Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar corsa 1.0 larda orjinal lastik.
    155/80/13 ama bunlar çok ince 175/70/13 ler ise bunlarla neredeyse tamamen aynı.
    lastik sitelerinde verilen uyumluluk tablolarında neredeyse tam uyuyorlar. orjinal ebat yerine bunları takmayı düşünüyorum (henüz değil gerçi gelecek yıl ama )varmı benden önce deneyen.
  • 1000 cc corsanın otomatiğinden memnunmusun?düz veya otomatik hangisini yavsiye edersin.1.0 almaya niyetlendikte.otomobilcix düz den memnun otomatik için sana sormamı önerdi.şimdiden teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: pompera

Eee kardeşim OPEL bu
    adamlar ECO diye bir model yapmışsa,tasarrufun da kralını yapar icabında...
    hele bir de dikkatli kullanır,gaza nazik davranırsan,dadından yinmez :)
    Kanka,sen bir de CRUİSE CONTROL taktırsan var ya!!!
    Coşarsın coşar...
  • edit:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giza -- 31 Mart 2008; 13:31:02 >
  • aşağıda bununla ilgili test var okumak isterseniz
    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=212
  • otm.vites ş.içi artık şart bence.
    tabi istersen manuel de kullanabiliyorsun.
    tercih sizin.
    bir deneyin bence memnun kalırsınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: giza

1000 cc corsanın otomatiğinden memnunmusun?düz veya otomatik hangisini yavsiye edersin.1.0 almaya niyetlendikte.otomobilcix düz den memnun otomatik için sana sormamı önerdi.şimdiden teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: pompera

Eee kardeşim OPEL bu
    adamlar ECO diye bir model yapmışsa,tasarrufun da kralını yapar icabında...
    hele bir de dikkatli kullanır,gaza nazik davranırsan,dadından yinmez :)
    Kanka,sen bir de CRUİSE CONTROL taktırsan var ya!!!
    Coşarsın coşar...

• Bende 1.0 yaris MMT nin test linkini göndereyim

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=341
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

ya arkadaşlar corsa 1.0 larda orjinal lastik.
    155/80/13 ama bunlar çok ince 175/70/13 ler ise bunlarla neredeyse tamamen aynı.
    lastik sitelerinde verilen uyumluluk tablolarında neredeyse tam uyuyorlar. orjinal ebat yerine bunları takmayı düşünüyorum (henüz değil gerçi gelecek yıl ama )varmı benden önce deneyen.

Hocam olmasına olurda sürtünme artacağı için yakıt tüketiminde artabilir ben yarisinkini değiştirecek olsam 155 tercih ederim (ilk modeller 155 lastikle geliyor zaten makyajla birlikte 175 e çıkarmışlar) özellikle kışlıkları 155 veya 165 almadığıma pişman oldum benden söylemesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Bende 1.0 yaris MMT nin test linkini göndereyim

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=341

güzel araba bence ş.içi için biçilmiş kaftan
  • yakıt tüketimi artar haklısın ama acaba ne kadar artar.şimdiye kadar sadece bir kez lastik ebadında orjinalin dışına çıktım ve çok pişman olmuştum.
    ama bu lastikler boyut olarak neredeyse bire bir örtüşüyor.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

ya arkadaşlar corsa 1.0 larda orjinal lastik.

Hocam olmasına olurda sürtünme artacağı için yakıt tüketiminde artabilir ben yarisinkini değiştirecek olsam 155 tercih ederim (ilk modeller 155 lastikle geliyor zaten makyajla birlikte 175 e çıkarmışlar) özellikle kışlıkları 155 veya 165 almadığıma pişman oldum benden söylemesi.

• Lastiğin dönme çapı olarak baktığımızda hemen hemen bire bir aynı gibi ama her bir lastikte yere temas eden kısım 2 cm artacak ki bu da lastik kaynaklı sürtünmeni %15 civarı arttırır, yakıt tüketimine etkisi ne kadar olur bilemiyorum çünkü özellikle 50-60 dan sonra rüzgar direnci yakıt tüketiminde daha fazla rol oynuyor diye biliyorum
  • dostum bu lastikler 155/80/13 ler çok ince görünüyorlar.
    175/70/13 ler ise son derece fiyakalı. boyutlarda aynı olunca hani diyorum bir %5 e kadar yakıt tüketimi fark etse katlanılabilir gibi geliyor.
    hemde yola daha geniş basacağı için yol tutuşu çok çok daha iyileşecek diyi düşünüyorum.
    ama yakıt tüketimi %5 ten fazla artarsa değmez.
  • yarise 175/65/14 pirelli Winter edge kış lastiklerini taktırdıktan sonra yakıt birden artıverdi yaklşık 100 km de 0.5-0.7 litre gibi ama tabi bizim aracın yol bilgisayarındaki ortalama hız 19 km/h (demekki bizim hanım kaplumbağadan biraz daha hızlı araba kullanıyor ) yani bizim arabada rüzgar direncini göz ardı edebiliriz gibi geliyor bana. Hatta bu artış yüzünden keşke daha düşük ebatlı lastik alsaydım diye düşündüm ama iş işten geçmişti. Tabiki sen 175 kullanırsan yol tutuşun ve frenajın iyileşir, zaten 1.0 harici Corsa larda 175 kullanılıyor diye biliyorum.
  • bu konuyu genele açayımda bir tartışalım bakalım. bu arada ortalama hız 19 km süper
    quote:

yarise 175/65/14 pirelli Winter edge kış lastiklerini taktırdıktan sonra yakıt birden artıverdi yaklşık 100 km de 0.5-0.7 litre gibi ama tabi bizim aracın yol bilgisayarındaki ortalama hız 19 km/h (demekki bizim hanım kaplumbağadan biraz daha hızlı araba kullanıyor ) yani bizim arabada rüzgar direncini göz ardı edebiliriz gibi geliyor bana. Hatta bu artış yüzünden keşke daha düşük ebatlı lastik alsaydım diye düşündüm ama iş işten geçmişti. Tabiki sen 175 kullanırsan yol tutuşun ve frenajın iyileşir, zaten 1.0 harici Corsa larda 175 kullanılıyor diye biliyorum.

• Bizim hanımın elinde Yarisin 1.0 motorla niye 8.5 lt yaktığını diğer 1.0 cı arkadaşlar anladı sanırım
  • :)
    allahtan 1.0 var bide 2,0 olsa varya :))
  • Hocam sen benim ocağıma incir ağacımı dikeceksin ya ne 2.0 ı herhalde arkasından bi de tanker falan göndeririz
  • Endişe etme,artık yakıt ikmali yapabilen uçaklar var.
    Hiç durmana bile gerek yok :))
  • Bu hafta sonu kışlık lastikleri söktüreceğim bakalım ne kadar farkedecek yakıt, gerçi havalarda giderek ısındığından tam gerçek değer olmayacak ama idare edeceğiz artık.
  • kirpi bizimle paylaşırsın artık
  • Kış lastiği ile yaz lastiğini aslında aynı gün uzun yolda test etmek lazım ama benim zamanım buna müsait değil. mesela 100 km lik aynı yolda aynı sıcaklık şartlarında gidip gelebilsek çok daha sağlıklı sonuç alırız. kış lastikleri yakıtı arttırdı diyorum ama taktırdığımızda havada soğumuştu zaten ve sonrasında daha da soğudu bunu da ihmal etmemek lazım havalar ısnmaya başlayınca dün baktım bizim hanım ortalamayı 8.2 ye düşürmüş (en son benzin aldığımda sıfırlamıştım ortalama yakıt tüketimini yani 20 gün kadar önce) bu arada tabi ki arabaya benzin almak ve bakımını yaptırmak bizim görevimiz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.