Şimdi Ara

Makine mühendisi olursam aç mı kalırım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhtemelen 50k civarı bi sıralama gelicek ben aslında 46kya ege makine istiyodum ancak olmucak gibi bu yüzden 53 k ya dokuz eylül makine yazıcam o da olmadı en kötü 67k dokuz eylül 2. öğretim tercih edicem izmirde okumak istiyorum. 2006 da gaziantepten mezun bi makina mühendisi abi var onunla ve bikaç kişiyle daha konuştum bana çok önermediler buraları. Herkes elektrik elektronik yaz sonra makine mühendisliklerini yaz diyor ancak benim bi ilgim yok elektrik elektroniğe babam da elektronikçi çok istemiyorum. Dokuz eylül ve ya ege den mezun olursam ortalama anadolu şehirlerinde iş bulursun büyük şehirlerde asgari ücretle çalışırsın diyorlar ne kadar doğruluk payı var mühendislik okuyanlar veya mühendisler bi yardım edebilir mi ?

• Siyasilerden dayın varsa aç kalmazsın benim yakınım çü (çukurova üniversitesi) makine mezunuydu. İlk senesinde iş buldu 3000tl maaş alıyordu sonra kpss'ye girdi çalıştığı yerden ayrılıp müfettiş oldu. Şimdi müfettiş maaşları malum, 5k-6k maaş alıyor.
    EDİT: Makine mühendisleri devlette iş müfettişi olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroteinCi -- 26 Haziran 2017; 23:58:26 >
  • O sıralamalarda olsam Uçak ve Uzay Mühendisliği (54k-60k) yazarım 2 üniversitede bu bölüm var ve araştırdığıma göre riskide yok. Savunma sanayi şirketlerinde rahat iş bulabileceğin bir bölüm ama ilgin varsa iyi bir bölüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehcan07 -- 26 Haziran 2017; 23:59:56 >
  • nerede olup, üni hayatında ne yaptığına bağlı.
  • kusura bakmada makine mühendisi bile aç kalıyorsa herkes aç kalır önemli olan kendini geliştirmek iş başvurusu yaptıgında ingilizce bile bilmiyorum agabey mi diyeceksin her saniyeni ögrenerek gecireceksin digerlerinden farklı bir şey sunacaksın adama ben buyum adamım yeahhhhhhhh diceksin ki adam kalkıp seni ayakta alkıslayıp işe alması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

kusura bakmada makine mühendisi bile aç kalıyorsa herkes aç kalır önemli olan kendini geliştirmek iş başvurusu yaptıgında ingilizce bile bilmiyorum agabey mi diyeceksin her saniyeni ögrenerek gecireceksin digerlerinden farklı bir şey sunacaksın adama ben buyum adamım yeahhhhhhhh diceksin ki adam kalkıp seni ayakta alkıslayıp işe alması lazım

hocam dil konusunda sıkıntı olmaz ingilizcem az çok var almanca da lisede gördüm hiç görmedim değil bu 2 dili öğrenmek istiyorum peki dil dışında nasıl kendimi geliştirebilirm yazları fabrikalarda ücretsiz staj vb şeylerle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilocan4141

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

kusura bakmada makine mühendisi bile aç kalıyorsa herkes aç kalır önemli olan kendini geliştirmek iş başvurusu yaptıgında ingilizce bile bilmiyorum agabey mi diyeceksin her saniyeni ögrenerek gecireceksin digerlerinden farklı bir şey sunacaksın adama ben buyum adamım yeahhhhhhhh diceksin ki adam kalkıp seni ayakta alkıslayıp işe alması lazım

hocam dil konusunda sıkıntı olmaz ingilizcem az çok var almanca da lisede gördüm hiç görmedim değil bu 2 dili öğrenmek istiyorum peki dil dışında nasıl kendimi geliştirebilirm yazları fabrikalarda ücretsiz staj vb şeylerle mi ?

evet sürekli öğrenmeniz lazım iş öğrenin ne nasıl yapılıyor gibi meraklı olun sevin işinizi kosarak gelsin size

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka fikir ve görüş vericekler varsa up
  • Makine mühendisi mühendislikler arasında iş imkanı en yüksek bölüm maaş konusuda kendinle alakalı Denizli üniversitesini bitirip 10.000 lira maaş alan da var iş bulamayanda her şey sana kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erciyeste okuyordum bıraktım

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇALIŞAN ADAM kazanır.
  • Siralamam cok benzer hocam. Konuyu takipteyim

• Bu kafayla kalacan zaten.
  • Bence ille de İzmir diye düşünmeyin. Sadece 4 ya da 5 yıl okuyacaksınız, mezun olunca isterseniz gidersiniz İzmire. Onun dışında kendinize güveniyorsanız 1 yıl bir daha deneyebilirsiniz. Eğer İzmir harici düşünürseniz 40binden itibaren olan üniversitelere baktım ve bence şunları yazabilirsiniz: Bilkent(burssuz, eğer maddi durumunuz iyiyse kesinlikler değer), İÜ, Ege, Marmara, Dokuz Eylül ve ODTÜ (Kıbrıs Kampusu, %75 burslu, arkadaşlarımdan ve bir kaç hocamdan puanına göre eğitiminin çok iyi olduğunu duydum, ayrıca Bilkent kadar pahalı da değil sanırım). Sıralamayı puana göre yaptım, ben olsam sadece Bilkent ve ODTÜ KKK'yı yazardım.
    Ek olarak istersen havacılık ve uzay mühendisliğine de bakabilirsin, makina mühendisliğiyle çok benzerler, birbirlerinin işini pek çok alanda yapabilirler. Dersleri de çok benzer. Otomativ de sanırım öyle, ondan emin değilim ama zaten pek çok üniversitede yok.

Sorunuza cevap olaraksa iş bulduktan sonraki ilk 5-6 yıl zorluk çekersiniz fakat sonrasında pek de önemi olmuyor üniversitenizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uft1919 -- 27 Haziran 2017; 6:43:33 >

• Kocaeli mezunuyum.Ne açım ne açıktayım.Gayet iyi ücretlerle başladım devam ediyorum.1 sene oldu.Arkadaşlarımında bir çoğu işe girdi.Endüstri Bilgisayar Makine dışında bir bölüm yazarsanız daha çok pişman olursunuz ileride.

Ben sınava hazırlanırkende forumlarda bu muhabbetler dönüyordu bilmeyen atıp tutmayı çok sever bizim ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st-koly-baly -- 27 Haziran 2017; 8:36:10 >
  • Yemek yemezsen aç kalırsın kardeşim bu kadar basit. Elin ayağın tutuyormu sağlammı sıkıntı yok o zaman.

• Hocam en kotu ihtimal muhendis degilde cnc üzerine ise girersiniz.

• neden aç kalasınki özelde tutunamassan devlete girersin ne var yani . Kimse diyemezki çok kazanamayacaksın nasip yani ilgin varsa oku makine

• quote:

Orijinalden alıntı: st-koly-baly

Kocaeli mezunuyum.Ne açım ne açıktayım.Gayet iyi ücretlerle başladım devam ediyorum.1 sene oldu.Arkadaşlarımında bir çoğu işe girdi.Endüstri Bilgisayar Makine dışında bir bölüm yazarsanız daha çok pişman olursunuz ileride.

Ben sınava hazırlanırkende forumlarda bu muhabbetler dönüyordu bilmeyen atıp tutmayı çok sever bizim ülkede.

hocam okurken neler yaptınız dil konusunda ve işi öğrenme konusunda yukarda belirttiğim gibi ücretsiz staj vs. gibi şeyler mi yoksa sadece okula verdiğiniz dikkat, önemle mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.