsa bizi aydınlatabilir olmazsa Makedonya Büyükelçiliği'ni arayıp ne gibi isteklerin ve kısıtlamaların olduğunu öğrenebilirsiniz.
thy yerine makedonya havayollarını kullanabilirsiniz. gidiş geliş 190 euro gibi bir fiyatı vardı , thy den daha ucuzdur.
araştırdım , skopje airlines diye bir şirket varmış. 160 euro gidiş dönüş.. insanın haftasonu gidip üsküp ü göresi geliyor vallahi , çok ucuz biletler
THY de 199 euro +25 euro vergi sanırım toplam 224 euro.bide can güvenliği diye bir şey var ya :) THY var iken Makedona Havayolları pek tercih edilmez herhalde...
quote:
Orijinalden alıntı: dutcheren
THY de 199 euro +25 euro vergi sanırım toplam 224 euro.bide can güvenliği diye bir şey var ya :) THY var iken Makedona Havayolları pek tercih edilmez herhalde...
boşver , heyecan olur
ben gittiğim ülkelerde , genelde o ülkenin havayolunu kullanıyorum , önceden bi hazırlık oluyor Mısır havayollarını kullanmıştım bikere , uçakta Kuran okunuyordu
quote:
Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode
O sorular geneldir, vize alırken o soruların cevapları olacak belgeleri sunuyorsunuz çünkü. Hırvatistan'da AB'ye üye olmaya en yakın devlet olduğu için ve tarhiten de bize karşı bir tutumları olduğu için o soruları sormaları normal. :)
Otobuste , herkesin pasaportuna 3 saniye bakıp geri veriyorken , senin aşağı inip çantanı aramak istemesi insanın pek hoşuna gitmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: overlord
quote:
boşver , heyecan olur
ben gittiğim ülkelerde , genelde o ülkenin havayolunu kullanıyorum , önceden bi hazırlık oluyor Mısır havayollarını kullanmıştım bikere , uçakta Kuran okunuyordu
Şöle bi araştırdım.2 aylık bi şirketmiş..acaba denesem mi diyorum.ama düştük mü de gideriz ha...Birileri bu şirketin iyi olduğunu en azından güvenilebilir olduğunu söyleyebilr mi?
quote:
quote:
Otobuste , herkesin pasaportuna 3 saniye bakıp geri veriyorken , senin aşağı inip çantanı aramak istemesi insanın pek hoşuna gitmiyor.
Normal karşılamak lazım, adamlar kaç yüzyıl Osmanlı altında yaşamış, tarihten gelen öfkeleri var doğal olarak. Kimsenin hoşuna gitmez tabi ki aramalar.
@dutcheren
214 €'ya THY'den verdiğiniz tarihler arasında bilet buldum, bilginize. :)
quote:
quote:
quote:
Normal karşılamak lazım, adamlar kaç yüzyıl Osmanlı altında yaşamış, tarihten gelen öfkeleri var doğal olarak. Kimsenin hoşuna gitmez tabi ki aramalar.
@dutcheren
skopje airlines ı düşünmeye başladım desem inanır mısınız? :) tırsıyorum...ama araştırıyorum nasıl bi hava yolu şirketi olduğunu...ama 214 euroda thy için güzel fiyat...
quote:
quote:
quote:
quote:
@dutcheren
skopje airlines ı düşünmeye başladım desem inanır mısınız? :) tırsıyorum...ama araştırıyorum nasıl bi hava yolu şirketi olduğunu...ama 214 euroda thy için güzel fiyat...
Fiyatları çok cazip ben de şimdi inceledim, siz bilirsiniz Sabiha Gökçen'den kalkıyormuş uçakları. İstanbul'da ofisleri varsa eğer gidip görüşebilirsiniz.
Telefonla aradım..2 aydır piyasadalarmış...Ofisleri var Harbiye'de...
düşünme bile bence... Ben bosnaya , Bosna havayolları ile gittim ucuz fiyata,pegasus ve sunexpressten güvenli görünüyordu.. düşerse de , şanssızlık dersin