< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (3. sayfa)
-
-
hele bi dur hocam mezun olalım
ama şaka bi yana eğer cevap beklediğim bi şirketten olumlu dönüş olursa türkiye fabrikasında 2-3 sene takılıp gidebilirim.
-
İkisini de yazdım usta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Makineyle alakalı olumsuz düşüncelerim son 1-2 aydır değişti. Piyasada çok fazla seçenek var,özellikle savunma sanayi sürekli alım yapıyor. Yurtdışına çıkma potansiyeli yüksek bilgisayar ve ee den sonra en seçilebilir mühendisliklerden.
-
dışarıdan bakınca akademik kadrosu fena durmuyor fakat milletin okuduğu okulların öneminin çok olmadığını da belirtmek isterim. bizim bölümde purdue'da doktora yapmış bir hoca var, adamın ders anlatışı yıldız'da doktora yapmış hocalardan çok daha kötü. onu göz önünde bulundurun. bir hocanın gerçekten iyi ders anlatıp anlatmadığını dersine girmeden anlamak çok zor, zira google scholarda 85k atıf alan bir hocam vardı ve kendisi iyi ders falan da anlatmıyodu.
-
Bsh falan mı hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
araya bi o bide c ekle orası işte
-
İkisi aynı yer degil mi zaten temelde hemen hemen
Hmm
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam soru sormuştum ama cevap vermemişsiniz. kullandığınız programlar (autocad, rhino gibi bir şeydi galiba) bu programlarda çizim yapıyorsunuz değil mi ? araba, vida yapanlar gördüm. bilgisayardan yapıyorsunuz ya, çizim yeteneğine gerek var mı ?
bsh üst şirket gibi bişey
-
autocad tamamen teknik resim çıkarmak için. çok bi işe yaramaz. vida, araba gibi şeyler için solid, nx, catia gibi programlar lazım. çizim yeteneğine çok da ihtiyacın yok, grabcad sitesini kullanmayı bil yeter.
-
tamamdır hocam teşekkür ederim.
Makine mühendisliği okumayın abicim.
Verdiğiniz eforun karşılığını alamayacaksınız.
Piyasaya çıkmamış en az 2+5 veya 10 yıl bir alanda uzmanlaşmamış kişilerin tavsiyesinide almayın.
Yeni mezun daha piyasayı görmemiş bir görsün ondan sonra tavsiye versin.1 seneye yüksek lisans ve avrupaya kaçma yollarını arar.
Makine mühendisliğinde yazılım şarttır verdiğiniz emeğin emeğin karşılığını az da olsa almak için yoksa nereden para kazanacaksın.Kontrol ve denetimle mi.Ne yaparak yani .
Bir işte azda olsa birşeyler biliyorum diyebilmen için en kötü 5 sene lazım.Makine geniş ama sana herşeyi hebele gübele beynine tıkıyorlar okul yetki veriyor ama sen mühendis değilsin.O yetkiyi kullanabilmen için artık neye heves etti isen o dalda iş imkanı bulman lazım.Buda sana bağlı birşey değil.Şans torpil vs her ne ise uğraşacaksın.
ben uğraşırım çabalarım ben bu mesleğe aşığım diyorsan buyur oku ol.Hayatını adayacaksın.Bunu unutma.Yoksa bu işten ekmek yok düzgün.Emek/performans ölçütü açık ara en vasat meslek .Ben odtü Mezunuyum.TUM'da bilgisayar ve elektronik üzerine master yaptım.Boşuna demiyorum.
Dünyada trendi düşeli yıllar oldu.Eğer bir dalda uzmanlaşabilme şansı elde etmişsen iyi bir maaş alabilirsin ama buda günümüzde zor.Musluğun başını tutan tutmuştur.
Sorumluluğun artmadıkça gelirinde artmaz.Ya iş kuracaksın yada ciddi bir yerde müdür ki buda kolay değil.
Seçmek isteyenlere diyorum.Benim görüşüm illa mühendislik diyorsanız kimya ve elektrik okuyun.Şuan daha çok ihtiyaç var bu yönlere avrupada.Benim pekçok tanıdığım bile hep yazılım üzerine çalışıyor.
Bu işin duayeni bile yok yahu.Ha akademisyen olmak istiyorsan derya deniz bir konu genişliği var ol.Onun dışında bir mühendis olmak istiyorsan olma.
Para kazanmak istiyorsan çarkçı başı olabilirsin gemide çalışabilirsin ama onlarında işi öyle iyi değil tamam dolarla ama oda sana kalmış.
Yazılım gerekmiyor diyene inanmayın.Bu meslekte temiz para kazanmak istiyorsan günümüzde yazılım şart.Hangi alanda çalışacaksan ona göre imalatta ekseriyetle.Enerji alanında da gerekiyor.Boş boş memur gibi takılıp para kazanamazsın.Öyle olmak isteyen çok ama bu iş öyle bir iş değil.
Kamuda torpilin vardır bilemem ama öyle şunu kazanırsın bunu kazanırsın diyenede inanmayın.Ben almanyadayım.Türkiye'de başlangıç maaşıma 4-5 senede geri döndüm.Böylede bir meslek icra ediyorsanız bu kabul edilemez bir durum.2500 $'dan 1600 $ olunca.3 sene oluyor.
Biraz verdiği emeği göz önüne olan bunu yapar zaten.Türkiye çalışılacak yer değil.14 15 bin denmiş.Yahu bunlar para mı ki bu paraları istanbul'da alıyorsunuz birde.Şuan en kötü 25 30 bin alınması lazım şeyde.Ama bunu her önüne gelene veremez kimse.İşverene bunu kazandıracak bir imkanında yoktur.İşverenin niyetleride çoğunun heleki kurumsal dahil iyi değil.Böyle olunca yani biraz gözünüz açılınca emin olun hemen ülkeden kaçma savaşı vereceksiniz.
Bu nedenle okumayın.Verdiğiniz emeği karşılayabilecek akıl sağlığınızı bozmayacak.Pislik içinde yüzmeyeceğiniz bir meslek icra edin.Yani verdiğiniz emeğe değecek ve bu ölçüte hayatınızı şekillendirebileceğiniz bir meslek seçin.Makine 2000-2010 arası idare eder düzeyde idi.Şuan sadece mesleğinde uzmanlaşmış yani artık hangi dalda çalışmışsa o kişiler az çok tatmin olacakları maaş var.Çok sürünürsünüz.
-
kendi işini kuranlar ve yurtdışıyla iş yapanlar dışında kim iyi para kazanıyor ki doktor 20 bin lira alıyor zaten 15 20 bin lirayı mı beğenmeyeceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemanjabjelica77 -- 8 Ağustos 2022; 12:9:9 >
Bu mesleğin ortası yok vallahi biri övüyor diğeri gömüyor
Yine kim ne sallamış diye girdim ancak yazılanlar gayet doğru. Teşekkürler. Böyle konuları özlemişiz.
-
bu dayının yazdıklarına cevap bile vermiyorum. yazılım gerekiyomuşmuş. git yazılım oku o zaman. herkes yazılım yapacaksa mühendisliği kim yapacak? bu dayının dediklerinin çocukların eskiden neden daha fazla para basmıyoruz sorusundan bi farkı yok.
Endüstri mühendisliği okurken aksine ile çap yapmaya ne diyorsunuz
9 yıllık bi mühendisin söyledikleri:yazılım öğrenmenize gerek yok,zaten bunu yapacak tonla yazılımcı var piyasada.onlar size gerekli hazır paketleri veriyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X