Şimdi Ara

Makine Mühendisliği Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • #Sorularım şu an okuyan, mezun ya da bu konuda bilgiye sahip olanlara.

Makine mühendisliği için hem ülkemizde hem de dünyada, gelecekteki (özellikle 5-10 yıl sonrası) mezun sayısı, sektördeki açık ve imkanları ne durumda olur?

Her tarafta ot gibi biten mühendislik fakülteleri sektörü ne kadar etkiler?

Diğer mezunlar arasından sıyrılmak için ne yapmak gerekir?

Okuduğumuz üni. ne kadar fark yaratır vd nerelerde okumalı?

Ve yurtdışı imkanları gelecekte nasıl olur sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum ben makina mühendisliği okuyorum makina mühendisliği her zaman iş bulur, önemli olan senin kendini bu mesleğe ne kadar adadığındır. Hakkını verirsen çok iyi yerlerde çok iyi maaşlar alabilirsin içini rahat tut. Okuduğun okulun bence önemli oldukça fazladır odtü itü ytü boun dışında yazacaksan kesinlikle teknik üniversite yazmanı öneririm çünkü çoğu yerdeki eğitim aşırı basite kaçılmış (okul konusu hakkında daha detaylı bir başlık açmayı düşünüyorum). Yurt dışı konusunda ise bildiğim kadarıyla Kanada, İngiltere, Almanya, Japonya ve ABD’de makina mühendisleri çok daha iyi şartlarda çalışıyormuş.
  • Up

• up

• Hocam benim bildigim bu butun muhendisliklerde var , digerlerinden ayrilman icin kendini gelistirmen gerekiyor . Dil ve sosyal faaliyetler acisindan. Benim fikrimce bu.

• Ben deli gibi makine mühendisliği istiyordum ama bir anda vazgeçtim çünkü verdiğim emeğe değeceğim düşünmüyorum çoğu insan uzatarak okuyor bir yılda hazırlığa versen 6yıl hemende iş bulunmuyor ölme eşşeğim ölme ama şu okulların iyi olduğunu duydum odtü itü Hacettepe YTÜ Gazi boun TOBB Bilkent KTÜ Koç taü gtü yurtdışı istiyorsan İngilizce garanti olacak makine mühendisliği için Almancayı çok övüyorlar,yazılıma hakim olmak lazım,okuması en zor mühendislik diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 4 Temmuz 2020; 19:31:54 >
  • Dostum ben makina mühendisliği okuyorum makina mühendisliği her zaman iş bulur, önemli olan senin kendini bu mesleğe ne kadar adadığındır. Hakkını verirsen çok iyi yerlerde çok iyi maaşlar alabilirsin içini rahat tut. Okuduğun okulun bence önemli oldukça fazladır odtü itü ytü boun dışında yazacaksan kesinlikle teknik üniversite yazmanı öneririm çünkü çoğu yerdeki eğitim aşırı basite kaçılmış (okul konusu hakkında daha detaylı bir başlık açmayı düşünüyorum). Yurt dışı konusunda ise bildiğim kadarıyla Kanada, İngiltere, Almanya, Japonya ve ABD’de makina mühendisleri çok daha iyi şartlarda çalışıyormuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam nerede okuyorsunuz? benim makine mühendisliğine ilgim var fakat sırf şu işsizlik sorunu yüzünden tıp seçmek istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • air raid siren A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben KTÜ de okuyorum ama sizin sıralamanız yetiyorsa ODTÜ ya da İTÜ tutuyorsa kesinlikle yazmanızı öneririm, dediğim gibi bölümün hakkını verirseniz iş konusunda sıkıntı çekeceğinizi hiç sanmıyorum.
  • Hocam öncelikle sağ olun.

Peki 4 yılda bitirmek ve ortalama kasmak hakkında ne düşünüyorsun, bunlar çok mu zor sence?

• newsokrates kullanıcısına yanıt
    Hocam düzenli çalışısanız emin olun 4 yılda da biter ve iyi ortalama da yapabilirsiniz, benim şuan 3,00 üssü ortalamam var o senin elinde olan bir şey
  • Mamga kullanıcısına yanıt
    hocam odtü neden yok listede, gözden kaçmış sanırım
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen

• Peki hem bilgisayara hem de makinaya son derece ilgili birinin nasıl bir yercih yapmasını önerirsiniz? Bu soruya şunlar gibi bir çok cevap aldım.

Makina oku mühendisliğin babasıdır.

Bilgisayar oku daha iyi şartlar ve maaş var.

ÇAP yap.

Mekatronik oku.

Birini oku diğerini yüksek lisans yap.

Yandal yap.

Vs. Bir sürü şey diyorlar. Bunlar aklima gelenler sadece. Benim de kafam karışti nasil bir yol izlemeliyim acaba? Ortalama 20k sıralamam olacak gibi. (Siz 10k-30k arası düşünün yine ne olur ne olmaz.)

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece makina bilgisinin kullanımı azaldı yazılımda bilmek gerekiyor en basitinden pazarda kullanılan tartılar dahi dijitale döndü bir yazılım programını çok iyi bilen bir makinacı olsanız aranan eleman olursunuz . Açıkcası sıralamanız oldukça iyi itü gelmese de ytü gelir eğer fiziğin mekanik kısmını ve matematiği seviyorsanız ytü makinayı öneririm hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: knitta

hocam odtü neden yok listede, gözden kaçmış sanırım
    Unutmuşum

En mantıklısı mekatronik okumak bence hocam
  • Peki bilgisayar ile çap yapsam zor olur mu? Hem ilk sene 3.80 gibi bir ortalama gerekiyor. Hem de birlikte yürütmesi falan.

• Mantıklı geliyor ama bu sefer de hiçbir kısımda yetkin olmamak korkutuyor.

Çap aslında mantıklı hocam ama ciddi emek istiyor bildiğim kadarıyla iki bölümün ortak dersleri yok denecek kadar az belki birinci sınıfta mat1 fizik1 aynı olabilir yani kendine güveniyorsan yapılabilir ama çap yaparsan makinayı da boşlamamalısın bir dönemi kaçırman uğraştırır seni

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.