Şimdi Ara

Makine ve Lens Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1000lira bir bütçem var.İkinci el düşünüyorum.Fotoğraf çekmeye aşinayım.Telefonumdan ve yarı-profesyonel makinemden çekimler yapıyorum.Beni uzun süre idare edecek bir kombinasyon arıyorum.Öncelikle amacım doğada ve akvaryumumda makro ve manzara çekimleri yapmak.Günlerdir araştırma yapıyorum ama her kafadan farklı ses,farklı yorumlar çıkıyor.Ben bişi anlamadım bu işten Değerli dh üyelerine güvenerek soruyorum :) Halimden anlayın ilacımı söyleyin arkadaşlar ikinci el piyasaları 1000-1100 lirayı geçmeyecek makine ve lens ne önerirsiniz?

Kendi bulduğum modeller (Makine)
    -Canon 550d.600d
    -Nikon d3200
    -Sony alpha-58 (Şuanlık favorim bu)

• Dslr sistemlerde manzara ve makroyu aynı lensle çekmek biraz zor. Mevcut makinenizden memnunsanız onunla devam etmeniz yerinde olur.

Dslr de manzara çekeceğiniz için geniş açı, makro çekmek için makro objektif veya nisbeten macro kaabiliyeti olan bir objektif almalısınız.

İkisini bir arada bulabileceğiniz en makul lens sigma 17-70mm f2.8-4 ( yada 4.5)

Bu lensin önüne hangi makineyi takarsanız takın genelde iyi sonuç alırsınız.

-----

Handikap buradan başlıyor.

Bence nikon alıyorsanız netleme motoruna sahip olan üst ekranlı modellerden alın. (d50,D90 gibi.)

Nikon ve Canonun handikapı, görüntü sabitleme özelliği olan lens almalısınız. Ya da elinizi pek titretmemelisiniz.

Sony,Pentax alırsanız görüntü sabitleme özelliği makinede olduğundan lensi daha ucuza mal edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Dslr sistemlerde manzara ve makroyu aynı lensle çekmek biraz zor. Mevcut makinenizden memnunsanız onunla devam etmeniz yerinde olur.

Dslr de manzara çekeceğiniz için geniş açı, makro çekmek için makro objektif veya nisbeten macro kaabiliyeti olan bir objektif almalısınız.

İkisini bir arada bulabileceğiniz en makul lens sigma 17-70mm f2.8-4 ( yada 4.5)

Bu lensin önüne hangi makineyi takarsanız takın genelde iyi sonuç alırsınız.

-----

Handikap buradan başlıyor.

Bence nikon alıyorsanız netleme motoruna sahip olan üst ekranlı modellerden alın. (d50,D90 gibi.)

Nikon ve Canonun handikapı, görüntü sabitleme özelliği olan lens almalısınız. Ya da elinizi pek titretmemelisiniz.

Sony,Pentax alırsanız görüntü sabitleme özelliği makinede olduğundan lensi daha ucuza mal edebilirsiniz.

Teşekkür ederim.Farklı lensler olduğunu biliyorum.Sony üzerinde 18-55 standart lensle geliyor.Daha 1 yıl garantisi var ve tanıdığım bir mağazadan alıcam buyüzden şuan aklımı kurcalıyor.Makro çekimde beni tatmin edermi bilemiyorum.Kendi makineme lens takılmıyor fujifilm finepix s2980 olması lazım eski bir makine ve pil dayanmıyor.Uzun zamandır kullanmıyorum zaten.

edit: Ayrıca sony uyumlu 2.el lens bulmakta sıkıntı.Bu da kafamı kurcalayan bir başka şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NemesisRelationship -- 21 Nisan 2016; 22:48:15 >

• NemesisRelationship N kullanıcısına yanıt
    Fujinin fotograf kalitesi size yeterli geliyorsa pil sorunu kolay. Panasonic enelop pil alirsaniz 800 fotografa kadar cikabilirsiniz. Ustelik kullanmadiginiz zamanlarda omrunu korur.

18-5t ile deneyin. Makineyi mf ye,lensi 55mm ye getirirseniz idare edecek makro fotograflar cekebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Fujinin fotograf kalitesi size yeterli geliyorsa pil sorunu kolay. Panasonic enelop pil alirsaniz 800 fotografa kadar cikabilirsiniz. Ustelik kullanmadiginiz zamanlarda omrunu korur.

18-5t ile deneyin. Makineyi mf ye,lensi 55mm ye getirirseniz idare edecek makro fotograflar cekebilirsiniz.

Odaklamalar ve keskinlik çok yetersiz.LG G3 telefonumla çok daha iyi fotoğraflar çekiyorum :) Şimdide canon 550d bakıyorum set fiyatları gayet uygun üste kalan parayla 2.el bir lens alınabilecekmiş gibi duruyor ama 2.el piyasasyı 400d-550d-600d veya nikonlar vs hep aynı nedir bunların arasındaki fark

edit: Canonda HDR olmadığını öğrenince nikonlara baktım.Nikon 5100 18 megapixel HDR var, Nikon 3200 24.1 megapixel 6mp daha yüksek ama HDR yok vallahi ben bu işten anlamadım arkadaş

-Videolarınıda inceledikten sonra 18-55 ile ilk aşamada tatminkar makro fotoğraflar çekebildiğini gördüm.Titreşim engelleme,elektronik vizör,pil ömrü,videoda otomatik odaklama gibi özelliklerinden dolayı sony a58 almaya karar verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NemesisRelationship -- 22 Nisan 2016; 3:46:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.