Şimdi Ara

Makine(a) Mühendisliği(Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Makine mühendisliğinde mi robot tarzı şeyler yapılır yoksa başka mühendisliklerde mi?

• Mekatronikte robot yapıyolar makinede var mı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir makinaci, bir elektronikci, bir bilgisayarci toplanip robot yapabilir. :)

• Yapilir hocam da robot alanina ilgin varsa mekatronik öneririm mutlaka türkiye is imkanlari pek iyi olmasa da iyi firmalarda yer alirsin.

• Kontrol muhendisligini incele.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrX

İyi akşamlar herkese
    Makine mühendisliğinde mi robot tarzı şeyler yapılır yoksa başka mühendisliklerde mi?

Makine mühendisliği okudumuş ve pişman olmuş biri olarak cevaplıyayım.

mühendislik genel bir alandır.Makina mühendisi makina yapar,elektronik mühendisi microchip lerle uğraşır,mekatronik mühendisi robot yapar gibi söylemler çok ilkel.Ayrıca robotu oturup bir mühendis yapmaz en az 5 yada 6 branşın uzmanı olması gerekir.Bilgisayar,elektronik,mekatronik,kontrol,matemtik mühendisi gibi...
  • ben tek başıma yapıcam kanka makine mühendisi olup

@eskirakı neden pişmansın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony.Stark

ben tek başıma yapıcam kanka makine mühendisi olup

@eskirakı neden pişmansın?

bana göre değilmiş ondan...
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
  • quote:

İyi akşamlar herkese

Kardeşim robotlarla uğraşmak istiyosan Mekatronik okuyacaksın.Ben anadolu meslek lisesi mezunuyum.Bölümüm mekatronik-otomasyondu.Zaten otomasyon el değmeden üretim yani robotlarla üretim anlamındadır.İlk sene normal ders gördük, ikinci sene temel makine ve elektrik, üçüncü sene hidrolik , pic , mikroişlemciler vesaire.Dördüncü sene de otomasyon labaratuvarında robotları programlamayı öğrettiler.Tabi solidworks,autocad de öğreniyorsun bu süreçte.Lise öğrenimim bu şekildeydi.Belki sana bir fikir verebilir.

Özet : Robotlarla uğraşan meslek dalı , otomasyon teknolojiler-mekatronik dalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gigi Bibinho

Bir makinaci, bir elektronikci, bir bilgisayarci toplanip robot yapabilir. :)

Ya da bir adet mekatronikçi yapabilir.Biz lisede çizgi izleyen robot ve sumo robotu yapmıştık.Zaten tüm robotların temel mantığı aynıdır aşağı yukarı.Hidrolik-pnömatik ve programlama yaparsın.Bu iki alana da aynı anda mekatronikçiler hakimdir bu yüzden gerekli imkan sağlanırsa zor bir iş değil robot yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskirakı

quote:

İyi akşamlar herkese

mühendislik genel bir alandır.Makina mühendisi makina yapar,elektronik mühendisi microchip lerle uğraşır,mekatronik mühendisi robot yapar gibi söylemler çok ilkel.Ayrıca robotu oturup bir mühendis yapmaz en az 5 yada 6 branşın uzmanı olması gerekir.Bilgisayar,elektronik,mekatronik,kontrol,matemtik mühendisi gibi...

Dostum ne zannediyorsun robot yapmayı bilmiyorum.Gerçekten senin sandığın kadar zor değil.Tek bir mekatronikçi çok rahat yapabiliyor.İnternette araştır robot yapımını hobi haline getirip , mikroişlemci ve pnömatik kullanaran neler çıkarmışlar ortaya.

Biz lisede yapabildiysek bu işi mühendisler hayli hayli yapar.5-6 uzman gerekiyomuş falan hikaye.Bir de konu sahibinden özür dilerim konu farklı yerlere gitti..

• Hiç hayal etmediğiniz bir ortam var. Neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz22

quote:

quote:

İyi akşamlar herkese

Dostum ne zannediyorsun robot yapmayı bilmiyorum.Gerçekten senin sandığın kadar zor değil.Tek bir mekatronikçi çok rahat yapabiliyor.İnternette araştır robot yapımını hobi haline getirip , mikroişlemci ve pnömatik kullanaran neler çıkarmışlar ortaya.

Biz lisede yapabildiysek bu işi mühendisler hayli hayli yapar.5-6 uzman gerekiyomuş falan hikaye.Bir de konu sahibinden özür dilerim konu farklı yerlere gitti..

tabi biz boşuna dört yıl mühendislik okuduk öğrendik bazı şeyleri ona göre yazıyoruz ama sen izlediğin videolardan lisede evde yaptığın kıçıkırık robotla bunları söylüyorsun...

robotun tanımını yap desem yapamazsın konuştuğun laflara bak...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xyz22

quote:

quote:

İyi akşamlar herkese

tabi biz boşuna dört yıl mühendislik okuduk öğrendik bazı şeyleri ona göre yazıyoruz ama sen izlediğin videolardan lisede evde yaptığın kıçıkırık robotla bunları söylüyorsun...

robotun tanımını yap desem yapamazsın konuştuğun laflara bak...

kıçıkırık...güldürdü.

çabuk noobdotacı gelmeden

• Değerli yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler
    Bir büyüğe sordum ASIMO gibi robot yapamazsın ama iş görür küçük bir robotu kolaylıkla yaparsın dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.