Buradan sorabilirsin özel mesaj açmıyorum.Ülke gündeminde birşey yazdığımda hakaret eden troller oluyor. |
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (5. sayfa)
-
-
hocam bu formula student takımında olmak vb. şeylerin katkısı ne derece olur sizce
-
autocadde araba tasarlanmaz. autocadde imalat resmi oluşturulur. tasarlanma işini catia, nx gibi programlarda yaparsın. mülakatta autocad biliyorum demem bile çünkü meslek lisesindeki adam bile biliyor aw
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 aylık mühendisim 17 alıyorum ikramiyelerle kandırma çocukları
hocam bölümün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 8 Ağustos 2022; 19:36:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam çok bilgili değilim kusura bakmayın :d tasarım programları diyelim :D
okulda katılım yaptığın gruplar projeler genellikle büyük kurumsal firmalar için değerli olur.Tabi sen mülakata gittiğinde sana sorarlar kaç gano ile bitirdin demezler.Ne yaptın nasıl değerlendirdin eğitim dönemi boş zamanlarını derler.
sosyal bir yapıda olman iletişim becerilerinin olması grup çalışmasına yatkınlık girişimci olman rekabetçi olman seni öne çıkarır.Tabi bunu nasıl anlarsın kurumsal firmalarda bunu sana soranlar değerli bakacaktır.Bazı yerler umursamayabilir ama yaptığın projeler vsler önemli unutma.Sonuçta eğitim özelinde genellikle teori olur bol bol ama şirketlere pratik işlevsellik gereklidir.
-
Evet böyle bir durum var gerçekten. Ben de doktora yapan bir mühendis olarak katılıyorum, çalışma alanları çok geniş. En basitinden CFD alanında çalışanların bir çoğu makinacı. Otomotiv sektorune bakıyorsun aynı şekilde. Fabrikalarda aynı durum var. Makina mühendisi kolay kolay işsiz kalmaz. Önü açık yani.
-
Şuanda trendi düşen bir bölüm artık dedim ya çoğu şey otomasyon nano teknoloji robotiğe filan entegre şekilde ilerliyor yani elbette gerekli mühendis açığı olacak ama bunuda dediğim gibi o gereksinim duyulan alanda emek vermiş 10-15 yıllık kişiler doldurur.
Eğer bu bölümü okuyorsanız okumak durumunda iseniz yan dallara da bakın illa bölümünüzü değiştirin diyerek külfete sokmayayım. Yazılım öğrenin yazım dilini öğrenin yani biraz esnek olun.İlla makine mühendisliği yapmak zorunda değilsiniz.Bu bölümü bitirip oyuncu olanda bol şarkıcı vs olanda.Ağır bir bölüm bu bölüm sorunlara kısa çözüm üretecek bir duruma geldi iseniz her şeyi yaparsınız bir söz yazarı bir ressam farketmez.Önemli olan sorunlara kaotik durumlara kısa vadede uygun çözüm getirmek farklı bakış açıları kazandırmaktır.Kafanızı öyle yorarsınız ve öyle baskı anlarına giresiniz ki çalışma hayatınızda yaşadığınız sorunlar bir şekilde halledilir kıvamına gelir sizin için.
Ama şunu üstüne basa basa söylüyorum para için bu mesleği yapmayın üzülürsünüz sevdiğiniz işi yapın.Her ne kadar Türkiye'de bu şans herkese nasip olmasada en uygun seçimi kendinizi ve ailenizi zora sokmadan yapmanız daha doğru olacaktır.
Şuan mesela yazılım bilgisayar mühendisliğe yoğun yönelim var e hali ile Türkiye'de hep böyle oluyor şimdi bir süre sonra piyasa doygunluğa ulaşacak.Buna çarede okurken kendinizin ek olarak birşeylerin ucundan tutmanız lazım.Çünkü rekabet çok okuyan çok olacak e hali ile siz bir süre sonra ucuz iş gücü olacaksınız.Yani pratik bir şey okurken bir işin ucundan tutmadan rekabet edemeyeceksiniz kimse ile.Bunu neden mi söylüyorum eskiden illa kişiler okurken çalışmak zorunda değildi ama bir işi yapan çok ise sizin rekabet edebilmek için ve seçilebilmek için ortaya bir icraat koymanız gerekecek.Yoksa iş bulmada ve tatminkar bir gelir elde etme noktasında üzüntü yaşarsınız.
Her meslekte sorunlar var ama sevdiğiniz işi yapmanız parayı öncelik kabul görmemeniz daha doğru olur.Makine mühendisliğine uçağı seviyorum arabaları seviyorum gözü ile bakıp okumaya çalışmayın.Ayrıca herkes eşit şansta değil.
Eğer bir akademisyen olmak istiyorsanız okuyabilirsiniz hala engel yok önünüzde veya yurt dışına gitme imkanınız varsa okuyabilirsiniz.Türkiye içerisinde ben bu mesleğini geleceğini hiç iyi görüyorum.
Fakat bir diğer noktada eğer meslek lisesi çıkışlı ve o zamandan bu yana bu meslekle az çok bağınız varsa ve bir üniversiteyi bitirmişseniz güç belada olsa çok avantajlı konumda olursunuz.Türkiye'de işverenler artık kişiyi yetiştirmek istemiyor genellikle işinde belli bir tecrübe kazanmış kimseler öncelik tanıyor.Mezun enflasyonundan dolayı sanıyorum 5-6 senedir böyle.
Yazılım ile alakadar olmak istiyorsanız illa bir üniversite bitirmeniz gerekmiyor.O iş sadece kurumsal firmalarda çalışmak istiyorsanız gerekli bir unsur.
-
evet işsiz kalmaz ama çalışma düzeneği olarak ise pek hoş bir hali yok.Kişiyi tatmin eden şartlar yok.Bir de kişi istediği şeyler üzerine çalışma imkanı bulamaz çünkü rağbet fazla.İlla artık bir farkın seni öncül konuma taşıyan kazanımların vs olması gerekir.Yani günümüzde sırf a üniversitesi mezunu diye almıyorlar artık kimseyi.Bazı yerler dışında.Artık icraate bakıyorlar.Buna döndü kimse yetiştirici olmak istemiyor neden mi çünkü işi yolu yordamı biraz öğrenen kaçıyor.Daha iyi şartlarda bir iş bulmak için.
-
gereksiz müfredattan kaynaklı sanırım çok fazla ve geniş bir yetkilendirme var.Aslına bakılırsa bak odtü inşaat mezunusun sen okulu 3 sene bitiremessen bile en azından belli bir noktaya gelmiş olduğundan e hali ile bir işi kavrayabilecek düzeydesindir ilgi alaka yatkınlığın varsa yabancı bu böyle olacak değil yapabiliyor musuna bakar yapıyorsan a veya b farketmiyor.Türkiye'de formaliteden bir ton gereksiz angarya iş yapıyor çalışanlar.Bu gereksiz absürt ön koşullardan dolayı saçma sapan şeyler olmuş işte.Şartlanmış gibi.Sanki görende eğitim döneminde herkes pratik görüyor fullde ondan gerekli.Altı üstü teori yahu.Sonuçta orada çalışanlarda senle aynı şekilde öğreniyor baştan.Aşinalığın ilgin varsa yapabiliyorsan bence bir farkı yok ama bu kıyası sıradan şeyler için demiyorum itü makine elektrronik odtü inşaat makine elektrik elektronik okuyan kişiler birbirinin iş yükümlülüklerini az çok yerine getirebilir.
İlgi alaka meselesi yatkınlığın varsa yapabiliyorsan neden olmasın.Ama Türkiye'de işte bir mesleğe ne kural biçilmişse o iş öyle.
-
Mühendis teknik çizim programı kullanmaz mı?
Solid de flow analizini demi teknik ressam yapıyor?
Ortaya ürünü demi teknik ressam çizip koyuyor
Makine mühendisinin solid ve autocadi alfabesi gibi bilmesi gerekir
Autocad mühendislerin alfabesidir solid de makinecilerin ana yabancı dilidir
Dil bilme SolidWorks bil gerekirse
YTÜ makina urapa göre bu senenin en iyi makina mühendisliği bölümü seçildi haberiniz ola
-
Hocam size özelden bir şey yazmam lazım, nasıl ulaşabilirim ?
-
bu ytü'nün büyüklüğü nedir usta. kainatın en underrated üniversitesi.
Hocam olaya üniversite olarak bakmamak lazım bence üniversite-bölüm olarak bakmak lazım
yok hocam işin şakasındayız zaten. ama underrated olduğu doğru.
Kesinlikle hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X