Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam. Aracı 51.000 tl ye aldık. Anahtarsız giriş çıkış dahil oldukça dolu bir araç. Yaklaşık 1.5 aydır bizde ben kısa mesafelerde kullandım, İstanbul'dan oğlum getirdi, klima açık 120-130 lara çıkarak ama genelde 100 km civarı 3,8 litre yakmış görünüyor ama depo ölçümü değil. Eski yarsimizde depo ölçümü ile yol bilgisayarı arasında fark olmazdı, bunu test etme imkanım henüz olmadı. Bizim hanımın elinde eski yarisin 6 litre yaktığı güzergahta bu 4 litre yakıyor. Elektrikli motor-benzinli motor geçişleri hissedilmiyor, gaza basma durumuna göre benzinli motor şehir içinde çok sık devreye girip çıkıyor. en rahatsız özelliği batarya bitiyorsa ve benzinli motor devreye girdiyse araç duruyor olsa bile motor soğukken oldukça yüksek devirde çalışıyor, devir saati olmadığı için kaç devirde çalıştığını bilemiyorum, bu olay yaklaşık 1 dk sürebiliyor. Vites cvt olduğu için hızlandığı pek belli olmuyor. Start düğmesine basıldığında sadece ekranlardan çalıştığı anlaşılabiliyor, özellikle kalkışlarda elektrik motoru ile kalktığı için etraftakilerin çalışmayan araba nasıl gidiyor diye meraklı bakışları da bazen insanı rahatsız edebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Teşekkür ederim hocam. Aracı 51.000 tl ye aldık. Anahtarsız giriş çıkış dahil oldukça dolu bir araç. Yaklaşık 1.5 aydır bizde ben kısa mesafelerde kullandım, İstanbul'dan oğlum getirdi, klima açık 120-130 lara çıkarak ama genelde 100 km civarı 3,8 litre yakmış görünüyor ama depo ölçümü değil. Eski yarsimizde depo ölçümü ile yol bilgisayarı arasında fark olmazdı, bunu test etme imkanım henüz olmadı. Bizim hanımın elinde eski yarisin 6 litre yaktığı güzergahta bu 4 litre yakıyor. Elektrikli motor-benzinli motor geçişleri hissedilmiyor, gaza basma durumuna göre benzinli motor şehir içinde çok sık devreye girip çıkıyor. en rahatsız özelliği batarya bitiyorsa ve benzinli motor devreye girdiyse araç duruyor olsa bile motor soğukken oldukça yüksek devirde çalışıyor, devir saati olmadığı için kaç devirde çalıştığını bilemiyorum, bu olay yaklaşık 1 dk sürebiliyor. Vites cvt olduğu için hızlandığı pek belli olmuyor. Start düğmesine basıldığında sadece ekranlardan çalıştığı anlaşılabiliyor, özellikle kalkışlarda elektrik motoru ile kalktığı için etraftakilerin çalışmayan araba nasıl gidiyor diye meraklı bakışları da bazen insanı rahatsız edebiliyor.

Valla fiyat çok iyi şehir araç kullanım durumları için biçilmiş kaftan, bende bu araçlardan almayı düşündüm çünkü sürekli (haftanın 7 günü) şehir içi araç kullanıyorum ve guzerhagimda ortalama hızim 13_18 arası oluyor dolayısıyla tüketimde tavan

Ama hep kısa mesafe olduğundan toplam yapılan yol çok fazla değil. Birde şehir dışı çok yol yaptığımızdan vazgeçtim ama eve ikinci araç alacak olsam bende tercih ederdim.

Tekrar kazasız belasız güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba
    2003 yılı Mayıs ayında 0 km olarak aldığım Corsa 1.0 AC Clup aracım hala benimle beraber.ancak geçen yıllar aracımı yıprattı:tavan boyası güneşten yandı,ağır vasıta vurdu arka sol kapısı değişti v.s
    Bazen param olsa değiştiririm diye düşünüyorum ancak görünce vazgeçiyorum,ben,kedim ve arabam beraber yaşayıp gidiyoruz.
    Geçenlerde güneşten iyice sararan ön farlarını metal cilası ile sildim,iyi geldi tavsiye ederim.
    Benim bu araç ile aramda duygusal bir bağ oluşmuş durumda,gitmez çekmez diyenlere inat ben bu araçla Edirne den Karsa,Sinop tan Mersine bütün Türkiyeyi gezdim.Hele Nemrut dağının zirvesine çıkması var ki tam efsane .Küçük motorlu ama kocaman kalpli bir araba.
    İyice duygusala bağladım,kusura bakmayın,herkes mutlu olduğu aracı kullansın

@otomobilci_x Arkadaşım özel sebeplerden dolayı 2 yıldan sonra foruma ilk defa girdim,mesajını gördüm çok sevindim,kendine iyi bak.

• Hocam yazını görmek benide çok mutlu etti, neredeyse 10 yıl olmuş bu konuyu acali, hepimiz buyuduk/yaşlandık ve tabi araçlarımız da zaman denen törpünun rahleyi tedrisatindan geçtiler ama şimdi geriye dönüp bakıyorum ve bende de en fazla iz bırakan araç 1.0 Corsa oldu.

Halen o arabayı sattığım için kendime kızarım.

Bu arada 10 yıl önceki konuda aktif olupta halen 1.0 aracı olan da bir tek sen varsın kendini özletme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Haziran 2017; 21:8:37 >
  • @otomobilci_x dediğim gibi Ailevi sebeplerden dolayı 2 senedir foruma giremedim,biraz önce girmeye kalktım kullanıcı adını zor anımsadım, şifre hiç aklıma bile gelmedi,değiştirip giriş yaptım.Bu konu her zaman aklımda,ara ara girip yine yazıp paylaşmak hoşuma gider.
    Ben 2003 yılında bu aracı aldığımda piyasada 1.0 motorlu araç neredeyse yoktu,fakat şu an daha büyük kasa araçlarda bile 1.0 motor kullanılıyor.Tabi teknolojik olarak daha üstün motorlar ama hacim aynı.
    Dediğim gibi herkes sevdiği aracı kullansın,kazasız belasız cezasız yolculuklar.
  • Her zamanki gibi, rampada hızı düşen bir büyük baş arabanın arkasında kaldım. Hızım 90 dan 70'e düştü. Klimada açıktı, Baktım bu rampada 4 ile kurtarmaz, sollamaya 3 ncü vitesde çıktım.

Atmosferik 3 silindirli devir canavarı ufaklığım, üçüncü vitesde 100 km hıza çıkabiliyor. Bunun tadını neden çıkarmayalımki.

NitroChargeryoutube
    Uphill Overtake Hyundai i10 1.0 lpg gpl
    https://www.youtube.com/watch?v=2j8VQ_xQzBc

• Beni de üye yapar mısınız? 1.0 TFSI A3 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Beni de üye yapar mısınız? 1.0 TFSI A3 kullanıyorum.

Yaparız hocam o noktada sıkıntı yok ama daha öncede bir başka 1.0 turbo motorlu bir arkadaşa da aynısını söylemiştim.

Maximum 1.0 (turbolu motorlar) isminde bir club açmak daha mantıklı geliyor bana.

Eğer vakit ayirabilirseniz bence siz açın.

Yok ben ilgilenemem derseniz ben açayım (ama benimde aaracim yok) sonral ilgilenecek birisine konuyu devir edeyim.

Çünkü bu motorlu araçlar ve kullananlar her geçen gün daha da artacak

• Kulüp halen canlı mı?

2014 Clio 0.9 TCe
  • Binlik arabama konuk olun..

• Arkadaşlar merhaba
    2003 yılından 0 km olarak alıp bu güne kadar kullandığım Corsa C 1.0 AC Clup aracımı satıyorum,aslında satmaya niyetim yoktu fakat Kardeşim sağolsun bütün parasını kendi verip bana 2014 model Focus 1.6 Dizel araç alınca mecbur kaldım.Satıştan aldığım paranın bir kısmını Kardeşime geri vereceğim,geri kalanı ise yakama daha doğrusu cebime yapışan bankalara.Beraber neredeyse bütün Ülkeyi gezdiğim ve şu ana kadar aldığım en ufak hacimli motora sahip olmasına rağmen en yürekli arabam olan Corsa C aracımı hiç unutmayacağım, evin bir bireyi haline gelmişti,umarım benden sonraki sahibide mutlu günlerde,güle oynaya kullanır.Arabamı sattıktan sonra her ne kadar artık fiilen burası ile bağlantım kalmasa bile yine buralarda olmayı çok isterim.Kendinize ve aracınıza iyi bakın,yolunuz hep açık olsun.
    @otomobilci_x
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşlar merhaba
    2003 yılından 0 km olarak alıp bu güne kadar kullandığım Corsa C 1.0 AC Clup aracımı satıyorum,aslında satmaya niyetim yoktu fakat Kardeşim sağolsun bütün parasını kendi verip bana 2014 model Focus 1.6 Dizel araç alınca mecbur kaldım.Satıştan aldığım paranın bir kısmını Kardeşime geri vereceğim,geri kalanı ise yakama daha doğrusu cebime yapışan bankalara.Beraber neredeyse bütün Ülkeyi gezdiğim ve şu ana kadar aldığım en ufak hacimli motora sahip olmasına rağmen en yürekli arabam olan Corsa C aracımı hiç unutmayacağım, evin bir bireyi haline gelmişti,umarım benden sonraki sahibide mutlu günlerde,güle oynaya kullanır.Arabamı sattıktan sonra her ne kadar artık fiilen burası ile bağlantım kalmasa bile yine buralarda olmayı çok isterim.Kendinize ve aracınıza iyi bakın,yolunuz hep açık olsun.
    @otomobilci_x

Son kaleyide kaybettik yeni aracınızı güle güle kazasız belasız kullanın.

Dile kolay 14 yıl kullanılmış, ayrılmak zor gelecektir

• Focuser kullanıcısına yanıt
    merhaba aracınızdan bahseder misiniz? hiç yolda kaldınız mı? LPG var mıydı? kaç bin km yaptınız? vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugla48matci

merhaba aracınızdan bahseder misiniz? hiç yolda kaldınız mı? LPG var mıydı? kaç bin km yaptınız? vs vs

Merhaba
    Aracımı 2003 Mayıs sonunda 0 km olarak aldım,şu an 157.350 km de.Metalik şimşek gri renginde.Hiç yolda kalmadım,aslında bu soruyu anlamadım,diğer araçlar nasıl gidiyorsa bu araçta aynı şekilde giden bir araç,motor hacmi ufak olması sorun teşkil etmiyor.Araçta LPG yok,ihtiyaç duymadım ama motor LPG uyumlu,yaptırılabilir.Aracın tavanında güneş yanığı var,Bir tek sol arka kapısı yetkili serviste kaskodan değiştirildi.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden,yeni-bakimi-yapilmis-492212871/detay/
    Sahibinden linki bu ,Cumartesi günü bütün bakımını yaptırdım.yeni sahibine hayırlı olsun.

• 23 Mayıs 2003 tarihinde aldığım, bugüne kadar kullandığım Corsa C 1.0 AC Clup aracımı biraz önce sattım, ayrılması zor geldi, umarım benden sonraki sahibi aynı benim gibi mutlu günlerde güle oynaya kullanır.Artık bu sayfada fahri üye olarak bulunurum, sorusu olan Arkadaşlara yardımcı olurum.@otomobilci_x

• Aynı araba ile 14,5 yıl dile kolay. Hayırlı olsun hocam bundan sonraki otomobil düşünceniz nedir.
  • quote:

23 Mayıs 2003 tarihinde aldığım, bugüne kadar kullandığım Corsa C 1.0 AC Clup aracımı biraz önce sattım, ayrılması zor geldi, umarım benden sonraki sahibi aynı benim gibi mutlu günlerde güle oynaya kullanır.Artık bu sayfada fahri üye olarak bulunurum, sorusu olan Arkadaşlara yardımcı olurum.@otomobilci_x

hayırlı olsun hocam, yeni sahibide sizde yeni aracınızı kazasız belasız kullanın.
    burada zaten hareket yok 3 ayda bir paylaşım ya oluyor ya olmuyor, 5 sene önceki muhabbet ortamı zaten forumun genelinde tükendi seviyesiz bilgisiz bir platform oldu bu forum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Aynı araba ile 14,5 yıl dile kolay. Hayırlı olsun hocam bundan sonraki otomobil düşünceniz nedir.

Merhaba,zaten yeni araba almıştım:Focus 3 dizel.Bir anda iki araba sahibi oldum, Corsa yı mecburen satmam gerekiyordu.
    @otomobilci_x Arkadaşım Focus iyi güzelde çok büyük yaa,Corsa dan sonra park etme sorunu yaşıyorum,Zaten tasarımı gereği arka görüş çok kısıtlı geliyor bana, birde büyük araba Corsanın girdiği hiç bir yere girmiyor.Zamanla alışırım İnşallah.Forumun seviyesi bir zamanlar çok iyiydi,üye olmayanların bile ilk başvuru kaynağıydı,umarım yine aynısı olur.Kendinize ve araçlarınıza iyi bakın,yolunuz hep açık olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Aynı araba ile 14,5 yıl dile kolay. Hayırlı olsun hocam bundan sonraki otomobil düşünceniz nedir.

Merhaba,zaten yeni araba almıştım:Focus 3 dizel.Bir anda iki araba sahibi oldum, Corsa yı mecburen satmam gerekiyordu.
    @otomobilci_x Arkadaşım Focus iyi güzelde çok büyük yaa,Corsa dan sonra park etme sorunu yaşıyorum,Zaten tasarımı gereği arka görüş çok kısıtlı geliyor bana, birde büyük araba Corsanın girdiği hiç bir yere girmiyor.Zamanla alışırım İnşallah.Forumun seviyesi bir zamanlar çok iyiydi,üye olmayanların bile ilk başvuru kaynağıydı,umarım yine aynısı olur.Kendinize ve araçlarınıza iyi bakın,yolunuz hep açık olur.

Alışırsın hocam fazla sürmez

Ama park yeri anlamında sıkıntı yaşıyorsan evet seni zorlar ama her güzelin bir kusuru var

• Bende severek kullanmakta olduğum 2004 Toyota Yaris 1.0 Terra MMT aracımı 256,500 KM'de 31 bin TL'ye sattım. Aracımda boya, değişen veya herhangi bir arıza yoktu. Ekstra olarak ;

1400 TL'ye Sony XAV63 6,3" inç ekranlı dokunmatik double din multimedya teyp + Nokia Bluetooth modülü
    300 TL'ye Double Din Teyp Çerçevesi
    800 TL'ye Gerçek anlamda geceyi gündüze çeviren 2000 Lumen Uzun Kısa LED far (Cep telefonu flaşı gibi yananlardan değil)
    400 TL'ye UV filtreli aynalı cam filmi,
    350 TL'ye Sjcam SJ4000 Wifi Seyir Kamerası
    350 TL'ye Mini Stepne Lastik
    350 TL'ye Teyp ile akustik uyumlu kapılar ve göğüse 4 adet Sony XS-GT1338F Hoparlör,
    300 TL'ye Bagaj Kısmına güçlü ses vermesi için 2 Adet Pioneer TS-A6983 Hoparlör
    300 TL'ye En kalite kolçak markası olan "Armster" Deri Kolçak,
    150 TL'ye Uzun yolda ya da Beklemelerde laptop kullanabilmek için S-Link 500w 220V çıkış veren AC Invertör,
    100 TL'ye Uzaktan Kumandalı - Ses İkazlı Alarm Sistemi
    150 TL'ye Hunter Anahtar Dikmen'den Sustalı Uzaktan Kumandalı Anahtar (Orijinal yedek anahtarı da ayrıca verildi),
    100 TL'ye HD Geri vites kamerası
    100 TL'ye Metre göstergeli ve ses ikazlı 4 noktalı park sensörü
    50 TL'ye Bagaj Organizeri
    50 TL'ye Beyaz renk ışık veren park + araç içi tavan ledleri gibi gibi kullanıcıya sürüş keyfi veren ve kullanım konforunu kat kat arttıran donanımlar eklemiştim.

Muayenesi zaten 21 Ekim 2017'de yapılmış ve tek seferde geçmişti. 4 Adet GoodYear EfficentGrip lastiği bu yıl taktırmıştım. 29 Ağustos'da Çetin Emeç Toyota Toyan'da Orjinal Toyota Akü Takılmıştı.
    Elimde sıfır kutusunda 1 adet baskı balata seti vardı onu da verdim. Her sene M&G Garaj'da 450 TL'ye Motor, İç, Dış Detaylı Temizlik, Boya Koruma ve Far Temizliği yapıldı hatta en son 28 Ağustos 2017'de yapılmıştı. Karter, devirdaim,bagajkörükleri, bujiler yeni değişmişti, 10.000 KM bakımı da yeni yapılmıştı.

Malum Toyota'lara tüp takıldıktan 80-120 bin KM sonra sübaplar eriyor. Benim sübaplarım da 4 ay evvel erimişti. Yeni Dörtnal Toyota Sadık Usta'da 2000 TL'ye Çelik sübaplarla değiştirmiştik. Sigara içmediğimizden içi, döşemeleri de zaten gıcır gıcırdı.

Ciddi anlamda 1 kuruş masrafı olmadan artı baskı balata bittiğinde 1200 TL yerine 300 TL işçilik vererek değişim yapılacak.
    Almış olan arkadaşın uzun süre dua edeceğinden şüphem yok.

Kendime de 71.500 TL'ye 20,000 KM'de 2016 Toyota Yaris Hybrid Spirit Metalik Mavi Aldım. Araç full paket.
    2021 Senesine kadar uzatılmış garanti ekstrası bulunuyor.
    Hata, boya, hasar yok (Bosch Car Service ve Toyota Toyan'da Ekspertiz yapıldı).
    Ekstra olarak Toyota Toyan'dan 1250 TL'ye Toyota Protect seramik kaplama, 1250 TL'ye alta zift ses ve ısı yalıtım - koruma, 250 TL'ye de park sensörü yaptırılmış, sigara içilmemiş gıcır gıcır bir araç. Görür görmez beğendim ve aldım. Hemen uzun yola çıktım. Ankara - Edremit (Akçay) ve Akçay - Ankara yaptık. Giderken tam 1 depo, dönerken de tam 1 depo yakıt harcadı. alınca depoyu fullediğimde pompa litresi 5.40 TL'den 155 TL'lik yakıt alınca attı. Oradan da aynı fiyata 5.40 TL'den 155 TL'ye depoyu fulledim. Her iki seferde de 1 depo benzin ile 680 KM yol yaptı. yani uzun yolda KM'de 22 KR yakıyor :) 1/1 Olarak araç şudur , kendi fotoğrafları değil ama :)

Artık 1000 CC grubuna yazamayacağımdan :) Toyota Yaris Fun Club Grubunda görüşmek üzere arkadaşlar.
    Esen kalın.
    Sattığım Aracımın son fotoğrafları ise bunlardı.
    Kendisi bizlere uzun yıllar her türlü koşulda sıcak - soğuk yaz kış demeden , mızmızlanmadan kusursuz hizmet etti. Ben de bu nedenle zaten gidip tekrar yaris aldım. Herkese de temiz bakılmış olması kaydı ile tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master_revenge -- 3 Kasım 2017; 0:13:12 >

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.