Şimdi Ara

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ YAZANLARA TAVSİYE KONUSU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
19
Favori
17.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 Yıllık mak muhendisiyim.. 13 bin alıyorum su an maas. 30-40 bin herkes ucmus... iyi sallıyor.. kazanan illaki vardır..ama herkes degil

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

herkes bu dediklerinde baslayabilecek mi ?

ben 2006 ısparta mak muhendisi mezunuyum. sıralamam 30.000 idi... simdi benim bolumume 200 bininci adam giriyor... 30 bin sıralamayı simdi yapsam en iyi univde okurdum herhalde..

• jinxbot J kullanıcısına yanıt

ben 2006 ısparta mak muhendisi mezunuyum. sıralamam 30.000 idi... simdi benim bolumume 200 bininci adam giriyor... 30 bin sıralamayı simdi yapsam en iyi univde okurdum herhalde..

aramızda sadece yas farkı var.. ben 30 binle iyi uni okuyamadım.. sen 30 binle iyi uniye girmiş olabilirsin.. oradan da iyi bir iş yeri bulmus olabilirsin... tek fark bu..

benim maas 13... % 80 makina muhendisi mezunları asgari ucretin bi tık ustunde işe baslar bu devirde.. yani 6-7-8 binle baslar... hatta coguda asgari ucrete talim..

• sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    Hayır, şu an 30 k ile en iyi ünide okuyamazsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sınava giren sayısını, sınava çalışan kişi sayısını vs de paylaşsaydın da, 2022 ile 2006 30 k larını bir kıyaslayaydık.

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt
    150 tane uni oldu su an değil mi ??? 2 milyon kişi girmişti . Benim girdiğim uni ve bölüme su an 200- 240.000 insan giriyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Oldu. Üniversite enflasyonu var ülkemizde. Ancak 80 milyonluk bir ülke için az değil aslında üni sayısı. Bunu ABD ile vs kıyas edip oranlayınca, asıl sorun üniversitenin bolluğu ve niceliği değil, niteliği. Isparta makine belki de sizin döneminiz iyidir, bunu benden iyi bilirsiniz. Ancak şu an giren insan sayısı hem daha fazla, hem de "sınav bilinci" gibi bir şey var. 30.000. kişi olmak artık çok daha zor

• 30 binle girdiğim aynı yere su an 240 binle giriliyorsa bişeyler değişmiş demektir

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Hocam KOÜ ders programlarına baktım, gerçekten kolay mühendislik bulmak zor ya

yanlışın var yine. 2006da üniversite sınavına kaç kişi giriyordu 2 milyon mu? bizim girdiğimiz senede 3 milyon kişi sınava giriyordu. ben kendi senemde 3 milyon kişiden 17k oldum. eğerki 2006 gibi 2 milyon kişinin girdiği bir sınav olsaydı bizimkide muhtemelen ilk 5k da olurduk. aramızda yine fark olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 29 Ağustos 2022; 18:18:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aramızdaki farkı mı hesaplıyoruz . Konu bu muydu kardeşim ?

sen kıyaslamışın yukarda ben kıyaslamadım kardeşim. ben sadece cevap verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 29 Ağustos 2022; 18:36:0 >
    Girdiğimiz sınav yıllarından dolayı kardeşin olma imkanım yok ???

Benim amca oğlu girdi . Sallayıp cıkmıs . 4 doğru 15 yanlış yapmış . 1.700.000 nci oldu . 1 milyon kişiyi geçmiş yine de kardeşim

frekanslarımız uymuyor kardeşim. tartışmaya daha fazla gerek olduğunu düşünmüyorum. sen kendi doğrunda, ben kendi doğrumda devam

Tamam kardeşim ben çoktan bırakmıştım sana yazmaya . Kardeşin olmak icin biraz büyüğüm . Saygı büyüğe abicim küçüğe kardeşim demekle olur aklından çıkarma

O zaman 30bin yapan adam şimdi 100bine ucundan belki girer her şey çok değişti

• Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt
    :))

Genelde kurumsal firmalar en iyi ilk 10 üniden alım yapıyorlar ve 14 15k gibi başlıyor mühendisler bu firmalarda.

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Ben bakamadım hepsinde de EHM elektrik vs zordu baya

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.