İyi akşamlar arkadaşlar daha önce hiç mesaj atmamıştım ama artık atmam gerek diye düşünüyorum çünkü geceleri kafayı yiytecek duruma geldim.Şu an bir araba alma arefesindeyim ve bütçem 25 26 bin arasında ve aklımda mazda 3 almak vardı ta ki cumartesi günü makyajlı mitsubishi colta binene kadar.Araba çoğu kişinin hoşuna gitmemiş fakat ben inanılmaz etkilendim ve en etkileyici yönü arabanın arka koltuğuna oturduğumda ki ön koltuk en sondaydı bizim cipten daha rahattı ve mazda 3 ün mantıken bakınca tek artısı daha güzel bir araba olması gibi geliyor ancak benzin konusunda o 1.6 ya 105 beygir olup coltun 1.3 95 beygir olması gibi bir çok konuda colt gözümde daha iyi durumda şu an.Ve alabileceğim mazda 3 2005 2006 ve 50000 de olacakken colt sıfır kilometrede sıfır yaşında bana bir yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada üniveriste öğrencisiyim ve bagaj çocuk gibi dertlerim yok anlayacağınız yani segment olarak bakmanıza gerek yok teşekkürler şimdiden..Saygılarımla
bende unı ogrencısıyım senın gıbı tercıhım sıfır b sınıfı hb oldu ve bencede sana bu arac cok ıyı gıder hemde yakıt ekonomısı falan rahat edersın...benımde ıkıncı el c sınıfı cok aklımdan gectı ama sıfır araba baska tabi...ancak mazda 3 gercekten cok guzel bı arac ve b sınıfı bı aracla karsılastırmak dogru olmaz coltun en buyk avantajı sıfır ve ekonomısı olur dıye dusnuyorum...mazda 2 yıde bı ıncele derım bu fıyat aralıgında... c sınıfı dusnursende ikinci el az km dızel almanı tavsıye ederım maddı durumunu bılmıyorum ama benzın cok can yakıyo be hele ogrencı olunca....
Mazda 3 ve COlt farklı sınıflardadır. Bana kalırsa Mazda 3 tabiki daha şık bir araba. Ancak tabiki + ve -'leri yönünden yaklaşmak lazım.
Yeni Colt değil de 1-2 senelik 2. el Colt da düşünebilirsiniz.
Yeni araç alırken param B sınıfına yettiği için, B sınıfında da bence en iyisi Colt olduğu için Colt aldım. Aynı paraya ikinci el C sınıfında da bir şeyler bulunabilirdi ama ben temiz bir araç bulamadım. Eğer ikinci elde iyi bir araç bulamıyorsanız B sınıfından araç almanız akıllıca olur. Ben Colt'u indirim furyasında 23500TL'ya almıştım, şu anki fiyat seviyesi yüksek gibi.
öğrenciysen ve gençsen colt çok daha uygun olacaktır.. 1.3 AMT Colt al bak keyfine derim. hem performans oalrak hem de tüketim değerleri olarak mazdadan daha iyidir colt.
Catalyst arkadaşın da dediği gibi 2. el temiz bir colt da alabilirsin. tabi amacın uzun yıllar binmekse(5 yıldan fazla mesela) sıfır km daha iyi olur.
colt'un amt olanının fiyatı 25000 civarında mazda 2 ondan 2000 lira daha az. ama donanım olarak bakarsak colt'un donanımı daha yüksek karar senin. içine sindiyse al tepe tepe kullan. bagaj sorunun yoksaydı b segmenti yeterli geecektir. c segmentinin kocamanlığına gerek yok pek.
Tecrübelerime dayanarak "Colt alınır mı?" diye lafa başlayan kişilerin sonu genelde aynı olmuştur...
-Bir zaman sonra
"abi yeni colt aldım...hakketten dedikleri gibiymiş...çok performanslı içi de çok genişmiş binenler bu jeep mi diyor...amt çok keyifli..." gibi sözler
quote:
Orjinalden alıntı: ermanas1944
İyi akşamlar arkadaşlar daha önce hiç mesaj atmamıştım ama artık atmam gerek diye düşünüyorum çünkü geceleri kafayı yiytecek duruma geldim.Şu an bir araba alma arefesindeyim ve bütçem 25 26 bin arasında ve aklımda mazda 3 almak vardı ta ki cumartesi günü makyajlı mitsubishi colta binene kadar.Araba çoğu kişinin hoşuna gitmemiş fakat ben inanılmaz etkilendim ve en etkileyici yönü arabanın arka koltuğuna oturduğumda ki ön koltuk en sondaydı bizim cipten daha rahattı ve mazda 3 ün mantıken bakınca tek artısı daha güzel bir araba olması gibi geliyor ancak benzin konusunda o 1.6 ya 105 beygir olup coltun 1.3 95 beygir olması gibi bir çok konuda colt gözümde daha iyi durumda şu an.Ve alabileceğim mazda 3 2005 2006 ve 50000 de olacakken colt sıfır kilometrede sıfır yaşında bana bir yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada üniveriste öğrencisiyim ve bagaj çocuk gibi dertlerim yok anlayacağınız yani segment olarak bakmanıza gerek yok teşekkürler şimdiden..Saygılarımla
valla bence eğer okumadıysan colt uzmanları buraya başlığındaki şimdilik 33 sayfa olan bilgileri baştan sona oku ve eğer dediğin gibi bagaj gibi dertlerin yoksa ve öğrenciysen amt bir cz3 düşün inan bana pişman olmayacaksın.....ben 4 ay önce 2.el aldım ve hep iyiki bu arabayı almışım diyorum albenisi de çok güzel benimki mavi ama hele bide kırmızı olursa tadından yenmez otomatik olmasına rağmen benzin tasarrufuna ve sorunsuzluğunada bayılacaksın.....
arabaya en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum o yüzden sıfır veya 2.el fark etmez ama ben makyajsız coltu pek beğenmiyorum belki de lancer çıktığı zaman çok etkilenmiştim...Dediğim gibi mazda 3 ü sadece ve sadece tipi için istiyorum inanaılmaz güzel bir araba kırmızı filmli falan olunca tadından yenmiyor ancak başka elle tutulur yanı yok colt alırsam yeni kasa 1.3amt alacağım gibi duruyor bana 27.500 dediler bir bayide burada galiba Yıldızlar 26.500 fiyat vermiş bilemiyorum bu fiyat yüksek midir değil midir beklemek mi gerekir? Colt la ilgili yazdıklarınızı okudum ama orada sadece 1 kişinin makyajlı coltu var o da zaten sizden bir şeyler öğrenmeye çalışıyor ben de gerçekten şu 15 gün içinde araba alacağım ama ne olacak karar veremedim bu arada benzin parası çok önemli değil az yol yapacağım ama şimdi mazda 1.5 katı benzin parası verip daha aşağı bir performans almak insanı çıldırtır diye düşünüyorum...Saygılar
Hazır makyajlı colt'u beğeniyorken al derim ben. evet forumda makyajlı colt sahibi bir kişi var ama o da ikinci el istediği gibi bulamadığı için aldı aslında. sonunda yeter dedi ve aldı. diğer yandan makyajlı ile makyajsızın mekanik olarak da bir farkı yok. yani merak ettiğin şeylerin cevabı için makyajlı sahiplerinin görüşüne ihitiyaç yok. makyajlının eskisinden eksiği yok fazlası var. (1.5 instyle güvenlik paketi filan ayrı tutuyorum). hem ses yalıtımı biraz da iyileştirildi. artık mp3 çalabiliyor ve mp3 player için line-in bağlantısı da var. üstüne hepimizin imrendiği cruise control var. motor şanzıman ise aynı. buradaki arkadaşların yeni colttan yana olmamasının tek sebebi sadece ve sadece ön kısmın görüntüsüdür. yazılanları okursan anlarsın. sonuçta makyajlı model. daha fazla hava yastığı arka disk fren ve esp filan isterdik ama makyaj sonuçta bu. sen en önemli engel olan tipi beğenmişsen hiç durma derim ben. geçen yakından da inceledim. bence de önü olmamış. sadece ön olsa güzel ama yuvarlak hatlı bir arabaya köşeli ön olmamış. o tip bir ön kısım koyunca arabanın kaputtan bagaja doru uzanan keskin çizgilere sahip olması lazım bence. leon gibi veya yeni ford fiesta gibi. ama arka farlar hoşuma gitti. bu benim görüşüm tabi. ikinci eli filan yok diye bişi de yok. öyle olsa bacey şak diye bulurdu. ama tabi bu bizim kasa için geçerli. artı colt'un ikinci eli yoksa mazdanın var mı? kararın ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun. hayırlı günler.
quote:
arabaya en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum o yüzden sıfır veya 2.el fark etmez ama ben makyajsız coltu pek beğenmiyorum belki de lancer çıktığı zaman çok etkilenmiştim...Dediğim gibi mazda 3 ü sadece ve sadece tipi için istiyorum inanaılmaz güzel bir araba kırmızı filmli falan olunca tadından yenmiyor ancak başka elle tutulur yanı yok colt alırsam yeni kasa 1.3amt alacağım gibi duruyor bana 27.500 dediler bir bayide burada galiba Yıldızlar 26.500 fiyat vermiş bilemiyorum bu fiyat yüksek midir değil midir beklemek mi gerekir? Colt la ilgili yazdıklarınızı okudum ama orada sadece 1 kişinin makyajlı coltu var o da zaten sizden bir şeyler öğrenmeye çalışıyor ben de gerçekten şu 15 gün içinde araba alacağım ama ne olacak karar veremedim bu arada benzin parası çok önemli değil az yol yapacağım ama şimdi mazda 1.5 katı benzin parası verip daha aşağı bir performans almak insanı çıldırtır diye düşünüyorum...Saygılar
evet işte sıkıntıda bu arabayı benden başka beğenen olmamış benim beğenme ölçütümde;hani bazı insanlar arabasını kızı gibi görür ya ben de tam tersi at avrat pusat üçlemesinden önü çok agresif bir araba olması...ve arka farlarının sizin de dediğiniz gibi inanılmaz hoş yapılması işte burada da şöyle bir sorun doğuyor mazda3 ü Türkiyede beğenmeyen ben insan görmedim ama coltu da benden başka beğenen görmedim bir de bu arabaya stepne koymayıp köpük koymaları gibi hanımlara yönelik olması etkiliyor sonuç olarak paltoyla takımla gezen insanlardanız ve 195 boy 125 kilo olmam dolayısıyla mazdada bile eğreti bir duruş sergileyecekken colt düşünmem biraz abes kaçıyor...Arabayı kız arkadaşıma almak üzere gitmiştik o bakıyordu ben lancerlarla ilgileniyordum satış temsilcisi arkaya oturun bir dedi ve o an çok beğendim arabayı.... babamda kendi arabasını çok yakmasından dolayı hem az yakan hem de kendinin de binebileceği bir araba istiyor ve o da istanbulda astra 1.3cdti sedan bakıyor ama motor o arabayı taşımıyor ve performans eksikliği var ben de onu istemiyorum anlayacağınız işim çok zor...Saygılar
Colt fiyatına göre verdiği performans rahatlık ve kullanım zevki açısından rakipsiz bir araba. Segmentine göre oldukça donanımlıdır.Her hangi bri sorun çıkarmadan uzun yıllar hizmet eder.Benim aracım garip aralıktan beri yıkanmıyor:)Her gün 70 80 km yol yapıyor.Tekleme falan yok.
tabii ki de coltun istenmeyen durumları yok mu.Var. 1.AMT sanzıman düşük viteste yığılma yapıyor.Aynı şekilde düşük viteste bazen vitesi atması gerektiğini unutuyor.Özellikle 1.viteste başıma gleiyor bu.3000 devire çıkıyor ve orda kalıyor.Ya biraz daha gaz verip aklını basına getirmek gerekiyor ya da manuel olarak sen vites atıyorsun. Ki bence en büyük sorunu bu.
Her ne kadar 200 ü geçtim 210 yaptım gibi değerler havada uçuşsa da insanlar tarafından colt amt nin 190 ı geçmesi zor. Çok eğimli yol olcak da vs vs..Hem de ibre yanılgısını da hesaba katarsan en fazla 180 e cıkabilirsin.
Motor gürültülü çalışır.Yalıtım yoktur.Fakat 4000 devirden sonra çok spor bir ses gelir insanı çok gaza getirir.
2.viteste ve 3. vitesteki hızlanmaları muhteşemdir.Soluksuz hızlanır.130 a kadar çabuk ulaşır sonrasında nazlanmaya başlar 170 den sonra ağlar:)
AMT şanzıman ilk vites yığılmalarından dolayı kalkışlarda performansı törpüler.Bunu fabrika veriside söylüyor. AMT 0-100 12sn Manuel 0-100 11 sn 6 ileri otomatik olduğundan 5 ileri manuelden daha az yakar. Ataşehir-Gebze TEM otoyolu ortalamam 5-5.1 lt.
Bagajı cok küçüktür ama koltukları kızaklıdır eh işte bir bagaj hacmine kadar uzatılabilir. Fiyatı ile kusurlaarını kapatır.Uzun yıllar binilir.(Ben binmeyecem insallah orası ayrı:)Satacak kişiyi de buldum gelsin aralık gelsin C segmenti Dizel araçlar. )
makyajlı coltta koltuklar kızaklı değildir.
bu arada başkaları beğenmiyor ama ben beğeniyorum demişsin. zaten arabayı başkasına almıyor kendine alıyorsun beğeniyorsan gözünü kapatır alırsın başkasına bakarsan mazda da alma diyenler kesin çıkacaktır.
bende ilk başta benim coltlara bakarken yadırgıyordum sonradan alıştım ve sevdim. makyajlısını da yollarda görebilsek sevmeye başlarız.
son birr kere daha sorayım o zaman sizce 26500 e yıldızlar otomotiv den coltu alayım mı yoksa fiyat düşer beklentisiyle bekleyeyim mi anlayamadım çünkü fiyatlar normal halde düşme beklememiz gerekirken artışlar başladı coltun fiyatı çok da güzel görünüyor ama 10 gün sonra daha ucuza almak varken neden şimdi alıp da fazla para vereyim.
fiyatlar bece daha fazla düşmez. çünkü doların hali de ortada. üstüne bu araçlar ithal. yani bu gün satılanlar dolar fırlamadan önce gelenlerdir muhtemelen. sonra gelenlerin fiyatı artabilir. ben benim aracı 25.000 e almıştım. sıralar dolar 1.3 'ün altındaydı. yani şu an için dolar bazında çok daha altına makyajlı kasayı alıyorsun. 10 gün sonra ne olacağını hiç birimiz söyleyemeyiz ama benim görüşüm bu. zaten artsa da düşse de anca 500 düşer. 195 cm boy demişsin genciz demişsin. olsun al bir 3 kapı sende. daha sportif durur. o boyla da zaten araçta sıkıntı yaşmazsın. mazda 3 dersen çok güzel bir araba. ama zaten karşılaştırmak yanlış. segment farkı var. bagaj lazım değilse ve ekonomi istiyorsan sorun colt derim. tip konusunda _opeth'e katılıyorum. araca sen bineceksin. farklı olmak istersen al. koyun gibi başkalarının bineceğine bineceğine hem kendi beğendiğine binersin hem de zevkin farklı olduğundan aracın da farklı olur. aracı sen kadar beğenmiş olsam o para ben gider coltumun model yılını yükseltirdim. ama işte bu ekonomi yüzünden şimdi eskisi kadar uygun fiyata kredi de bulamamç iyi beğenmemişim. belki ilerde gözüm alışır.
quote:
son birr kere daha sorayım o zaman sizce 26500 e yıldızlar otomotiv den coltu alayım mı yoksa fiyat düşer beklentisiyle bekleyeyim mi anlayamadım çünkü fiyatlar normal halde düşme beklememiz gerekirken artışlar başladı coltun fiyatı çok da güzel görünüyor ama 10 gün sonra daha ucuza almak varken neden şimdi alıp da fazla para vereyim.
quote:
10 gün sonra pahalılaşacak
hakkaten anlamıyorum o zaman bütün ekonomistler malmış aralıkta araba alacak bünyeleri bekleyin kuzularım şubatta martta daha çok düşecek sıfır alırsınız 2.el alacağınız parayla diye avutmuşlar desenize.Ayrıca bugünden itibaren dolar tekrar inişe geçiyor merkez bankası müdahalede bulundu ve dünya borsaları aynı anda hareketlendi.Esas sorumda şu bu general motors batarsa tamamen arabalarını acaba daha mı pahalıya satacaklar?
arkadaşlar gerekli açıklamalarda bulunmuşlar ekleyecek çok söz yok;
ben 2. el mazda 3 yerine gerek iç hacim ferahlığı gerek motor performansı olarak yeni coltu tercih ederim. ama aile vb yoksa kesinlikle ama kesinlike beyaz cz3 tercih ederdim.
26500 hatta cz3 için 26000 çok iyi rakamlar bence.
ve mutlaka amt almayı ihmal etme.
hayırlı günler.
26 - 27 boşver 15'i 16'yı topladımmı hemen alırım colt'umu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme