Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herhalde 100 bin yakar km de
    yani 10 kuruş.
    Her akşam 20 km gidiş,20 km dönüş frene basmadan nerdeyse yol yapıyorum.

Bilmeyenler için not:araç LPG li :D
  • sevgili pompera
    yazılarını takip ettim
    bende senin gibi bir corsa almak ve sıralı lpg taktırmak istiyorum
    hangi markayı önerirsin
    sorun yaratıyomu lpg bu araçta?
    klimayla arası nasıl lpgnin?
    çok zorlanıyomu?
    eğer bu değerleri yapıyorsa arabadan inmiyorsundur sen?
    lpg tankı simitmi?
    kaç lt?
  • pompera bi dene bak göreceksin.bayağı fark edecek.
    bu arada harun bu araçlarda klima gücünü elektirkten alıyor dolaysıyla klima lpg arasında çok fazla bir etkinin olacağını sanmıyorum.
  • evet son benzin bilgilerini veriyorum

gidilen yol 706 km
    60 km ş.dışı
    646 km ş.içi
    alınan benzin miktarı:39,5 litre
    depoda kalan miktar 5,5 litre
    100 km de 5,6 litre
    km de 0,184 kuruş
    litrede 17,8 km
    bu hali ile menzil 804 km
    benzin litresi 3,29 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 16 Nisan 2008; 21:34:34 >
  • mert şehir içi daha önce söyledin gibi şehir içimi. ve süratlimi kullanıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

mert şehir içi daha önce söyledin gibi şehir içimi. ve süratlimi kullanıyorsun.

evet daha önceki gibi ama şöyle diyim 640 km nin en az 150 km si gerçek ş.içidir.bol dur kalklı yani. ve sürat ise 90 km çok nadir geçiyorum ama 80 altında pek düşmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 16 Nisan 2008; 21:21:13 >
  • ok mert.
    bu verileri soruyorum ki lastik ebatının yakıta etkisini hesaplayalım. zamanla...
    sanırım sende depoyu sürekli full dolduruyorsun. bunları paylaşalım ve elimizde iyi bir yakıt verisi olur.
  • quote:

ok mert.
    bu verileri soruyorum ki lastik ebatının yakıta etkisini hesaplayalım. zamanla...
    sanırım sende depoyu sürekli full dolduruyorsun. bunları paylaşalım ve elimizde iyi bir yakıt verisi olur.

doğrudur her zman sonuna kadar kullanıp full dolduruyorum.burdan anlaşılan o ki aracın benim açımdan menzili 700 km altına kesinlikle düşmez,ancak orjinal lastikler ile daha iyi sonuç alacağımı düşüyorum
    şuan ön lastiklerde 30 bar hava var ve olması gereken aslında sanırım 32 bar bu bile etkiliyordur diye düşünüyorum
  • hava basıncı kesinlikle önemli.
    orjinal ebada gelince elbetteki orjinal ebat daha az tüketime sebep olacaktır ama ne kadar olur. onu bir tespit edebilsek tam süper olacak.
    aslında sen şöyle uzun bir yolculuğa çıksan anlarız.
  • quote:

hava basıncı kesinlikle önemli.
    orjinal ebada gelince elbetteki orjinal ebat daha az tüketime sebep olacaktır ama ne kadar olur. onu bir tespit edebilsek tam süper olacak.
    aslında sen şöyle uzun bir yolculuğa çıksan anlarız.

vala önümüzdeki ay istabula gitcem ama oda çok uzun bir yolculuk sayılmaz yazın şöle bi antalya yapmayı düşünüyorum ama kısmet.
  • ok mert.
    bu arada dizel geldi benzinle neredeyse aynı fiyat oldu.
    bizim arabalar şu durumda dizellerle neredeyse litre olarak aynı yakıyor.
    örnek olarak corsa 1.3 cdti ile litre bazında neredeyse aynı yakıyoruz.
    ama aynı modeli bizim arabadan 4000-5000 ytl daha pahalı ve bakım ücretleri fazla.
    şu anda bizim arabaların rakibi yok.
  • Selam,

Benzin ile ne performans sergiliyorsa,aynen devam ediyor.
    O konuda fark olmadığını rahat söylerim.
    BRC Sıralı sistem takılı.Simit tank 35'lik.(en küçük olan)

Ama tüp taktıracaksan,1.2 motor al kardeş.
    Ne de olsa LPG yakacaksın.
    12.5 kuruş yakacağına 13.5 kuruş yak.Ne olacak sanki?nasıl olsa az yakacak.
    60 beygir araç kullanacağı yerde,75 beygir daha iyi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: harunturkmen

sevgili pompera
    yazılarını takip ettim
    bende senin gibi bir corsa almak ve sıralı lpg taktırmak istiyorum
    hangi markayı önerirsin
    sorun yaratıyomu lpg bu araçta?
    klimayla arası nasıl lpgnin?
    çok zorlanıyomu?
    eğer bu değerleri yapıyorsa arabadan inmiyorsundur sen?
    lpg tankı simitmi?
    kaç lt?

• FLAŞ FLAŞ FLAŞ
    Yakıt değerlerini yazıyorum.
    Ortalama hız 80-90
    LPG SARFİYAT:6.5 LİTRE*1.80=11.7 KURUŞ!!!
    Hadi sizin güzel hatırınız için 12 kuruş olsun
  • şahane ya mobilet gibi :)
  • Aynen öyle.
    BRC'nin sahibi KADİR ÖRÜCÜ Bey ile yazıştım bana "motorsiklet kadar yakıyor" demişti :)
  • ya ben ayda 1000 km den senede 12.000 km yol yapan birisiyim. yoksa bende takacam ama su durumda dönüşüm masrafını çok uzun zamanda çıkaracağımdan gereği yok. nereden baksan en az 1500 ytl dir değilmi lpg dönüşümü
  • Ayda 1000 km için değmez dostum.
    aslında ben de 1500 km civarı yol yapıyorum ama,5 yıldır kullanıyorum,bi 5 yıl daha beraberim sevgili arabam ile Allah nasip ederse inşaallah...
    ...İşte bu hesabımdan dolayı,1 yılı aşkın süredir LPG kullanıcısıyım,5 yıl da üstüne vur=6 yılayda 1500km*12 ay=18.000km*20 kuruş yakardı benzinli olsaydı aracım=3.600 ytl...
    18.000 km *12 kuruş LPG=2.160 ytl :)
    3600-2160=1440 ytl yıllık tasarrufum.
    6 yıl kullansam
    6*1440=8640 YTL TASARRUFUM OLUR...

ÖZET: KOLTUĞUN DESENİNİ BEĞENEREK ALIP,YILLARCA ÜZERİNE ÖRTÜ ÖRTEREK KULLANAN SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;MADDE BİZDEN ÖNEMLİ DEĞİL

CİDDİ BİR TASARRUF SÖZKONUSU İSE,YEMİŞİM ORJİNALLİĞİ BOZULUR MANTIĞINI...
    ARACIN EDERİNİN YARISI KADAR BİR TASARRUF SÖZKONUSU!

• valla dostum sen işi çözmüşsün.
  • Benim için araba olmazsa olmaz. Kapının önünde olmayınca büyük eksiklik.
    Ama yanlış anlaşılmasın aslında benim için ihtiyaç değil neden derseniz ben arabayı iş amaçlı işe gitmek amaçlı veya buna benzer herhangi bir amaçla kullanmıyorum evim işime 10 dakika (yürüyerek) yani arabanın benim için zorunlu olması tamamen keyfi nedenler, benim en sevdiğim şey gezmek yeni yerler görmek.. arabanın arkasında her daim mangalım (en küçük boy ) ve mangal malzemelerim vardır. giderim gezerim karnım açıkır yakarım mangalı vaktim varsa tavuktu mantardı yoksa sucuk ekmek karnımızı doyururuz fotoğraf çekerim.. yani araba benim için kafama estiği zaman kalkıp ağvaya kafama esince sapancaya kafama esince alanyaya gidebilmek demek. Kısacası araba ile gezmek yeni yerler görmek uzun yol yapmak benim için en büyük keyif. Tabi bunları yapabilmek için arabanın az yakması gerekiyor yoksa maaşlı bir insan olarak çok zor. Yani şimdi benim arabam ortalama 5 litre değilde 7 litre yaksa (örneğin eski arabam ) ben aradaki farkı (artı bakım ve vergi farkını) daha az gezerek telafi edeceğim. E şimdi değermi daha iyi hızlanan bir araba mı yoksa daha çok yol yapabilmek mi. Geçen ay biliyorsuz işte 350 ytl ye 2200 km yol yaptım. Şimdi son baharda gene böyle uzun bir yolculuk planlıyorum. Hafta sonu ankaradaydım. Kısacası bu benim için bir araç ve ne kadar az masrafı olursa o kadar iyi bir araç.
    Sonra yeri geliyor araba ile kendimi dağa taşa vuruyorum. Şimdi cillop gibi sıfır bir arabam olsa kıyabilirmiyim kıyamam .kapının önüne koyuyoruz mahallenin çocukları çiziyor top vuruyor ama gözüm hiç arkada değil. Kısacası hem kafam rahat hem cüzdanım. Bu yüzdende arabamı çok ama çok seviyorum.
    Zaten bizimkisi ilk görüşte aşk forumda 1.2 cliomu 1.4 aveomu diye sorarken. Gidip bu arabaya bakıp bir test sürü yapmış vurulmuş ve hemen almıştım. O gün bu gündür tam 6000 km oldu ve her benzinliğe girdiğimde 11 yıldır 1.6 astra kullanan (halende ara sıra kullanırım) birisi olarak keşke daha önce böyle bir arabadan haberim olsaydı diye düşünürüm.
    Ve büyük konuşmayayım ama bende uzun yıllar bu arabayı değiştirmem gibi geliyor bana.. bundan sonra ben ona iyi bakacağım oda beni üzmeyecek böylece beraber yaşlanacağız.

• quote:

Benim için araba olmazsa olmaz. Kapının önünde olmayınca büyük eksiklik.
    Ama yanlış anlaşılmasın aslında benim için ihtiyaç değil neden derseniz ben arabayı iş amaçlı işe gitmek amaçlı veya buna benzer herhangi bir amaçla kullanmıyorum evim işime 10 dakika (yürüyerek) yani arabanın benim için zorunlu olması tamamen keyfi nedenler, benim en sevdiğim şey gezmek yeni yerler görmek.. arabanın arkasında her daim mangalım (en küçük boy ) ve mangal malzemelerim vardır. giderim gezerim karnım açıkır yakarım mangalı vaktim varsa tavuktu mantardı yoksa sucuk ekmek karnımızı doyururuz fotoğraf çekerim.. yani araba benim için kafama estiği zaman kalkıp ağvaya kafama esince sapancaya kafama esince alanyaya gidebilmek demek. Kısacası araba ile gezmek yeni yerler görmek uzun yol yapmak benim için en büyük keyif. Tabi bunları yapabilmek için arabanın az yakması gerekiyor yoksa maaşlı bir insan olarak çok zor. Yani şimdi benim arabam ortalama 5 litre değilde 7 litre yaksa (örneğin eski arabam ) ben aradaki farkı (artı bakım ve vergi farkını) daha az gezerek telafi edeceğim. E şimdi değermi daha iyi hızlanan bir araba mı yoksa daha çok yol yapabilmek mi. Geçen ay biliyorsuz işte 350 ytl ye 2200 km yol yaptım. Şimdi son baharda gene böyle uzun bir yolculuk planlıyorum. Hafta sonu ankaradaydım. Kısacası bu benim için bir araç ve ne kadar az masrafı olursa o kadar iyi bir araç.
    Sonra yeri geliyor araba ile kendimi dağa taşa vuruyorum. Şimdi cillop gibi sıfır bir arabam olsa kıyabilirmiyim kıyamam .kapının önüne koyuyoruz mahallenin çocukları çiziyor top vuruyor ama gözüm hiç arkada değil. Kısacası hem kafam rahat hem cüzdanım. Bu yüzdende arabamı çok ama çok seviyorum.
    Zaten bizimkisi ilk görüşte aşk forumda 1.2 cliomu 1.4 aveomu diye sorarken. Gidip bu arabaya bakıp bir test sürü yapmış vurulmuş ve hemen almıştım. O gün bu gündür tam 6000 km oldu ve her benzinliğe girdiğimde 11 yıldır 1.6 astra kullanan (halende ara sıra kullanırım) birisi olarak keşke daha önce böyle bir arabadan haberim olsaydı diye düşünürüm.
    Ve büyük konuşmayayım ama bende uzun yıllar bu arabayı değiştirmem gibi geliyor bana.. bundan sonra ben ona iyi bakacağım oda beni üzmeyecek böylece beraber yaşlanacağız.

valla kendi arabam konusunda neredeyse aynı şeyleri hissediyorum.

hem çok önemli değil çizildi, şu oldu bu oldu diye umursamıyorum,

hem de bana bu rahatlığı yaşattığı için hayran oluyorum.

80 km ortalam ile gidersen 4 lt yakıyor.

ben de en az bi 10 yıl binerim diye düşünüyorum, hatta olayı bir adım ileri götürüyorum,

yeni otomobil alırsam, o zaman 800 cc falan yaparlarsa onu da düşünürüm.

ne ben arabayı taşıycam, o beni taşısın.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.