Şimdi Ara

Makinist olmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • makinst olmak istiyorum küçükkenden beri trenlre meraklıyım evimizin en fazla 200 metre yakınında tren yolu var gelip geçen trenlere bakıyorum bende tren sürmek istiyorum ama bazı sorularım var:
    acaba ne gibi zorlukları vardır?
    kaç para alırlar?
    kaç saat çalışırlar?
    makinst olmak için ne yapmak lazım nereye başvurmak lazım?

cevaplarsanız sevinirim.

ALINTI YAPARAK CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorcuçocuk -- 23 Ağustos 2012; 11:36:59 >

• up
  • Zorluklarını kısaca anlatmak gerekirse, bana göre büyük motor araçlarını kullanmak her halikarda zordur. Uzaktan kolay gibi görünüyo ancak onun her bir düğmesi felan filan harbi harbi acayip zordur. 2000-5000 Arası maaş alıyorlar. Zaten Raylı sistem mezunu olduğun da 1200 -1300 TL arası maaş alıyosun.
    Şuandaki TCDD Çalışan Makinistlerin Maaş Durumu Şöyle,
    2-3 Yıllık Y.O Mezunu
    Makinist Temel Ücret : 2090 TL
    Makinist Yrd. Temel Ücreti: 1950 TL
  • başvuruları nasıl yapılıyor peki ??
  • ama ben olmak istiyorum zaten daha yaş 16 dün yine tren düdüğünü duyar duymaz koştum baktım içinde iki tane adam var birisi telefonla mesajlaşıyor diğeri termostan çay koyuyor yani işin profosyeneli olduğun zaman ayarla bir iki şeyi rahatına bak

maaşıda iyiymiş Csher1903 arkadaşında dediği gibi başvurular nereye yapılıyor.??
  • up
  • hiç mi yardım edecek yok
  • Gerekli bilgiler.

Yardımcı Makinist Adaylarının Yetiştirilmesi

Madde 13- Yardımcı Makinist Adayları,

1) İşyerlerinde uygulamalı olarak TCDD Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliğinde belirlenen süre kadar atölye stajı yaparlar. Bu staj sonunda sorumlu işyeri amirlerince yeterli görülmeleri halinde Yardımcı makinist kursuna katılmaya hak kazanırlar. Yeterli görülmedikleri takdirde, yeterli görülmedikleri konularda yetiştirilmek üzere atölye staj sürelerinin yarısı kadar daha ek atölye stajı gördükten sonra Cer Servis Müdürlüklerince TCDD Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliğinde belirlenen eğitim programına tabi tutulurlar.
    2) Eğitim programını başarı ile bitirdikten sonra, Eğitim Merkezlerinde, manevra lokomotifleri üzerinde kullanma belgesi sınavına alınırlar. Bu sınavda başarılı olmaları halinde manevra lokomotifi kullanma belgesi almaya hak kazanırlar.

Yardımcı Makinistlerin Görev ve Yetkileri

Madde 14- Yardımcı Makinistler,
    1) Kullanmaya yetkili oldukları manevra lokomotifini en iyi bir şekilde, işletme talimatları ve eğitim merkezlerinde öngörüldüğü gibi kullanmak.
    2) Bağlı bulundukları iş yerlerinde günlük, haftalık, aylık görev çizelgelerinde belirtilen görevleri yapmak. (Servis esnasında lokoda Makinist Yardımcılığı, sofaj vagonu veya jeneratör vagonunda tren ısıtma, depoda ihtiyat, diğer depolarda vekalet gibi)
    3) Trende, Yardımcı Makinist veya tren ısıtma hizmeti için görevlendirilmişlerse tren hareket saatinden bir saat önceden görev yapacağı cer aracını hazırlamaya gelmek. (Bölgelerin yapıları, iklim şartları ve trenlerin özelliğine göre bu sürenin yeterli olmadığı özel durumlarda bu sürenin arttırılması Bölge Müdürünün oluruna bağlıdır.) Manevra hizmetinde görevlendirilmişlerse, manevra lokomotifi personel değişim yerlerinde zamanında hazır bulunmak.
    4) Depo hizmetlerinde görevlendirilmişlerse, görev çizelgelerinde belirtilen saatlerde görevlendirildikleri iş yerlerinde bulunmak.
    5) Resmen görevlerine başlamış olmak için iş yerlerine geldiklerinde görev formlarını (4011 Model) nöbetçi depo şefine imzalatmak.
    6) Göreve geldiklerinde, Emirler (evamir) defterindeki (5529 model) yeni emirleri okumak ve bilgi aldıklarına dair defteri imzalamak.
    7) Servisin son bulmasına kadar, makinistin yapması gereken bütün görevlerde makinistin tek yardımcısı olup, göreve geldikleri zaman görevli oldukları trenin cer aracının servise hazırlanmasında makinistine yardımcı olmak.
    8 ) Kullanacakları cer aracını depodan teslim alırken, araca ait aksaklık ve eksikleri tamamlatmak.
    9) Eğer manevra lokomotifi ile manevra yapacaklarsa, kullandıkları lokomotifin kullanma talimatı yada eğitimlerde öngörülenlere ve seyrüseferle ilgili tüm talimatlara uygun olarak manevra yapmak.
    10) Tren ısıtmada görevlendirilmişlerse, tren ısıtmada kullanılacak olan sofaj vagonu veya jeneratör vagonunu kullanma talimatlarına yada eğitimlerde öngörülenlere uygun olarak kullanmak, bunları servise eksiksiz olarak hazırlayarak, trene bağlanmasına nezaret etmek. Trenin, dış hava şartlarına uygun ve yolcu şikayetlerine meydan verilmeyecek şekilde ısıtılmasını sağlamak.
    11) Tren Şefliği görevini makinistin yaptığı trenlerde, makinistin talimatları doğrultusunda, trafik cetvelini ve eklerini doldurmak.
    12) Görevleri bitiminde, bu araçlara ait tamirat defterlerine servis esnasında görülen aksaklık ve eksiklikleri yazmak. Her araç tipine ait hazırlama ve teslim talimatlarının öngördüğü koşul ve sıralandırmaya göre bu araçları ilgili iş yerlerine teslim etmek,
    13) Görevli oldukları cer araçlarındaki arızaları imkanları ölçüsünde tamir etmek veya ettirmek.
    14) Servis esnasında cer araçlarının arızalanması halinde gerekli kontrolleri yaptıktan sonra arızanın giderilmeyeceği anlaşıldığında imdat istemek.
    15) Lokomotifte veya tren ısıtma görevinde çalışırken, lokomotifin veya tren ısıtma aracının trene bağlanıp çözülmesinde trende gardfrenin olmadığı, manevracı ve makasçı personelin bulunmadığı ara istasyonlarda koşum takımları ve hava hortumlarının çözülüp bağlanması işlemini makinistin nezaretinde yapmak.
    16) Lokomotifte veya tren ısıtma görevinde çalışırken, lokomotifin veya tren ısıtma aracının trene bağlanıp çözülmesinde tren teşkil istasyon/garların dışında sofaj hortumu ve elektrik ısıtma kablo irtibatlarının çözülüp bağlanması işlemini makinistin nezaretinde yapmak.
    17) Manevra lokomotifindeki görevleri bitiminde, araca ait tamirat defterine servis esnasında görülen aksaklık ve eksiklikleri yazmak, Her araç tipine ait hazırlama, kullanma ve teslim talimatlarının öngördüğü koşul ve sıralandırma esaslarına göre bu araçları ilgili iş yerlerine teslim etmek.
    18) Kullandıkları cer aracına ait tamirat defteri ve faaliyet modelini depo görevlisine teslim etmek.
    19) Servis son bulduktan sonra görevlerini tamamlayan yardımcı makinistler, servisin son bulduğu saatten sonra, 30 dakikalık teslim hizmetlerini görev formuna işleyerek görevlerinin bittiğini, iş yerinde bulunan yetkili personele imzalattırmak.
    20) Diğer yönetmelik ve emirlerde verilen görevleri yapmak ile görevli ve yetkilidirler.

Yardımcı Makinistlerin Sorumlulukları

Madde 15- Yardımcı Makinistler,

1) Servis yapmak üzere teslim aldıkları cer aracından, servis son bulduktan sonra ilgili işyerine yönetmelikler doğrultusunda teslim edene kadar,
    2) Kullandıkları cer aracının teknik konularından ve seyrüseferi ilgilendiren konulardan,
    3) Görevli oldukları cer aracının seyir esnasında meydana gelen deray, karambol gibi hadiselerde kendi görev ve yetki alanlarında olanlarından,
    4) Görev yaptıkları cer aracının imdat istenmesinden,
    5) Diğer yönetmelik ve emirlerden dolayı,
    Başmakiniste ve görev yaptıkları işyeri amirine, trende yardımcı makinist olarak görevli oldukları hallerde ise makinistine karşı sorumludurlar

İnşallah yardımcı olabilmişimdir,saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: rockinn2009

İnşallah yardımcı olabilmişimdir,saygılarımla...

saol
  • Benim eniştem makinistti kanaryada küçükken bana tren kullandırmış :) rahmetli oldu kendisi ama ağır işmiş teyzem öyle söylüyor ağır radyasyon altında kaldığın için kanser mi ne yapıyormuş 2002 ye kadar makinistlik yaptı eski trenleri kullanıyordu fazla hatırlamıyorum o zamanlar çok küçüktüm
  • Tavsiye etmem kardeşim.Çok zor bir meslek;gece-gündüz,bayram seyran,dur durak yok.Tcdd'de 5.000 tl alan makinist yok.Kim söylüyorsa yalandır.çilekeş ve zorlu bir meslek.Ama ben ne olursa razıyım dersen,o başka...Bana dua edersin.Nerden biliyorsun dersen;ta içindeyim,bilmem anlatabildim mi.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.