< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (8. sayfa)
-
-
Yok hocam piyasa kötü falan değil aksine büyüyen genişleyen bir piyasa var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tamam da o üniversitelerde bunu yapmak yine kolay değil yoksa adam niye ilk 10 bin için 2.60 ortalama yeter desin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmiyorum GTÜ Makine gelicek yüksek ihtimalle isteyerek yazdığım bir yerdi okuyacağım.
-
sizde haklısınız
-
savunma sanayi en az 18k gibi sayılara başlatıyor. hatta tai'de istanbul bonusuyla 21k'ya başladı arkadaşım.
-
yanlış hatırlamıyosam otosanda çalışıyodu bu arkadaş. ayrıca yıldız makina mezunu. ben de okul bitesiye kadar asgari, okul bittikten sonra asgarinin üç katı alacam anlaşmaya göre. yani şu anki parayla 16,5k. o imkansız dediğiniz maaşlar imkansız falan değil, ingilizcenizi iyi tutup, iyi ortalama ile iyi okuldan mezun olup kendinizi satmayı bilirseniz bu paralara başlamak zor falan değil.
-
Ben CNC operatörüyüm hocam. Üniye başladığım için işi bıraktım. Ben bırakırken asgarinin 2 katından fazla veriliyordu. Şimdi çalışan tanıdıklara tam olarak kaç alıyorsun diye sormuyorum ama sene başında 12k alan vardı. 10k alan vardı. Usta başı olanları saymıyorum. Usta bunlar. Söktakçılar değil ama onlar ne kadar alır bilmiyorum. Benim dediklerim tezgahı kullanabilen parça bağlayıp camci den aldığı programı uygulayan kişiler.
ytü makine mezunuyum. ford otosanda powertrain calibration mühendisiyim
Yahu başkan gene dediğime geliyoruz. Ford da bi zahmet al zaten bu maaşı. Ben ne dedim %5 tir en fazla bu maaşları alacak adam. Hadi hesap yapalım düz hesap 1000tane kobi olsa türkiye'de ki daha fazladır, kaç tane bana Ford, Toyota, BSH, arçelik, Mercedes vs. gibi firma sayabilirsin? Hadi 50 olsun 100 olsun. Buralara torpil ya da iyi üniversite, iyi not ile girecek insan yüzdesi kaç? Direkt benim sınıfımdan söyleyeyim 120 kişiden 5 bilemedin 10 kişi girdi böyle yerlere. Hakkaten not ortalaması ile giren 2 kişi falan. Geri kalanların hepsi dayı, baba ve hoca torpili.
Sizler %5 siniz hocam. Ben olmaz alamazsınız demiyorum. Zaten alıyorsunuz. Benim derdim burda bölüm seçecek garibanlar %5e bakıp aa ne güzel diyip sonra şapa oturmasın.
%95 in ne alacağını yazdım. Daha da on kere yazmıycam.
Bu arada ek olarak, YTÜ makina mezunu sevdiğim bir arkadaşım var 4-5 sene beraber aynı firmada çalıştık. Aynı maaşı alıyorduk. Şu anda da yaklaşık aynıdır büyük ihtimalle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 10 Ağustos 2022; 20:42:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Olum gelmedi makine niye arttı bu sene bu kadar makine ya konuyu gördüm üzüldüm
piyasada iyi bir firma değilse eğer bu 15-20k paraları kim veriyor ya . Ben hiç görmedim. Ortalama bir fabrikada mühendis başlangıç ücreti 7-10k arası değişiyor. Kim veriyor bu paraları ya. Bu arada 30-40k para alan mühendis zaten yönetici pozisyonundadır. öyle 3-5 yılda 30-40k kimseye kolay kolay vermezler. 12 yıldır aynı yerde mühendis tanıdıklarım var. 18-20k alıyor.
-
Bro sana da ehm geldi, okuması kolay değildir ama makineden biraz daha hafif olabilir. Belki avantajdır bile yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam forumun %95 i boşa sallıyor. 30-40K felan şuan cok cok zor almak. Ekşide de durum böyle. Bi giriyorum herkes 30K+ maaş alıyor. Saçmalık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
EHM iyi ya güzel oldu o zaman şaşkınlık vardı hala hahshshs sana da elektrik geldi miss.
Ben de 16 senelik senior bir makinaci olarak kritik bir tavsiye veriyim gencler.
Gres yagini az icin. Bakin hic icmeyin demiyorum ama dozajini iyi ayarlayin. Selametle
savunma sanayi ya da düzgün kurumsal şirketler 15-20k ya başlatıyor, 5 sene sonra da 30k yı görürsün zaten. bu dediğim düz mühendis, yönetici falan değil. iyi olmayan firmalar çok düşük maaş veriyor doğru.
-
Ben de hep makina istiyordum. Daha somut diye başta ilgi çekici geliyor. Ama şimdi araştırınca ehm daha çok yatıyor kafama.
Vallahi bana da öyle oldu bölüm güzel dersler kolay değil ama halledilir.
Aynen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X