|
Bildirim
|
ikinci el almak istiyorum aslında ama onlardaki sıkıntım sıfır faiz olmaması. 82 bin liraya sıfır araç alacağım derken 52 bin verip devamını kredili alacağım. Yoksa o para da zaten yok bende.
Acı olan 85 bin liraya kimsenin bana araba önerememesi. Adam araba önerecek bomboş araçlar 90 bin TL. Doğal olarak en iyisi susmak diyor. Ben de elimde biriktirdiğim az olan parayı kaybetmeden araba almak istiyorum. Bakıyorum adam gibi bir ikinci el araba 50 bin TL' den aşağı değil ve onların da yaşı 10' dan fazla. Dizel otomatik dedin mi zaten 60-70 binlerden başlıyor. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Ülkede şöyle bir durum oluştu. Mart- Nisan 2017 öncesi araba alanlar özellikle 2015 yılı öncesi alanlar alım güçlerine göre iyi arabalar edinebildiler. Benim gibi yeni gençler daha 30 olmamış ama 3-4 yıldır çalışıp birkaç kuruş biriktirmiş olan nesil "bir arabam olsun" hayaliyle şu aralar ÖTV indirimi fırstını da duyarak araba arıyorlar ama YOK kardeşim YOK. 3500 TL maaşla çalışan bir insan 2000 gibi bir rakamı harcasa 1500 TL gibi bir rakam biriktirse ; Yılda 18 bin TL yapar. 3 yıl biriktirsen 54 bin TL yapar. Hani evlenmedin! Ekstra harcaman yok. Ömrümüzü versek bu gidişle de biz araba alamayacağız. Biriktirmeye devam etsen paran ölüyor ve Dolar artıyor. Araba alayım desen 50 bin TL' ye hiçbir şey yok. Hani bu anlattığım kişi iş sahibi. Yeni nesil gençler iş bile bulamıyor. Bulanlar maksimum 2500 civarına çalışıyor. Allah sonumuzu hayırlı eylesin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 21 Ocak 2019; 15:12:18 > |
|
|
|