Şimdi Ara

Makina Mühendisi yardımına ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ödevimiz bu civatanın özelliklerini yazmak ancak standartlarda ve slaytta kare başlı civata bulamadım bulsamda bizimkiyle benzer değil.

• söylemek istediğim şey kare başlıklı civatamın standardını nasıl bulabileceğim.Birde firma ismi ve kalite sembolünden bilgilerine ulaşamadım, yanlış birşey mi yapıyorum ararken.Asıl sorum ise kalite sembolünün 60 olması hatalı mı çünkü matematiksel işlem için 0 değerinden farklı olması gerekiyor.Hemde 60 kalite kontrolüne sahip hiçbir civata bulamadım , özel yapımlarda böyle farklılıklar oluyormu? yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Hocam Allah kolaylık versin. Bu ne saçma bir ödevdir hayattan soğudum resmen. Yardım etmek isterdim ama pek bir bilgim yok. Makel1'i daha yeni alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Civataların kafalarında genellilke kopma cekme dayanım değeri yazılır. 60 yazısıda bu gereri ifade edebilir.

Civata olarak amerikan standartlarını araştırmanı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. 60 sayısına göre yapılacak matematiksel işlemi söylüyorum

Kopma mukavemeti: 6(ilk sayısı)*100=600MPa
    Akma Mukavemeti : 0(ikici rakam)*0,0=0MPa

yani bu malzemenin akma mukavemeti sıfır mı , çünkü sıfır olması hiç mantıklı gelmedi bana
  • Genellikle akma değeri yazılmaz.

ÇEKME MUKAVEMETİ 600 n/mm2 olabilir.

Ayrıca;

Bu civata özel yapıma benziyor. köprü vb mega yapılarda özel olarak kullanılma ihtimali yüksektir.
    https://turkish.alibaba.com/product-detail/stainless-steel-square-head-bolt-m8-1896652342.html

Son olarak bu civatanın kare başlı olmasının sebebi kanal içine takılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Ör;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 30 Kasım 2017; 21:0:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.