Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ve orj.lastik almaya karar verdim bu arada.
    sebebi de,o kadar mühendis bu lastiği bu araca karar kılmışsa,demek ki en uygunu bu.
    zaten çekişizayıf bir aracı zorlamaya gerek yok...diye düşünüyorum.
  • evet pompera çok haklısın sana katılıyorum. zaten motor küçük çekişi zayıf birde lastiği büyütürsen çok farkı olmasa da yine etkili olur. hem dediğin gibi mühendisler bu lastiği seçtiğine göre bir bildikleri var demekki. biraz çirkin oluyor ama çok da önemli değil.

iyi bir karar vermişsin pompera. bu aralar aracı pek kullanmıyorsun heralde.
  • arkadaşlar ben bu konuyu çok çok araştırdım çok fazla kafa yordum. bence arada fark çok fazla değil maksimum yakıt tüketimini %5 e kadar etkiler.
    daha fazla kesinlikle etkilemez. hatta bu maksimum %5 i kendimi garantiye almak için söylüyorum bence daha az olacağı mutlak. sonuçta her iki lastik boyut olarak neredeyse bire bir aynı fark sadece genişlikte dolaysıyla yakıt tüketimini artıracak etken lastiğin yuvarlanma direnci olacak ve bu kadarlık bir genişlik farkının etkisinin hissedilebilir olduğunu düşünmüyorum.
    ama tamamen kendi düşüncemdir. test edip onaylamadım.
    ama lastikleri değiştirdikten sonra ölçümlerimide yapar kesin cevabı veririm.
    saygılarımla...
  • otomobilci_x zaten tükektim en fazla o kadar artar ama bu devirde yüzde 5 bile çok önemli hale geldi. tabi şakile daha çok önem veriyorsanız öyle de kullanılabilir. lastikleri yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyomusunuz.
  • Ne demek :)
    hergün kullanıyorum :D
    ya ne diycem,55 ytl gaz aldım her zamanki yerimden şu an 500 km oldu daha gaz bitmedi :))))))
    şehiriçi 11 kuruşmu yaktım ben ?
    O LALA haahahahaaa
    quote:

Orjinalden alıntı: topgun37

evet pompera çok haklısın sana katılıyorum. zaten motor küçük çekişi zayıf birde lastiği büyütürsen çok farkı olmasa da yine etkili olur. hem dediğin gibi mühendisler bu lastiği seçtiğine göre bir bildikleri var demekki. biraz çirkin oluyor ama çok da önemli değil.

• Bu arada TOPGUN sakın firar edeyim deme!
    sabırlı ol.Alıcaz sana CORSA sabret
  • ya topgun aslında ben arabaya hem hız sabitleyici hemde hemde lastik alacaktım ama bir iş çıktı bu aralar bunlara ayıracak para yok ama ilk fırsatta her ikisinide yaptıracağım. ama ne zaman olur bilemem.
    birde iş sadece şekil değil. 80 yanaklı lastikler ve ince olmaları nedeniyle çok fazla zıplama yapıyorlar.
    ve bu tehlike arz edebilir. sonuçta %5 e kadar yakıt artabilir ancak hem fren mesafesi hemde yol tutusuda artacaktır.
    quote:

otomobilci_x zaten tükektim en fazla o kadar artar ama bu devirde yüzde 5 bile çok önemli hale geldi. tabi şakile daha çok önem veriyorsanız öyle de kullanılabilir. lastikleri yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyomusunuz.
  • pompera sen ona yaktım mı diyorsun be :)) utanmasa araba sana üste para verecek
    quote:

Orjinalden alıntı: pompera

Ne demek :)
    hergün kullanıyorum :D
    ya ne diycem,55 ytl gaz aldım her zamanki yerimden şu an 500 km oldu daha gaz bitmedi :))))))
    şehiriçi 11 kuruşmu yaktım ben ?
    O LALA haahahahaaa
    quote:

evet pompera çok haklısın sana katılıyorum. zaten motor küçük çekişi zayıf birde lastiği büyütürsen çok farkı olmasa da yine etkili olur. hem dediğin gibi mühendisler bu lastiği seçtiğine göre bir bildikleri var demekki. biraz çirkin oluyor ama çok da önemli değil.

• kanka zorlamıyorum da değil hani.:D
    ama şu elektrik üretme sistemini arabama kurarsam maliyeti o'a indirebilirim
    not:bu duruma uygun bir gülme efekti bulamadım...
  • ya nasıl 11 kuruş yaaa ağlamak istiyorum
  • peki stepneyi naptın pompera
  • lastik emin olun tutuşa çok etki ediyor eğer deneme sansınız olsa ankarada gösteririm size nasıl diye
  • bodrumda tatil yapyıor :D
    lpg ilk taktığımda ben de bunu düşündüm,ve taşımama kararı aldım.
    1-yükten kurtuldum
    2-yerden kazandım
    3-heryer lastik tamircisi...

quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

peki stepneyi naptın pompera
  • FLASH FLASH FLASH
    Az önce Bayrampaşa dan Bakırköy e (10 km) daha yol geldim.
    Daha gaz bitmedi..
    10.7 kuruş oldu...
    Bakalım ne zaman bitecek.
    Lütfen takip etmeye devam edin,inanın ben de merak etmeye başladım.
    şu an 510 km.oldu.
    Az sonra Büyükçekmece nin ilerisinde Güzelce ye gidicem.Bakırköy den tam olarak 37 km.ötede bu yer.
    Bakalım ne zaman tırtlayacak.
    Ama bu skor bile şehiriçi için müthiş.
    Varsa beri gelsin
  • lpg depon kaç litre alıyor pompera
  • Mynetteki ilanda eğer satıcı doğru söylüyorsa 1300 cc yaris LPG ile 0,118 kuruş yakıyormuş o zaman 1000 cc ile 10veya 10.5 kuruş yakalanması çok doğal bizlerde mi taktırsak naapsak acaba (Benim lafım şaka bizim yaris yılda 4 bin km yi bulabilirse kendini çok yol yapmış olarak görüyo )

Ayrıca ben şu michelin energy saverleri aldıktan sonra bu tip yuvarlanma direnci düşük bir lastik ile ebat değişimin yakıta etkisi olmayacağı kanaatine vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 9 Temmuz 2008; 11:31:16 >
  • pompera sen ne yaptın öyle
    ne zaman bitecek senin bu gaz. o kadar az yakıyorsa yani artık hiç bişey demiyorum.
    pompera kardeş sen bana baya yakınsın heralde. ben atatürk havalimanında askerlik yapıyorum. vip de görevliyim. bu taraflara yolun düşermi acaba. senin arabaya bakma fırsatım olurmu acaba. tabi sen bu tarafa gelirsen. eğer öyle bişey olursa müthiş olur valla.

zaten bu arabanın hastası oldum sizlerle konuştuktan sonra. inşallah alacam bu arabadan
  • pompera firar edermiyim hiç.
    alacam inşallah şu askerlik bi bitseydi hemen para ayarlayıp bir corsa 1.0 eco alacam inşallah. birde almadan önce bi rahat rahat görebilsem.
    pompera sen müsait olduğun bi zaman bu tarafa geldiğin zaman inşallah görüşüp aracı bi görme imkanı bulurum.
  • @depo 35 litrelik simit tank. 30 litre alıyor.
    topgun ben her gece 1-2 gibi havaalanının önünden geçiyorum.
    istersden sahil tarafından da geçerim.
    Tanışmış oluruz.
    VİP,SAHİL TARAFINDA MI?
    e-5 tarafında mı?
  • valla çok iyi olur pompera ya.
    havalanı girişine girmeden ışıklardan düz gidince 100 mt. ilerde tabelada vip, jandarma, airport hotel yazan bi tabela var o tabeladan girince 200 mt ilerde solda jandarma bölüğü var. ben orda askerlik yapıyorum fakat vipte görevliyim. herzaman oralardayım.
    senin içinde bi mahsuru yoksa çok iyi olur.

bu arada senin depo bitmedimi hala. kaç km oldu acaba
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.