Şimdi Ara

Makine - inşaat - eem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben kendime bir hedef belirlemek istiyorum ve programlı bir şekilde ders çalışacağım.

hedefim en yukarılar odtü veya hacettepe üniversitesine girmek istiyorum

sizce makine inşaat ve elektrik elektronik mühendisliklerinden hangisinin iş bulma olanağı yüksektir ?

düşünüyorum özellikle inşaat ve makine bana uygun meslekler ancak internette herkez birini kötülüyor. keşke biraz tıpdan hoşlansaydımda hedefim o olsaydı.

arkadaşlar bu arada iş olanakları dışında bunlar ne iş yaparlar ? başka meslek öneririnz varmı ?

bu arada arkadaşlar bu üç mühendislikten en çok kendime yakın bulduğum makine ve inşaat mühendisliğidir ancak eem de baba mesleği onuda seviyorum listemde yoktu ancak herkez o daha iyi dediği içi onuda listeye koydum.

şimdiden herkeze teşekkürler.

• Ben inşaat sektörünün İstanbul için yeni mühendis ve mimarlara bittiğini düşünüyorum.Neden derseniz cevizlibağ tarafları vs artık rezidans ve towerlara dönüşüyüor.E bunları yaptıran firmalarda en iyisi olması için tecrübesiz bir mühendis yada mimarı çalıştırmazlar.Anca sultangazi, gop gibi gelişmemiş yerlerde yapılacak yenileşmelerde durumu iyi olmayanlar için evler yapılır oralarda iş bulma olanapı bulur.Bunları düşündüğüm için ben makine mühendisliğini kendime seçtim.Elektrik elektronik mühendisliğide güzel ama ben fizikte dinamiğe aşıkken elektrikden nefret eden bir öğrenciyim.Bu durumda gidipte ee seçmem pek mantıklı olmaz :)Bence sende aileden vs bir tanıdığın inşaat işi ile uğraşmıyorsa pek tercih etme derim ama kaçırdığım noktalar olabilir sonuçta bende senin yaşındayım ve bunları sadece kendi mantığımı ve okuduklarımı kullanarak buldum.bu yüzden inşaat mühendisliği okuyan birisi sana o konularda çok daha yardımcı olabilir.En azından gelecekle ilgili ne gibi bir planları var mesleki açıdan bunları daha doğru açıklar.

• devlette kesinliklşe inşaat, hem puanı diğerlerine göre düşük hem de ataması çok
  • cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar bende tam bir fizik hastasıyım şimdi makine müh. hakkında araştırma yapıyorum . teşekkürler
  • İnşaatın parası daha çoktur , iş sahası daha geniştir diye düşünüyorum.Sürekli konut yapılıyor mühendis aranıyor..Makine artık demode olma yolunda ilerliyor.Belki zor bir bölüm ama makine mühendisi mezunu oldukca fazla var.Birde dandik dandik kampusler acıp makine bölümünü koyuyorlar önüne gelen bitirip mezun olup işsiz kalıyor.Veya asgari ücrete gidip çıragın yaptıgı işleri yapıyor.

Bak sözüm tüm makine mühendislerine değil alıntı yapıpta sövmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    12 ay önce açıldı
    Ktü Makine
    15 yıl önce açıldı
    Ege Makine Mühendisliği
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.