Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Şöyle açıklıyayım, zannedersem hala corsa mevzusu

Şimdi yeni kasa üretilmiş araç alıyosun, 1200 motor gayet güzel ama 70 bg 0-100 16-17 sn miydi .hatta 8 valflimiydi .

Ben bu aracı yine almam fikrim değişmedi,dikkat ettiysen bahsettiğimiz araçların hepsi daha iyi.hatta 1.0 motorlu olanlar bile ona göre çok daha üstün.

Neyse yine yukarı da yazdığın şeylerle çelişen ifadeler ama tartismaya gerek yok, sen sonuçta ihtiyaç ve beğenilere göre araç tercih edilmesi gerektiği noktasına gelmissin. O gün bunun hiç farkında degildin bugün bayağı bir farkındalık oluşmuş.

Bence bu iyi bir gelişme

Umarım insanlara tavsiye verirken de buna dikkat edersin.

Hocam neden anlamak istemiyorsun.

2016 model yeni corsa alıyorsun, 99 model palyo 1.4 motorla aynı teknolojide üretilmiş. Eleştirmemiz normal değilmi

1.0 motor ondan daha iyi, hala savunuyorsun anlamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Şimdi yeni kasa üretilmiş araç alıyosun, 1200 motor gayet güzel ama 70 bg 0-100 16-17 sn miydi .hatta 8 valflimiydi .

Ben bu aracı yine almam fikrim değişmedi,dikkat ettiysen bahsettiğimiz araçların hepsi daha iyi.hatta 1.0 motorlu olanlar bile ona göre çok daha üstün.

Neyse yine yukarı da yazdığın şeylerle çelişen ifadeler ama tartismaya gerek yok, sen sonuçta ihtiyaç ve beğenilere göre araç tercih edilmesi gerektiği noktasına gelmissin. O gün bunun hiç farkında degildin bugün bayağı bir farkındalık oluşmuş.

Bence bu iyi bir gelişme

2016 model yeni corsa alıyorsun, 99 model palyo 1.4 motorla aynı teknolojide üretilmiş. Eleştirmemiz normal değilmi

Hocam sen halen anlamıyorsun,

Araç sadece motor mu? Kasa hiç önemli değil mı?

Veya herkes için o 1-2 saniye önemli mı?

Bu 3 soruya cevap verirmisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PM attım oradan konuşalım hocam konuyu kirletmeye gerek yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence bu iyi bir gelişme

Onun yerine 1.0 polo aldırsan, bu soruları sorman gerekmicekti aslında .

Tartışacak birşey yok zaten, ben fikrimi belirttim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence bu iyi bir gelişme

Onun yerine 1.0 polo aldırsan, bu soruları sorman gerekmicekti aslında .

Tartışacak birşey yok zaten, ben fikrimi belirttim.

• Listeye beni de ekleyin 1.0 i10 otomatik.
    Önceki aracım megane 2 1.6 16v idi.
    Yüksek hızları seven biriydim.Aracın limitlerini görmek için aptallıklar yapardım.Hanım da buna çok öfkelenirdi.Hele araçta yalnızsam premium markalardan aşağısını gözüm görmezdi kapışmak için.Şehir içinde sert kalkışlar ani hızlanmalar vs derken agresif bir kullanım tarzı hakimdi.Eşimin telkinleri sonucu megane 2 sürekli çıkan problemler sonrası megane 2 yi satıp bütçeme uygun eşiminde kullanacağı sıfır bir araç alma psikolojisine girdim ve hyundai i10 otomatik aracımı almış bulundum.Tabi megane gibi güçlü olmayan bu araçla meganedaki sürüş tarzını uyguladığımda araç hem yakıyor hem de beklediğim şekilde gitmiyordu.Bu duruma zaman zaman kızıyorum ama yinede kendi elimle gidip almış olmamdan dolayı susup kalıyordum.Arkamda araç olmasını hiç sevmem bir aracı geçerken yanından vızt diye geçmeliyim.Ama bunların hepsine i10 ile alışmak zorunda kalmaya başladım.Artık arkamdan 30 tonluk bir kamyon bana selektör çekiyorsa umursamıyorum.Bayan şoför sanıp sıkıştırmaya kalkan serseriler sollarken aracın içine baktığında yılan görmüş :) gibi yüzlerini çevirip kaçmaları komik gelmeye başladı.Artık trafikte umursamaz sakin araç süren biri omaya başladım çünkü bu aracın bana sunduğu bu.Bir yerden bir yere otomatik konforu ve sakin kullanımla uygun yakıt tüketimi sunarak sizi taşımak.Şunu anladım ki motoru güçlü atik bir araç sürme isteği ve bunu devamlı daha da ileriye götürme arzusu sigara tiryakiliğine benziyor.Sanrım psikolojik bir vaka.Güçlü bir araca oturmadıkça aracımın güçsüzlüğü artık beni sinirlendirmemeye başladı.Sigarayı bırakıp da biri sigara tutmadıkça aklına gelmeyen kişi gibi.Aslında bu toplum olarak bir hastalık sanırım.Yurt dışında yaşayan biri Türkiyedeki trafik için şunu söylemişti:Türkiye de araba sürmek rezalet birşey insanı deli ediyor.Saygı yok kültür yok herkes yarış modunda.Bu psikolojik hal insanların çok çok seri ve güçlü ama yakıt ve vergi fiyatları sebebiyle de bir o kadar az yakan araba alma telaşına düşürüyor.Ben sanırım bu psikolojiden 1.0 motorluk tam otomatik kağanı aracım sayesinde kurtulmaya başladım.Umarım tamamen kurtulurum ve herkesin de kurtulmasını temenni ediyorum.

• quote:

Teknik özelliğe bakınca kendi aracımız en iyisi gibi duruyor.

1.0 motor özellikle şehiriçi araç kullanan ,sakin sabırlı kullanım tarzına sahip insanlar için birebir.

Hatta işe servisle gidip, hafta sonları ve ihtiyaç halinde kullanmak için kapısında araba bulunduran insanlar için ideal, uygun fiyatlı yüksek model işletim gideri düşük .daha ne olsun.

Önemli olan, ihtiyaca göre araba almak bence.

Evet ufuk-34JD58 hocam, teknik özelliğine bakarsak en iyisi bizim araçların motorları ama yakıt tüketimi hariç, konfor olarak ta bizim araçlardan iyidir diye tahmin ediyorum.

Yakıt Tüketimin de Polo ve Yaris az yakar 1. sırayı bu ikisi paylaşır.
    2. liği ise Symbol - Logan paylaşır.
    3. ise Clio olur. ( Clio nun teknik verilerinde yakıt tüketimine baktığımız da bizim Symbol den az yakıyor ama gerçekte neden çok yakıyor pek anlamadım nedense ? )

Önemli olan ihtiyaca ve bütçenize göre araba almak.

• Yazinizda kendimden şeyler buldum eskiden (1.0 corsayi almadan) benim içinde otomobil dediğin şey motor du, tapa gaz araç kullanirdim, yarisirdik, kaç kez ölümle sonuçlanacak kaza atlattım (Allah'ın sevgili kuluymusum diyorum) ne cahillikler ne saçmalıklar anlatsam hikaye bitmez. Evlendikten sonra eşim bundan sürekli şikayet etmeye başladı araçta tedirgin oluyordu 1.0 araç aldık (biraz da bu hız duygusunu törpülemek adına) ve zamanla hayatım değişti şu anda kullandığım aracta performans anlamında çok zayıf bir araç ama artık benim için motor performansı bir araçta baktığım en son şey.

Zaten 2 çocuğum var onlara kötü örnek olmamak adına trafik/hiz kurallarina riayet etmeye çalışıyorum, kurallara riayet ettiğiniz noktada da zaten daha fazlasına ihtiyacınız olmuyorundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 31 Mart 2017; 13:15:40 >

• 1.193 lt Mitsubishi Attrage ile giriş yapabiliyor muyuz? Konuya çok farklı bir renk geleceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

1.193 lt Mitsubishi Attrage ile giriş yapabiliyor muyuz? Konuya çok farklı bir renk geleceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar her türlü giriş yapabilirsiniz burayı açarken (9 yıl önce) amacım bu tür araçlarla ilgi bilgi birikimi olussun noktasındaydi sonra katılımcı arkadaşlarin hepsinin samimiyeti ve saygısı neticesinde çok keyifli sohbetler yaptığımız bilgilerimizi paylastigimiz, tanıştığımız bir ortam oldu. Ve sonuçta bu tür bilgi arayanlar için Türkiye nin en geniş bilgi havuzu oluştu, bu havuzda emeği geçen bütün arkadaşlara da teşekkür ederim.

Şu başlık altında bir tek tartışmayi bırakın ses yükselmesi bile olmadı, hemde burası farklı marka kullanıcılarının bir arada olduğu bir platform yani başka bir konuda Toyota kullanıcısı ile Opel kullanıcılari bir birilerini yerken burada birbirlerine yardım etmeye çalıştılar, forum genelinde her konuya zıplayan tiplerdense sessiz ama derinden bilgi paylaşan insanlar burada oldu. Uzun lafın kısası kim olursan ol gel hocam

• Benzin istasyonlarında satılan Sıvı Cila ürününü almak istiyorum ama sizce faydalı olur mu, faydasını görebilir miyim ve nasıl kullanılır tavsiyeleriniz nelerdir ? Kullanım sonucu iyi olursa hep alıp kullanmak istiyorum ?
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Ekleyin beni de. Ben de bu kulübün üyesi olmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Tamamdır. Ekleyin beni de. Ben de bu kulübün üyesi olmak istiyorum.

2. attrage sın üye olan:)

hayırlı günler.
  • Benim 1.0 cc yaris ile 1700 km geride bıraktım. Son depo yakıt tüketimim yol bilgisayarıda 100km/6.2 lt olarak görünüyor. Bu veri tamamen istanbul içi, yarısı sakin trafiksiz yol, yarısı kilit trafik.

Yaza doğru yakıt tüketimim iyice netleşecek. Aldığım tüm yakıt fişlerini saklıyorum. Detaylı bir inceleme yapacağım inşallah.

Bu arada neden beni ilk sayfadaki listeye eklemediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Benim 1.0 cc yaris ile 1700 km geride bıraktım. Son depo yakıt tüketimim yol bilgisayarıda 100km/6.2 lt olarak görünüyor. Bu veri tamamen istanbul içi, yarısı sakin trafiksiz yol, yarısı kilit trafik.

Yaza doğru yakıt tüketimim iyice netleşecek. Aldığım tüm yakıt fişlerini saklıyorum. Detaylı bir inceleme yapacağım inşallah.

Bu arada neden beni ilk sayfadaki listeye eklemediniz

İncelemeyi bekliyoruz hocam

İlk sayfaya da ekledim, atlamisim kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Benzin istasyonlarında satılan Sıvı Cila ürününü almak istiyorum ama sizce faydalı olur mu, faydasını görebilir miyim ve nasıl kullanılır tavsiyeleriniz nelerdir ? Kullanım sonucu iyi olursa hep alıp kullanmak istiyorum ?

Hiç denemedim sizce faydası olur mu ?
  • quote:

quote:

Benzin istasyonlarında satılan Sıvı Cila ürününü almak istiyorum ama sizce faydalı olur mu, faydasını görebilir miyim ve nasıl kullanılır tavsiyeleriniz nelerdir ? Kullanım sonucu iyi olursa hep alıp kullanmak istiyorum ?

Bende sonaxin var vakit bulamıyorum uygulama ya ama uyguladigin zaman pırıl pırıl parlıyor ama ne kadar uzun süreli emin değilim

• Ürün bu

• quote:

quote:

quote:

Bende sonaxin var vakit bulamıyorum uygulama ya ama uyguladigin zaman pırıl pırıl parlıyor ama ne kadar uzun süreli emin değilim

Benzin istasyonların da satılıyor mu abi bu Sonax ? Bugün Bp ye gittim Sonax yoktu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benzin istasyonların da satılıyor mu abi bu Sonax ? Bugün Bp ye gittim Sonax yoktu.

Ben marketten almıştım ama bulunur herhalde

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.