ısparta üniylede itü yıldızı falan karşılaştırmazsın ya o dönem 30 k da iyi bi başarı değildi o dönem nüfus 60 milyondu piyasa bu kadar büyümemişti ülkede o dönem itüden mezun adamlar şimdi 40-50 k alıyo çünkü piyasanın en iyileri onlardı şimdi piyasa o dönemden çok daha büyük yeni mezuna daha çok ihtiyaç var sınava giren genç sayısı da 4 e katlandı bu yüzden o dönemin 30 k lık bölümü şimdi piyasanın bilgisayar ve ekektronige de kaymasıyla şimdinin zaten 200 ksı demek karşılaştırmak saçma yeni mezun itülü de 15k ya başlıyor ortalama yanlış bir şey yok söylenenlerde itüdeyim yani görüp konuşuyoruz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kardeşim yüzlerce uni ve bölüm açıldı . Şimdi çalışmadan girsem aynı Üniyi aynı bölümü tekrar kazanıyorum . Kaldıki 2 sene önce denedim . Kardeşimle aynı sınava girdim . Gram çalışmadan eski bilgilerime aynı uniye yine giriyordum . Kıyaslama yapacaksan elinde benim gibi bilgi olsun . 3-5 net yapsan 1 milyon kişiyi geçiyorsun su an zaten. Oyle 3 milyon akıllı Zeki insan bi anda türedi , su an herkes Zeki , işler eskiye göre çok zor diye düşünme . Eski bilgilerimle girip yine aynı uni sıralarımı alıyorum bu nasıl iş . Adam akıllı çalışan bi cocuk ilk 50 binde yer alır kendine . Asıl savaş orası . Gerisi öylesine çalışanlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam doğru söylüyorsunuz ilk 50 bin zaten zor elde edilebilecek bir sıralama değil tüm konularını bitirip iyi çalışmış birisi girebilir bu sıralamaya.Ama sizin döneminizde elde ettiğiniz 30 bin şuan ki ilk 50 bine girmeye göre daha kolaydır.Online eğitim vesaire de çok geliştiği için sınava giren öğrencilerin seviyesi de epey bi arttı bunun sonucunda da rekabette baya artmış oldu.
-
Tamam o zaman hatayı git kendinde ara ben itü endüstrideyim mezun olunca ve staj yaptığım firmalarda yeni mezun itülüleri gördüğümde ortalama maaş benim için 13-15 başlangıç için sen niye kaç senelik mühendis olarak bu maaşı alıyorsun sende bi eksiklik olmalı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim anlama sıkıntın var . Yüzlerce bölüm açıldı . Aynı şartlarla girseydik az bölüm 2 milyon aday onlar icin yarışacaktı . İTÜ makine degil Van Erciş makina kazanacaktın sende . Neyse anlama sıkıntını çözemeyeceğim . Daha yazmama gerek yok sana .
Yüzlerce uni yüzlerce bölüm açıldı . Senin önündeki adamlar onlarca farklı bölüme başvurdu sana da itü makina düştü . Seçenekler kısıtlı olsa sende arkada kalıp gidip doğuda makina mühendisi okuyup gelecektin . Bunu anlaman zor olmamalı . Senin beynine yorum yapıp beyinsizsin , nasıl üni kazandın diye bisey demiyorum . Sadece şartlar dhaa geniş olduğu icin şimdi daha çok seçenekler var diyorum . Senin önündeki adam benim zamanımda olmayan bir cok yeni bölümü seçti. Sana da bu yüzden makina İTÜ gelme olasılığı arttı . Anlamadıysan özelden yaz . Anlatırım
Tamam kanka siz aşırı şanssız bi nesilmişsiniz yüksek zeka ve çalışmanızın önü kesilmiş hahahahhahahhahaha kaç yıllık mühendis bizim yeni mezun mühendis maaşını alıyo kendine sormuyo ne eksik bende diye de yok çok bölüm açılmış şu olmuş bu olmuş hahahhahah ben ilk 5 kdan girdim bu arada senin senende de girsem top tier biyere girerdim
Lan saftrik senin gibi gotumu yırtarak ygs çalışmadım :)) lisede ne ogrendimse onunla girdim sınava . Kursmus dershaneymiş video yardımı imiş yok . Beyninden yoksun olduğunu gördükçe hala yazıyorsun :))
Abisi ile sidik yarıştırıyor . Bide saygısız itne herif kardeşim diyor bana .
Bu bi rekabet sınavı hahahhahaha sadece ben mi vidio dersaneyle kazandım rakiplerim de aynı imkanlara sahipti ne anlatıyon ya
Tamam neyse yırtınarak kazandığın icin tebrikler . Ben akşama kadar bacak bacak üstüne atıp 15 bin kazanıyorum o yüzden rahatımı bozmuyorum . Baska yere geçmiyorum . Senin götunden ter alıyorlardır o parayı vermek için . Doğru demi :))
Aynen itü endüstriden mezun olunca aşırı zor çalışma şartlarında köle gibi çalıştırılıyorsun şirketlerde maalesef keşke ısparta makine okusaydım
Kardesim eziklik psikolojin var . Henuz genç bir olmana veriyorum bunu . Tecrübe sahibi olup karşıma geldiğinde konuşuruz . Sende gotunden ter akmadan , patron acaba beni kovar mı bu işi yapamazsam diye düşünmeden geçireceğin geceler gelir insallah . Beni merak etme . Rahatım yerimde . İşe gidip akşama kadar bi iş yapmasam da yapsam da aynı parayı alıyorum . Kafam rahat . Senin biraz psikolojin bozulmuş İTÜ de çok mu kafa ütülüyorlar acaba ??
Sizin yaşınız bizden büyük olabilir ama gerçek bir mühendislik disiplini alamadığınız aşikar, hiçbir şey yapmasam da paramı alıyorum zihniyetindekiler yüzünden zaten o bahsettiğiniz yüzde 5 o paraları kazanıyor, emin olun itüdeki çoğu öğrenci bir şeyler katmak için evet tabiri caizse götünden ter akıtarak uğraşıyor, kusura bakmayın ama kıyaslanacak bir pozisyonda aynı dünyada değilsiniz, bi halt yapmadan ülkeye bi şey katmadan ve bundan övünerek aldığınız 10 15bin lirayla mutluluklar.
-
bugünün şerefine de bir söz ekleyeyim "Vatanını En Çok Seven İşini En İyi Yapandır" siz bacak bacak üstüne atarak devam edebilirsiniz, iyi günler cevap vermenize gerek yok çünkü ben size cevap vermeyeceğim.
-
:))) kaşınan bir genç arkadaşa lafım . Size degil . Çok Zeki olduğunu başkalarının aptal olduğunu düşünüyor
Çalışmayı küçültmek yan gelip yatmanın rahat ve övünülecek bir şey olmadığını öğretiyorlar itüde eziklik psikolojin var diyosun yıldızlı yeni mezun makina mezunu adamı bile kıskandığın için başlıkta onun dediklerinin doğru olmadığını söylüyorsun birde kendini gençlerle falan kıyaslıyorsun kimin eziklik psikolojisi var ya.iş hayatında da eşek gibi çalışırım hiç de gocunmam biz hep çalışıyoruz zaten o yüzden itülüyüz mobbing vs de olur iş hayatında okulda da var alışkınız keşke sende yan gelip yatmayı ve rahat olmak yerine çalışmakla gurur duysaydın bugün daha iyi şartlarda olup tyt ayt forumunda gençlerle sidik yarıştırmak zorunda kalmasaydın başarılar
Çok zeki olduğumu diğerlerinden üstün olduğumu falanda savunmuyorumda senden zeki başarılı ve iyi bi hayatım olduğunu savunuyorum o kadar
adam ulti attı ak
Al işte :))) yaptı yine Yaapcagını :))) beni nerden tanıyorsun . Zengin miyim . Kac tane dairem var kac tane evim var hangi dükkanlarım var biliyor musun ki rahatın benden iyi . Benimle iq testine mi girdin birlikte . O yüzden mi benden zekisin . Kardeşim son sözü yazıp tartışmada beni yendiğini kendine kabul ettirecek kadar eziksin . Hadi son sözü sen yaz . Ezikliğin gerçekleşsin . Ben daha yazmayayım . Sen kralsın . Yeni mezun itülüsün nasıl olsa . Sırtın yere gelmez . Herkesi geçersin . Sidigin bol olsun kardeşim . İyi çalışmalar dilerim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X