|
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (6. sayfa)
-
-
upamecano
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş boş konuşuyor boşver. Bilmesi gereken şeylere bilmese de olur diyor. Saçmalık. Kaplin tasarımı yapıyorum şu anda, Kisssoft ve solidworks kullanıyorum. Kaplini tasarlayıp, test yapsın bakalım nasıl yapacaksa...
-
solidi küçük şirketler kullanır ama ilk solidde başlar makine mühendisi. daha gelişmiş programlar Nx, catia ve unigraphics gibi bir makine mühendisini daha ileri atar. flow analizini zaten ansyss ile yapıyorsun büyük firmalarda. akış analizi için solid kullananı kurumsalda daha görmedim
tasarımı solidle mi yapıyosun? tasarım dediğin hesapla kitapla deneyle olur, solidden çizerek tasarım yaptığını sanan adam mühendis değil, teknikerdir. biz çizim işlerini teknikerlere yaptırıyoruz ki 10 numara kalıp çiziyorlar ama ben bi kere bile ben mühendisim dediklerini duymadım, zira çoğunluğu teknik lise mezunu.
-
akış analizini fluent dışında kullanan varsa ve emniyet katsayısını çok yüksek tutmuyolarsa o şirketin ürettiği ürünleri almayın. 1 yıla elinizde patlar yorulma dayanımı düşeceğinden. ki analizlere de çok güvenmeyin.
-
Hayır, tasarımı Kisssoft ile yapıyorum. Redüktör tasarımları da buna dahil. Step olarak çıktısını alıp, açmak için SolidWorks'ü kullanıyorum. Tasarım yapılınca hesap kitap yapılmıyor sanki. Aynı zaman da Siemens Nx ve Ansys'de kullanıyorum. Çok yüksekten bakıyorsunuz çok.
-
Bence boş yere o kullanılır bu kullanılmaz diye tartışıyorsunuz. Makine okusanız da yöneldiğiniz alanlar farklı oluyor dolayısıyla kullandığınız programların farklı olması çok normal.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben yüksekten bakmıyorum, yazdığım şeyler kendi tecrübelerim ve kendi birikimim; ancak birileri gelip de yok saçmalamış, yok boş yapmış, yok önce bi mezun ol falan diyince tepemin tası atıyor. adama giriş maaşı 15-16k diyorum yok öyle bişey diyor. kendime ve çevreme mi inanacam sana mı? burada yazdığım herşey kendi tecrübelerim ve gözlemlerim, sizde farklı olması benim yazdıklarımın yanlış olduğu anlamına gelmez. jinxbot arkadaş da bizim bölümden yeni mezun olmuş herhalde, benim yazdığım herşeyin altını imzalayacağından eminim. çünkü bizim çevremiz, etrafımız, piyasamız böyle. diğer taraflarda öyle değil diye benim yazdıklarıma saçmalamış diyemezsiniz. burda ben mi üstten bakmış oluyorum yoksa siz daha önceden mezun oldunuz, daha tecrübelisiniz diye mi üstten bakıyosunuz?
-
Odysseus348 nickli arkadaş gerekli cevabı vermiş zaten. Daha fazla konuşmaya gerek yok.
-
ytü'ye daha girmeden ytü sempatizanı olduk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Nx ile unigraphics aynı şey.Siemens ürünü.Solid simulasyon(sanal ortamda montajın fiziksel davranışlarını statik ve dinamik olarak tahminsel belirler), ansys ise sonlu eleman analizi için kullanılır.
Solid akış analizi içinde kullanılabilir ama uygulamada ansys'in metodolisine ve gerçek hayata göre yakınsaklığına yaklaşabilen yok.O nedenle ansys daha iyi.
-
top 3 üniversiteden birinde İngilizce okudum. Mezun olalı 7 yıl oldu. Solid catia Ansys fluent Adams vs hepsini öğrendim. Makina mühendisliği okumak hayatımın en büyük hatasıydı. Benim gibi puanı iyi olup da yazanlara sadece geçmiş olsun diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 9 Ağustos 2022; 14:2:46 >
Ben de bu hatadan dondum cok sukur
Akış analizinden kastınız nedir? CFD'mi
-
arkadaşlar bir çok yazılanı okudum ama herkes sınırlı bir pencereden bakmış, genel bakan arkadaşlar da var haklarını yemeyeyim. şimdi şöyle bir durum var, konuda ansys ler, simülasyonlar, analizler, deneyler havada uçuşmuş. evet gerçekte olması gereken mühendislik de bu doğru. ama gelelim zurnanın zırt dediği noktaya: özellikle sözüm makina-mekatronik mühendisliği seçecek arkadaşlara. arkadaşlar %90'ınız asla hesap yapmayacak. bir kısmınız zaten satış mühendisi olacak müşteri kovalamaktan tasarımın t'sini öğrenemeyecek, bir kısmınız kaliteci olacak ISO belgelerinden başını kaldıramayacak, bir kısmınız üretim mühendisi olacak kaynakçının, frezecinin, tornacının peşinde koşturacak.
şahsen çok çeşitli makinalar yaptım. ama cıvata hesabını 1 kere evet yanlış duymadınız 1 kere yaptım. basınç, redüktör hız, vidalı mil, sürtünme hesabını falan hesaptan saymıyorum. onlar lise1 fizik konusu.
bu dediğiniz analiz vs. yapan adamlar da gördüm ama adamların tek işi buydu. bu işi yapan adamlar da makinada ne tür malzeme kullanılır, düzgün çizim nasıl yapılır, imalata nasıl verilir bunları bilmiyordu. benim gibi sanayide makina imalatı yapacak mühendislerin böyle hesaplarla net söylüyorum uzaktan yakından alakası olmayacak. en fazla kirişe binen yük ile kiriş ne kadar eğilir onun analizini yaparsınız, sonra da bir büyük kirişi koyar geçersiniz.
ilerde böyle farklı alanlar ile karşılaşacaksınız. aman sakın şöyle hesaplar yapıcaz, süper makinalar çıkacak yanılgısına düşmeyin. tasarıma, indekslemeye, imalata uygun çizim yapmaya ve usta işi makina yapmamaya çok dikkat eden biri olarak söylüyorum bunu.
işin çok büyük bir kısmı para. makina öğreneceğinize makina satmayı öğrenin illa makina yazacaksanız. yapacak bir mühendis bulursunuz. gözünüzde çok büyütmeyin mühendisliği. benim patronlarımın çoğu ya tornacılıktan çıkma, ya kaynakçılıktan, ya da baba parasından gelme. mühendis patronum çok az oldu. gireceğiniz çalışacağınız sanayiler belli, ikitelli, imes, ostim falan filan. farklı birşey beklemeyin. biz ülkecek avrupanın ameleliğini yapan bir işgücüyüz. hammadde yurtdışından geliyor, hammaddeyi işleyen cnc, lazer vs. yurtdışından geliyor. biz anca kullanıyoruz. birkaç hakkaten ar-ge yapan firma hariç bütün firmalar hep kopyala-yapıştır iş yapan firmalar. hangi analizden bahsediyorsunuz arkadaşlar. kim şeyapar analizi... daha bugün 4-5 firmadan bi konveyör teklifi aldım, adamlar resimleri bile birbirinden kopyalamış. 5 firmada aynı motor ünitesi, aynı mekanizmanın resimlerini koymuş teklife. bilin bakalım nereden almışlar onu da. evet doğru bildiniz, işin babası başka bir yabancı firmadan.
-
üniversiteden dil bile bilmeden mezun olan adamlar gelmiş konu sahibini yalanlamaya çalışıyor. sen 10k maaş alıyorsun diye adam ne yapsın yalan mı söylesin ? Lapsekilinin birkaç konuya da çizim,tasarım programlarını kullanmıyoruz yazdığını gördüm. Neden inanmamakta ısrar ediyorsunuz *** ?
-
Hocam siz hangi üniden mezunsunuz ? Mezun olunca ne kadar sürede nerede iş buldunuz ve kaç yıllık makinecisiniz ? Eğer maaş bilgisi verebilirseniz o da çok iyi olur ?
Adam belki kalıp vs yapmıyor. Ortaya bir ürün tasarlıyor. Burada mevzu iyi derecede solid Catia autocad vs bilip iyi bir ürün tasarlamaya geliyor. Herkes döküm için kalıp tasarlayacak diye birşey yok.
Mesela bunu yapacak adamın analiz bilmesine bile gerek yok. Çok az solidworksteki bazı analizleri bilse yeter. Ortada tamamen bir teknolojik robot var. Bunu çizme işini meslek liseli de yapar program bilen x,y,z dalındaki mühendiste. Hesap makinesi gibi makine mühendisi bunu yapamayacaksa ben ne yapayım onun matematik bilgisini.
Meslek liseli bunu yaparsa tebrik ederim makineci yapamazsa diplomayı bırak derim.
Mühendis kelimesi matematik hesabı yapan kişiye denir diye ezberlemeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X