Şimdi Ara

makine mühendisi için macbook mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

makine mühendisi için macbook almak mantıklı mıdır ? cad-cam programları modelleme- analiz programları mac içinde mevcut mudur ? veya mevcut değilse mühendislik için özel programları var mıdır ? nelerdir ?

• Cad cam kaldırmaz intel ekran kartlılar nvidia kartlı olan maclerde biraz pahalı, catia falan kullanacaksan workstation alman mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AutoCAD dışında Mac uyumlu program yok nerdeyse. Catia, Solidworks gibi mekanikçi MM lerinin çok kullandığı programlar Windows kullanıyor. Sadece mühendislik amaçlı alınacaksa mantıklı değil.

Parallels Desktop ile Windows kurup onun üzerinde çalışılabilir. Fakat onun içinde donanımdan biraz ödün veriliyor. -Malum Ram ayrılır vs.-

Not: MBP kullanıcısıyım. Catia, AutoCad, 3dsMax ile Windows ile kullanıyorum.
  • bende solidi bulamadığımda hayal kırıklığına uğramıştım. wineskin diye bir program buldum 2 gündür kurcalıyorum @onrkrtc sence solidde yine aynı şekilde ramden ekran kartından ödün vererek mi çalışır ?
  • Parallels Desktop calisma ayarlarinda isletim sistemi icin ayrilacak Ram miktarini belirtiyorsunuz. Ama Mac uzerinde calistigi icin Ramin tamamini Windows'a aktaramiyorsunuz. Aktardigini tutarin buyuklugu programin stabilitesiyle dogru orantili. Cunku ayrilanin vir kismini da Windows kullaniyor. Benzer dertten dolayi 16 Gb Ram + SSD ye terfi etmek zorunda kaldim. Tabii bunun maliyeti nerdeyse 700-800 TL.

@Tiryaqi

• wampiers W kullanıcısına yanıt
    Hiç mantıklı değil.

Gidip parallels ile kullanmaya kalkınca diğer arkadaşların dediği gibi RAM'den ödün veriyorsunuz. Verimli değil.
  • anladım teşekkürler, en iyisi workstation almak.
  • Laptop dusunuorsan kesinlikle Quadro ekran kartli modellere bakmalisin :)

• Ram'den ödün vermek istenmiyorsa Parallels yerine bootcamp kullanılır. Cad programları da böylelikle Windows'da tam performans çalışır. Çalışma bitince sistem restart edilir Mac Os X'e dönülür. Bunun sorun olacağını hiç sanmıyorum. Esas sorun bu programların ihtiyacı olan performanslı ekran kartı modelleri macbook'da var mı? Var ise ücret nasıl uygun mu? Yani özellikle Cad programı kullanmak için Mac tabii ki alınmaz ama kişi illa ki mac kullanmak istiyor ama kullanmak istediği yazılımların mac sürümleri yoksa ve bu nedenle alamıyorsa bootcamp kullanır ve yine Mac alabilir. Varsa güçlü ekran kartına sahip Macbook modelleri işini görüyorsa neden almasın? Ben bu konuda Macbook modeli ve ekran kartı tavsiyesi veremem çünkü ilgi alanım değil ve Cad programlarını performanslı çalıştıracak ekran kartları nelerdir bilmiyorum. Sadece Parallels olayına değinmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Mart 2014; 22:46:54 >

• Mühendislik öğrencisi olacaksan sorun yok. Ben macbook pro 13.3 i7- 16 gb ram -128 gb ssd ve intel 3000 hd ekran kartı ile Autocad, Solidworks, Catia kullandım. Hatta cad aşamasından cam dizaynı yapıp output ile CNC de imalat bile yaptım. Yalnız şöyle bir şey var mac versiyon ile (örnek autocad) yaptığın çizimi windows tabanclı cad programları düzgün görmez. Dolayısıyla Parallels ile çalışacaksın dedikleri gibi.. Eğer bahsettiğim gibi güçlü makinan varsa sorun yok. En azından macbook işletim sistemi stabilliğini ve keyfini ödün vermeden yaşayabilirsin öğrenciyken..

Yanlız iş hayatına gelince işler biraz değişiyor. Şu an hp elitebook workstationa geçtim.i7 16 ram nvidia quattrolu , Ama o zaman kim öle kim kala..

Bu arada yukarıda bahsettiğim macbook pro m şu an satılık sıfır ayarında..Yanında Parallels lisansınıda hediye ederim. 75 dolaramı ne almıştım...Mekatronik mühendisi mezun etti kendisi :)

http://forum.donanimhaber.com/m_89268681/f_//tm.htm#89268681

@xtreme4495 söylediğin doğru 4 gb ram ile parallels üzerinden cad-cam çalışmak amelelik olur. Fakat makinada 16 gb ram varsada emin ol mac üzerinde windows ve solidi uçuruyorsun tabiri caizse..Ben kullanırken 10-12 gb a kadar verebiliyordum paralellse.. Tabi 64 bit windows kurmak gerek hakkını verebilmek için.. Bu arada bootcampi pratik bulmuyorum..Tüm kişisel kullanım alanın mac ostayken bootcampi aç kapa yaparek geçiş yapmak çok can sıkıcı bir şey.. Canın istediğinde touchpadi sağa sürükleyerek sistemler arası anında gecikmesiz geçiş yapılabiliyor..

undefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 18 Mart 2014; 17:17:28 >

• ben de makine mühendisiyim ve bu soruların cevaplarını düşünmeden sazan gibi atlayıp aldım bi tane macbook pro.

malesef mavericks'te çalışan katı modelleme yazılımı bulamadım. ancak yaptığım meslek şu anda autocad dışında bir mesleki yazılım gerektirmiyor. o nedenle solidworks, catia falan pek fazla eksikliğini hissetmedim. autodesk plant 3d yazılımı lazım olabiliyor bana bazen. onun içinde hard diskimden 50 gb feda ederek bootcamp yardımıyla windows yükledim. ekran kartı konusunda bir arkadaş performans yetersiz demiş. ben de öyle düşünüyordum ancak bendeki ekran kartı windows'ta katı modelleme yapmaya yeterli hatta oldukça iyi diyebilirim.

Multimedia performansı bence başarılı. donanım olarak hiç masraftan kaçmamışlar.
    Normalde alışık olduğum hiçbir işe yaramayan touchpad'lerin yerine trackpad adını koydukları multitouch bir zımbırtı ile geliyor ki bana göre çok güzel bir inovasyon olmuş. klasik touchpad lerden daha büyük. ipad'te kullandığım multi-touch hareketler bunda da çalışıyor. autocad'te çizim yaparken bile mouse a ihtiyaç duymuyorum. sadece diablo3 oynarken mouse gerekiyor. ancak windows'ta aynı şekilde çalışmıyor
    Bendeki bilgisayar retina display, normalde bilgisayarlarda görmeye alışık olduğum pixel'leri gözle seçilebilen hafif bulanık yazılar yerine, sanki print edilmiş gibi keskin yazılara maruz kaldım. kısaca gözü yormuyor ve bağımlılık yapıyor.
    Bilgisyarın sağında ve solunda 1er tane olmak üzere toplam 2 usb3.0 port'u bulunuyor. harici mouse ve klavye kullanılacaksa bluetooth kullanmak şart. thunderbolt adında ilk defa karşılaştığım 2 tane port'u bulunuyor ki, daha hiç kullanmadım ve yakın zamanda kullanacağımı sanmıyorum. usb'den bilmem kaç kat hızlıymış. belki 3-5 yıl sonra lazım olur. buna ek olarak hdmi ve kart okuyucusu da bulunuyor. usb portlarının eksik olduğu göze çarpıyor en başta. ancak bana göre yeterli.
    tek şarjda arka arkaya 3 filmi maximum ekran parlaklığında izlememe olanak sağlayacak kadar iyi bir güç yönetimi var. başarılı

yazılım olarak, mac os x mavericks gerçekten hızlı.
    basit, ama aynı zamanda akıllıca hazırlanmış grafik arayüzü gerçekten keyifli bir deneyim sunuyor. gereksiz yazılımlarla şişmiş bir bilgisayar yerine sade ve gerekli araçları barındıran bir işletim sistemi geliyor. app store henüz iOS store kadar gelişmiş değil, ancak hergün gelişiyor.
    Mavericks'te iWork ve Ms Office aynı anda yüklü. Yeni dosya oluştururken iWork'ü tercih ediyorum. Ancak çok karmaşık word/excel dosyalarını açarken tam olması gerektiği gibi gösteremeyebiliyor. bu durumlarda ms office'e başvuruyorum. açıkçası genelde iWork office'ten çok daha başarılı olmuş. Daha basit, daha kullanışlı ve daha kısa sürede daha göze hitab eden sonuçlar elde ettim.

sonuç olarak, 10 saniyede açılan, rüya gibi çalışan, yavaşlamayan bir işletim sistemim var. pişman mıyım? hayır.

• Merhabalar, başlığı hortlatmak istiyorum izninizle

Makine Mühendisi olarak Yeni Macbook Pro almak istiyorum.

Macbook Pro with Retina Display 13"
    3.1GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.4GHz
    16GB 1866MHz LPDDR3 memory
    128GB SSD
    Intel Iris Graphics 6100

Kullanacağım programlar Solidworks, Catia, Render programları, Matlab, Comsol, Ansys. Acaba bu bilgisayar bana yeter mi? Ekran kartı nasıldır, diğer ekran kartlarıyla karşılaştırabilir miyiz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • O programların %90'ı OSX'te yok. Ciddi konuşayım profesyonel işini iyi yapan biri olacaksan bir makina mühendisi olarak macbook işini görmez masaüstü bilgisayar topla yanına ucuz bir notebook al eğer notebook ihtiyacın var ise.

(macbook retina 2012 kullanıcısıyım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_tallboy

Merhabalar, başlığı hortlatmak istiyorum izninizle

Makine Mühendisi olarak Yeni Macbook Pro almak istiyorum.

Macbook Pro with Retina Display 13"
    3.1GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.4GHz
    16GB 1866MHz LPDDR3 memory
    128GB SSD
    Intel Iris Graphics 6100

Kullanacağım programlar Solidworks, Catia, Render programları, Matlab, Comsol, Ansys. Acaba bu bilgisayar bana yeter mi? Ekran kartı nasıldır, diğer ekran kartlarıyla karşılaştırabilir miyiz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şu an macbook kullanıyorum fakat endüstriyel çalışmalar yapacaksın, ve macbooka vereceğin parayla çok güzel tam işini görecek aletler alabilirsin.

• Pc nin kahrı çekilmez. bütçen varsa Al macbook gitsin. istersen pc olarak da kullan ister mac olarak kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wampiers W kullanıcısına yanıt
    vine diye bir program var mac için windows kurmadan win programlarını çalıştırmanı sağlıyor. Güç gerektiren oyunları bile sorunsuz çalıştırabiliyorsun vine ile. Aşağıdaki linkten biraz incelersen zaten kendin de anlarsın.

http://shiftdelete.net/macte-windows-uygulamalarini-aciyoruz-44773
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.