Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşten bi fırsat bulup araba kullanamadığımdan dolayı Corsa 1,0 bu günlerde Hanıma emanet
    Bi yolunu bulup Biraderin yanına İzmite gitsemde bi araba kullansam ama işler yogun
    Otomobilci_x lastik değiştireceksen kesinlikle orjinal ebatın dışına çıkma derim
    Yakın bir arkadaşımın başına gelen bir olay var parasıyla rezil oluyor insan
    Ben geçen sene aracım 4 yasında 45,000km iken lastikleri orjinal ebatlarına sadık kalarak değiştirttim
    Gerçi senin lastik değiştirmen için erken değilmi?
  • hoşgeldin focuser .
    lastikler 22.500 de ama bu sene haziranda 4 yılı bitirecekler dolaysıyla sertleşmiş durumdalar. fren yapınca fazla kızaklıyorlar. şu yaz şartlarında çok önemli değil ama kışa girmeden kesin değiştiririm. sonuçta lastiklerin fiyatıda son derece uygun (önceki arabamın tek lastiği fiyatına neredeyse 4 lastik değiştiriyorum)
    ebat olayına gelince şimdiye kadar sadece 1 kez oda lastikçinin yoğun ısrarı nedeniyle orjinal ebadın dışına çıktım ve bin pişman olmuştum o günden sonrada lastik işini lastikçiye hiç bırakmadım ve hep kendim markayı deseni araştırdım. ama bu sefer araştırmalar ve forumda uzun tartışmalar sonucu 175/70/13 ün uygun olacağına kanaat ettik. bi deneyelim bakalım. eger memnun kalırsak diğer arkadaşlarada bir faydamız olur.
    marka olayında yokohamayı denemek istiyorum. bu lastiği beğeniyorlar. ama diğer taraftanda en uzun süre kullandığım marka ve model olan michelin energyler var bakalım 4-5 ay içinde kampanyaları takip ederim ve en uygun fiyattan takdırırım. nasıl olsa acelem yok.
    saygılarımla.

• Michelin sitesinde aracın tükettiği yakıtın %20 lik bölümünün lastik kaynaklı olduğunu yazmışlar. Buna göre senin ebat değişikliğinde %2.66 lık bir yakıt tüketimi artması beklenir (bu miktar hiçç önemli değil kanaatimce) ama her zaman teorik pratiğe uymaz biliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

dostum bu lastikler 155/80/13 ler çok ince görünüyorlar.
    175/70/13 ler ise son derece fiyakalı. boyutlarda aynı olunca hani diyorum bir %5 e kadar yakıt tüketimi fark etse katlanılabilir gibi geliyor.
    hemde yola daha geniş basacağı için yol tutuşu çok çok daha iyileşecek diyi düşünüyorum.
    ama yakıt tüketimi %5 ten fazla artarsa değmez.

üstat benim araçta şuan senin taktırmak istediğin 175-70-13 var
    ve neden bir türlü senin yakıt değerlerine yaklaşamadığımı şimdi anlıyorum.bende lastikleri kışa doğru değiştircem ama orjinallerinden takıcam sanırım bu sayede sinin değelerini yakalıyabilririm gerççi değerler çok kötü değil 100 km de 5,7 km de 0,184 yakmıştım sen son.zaten 100 üzerine pek çıkan biri de değilim ama gerçekten yakıt sarfiyatını arttırıyor.
    ama sen lastikleri değiştirdikte sonra görüşlerini paylaşırsan bende orjinaline dönüp dönmeme konusuna daha net karar verebilrim.dediiğin gibi sendeki lastikler ince ve fren yol tutuşu yüksek hızlarda pek iyi olmasa gerek.ama işin içinde estetikden daha önemli durumlarda var en önemlisi emniyet. yakıtı düşürelim derken allah göstermsin kazalara mahal vermeyelim engin deneyimlerini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 6 Nisan 2008; 12:14:42 >

• dostum bak sende bu ebatın olması çok iyi oldu.
    mert bize tam olarak depoyu fulleyerek bir yakıt durumunu bildirirmisin. eger o 5.7 yi şehir içi yaptıysan mükemmel bir değer ve benim değerimden daha iyi.
  • quote:

dostum bak sende bu ebatın olması çok iyi oldu.
    mert bize tam olarak depoyu fulleyerek bir yakıt durumunu bildirirmisin. eger o 5.7 yi şehir içi yaptıysan mükemmel bir değer ve benim değerimden daha iyi.

son depoyu fullediğimde 705 km yapmıştım,bunun 140-150 km si ş.dışı geri kalanı ş.içi diyebilirim.
    son depo fullediğimde son durumu tekrar burada yazarım.ama bu sefer sanırım 600-620 km gibi bir menzil olacak.çünkü komple ş.içi kullanım söz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 6 Nisan 2008; 17:15:26 >
  • peki şehir içi nasıl bir şehir içi. yoğun trafik olan ışıkların dur kalkın bol olduğu bir yermi.
  • quote:

peki şehir içi nasıl bir şehir içi. yoğun trafik olan ışıkların dur kalkın bol olduğu bir yermi.

izmit demiryolu caddesi kadar olmasada e-5 yolunu düşün uzun düzlükler var 90-100 km çıkabileceğim ama aşağı yukarı 4-5 ışıkda var.yani eğer yolun 15-16 km olduğunu düşünürsek bunun 2-3 km gerçekten tam ş.içi sürekli vites değiştiriyorsun kalan 12-14 km de ise 4 böl ve her bölümde bir ışık da duruyorsun.
    tam ş.içi de değil ama tam ş.dışıda değil.ama ş.içi kadar da vites değiştirmiyosun.ucundan ş.dışı gibi...
  • tamam mert. ince ince soruyorum çünkü ona hesap yapıyorum. :)
    ve söylediğin gibi bir yolda sanırım bende 3 aşağı 5 yukarı bende aynı yakıtı yakarım.
    dolaysıyla lastikler öyle aman aman bir yakıt farkı yaratmıyor
  • quote:

tamam mert. ince ince soruyorum çünkü ona hesap yapıyorum. :)
    ve söylediğin gibi bir yolda sanırım bende 3 aşağı 5 yukarı bende aynı yakıtı yakarım.
    dolaysıyla lastikler öyle aman aman bir yakıt farkı yaratmıyor

doğrudur peki sen bendeki lastilerden mi taktırmaya karar verdin bende michelin lastikleri var.görüntüsü güzel
  • %80 ihtimalle 175/70/13 takdıracağım ama markaya henüz karar vermedim. belki yokohama belki michelin
  • 175 60 R13 lastik için nasıl bir çelik jant önerirsiniz arkadaşlar.
  • nasıl bir jant derken neyi sormak istedin arkadaşım.markamı boyutmu.birde araç ne
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

175 60 R13 lastik için nasıl bir çelik jant önerirsiniz arkadaşlar.
  • quote:

%80 ihtimalle 175/70/13 takdıracağım ama markaya henüz karar vermedim. belki yokohama belki michelin

şuandaki michelin lastiklerinden oldukça memnunum.yumuşak oldukça konforlu lastik ses yapmıyor tavsiye derim
  • michelin yıllarca kullandım ve menununiyetim nedeniyle 2 kez sıfır michelin aldım..
    ama yokohamayı denemek istideğim için listeye ekledim.
  • arkadaşlar yeni bir yakıt verisi veriyorum. toplam yapılan yol 646 km toplam alınan yakıt 33.2 litre.
    yolun 200 kmsi otoban ve sürat ortalaması 110 (bu sefer acelem vardı biraz bastım genelde 100-130 arası kullandım belki ortalaması daha fazladır ama 110 diyelim bu arada 2 kez son süratini denemek istedim ikisindede 150 de kaldı daha fazla olmadı ama daha önce 160 geçmiştim sanırım yol eğiminden)
    110 km ankara şehir içi (keçiören-esat arası)
    330 km e-5 te (90_100 km arası ama 100 km hiç geçilmeden )
    yani totalde 100 km de 5.13 bence tek kelime ile mükemmel..
    (bunları böyle yazıyorumki insanlar kulaktan dolma şeylerle fikir sahibi olmasınlar gerçek verilerden haberdar olsunlar)
  • quote:

arkadaşlar yeni bir yakıt verisi veriyorum. toplam yapılan yol 646 km toplam alınan yakıt 33.2 litre.
    yolun 200 kmsi otoban ve sürat ortalaması 110 (bu sefer acelem vardı biraz bastım genelde 100-130 arası kullandım belki ortalaması daha fazladır ama 110 diyelim bu arada 2 kez son süratini denemek istedim ikisindede 150 de kaldı daha fazla olmadı ama daha önce 160 geçmiştim sanırım yol eğiminden)
    110 km ankara şehir içi (keçiören-esat arası)
    330 km e-5 te (90_100 km arası ama 100 km hiç geçilmeden )
    yani totalde 100 km de 5.13 bence tek kelime ile mükemmel..
    (bunları böyle yazıyorumki insanlar kulaktan dolma şeylerle fikir sahibi olmasınlar gerçek verilerden haberdar olsunlar)

üstat kaç km sürattan sonra yakıt sarfiyatı bariz bir şekilde artıyor bunu tespit edebildin mi?

• mert bence şu şekilde.
    90 km ile 4.5 yakıyor (en fazla)
    100 ile 5.0 litre
    bundan sonra tam ne yakıyor bilmiyorum.
    ama bir dahaki ankara seferimi otobandan 120 ortalama ile gidip depoyu fulleyerek deneyeceğim.
  • Beyler,
    Kafamı kurcalayan bir sorum olacak sizlerede;
    Şimdi,malumunuz bizim araçlar 3 silindir olduğundan dolayı,pistonların herhangi km.hızda ilerlerken 4 silindirli bir araçtan %33 daha hızlı çalışacağı matematiksel bir gerçek.

Şunu demek istiyorum,bizim tasarruflu şekilde yol almamız için 90 km değil,80 km hızla gitmemiz gerek.
    Bunu denedim ve %10 daha az yakıt harcadığımı gördüm...

Evet sizinde denemenizi ve yorum yazmanızı bekliyorum..
  • pompera aslında bizim için en ekonomik sürat 70 km.
    bakın deneyin.
    5. vitese alın düz yolda 65-70 km arası bir süratle gidin maksimum araba 3.5 litre yakacak iddia ediyorum.
    ama bu süratlerle tabiki şehir dışında yol bitmez.
    alanya antalya arasında gezerken 100 km kadar 70 ile gitmiştim. ibre hiç oynamamıştı.
    eger dikkat ederseniz bizim arabalarımızda 90 km hıza gelindiğinde ibre 3000 devire yaklaşıyor dolaysıyla motor devri son derece yükselmiş oluyor. oysa 1.6 motorlu bir araçta 2500 devir bile olmuyor 90 km süratte.
    ayrıca bir noktayı daha belirteyim. bizim corsalarda benzin ibresini o kadar güzel yapmışlarki son derece orantılı ve doğru bilgi veriyor.
    diğer kullandığım araçlarda yarım depo ile 400 km giderdim geri kalan yarım depo ile 200 ama bunda öyle bir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.