Şimdi Ara

Makine alıcam bu hafta..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba abiler kardeşler bu hafta ALLAH'ın izniyle Dslr bi makine alıcam.Bin lira civarı bütçem var.Ve ünivde okuyan bi arkadaşım bana Canon Eos 1000d modelini önerdi.Sizin fikirleriniz önerileriniz nelerdir.Ve bu alacağım ilk prof. makine.Daha çok otomobil ve makro çekimler yapmayı düşünüyorum(kullanım zorluğu demeyin o sorun değil öğrenirim zamanla)örneğin canon eos 1000d ile şöyle bi fotoğraf çekebilirmiyim?

Fotoğraf linki..

• + nikon d3000 daha mı iyidir bu makineden hangi makineden alsam bi yardım..
  • Canon 450D ve Nikon D80 (2.el) modellerini de bi incele bütçene uygun olduğunu düşünüyorum. Kit lensleri de seni başlangıç aşamasında baya götürür.

Edit: D3000 Pek olumlu eleştiri toplayan bir gövde değil malesef, keza 1000D de öyle. Başlangıç serisi olarak piyasaya sürüldü. Giriş seviyesinden birazcık kırptılra gibi birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 4 Ekim 2010; 1:34:47 >
  • şimdi kartla alıcam ikinci el ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum alsam nerden alabilirim.ve sağlıklı olurmu garanti vs..
  • Merhaba,
    Başlangıç için 1000d veya d3000 modelleri oldukça yeterli diyebilirim ama 1000d yerine 450d almak daha doğru bir tercih olur.
    Daha önce açılmış benzer konularda da belirttiğim gibi,1000d modeli 450d'nin biraz kırpılmış bir versiyonu sayılır.Bu nedenle,1000d yerine 450d almak çok daha mantıklı görünüyor.
    Bu arada,eklediğiniz fotoğrafa benzer sonuçları,hatta çok daha iyilerini bile hemen hemen her dslr makine ile elde edebilirsiniz.Yeterki,kullandığınız lens ve gerekli çekim ayarlarlarınız doğru olsun.
    Aslında bütçenizi biraz daha zorlayabilirseniz daha farklı modeller de önerilebilir.Mesela spot olarak nikon d5000 veya eklediğiniz fotoğrafın çekiminde de kullanılan pentax k-x gibi gövdeleri de düşünebilirsiniz.Yakında k-x'in daha güncel modeli olan k-r çıkacağı için belki k-x'in fiyatı da biraz düşebilir.
    D3000 modeline fazla değinmediğim için yanlış anlamayın.Bana göre,sırf ccd sensöründen dolayı bile diğer belirttiğim gövdelerden üstün sayılır ama bu benim kişsel düşüncem,yani başkaları aynı fikirde olmayabilir.
    İyi geceler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Ekim 2010; 3:42:14 >

• peki 1000d veya 450d'de türkçe menü yok mu ?

450d'nin fiyatı burda böylehttp://www.buroteknik.com/en-ucuz-elektronik-canon-eos-450d-18-55-kit-12.2-mp-slr-dijital-fotoğraf-makinasi(erkayalar-garantili)-fiyati_38379.html

uygun mu o fiyat.

edit: 450d ile 1000d arasında çok mu fark var yani demek isteğiniz? hani birisi bmw birisi kartal mı? öyle mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galileo Galilei -- 4 Ekim 2010; 13:42:57 >

• Neden kimse Spot K-x önermemiş

Bence o bütçeye en uygunu spot bir Pentax K-x
  • 1000tl bütçen varsa 1000d-450d ve spot pentax kxe bakabilirsinn..gerçektende c.james inde söylediği gibi 1000d kırpılmış bir model ama yinede iş görür 450dnin fiyatları 1200-1400seyrediyor 1000d ise 900-1000 civarı 1000dnin boyutları biraz daha ufak .. uygun ortamlarda güzel fotoğraflar çıkar nede olsa dslr .. ayrıca bestbuyda d3000+18-55+55-250 zoom lens 1200tl civarıydı ( yanlış hatırlamıyorsam ) ..

ayrıca spot düşünürsen d5000i unutmamak lazım giriş sınfında sağlam bir body..

edit : safa benden saniyeler önce atmışın mesajı kxi öneriyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 4 Ekim 2010; 13:50:19 >
  • Otomobil çekeceksen polarize filtre almayı da unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Neden kimse Spot K-x önermemiş

Bence o bütçeye en uygunu spot bir Pentax K-x

Merhaba,
    Sanırım konu ile yapılan yorumları dikkatli incelememişsiniz.Çünkü, bu konuyla ilgili ilk yorumumda k-x modelini de tavsiye etmiştim.
    İyi günler,hoşçakalın...
  • spotu nerden alablirim fiyatları ne kadara geliyor taksit yapıyorlar mı?spot bi 450d veya d5000 ne kadardır
  • biz d5000'i gittigidiyor'dan sıfır olarak 1100tl ye almıştık. 18-55vr kit'li..
  • http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=147300&ref=akakce&v=1.86.2&ttype=Instalments#pt

şurda uygun geldi taksit seçenekleri vs.. canon 450d alıcam büyük ihtimal
  • İstanbulda oturuyorsanız Sirkeci Hayyam Pasajını ziyaret etmelisiniz İstanbul dışındaysanız bu tür yerler bulmak zor bu yüzden gittigidiyor vb. sitelere bakın diyeceğim ama her satıcı güvenli değil..linki inceleyin güvenilir ve dürüst bir site bu gövde ile güzel işler çıkarırsınız 1 yıl amerika garantisi var ama sadece kullanıcı hatalarını tamr ettiren ve hırsızlık vb durumlarda piyasa değerinden %15 kesinti ile para ödiyen 30liraya ekask yaptırırsınız doya doya kullanırsınız..

http://www.bizamerikadayiz.com/PENTAX-K-X-DIJITAL-SLR-Lens-SET-DA-L-18-55mm-Lens-SIYAH,PR-149.html

• http://www.bizamerikadayiz.com/

sitede taksit imkanı var mı bilmiyorum ama güvenilir bir sitedir, burayı da düşünebilirsiniz

edit:k-x linkini vermiştim, üstteki arkadaşım dakika farkıyla vermiş zaten k-x in linkini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rvelous -- 4 Ekim 2010; 14:25:04 >
  • istanbuldayım ben hayyam çarşısındakiler garantili veya taksitli satış yapıyorlar mı?
  • K-x ..

bu sınıfta, bu fiyata, başka gövdede bu performansı bulamazsınız.
  • M@rvelous ben linki vermiştim 1-2 dakikalık fark ile

hayyamda garantili üründe vardır spot üründe hayyama gidenler genellikle spot düşünür 450dyi kit lens ile beraber 900-1000tlye bulursunuz gibi geliyor yanında çanta sd kart falanda hediye ettikleri oluyor ama ürünler garantisiz olur 1 yıl dükkan garantisi derler ama bence kandırmaca sensöre veya başka bir önemli bileşene birşey olsa bugün git yarın gel bişey yapamayız falan dicekler kasko yaptırmakta fayda var..
  • 450d k-x'den iyi midir kötü müdür yoksa aynımıdır ?

eroyondaki 450d uygun geldi bana. 450d mantıklı bi seçim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galileo Galilei -- 4 Ekim 2010; 14:21:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UA_34

peki 1000d veya 450d'de türkçe menü yok mu ?

450d'nin fiyatı burda böylehttp://www.buroteknik.com/en-ucuz-elektronik-canon-eos-450d-18-55-kit-12.2-mp-slr-dijital-fotoğraf-makinasi(erkayalar-garantili)-fiyati_38379.html

uygun mu o fiyat.

edit: 450d ile 1000d arasında çok mu fark var yani demek isteğiniz? hani birisi bmw birisi kartal mı? öyle mi

Merhaba,
    Evet,1000d ve 450d modellerinde türkçe dil seçeneği yok ama ingilizce menüye de çok kolay alışabilirsiniz.
    Eklemiş olduğunuz linke baktım ama sanırım bu model listeden çıkarılmış fakat 1000d için istedikleri 925 lira oldukça uygun görünüyor.
    450d ve 1000d arasında bazı küçük farklar var ama vermiş olduğunuz bmw-kartal örneğindeki kadar değil.
    Bu arada,bazı arkadaşlar 1000d için 450d'den küçük demişler ama aralarında aman aman bir fark yok.450d;129*98*62,1000d ise; 126*98*62 ölçülerinde.
    450d modelini spot piyasada 1100 lira seviyelerinden alabilirsiniz.
    Sonuç olarak,arada pek bir fiyat farkı da olmadığı için 450d almanız daha mantıklı görünüyor ama olmazsa da 1000d'yi de düşünebilirsiniz.Belirtmiş olduğunuz bütçeyle sıfır d3000 veya temiz bir ikinci el d5000 alabileceğinizi de unutmamalısınız.Eğer 1200 liraya kadar çıkabilirseniz,d5000 modelini spot olarak da alabilirsiniz.
    İyi günler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Ekim 2010; 14:34:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.