Şimdi Ara

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.440
Cevap
28
Favori
403.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Mercedesin volvoyla kiyaslanabilecegini düşünmüyorum
    Mercedes alacak paraniz varsa Mercedes alın, kıyasa girmeyin çünkü gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobriquet

Araç satışa başladığı günden beri TL fiyatları hiç değişmedi. Dolayısı ile uygun fiyata alıyor psikolojisine kapılmayın. 98.000 TL civarında fiyat avantgarde'in makyajlı kasa 1.8 +7G-Tronic fiyatı.

S60'da motor seçeneği çok. Tercihinizi bilmiyorum ama ben her iki aracı da yakından tanıyorum. Ben C180 tercih ettim.

En önemli farklılık C180, S60'a göre iç mekanda biraz daha dar. Aile aracı olarak zorlayabilir. Ek olarak Avantgarde paketinin donanımları her durumda S60'dan ciddi miktarda az.

Donanım seviyorsanız, iç mekan biraz daha ferah olsun dıyorsanız S60.

Sürüş dinamikleri, performans, v.b. sürücüye göre değiştiği için test etmeniz de şart.

Mercedes marka değeri dışında kağıt üzerinde zorlanabilir, özetle.

Motor seçeneği yok derken?

• S60 icin motor seçeneği "Çok" dedim. "Yok" demedim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

Ben Mercedesin volvoyla kiyaslanabilecegini düşünmüyorum

S60 bir kenara, daha üst segment olan s80 bile yeni nesil C serisi Amg paket ile kıyaslanacak bir araç değil bence. Bu forumda mercedes ile volvo kıyaslamaları bir kenara, Mercedes VS Toyota & Honda kıyaslamaları bile görmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokumcocuk -- 9 Ekim 2011; 17:34:32 >
  • bu haftasonu aracimla ilk kez uzun yol yaptim. yokus asagi guzel bir duzluk yakaladim ve gaza topukladim. 240 km/s gordum :) donus yolunda ise yakit tuketimini test etmek icin ortalama 120 ile geldim, 7.4 lt yaktim ortalama ist-ank arasinda. sehir ici ortalamam 10.5 civarinda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobriquet

S60 icin motor seçeneği "Çok" dedim. "Yok" demedim. :)

Bende oyle anlamistim zaten ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guven uzumcu

quote:

S60 bir kenara, daha üst segment olan s80 bile yeni nesil C serisi Amg paket ile kıyaslanacak bir araç değil bence. Bu forumda mercedes ile volvo kıyaslamaları bir kenara, Mercedes VS Toyota & Honda kıyaslamaları bile görmek mümkün.

Segmentler farklı.bu kıyaslama yanlış olur.
  • Segmentlerin farklı olup olmaması değil benim söylemek istedigim, isterse sabaha kadar farklı olsun yine farketmez. Çünkü mercedesin marka degeri var, bu herseye yeter bence. C63 ü, cl-sl-s 65 i, cls 63 ü karsilastirabileceginiz bir araç bile yok bence. Segment bence diğer markalar arasında rekabete yol açabilir. Zira mercedesle kiyaslayacaginiz her araçta tercihiniz Mercedes olur
    Açık, net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

quote:

Segmentler farklı.bu kıyaslama yanlış olur.

yanlış olmaz segmentleri araç üreticileri kendi belirliyor. Genelde de araç ölçüsü ve ağırlık baz alınıyor. Yani segmentler dünyadaki tüm üreticilerin araçlarını baz alarak belirlenmiyor. her firma diyor ki: ben bu ürüne bu kadar zaman ve para harcadım, fiyatı bu, bu segmentte satıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokumcocuk -- 11 Ekim 2011; 1:21:38 >

• Bana göre onların ne dediği hiç önemli değil
    Görünüşe bakarım markaya bakarim
    E olay biter o zaman
  • quote:

Bana göre onların ne dediği hiç önemli değil
    E olay biter o zaman

Bana dediyseniz eğer ne dediğimi anlamamışsınız. :=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: filkete

Arkadaşlar raporum oldugu çin ötv den muaf arac alma hakkım var (kdv muafiyeti su an icin belirsiz , mahkeme kararı ile kdvnin geri alındıgı haberlerini okuyoruz ) , aracımı yenilemeyi düsünüyorum , fakat ötv muafiyeti 1600 cc ye kadar gecerli ve yasalarda bir değişiklik olmadıkca en az 5 yıl aracı satamam veya tekrar aynı haktan yaralanıp arac alamam , motor hacmi fazla oldugu icin a4 secenekler dısında kalıyor , bmw 1 serisi yada 3.16 , s40 , insignia , wv gibi seceneklerin arasında hepsi bir yana mercedes bir yana , ama mercedes te alabileceğim araclar a ve b seri ve en cok dusundugum 2012 1.6 motor c 180. beni en cok dusunduren kısmı yakıt tuketimi 3-5 bin km sonra aracta yakıt tuketimi 8 litre civarını gecmesse sıkıntı olmaz ama daha fazla yakıt ruketimi butcemi zorlar 4 yılda clio ile 100 bin km yapmıslıgım var.netten baktıgımda yakıt tuketimi hakkında cok celiskili ifadeler gördüm. ikinci beni dusunduren konu ise motor atıyorum 2013 de 1.6 7g motor gelecekse arac alımımı erteleyebilirim , yok 1.6 hep bu sekilde gelecekse beklemem alırım diye dusunuyorum.ve en nihayetinde 5 yıl sonra aracımı 2. elde cok fazla kaybım olmadan satabileceğimi dusunuyorum.Yakıt tuketimi , motor , yada diğer araclar hakkında fikirleriniz nelerdir benim hic dusunmediğim arac önerileriniz var mı? bu arada trafikte genellikle uzun yolda 90-130 km arasında seyrederim. sehir ici ise pek arac kullanmam. şimdiden tesekkurler

Eğer çoğu zaman uzun yolda 90-130 km arası seyrederseniz ve şehir içi kullanmazsanız yakıt değerlerinde 8 lt civarında seyredersiniz. Hatta çok daha az bile olabilir ama daha azını hayal etmeyin (1.6lt için konuşuyorum). Bizde her üç versiyonda mevcut 1.8lt kompressor, 1.6lt kompressor ve 1.8lt 2011 turbo. Şahsıma ait olan 2008 1.8lt kompressor, ben bu araçla ortalama 80-90 km ile boş sayılabilecek bir yolda ağırlık olmadan(bagaj) 350 km yolda en düşük 6.9 lt yaktım. En fazla ise 13lt. Bu değerlerin hepsi gerçek değerlerdir, resimlerine kadar hepsi mevcut. 13lt yakma kısmını maalesef ben kısa km-çok trafik olan yerde kullanmak zorunda kalıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: diroix

Ben aracı alırken 95 oktan alın demişti satış temsilcisi bende hep 95 dolduruyorum. 97'nin ne avantajı vardır acaba 95'e göre? Hangisini tercih etmeliyiz?

Doğru olan 95 oktan almanız, arabanın depo kapağında da 95 oktan yazıyor. 97 oktanın motorda kurum yaptığı doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehed

quote:

Ben aracı alırken 95 oktan alın demişti satış temsilcisi bende hep 95 dolduruyorum. 97'nin ne avantajı vardır acaba 95'e göre? Hangisini tercih etmeliyiz?

Doğru olan 95 oktan almanız, arabanın depo kapağında da 95 oktan yazıyor. 97 oktanın motorda kurum yaptığı doğrudur.

97 oktan acaba araca zamanla zarar verir mi?

birde 97 oktan kullanırsak araç daha performanslımı olur?

bilgi verebilirmisinz bu konuda?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ehed

quote:

97 oktan acaba araca zamanla zarar verir mi?

birde 97 oktan kullanırsak araç daha performanslımı olur?

bilgi verebilirmisinz bu konuda?

Benim kuzenim uzun zamandır mercedes'in yetkili bir bayiisinde satış müdürü olarak çalışıyor. Her konuyu kendisine sorabiliyorum, bildiğini yanıtlıyor, daha detaylı teknik bilgi içeren kısımlarda servise veya almanya'ya soruyor.

Ben de zamanında 97 oktan benzin kullansam ne olur dediğimde kesinlikle kullanma demişti, motorda kurum yaptığını ve bir-iki arabanın bu şikayetle geldiğini belirtti. Ben de bunun üzerine kullanmadım, detaylarını da irdelemedim. Zaten depo kapağının üzerinde de 95 oktan yazıyor.

97 oktan kullanmak sizin tercihinize kalmış. Şahşi fikrim belli bir performans artışı tabii ki olur ama değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

quote:

Orijinalden alıntı: lahit

quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

Arkadaslar özellikle radyo dinlerken kanal değiştirmek cok sıkıntılı. Hafızadaki kanallar arasında direksiyon üzerindeki kumanda dan değilde navigasyon kolu ile basit bir sekilde ileri geri yapmak mümkün değil sanırım yanılıyor muyum? İlla bir kere kola bastırarak hafıza menusu ekrana getirmeniz ver her seferinde 1 den baslıyan hafızada bir sonraki radyo istasyonunu secmeniz gerekiyor.

Acaba benim bilmediğim bir teknik var mı? Direksiyondan audio menusune gelip direksiyon üzerindeki oklarla ileri geri yapmak haricinde.

eger gercekten boyle ise mercedese bir mail yazmayı düşünüyorum belki bir yazılım güncellemesi ile değişiklik yapabilirler. Kolu daire olarak cevirdiğinizde yine scan yapar, ama sağa sola cektiğinizde kanal değiştirir vs.

kol dayanağının önündeki yuvarlak parçayı radyo ekranında iken sağa ve sola çevirince kanallar arası geçiş yapar

hafızadaki kanallar arasında geçiş yapmıyor o şekilde. Ekranda gözüken diğer kanallar arasında geçiş yapıyor Enazından bende öyle yapmıyor başka arkadaslarda bu şekilde mi?

Belki biliyorsunuzdur ama radio dayken * tuşuna basıp rakamlarla manuel kanal frekansı girebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: polotje

quote:

Orijinalden alıntı: GOVERNOR

Hocam çok teşekkürler incelemeler için. Dün Ankara Mengerler'de Ağustos'ta gelecek olan yeni 1.6 ların eskilerle aynı olacağı yani komprosörlü olacağı söylendi.Gerçekten 1.6 lar turbo olarak gelmeyecekmi? selamlar..

mercedes te benim bildigim kadariyla benzinli turbo arabasi yok hepsi kompressor

o kadar onemli bir sey degil ama turbo ile komprssor un farkinida soyleyeyimde hani olurda mercedese falan gidersinben turbo istiyorum diye rezil olma ;)
    turbo gucunu eksoz gazindan alir ,kompressor ise (supercharger) ise gucunu kayis y ardimiyla alir yani alternator ,klima ,servo gibi bunun sebebide esas bu ikisinin ayri olmasinin sebebide

benszinlide eksoa basinci diesele gore daha dusuk tur o yuzden cunku diesel in sikistirma orani benzinliye gore cok cok fazla dir

olay bundan ibaret

Tek turbolusu da çift turbolusu(bi-turbo) da var ;-)

• Ben97 kullanıyorum, Mengerler servis kurum muhabbetinin hurafe olduğunu söylüyor
    Hoş söylemesede yine kullanırım çünkü araç bir başka gidiyor
  • quote:

quote:

Bana göre onların ne dediği hiç önemli değil
    E olay biter o zaman

Bana dediyseniz eğer ne dediğimi anlamamışsınız. :=)

Dediğiniz o kadar anlasilmicak birseyki Prof falan olmak lazım, sabah sabah iyi geldi bu

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 11 Ekim 2011; 18:48:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.