Şimdi Ara

makine savaşlarını konu alan roman tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • en son Butleryan Jihad kitabını okudum. Okuduğum ve okuyacağım en iyi robot savaşını konu alan bir kitap. sizin bildiğiniz robot savaşı ile ilgili kitaplar varsa, öneriye açığım.

'Okuduğum kitabın konusu şöyle: titanlar ismi verilen bir avuç İnsan eski imparatorluğundaki hükümeti yıkmak için hali hazırdaki robotları geliştirip insani duygular yüklerler. en son da kendi beyinlerini vücutlarından söküp, daha gelişmiş ve binlerce yıl yaşayabilecek bir robot vücuduna takıp yüzyıllar boyunca soylular birliği denilen, galaksinin türlü türlü gezegenlere dağılmış az sayıdaki hür insanlarla savaşırlar. Zamanla titan yöneticileri tüm işleri düşünen makinelere bırakarak kendilerine zaman ayırırlar. zamanla geliştirdikleri bilgisayar sistemi, kendilerini bağımsız olarak geliştirirler ve omnius (bilgisayarlar ağı) adını alırlar. bu bilgisayarlar ağı, kurucuları olan titanlara bile hükmetmeyi başarır ve bin yıl sürecek Robotların egemenliği başlar. daha sonra ise savaştan ve robotların köleliğinden bezmiş olan insanlar, elverdiğince robotları yenmeye çalışacaktır.'

özellikle Erasmus adı verilen bağımsız robotun insanların doğasını anlama ve kendini bir düşünen insana benzetmek açısından insan kölelerine yaptığı acımasızca deneyleri okuyanı rahatsız ediyor ama aynı zamanda ufku açıyor. İnsanı insan yapan gerçek özelliğini bu kitapta öğrendim.

Bu kitabı okuyana, aynı seriye bağlı Dune serisini de tavsiye ederim. Dune ise Butleryan cihadı konusundan 10.000 yıl sonrasını konu ediyor.

Öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 10 Eylül 2017; 21:47:4 >

• up
  • Ben Robot'u okuyabilirsiniz ama kitap ile film ne kadar benzerdir bilmiyorum.
    Yine Asimov'un Vakıf serisi ile Robot serisi var ama bulması zor tekrar basımını bekliyoruz.
    William Gibson - Sprawl 3'lemesi var ama makine değilde cyberpunk evreni hakim.
    Philip K. Dick Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? Bu da cyberpunk android evreni.

Çok fazla bilinen veya işlenen bir konu değil gibi veya varsa bile çevrilmiyor maalesef.
  • Tamamen makine ya da robot değiller ama Yaşlı Adamın Savaşı, Yıldız Gemisi Askerleri ve Bitmeyen Savaş önerebilirim. Yıkıma Giden Adam savaş üzerine değil ama makineleşmenin epey yer aldığı sağlam bir kitap. Okumamış olsam da Ann Leckie'nin Adalet serisi de epey ilgi çekici, aradığına en yakın olanı da bu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabibitosan -- 15 Eylül 2017; 15:40:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.