Şimdi Ara

Makine önerisi (yeni başlıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar iyi akşamlar fotoğrafçılığa hep ilgim vardı ama yeni başlama fırsatı buldum geçenlerde elime bir kaç günlüğüne nikon d3100 geçti gerçi hiçbirşey bilmediğimden verimli kullanamadım yeni bir makine almayı planladım bütçe 3000-3500 lira vatanda baktım şuan biraz daha güncel olmasını istediğimden canon 750d veya nikon d5300 arasındayım makineden sonra kitap kurs vs başlıyacağım bu aralar hobilere ihtiyacım var bu konuda çok yardıma ihtiyacım var hem makine önerebilecek hemde bazı ipuçları verebilirseniz çoook sevinirim şimdiden teşekkür ederim

• 3000-3500 biraz az değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maksudia kullanıcısına yanıt
    3000tl iyi bir bütçe.
    ben daha farklı seçenekler sunacağım o miktara
    fujifilm x-t1 taş gibi makine
    https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-t1_siyah
    Fujifilm X-t10
    sony a6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 8 Şubat 2016; 21:16:53 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkürler ama bu tip makineler hiç hoşuma gitmiyor ya cidden belki ileride olur ama şuanlık düşünmüyorum ya
  • maksudia kullanıcısına yanıt
    o zaman 2.el canon 5D Mark2, 2.el nikon d600
    veyahut pentax k-3, sony a77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 8 Şubat 2016; 22:47:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksudia

hocam çok teşekkürler ama bu tip makineler hiç hoşuma gitmiyor ya cidden belki ileride olur ama şuanlık düşünmüyorum ya

İstanbuldaysanız, Hayyam pasajına uğramanız iyi olacaktır.

Bence tercih etmeniz gereken makinalar yukarıdaki arkadaşın bahsettiği Fullframe (tam kare ) makinalar olmamalıdır.

Canon' dan xxxD serisinden kit lens ile , yanında 50mm f1.8 sabit lens ile keyif verecektir. Paranızda cebinizde kalır ve çekim yaptıkça isteklerinize yönelik daha doğru tercihler yapabilirsiniz.

Nikondan ilerlemek istersenizde, Dxxxx serisinden kit lens ile yanında yine 50mm f1.8 lens tercih edeiblirsiniz.

• 3500 liraya ikinci el 5d mark II alınır artı çok da güzel bir lens alabilirsin çekim yapacağın tarza göre. 750d ye d5300e o paraları harcayım ziyan etme derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

3500 liraya ikinci el 5d mark II alınır artı çok da güzel bir lens alabilirsin çekim yapacağın tarza göre. 750d ye d5300e o paraları harcayım ziyan etme derim.

Arkadaslar yeni baslayan birine ff makina onermekte nedir ? Hayir ben bile 7 senedir dslr kullanan biri olarak halen crop kullaniyorum ? Para kazanmadikca bu isten ff makinaya gerek yoktur. Ff makinanin ekipmanida pahalidir.
    Daha yapici ve yol gosterici yorumlarda bulunun lutfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artdzy -- 13 Şubat 2016; 20:31:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artdzy

quote:

3500 liraya ikinci el 5d mark II alınır artı çok da güzel bir lens alabilirsin çekim yapacağın tarza göre. 750d ye d5300e o paraları harcayım ziyan etme derim.

Arkadaslar yeni baslayan birine ff makina onermekte nedir ? Hayir ben bile 7 senedir dslr kullanan biri olarak halen crop kullaniyorum ? Para kazanmadikca bu isten ff makinaya gerek yoktur. Ff makinanin ekipmanida pahalidir.

Artun bey.

İyi niyetinizi anlıyorum. Arkadaşımız 3000 3500 lira bütçeden bahsedip 750d ve d5300 gibi makineler hakkında yorum isteyince ben de bütçesine göre bir tavsiyede bulundum. Bu alanda sizin kadar otorite değilim belki de bu yüzden cevaplarım sizi tatmin etmiyor.

7sene evvel crop makine ile başlamak çok mantıklıydı. O günün şartlarında fullframe makineler pahalıydı. Ama ürün gamları bugün 7 sene önceki gibi değil. Artık giriş seviyesi fullframe makineler de mevcut. O günlerin hayal olan makineleri ikinci el olarak bugün alınabilecek seviyelere düştüler. Şuan fullframe makine ile başlanmaması için bir sebep görmüyorum ben. Bu crop makineyle başlanmaz da demek değildir. Tercihinize kalmış birşey.

Ve bu biraz da bütçe meselesidir. 3000lira şahsen benim için hobi olarak alınacak bir makineye göre evet pahalı. Ama bir başkası için 3000lira çekirdek parasıdır. Düzen bizlere maalesef eşit şartlar sunmuyor. herkes sizinle ya da benimle ya da bu arkadaşımızla aynı yaşam standartlarında yaşamıyor.

Sonuç olarak arkadaş 3000 lira çok harcama bu kadarmisal 1000 lira harca demek midir yapıcı ve yol gösterici yorum? Eğer öyleyse benim önerim para harcamayın bu işe arkadaşım cep telefonun fotoğraf çekiyorsa telefonunuz ile çekin paranız cebinizde kalsın olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: artdzy

quote:

Artun bey.

İyi niyetinizi anlıyorum. Arkadaşımız 3000 3500 lira bütçeden bahsedip 750d ve d5300 gibi makineler hakkında yorum isteyince ben de bütçesine göre bir tavsiyede bulundum. Bu alanda sizin kadar otorite değilim belki de bu yüzden cevaplarım sizi tatmin etmiyor.

7sene evvel crop makine ile başlamak çok mantıklıydı. O günün şartlarında fullframe makineler pahalıydı. Ama ürün gamları bugün 7 sene önceki gibi değil. Artık giriş seviyesi fullframe makineler de mevcut. O günlerin hayal olan makineleri ikinci el olarak bugün alınabilecek seviyelere düştüler. Şuan fullframe makine ile başlanmaması için bir sebep görmüyorum ben. Bu crop makineyle başlanmaz da demek değildir. Tercihinize kalmış birşey.

Ve bu biraz da bütçe meselesidir. 3000lira şahsen benim için hobi olarak alınacak bir makineye göre evet pahalı. Ama bir başkası için 3000lira çekirdek parasıdır. Düzen bizlere maalesef eşit şartlar sunmuyor. herkes sizinle ya da benimle ya da bu arkadaşımızla aynı yaşam standartlarında yaşamıyor.

Sonuç olarak arkadaş 3000 lira çok harcama bu kadarmisal 1000 lira harca demek midir yapıcı ve yol gösterici yorum? Eğer öyleyse benim önerim para harcamayın bu işe arkadaşım cep telefonun fotoğraf çekiyorsa telefonunuz ile çekin paranız cebinizde kalsın olacak.

Açıkçası benim demek istediğim net olarak anlaşılmıyor sanırım. Saygılı cevabınız içinde ayrıca teşekkürler..

Demek istediğim 3000 tl sadece body verip örnek veriyorum sadece 50mm lensle bir ömür geçirmek yerine daha uygun fiyatlı croplu bir makine artı üstüne kalite lensler daha mantıklı olacaktır. Bizldiğinzi gibi FF makineler lenste seçmektedir. Her önüne gelen lensi FF bodye takamassınız.

Yeni baslayan biri bu ayrımı yapamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artdzy -- 14 Şubat 2016; 16:25:46 >

• Yeni başlayacakların seçeceği makine üzerine değişik görüşler var...

Öncelikle dslr makine kullanmamış birininin orta veya üst düzey makine almaması yönünde bir görüş var ki ben katılmıyorum. Orta veya üst düzey makinelerin karışık olacağından öğrenme süreci uzun ve sıkıcı olabileceği bu sebeple fotoğrafçılıktan soğutabileceği yönünde tavsiyeler var.

Şahsi fikrim ki kişinin azmiylede alakalı olarak orta seviye veya orta üst seviye bir makinedir, tabii burda belirleyici unsur bütçe olarak karşımıza çıkıyor. 3500 tl bütçe var diyede bütçenin tamamını bir gövde ve bir lens için harcamak yerine orta seviye makine ve tak gez tabir edilen lesn tercihiyle değerlendirilip duruma göre ff makine ve zevke göre güzel bir lensle yada lens grubuyla keyfili bir hobi sahibi olabilirsiniz.

Netice olarak şahsi fikrim Nikon d7000/7100 ve 18-105 /18-140 gibi bir kombinasyonla başlanıp zevke göre yön belirlenebilir.

Bu arada vatan yada teknosa gibi teknoloji marketler yerine hayyamdan veya ikinci el tercihlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim... En azından paranız cebinizde kalır....

• quote:

Orijinalden alıntı: barb_aros

Yeni başlayacakların seçeceği makine üzerine değişik görüşler var...

Öncelikle dslr makine kullanmamış birininin orta veya üst düzey makine almaması yönünde bir görüş var ki ben katılmıyorum. Orta veya üst düzey makinelerin karışık olacağından öğrenme süreci uzun ve sıkıcı olabileceği bu sebeple fotoğrafçılıktan soğutabileceği yönünde tavsiyeler var.

Şahsi fikrim ki kişinin azmiylede alakalı olarak orta seviye veya orta üst seviye bir makinedir, tabii burda belirleyici unsur bütçe olarak karşımıza çıkıyor. 3500 tl bütçe var diyede bütçenin tamamını bir gövde ve bir lens için harcamak yerine orta seviye makine ve tak gez tabir edilen lesn tercihiyle değerlendirilip duruma göre ff makine ve zevke göre güzel bir lensle yada lens grubuyla keyfili bir hobi sahibi olabilirsiniz.

Netice olarak şahsi fikrim Nikon d7000/7100 ve 18-105 /18-140 gibi bir kombinasyonla başlanıp zevke göre yön belirlenebilir.

Bu arada vatan yada teknosa gibi teknoloji marketler yerine hayyamdan veya ikinci el tercihlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim... En azından paranız cebinizde kalır....

Yaklaşık olarak benim de tavsiyelerim aynı yönde. Orta segment iyi bir aynalı gövde uygun olacaktır.
    Tavsiyem;
    Nikon D7100+Tamron 17-50mm yada Tamron 24-70mm
    Canon 60D+24-105mm yada 18-135mm
    Sony A77+24-70mm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.