Şimdi Ara

MAKYAJLI MERCEDES C 180 CGİ (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.440
Cevap
28
Favori
403.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: italy-network

Allah olmayanlarada versin dicem ama kıskanç, ictenpazarlikli ve athirsizi ayarindaki insanlara vereceginide sanmıyorum:) hahahajahaha Aklah kimseyi ezik duruma düşürmesin:))

Sen nasıl bir eziksin farkında bile degilsin.sana sadece gülüyodum artık acimayada başladım.burada çok degerli saygın c serisi sahipleri var ama sen yuzkarasisin.düşündüklerini bile 2 cümle kurup savunamiyosun.devam et sen
  • 1.8 Alanlar yırttı, alacak olanlar herhalde almaz artık

Motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı.
    Motorlu araçlarda 1600 cc ve üzerindeki araçlarda ÖTV yüzde 60'dan yüzde 80'e çıktı.

Cep telefonunda maktu vergi 40TL'den 100 TL'ye çıktı. ÖTV yüzde 20'den yüzde 5'e çıkartıldı.

Sigarada vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarken maktu vergi 13.25 kuruştan 14 kuruşa çıktı.
  • yıllık vergilerede zam gelir artık
  • Mercedes 1.6 motor 1597 cm3 değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobriquet

Mercedes 1.6 motor 1597 cm3 değil mi?

Evet 2012'ler öyle geldi. Halen 2011 1.8 almak isteyen arkadaslar için kötü bir durum oldu.
  • 1.8 olanlar zaten 1.6 yokluğunda ÖTV %60'dan %37'ye yaklaştırılarak kağıt üzerinde fiyat düşük gösteriliyordu. Şimdi de ellerinde kaldı ise aynı taktiği yapar, %80'den %37'e yaklaştırırlar.
    Kesin olan 1.6 (1597 cm3) motor araç ne yakarsa yaksın, ÖTV farkından dolayı çok daha popüler olacak. Tabii fiyatlar doğru yansıtılır ve talep çok diye şişirilmezse...
  • offf yaaa giren bize girdi ne şanssızmışız arkadaş fascinationu 43.000 a almıştık bugün kredi çıkacaktı fakat ötv zammından sonra olanlar oldu herhalde alamayacağız ... :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: barankeskin

offf yaaa giren bize girdi ne şanssızmışız arkadaş fascinationu 43.000 a almıştık bugün kredi çıkacaktı fakat ötv zammından sonra olanlar oldu herhalde alamayacağız ... :(

43.000'e hangi bayiiden anlaşmıştınız ve de bu son ötv durumu ile ilgili size ne gibi bir taleple geldiler acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehed

quote:

Orijinalden alıntı: filkete

Arkadaşlar raporum oldugu çin ötv den muaf arac alma hakkım var (kdv muafiyeti su an icin belirsiz , mahkeme kararı ile kdvnin geri alındıgı haberlerini okuyoruz ) , aracımı yenilemeyi düsünüyorum , fakat ötv muafiyeti 1600 cc ye kadar gecerli ve yasalarda bir değişiklik olmadıkca en az 5 yıl aracı satamam veya tekrar aynı haktan yaralanıp arac alamam , motor hacmi fazla oldugu icin a4 secenekler dısında kalıyor , bmw 1 serisi yada 3.16 , s40 , insignia , wv gibi seceneklerin arasında hepsi bir yana mercedes bir yana , ama mercedes te alabileceğim araclar a ve b seri ve en cok dusundugum 2012 1.6 motor c 180. beni en cok dusunduren kısmı yakıt tuketimi 3-5 bin km sonra aracta yakıt tuketimi 8 litre civarını gecmesse sıkıntı olmaz ama daha fazla yakıt ruketimi butcemi zorlar 4 yılda clio ile 100 bin km yapmıslıgım var.netten baktıgımda yakıt tuketimi hakkında cok celiskili ifadeler gördüm. ikinci beni dusunduren konu ise motor atıyorum 2013 de 1.6 7g motor gelecekse arac alımımı erteleyebilirim , yok 1.6 hep bu sekilde gelecekse beklemem alırım diye dusunuyorum.ve en nihayetinde 5 yıl sonra aracımı 2. elde cok fazla kaybım olmadan satabileceğimi dusunuyorum.Yakıt tuketimi , motor , yada diğer araclar hakkında fikirleriniz nelerdir benim hic dusunmediğim arac önerileriniz var mı? bu arada trafikte genellikle uzun yolda 90-130 km arasında seyrederim. sehir ici ise pek arac kullanmam. şimdiden tesekkurler

Eğer çoğu zaman uzun yolda 90-130 km arası seyrederseniz ve şehir içi kullanmazsanız yakıt değerlerinde 8 lt civarında seyredersiniz. Hatta çok daha az bile olabilir ama daha azını hayal etmeyin (1.6lt için konuşuyorum). Bizde her üç versiyonda mevcut 1.8lt kompressor, 1.6lt kompressor ve 1.8lt 2011 turbo. Şahsıma ait olan 2008 1.8lt kompressor, ben bu araçla ortalama 80-90 km ile boş sayılabilecek bir yolda ağırlık olmadan(bagaj) 350 km yolda en düşük 6.9 lt yaktım. En fazla ise 13lt. Bu değerlerin hepsi gerçek değerlerdir, resimlerine kadar hepsi mevcut. 13lt yakma kısmını maalesef ben kısa km-çok trafik olan yerde kullanmak zorunda kalıyorum..

dostum yanıtın için tesekkur ederim ,
    bu günki ötv artısından sonra iyice araba alma heyecanım kactı 1.6 altı motor alacagım için ve ötv ödemeyeceğim için aslında cokda etkilenmeyeceğim ama , böyle bir ortamda en dogru kararı vermek icin bir sure bekleyeceğim sanırım.2012 1.6 mercedesler konustugum bayiye henuz gelmemisti eger mercedes ötv zamından sonra 1.6 fiyatlarına zam yaparsa ben aracı beklerken ve daha bayi bir tane bile satamamısken zamnlanmıs olacak. 2011 1.8 7G motor alanlar gercekten cok sanslılar , simdi o motoru c segmentinde 60 bin E runun altına almak zor görünüyor.Birde mercedesin 5 yıllık bakımlarını serviste yaptırısam sitedeki liste fiyatları bana cok yuksek geldi , bu bakımları dısarıda bir serviste yaptırmamın garanti acısından bir sakıncası olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

quote:

Orijinalden alıntı: guven uzumcu

quote:

Bana göre onların ne dediği hiç önemli değil
    Görünüşe bakarım markaya bakarim
    E olay biter o zaman

Bana dediyseniz eğer ne dediğimi anlamamışsınız. :=)

Dediğiniz o kadar anlasilmicak birseyki Prof falan olmak lazım, sabah sabah iyi geldi bu

Bence siz kimsenin yazdığını doğru düzgün okumuyorsunuz. Sadece polemiğe girmek için gelişi güzel yazıyorsunuz. Ben yukarıda sizle aynı şeyleri söyledim. Yani sizin tabirinizle ''yemişim segment farkını'' demek istedim.

;)

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Orijinalden alıntı: italy-network

Sayın coolcool size katılmamak mümkün değil aynen dediklerinize katılıyorum

Neye katılıyorunuz?Teknik bilgi detay ve objektif görüşlere mi?
    Yoksa bir hayran bir fan olarak gururunuzu okşadığı için mi?

Yukarıdaki videoda da adamlar resmen biz en iyi araç üreticisiyiz diyor. :)

Best or Nothing.

En iyisi olsun yada hiç olmasın ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokumcocuk -- 13 Ekim 2011; 19:04:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Ben Mercedesin volvoyla kiyaslanabilecegini düşünmüyorum
    Mercedes alacak paraniz varsa Mercedes alın, kıyasa girmeyin çünkü gerek yok

Bu kadar kolay yani??

En azından git bir Volvo'yu incele,belki yine Mercedes daha iyi dersin ama ortada kıyaslanamaz bir durum olmadığını anlarsın.

Markalara olan sempati,taraftarlık insanın gözünü fazla karartıyor.Marka değeri Mercedes'in fazla diyip Mercedes daha iyidir diye bir yargıya varıyorsan eğer kusura bakma ama araç tercihin sadece gösteriş üzerine.

Bunlar boş laflar, 3 sene volvo s60 kullandım. 2007 ve 2010 seneleri arasında, Temmuz 2011 de makyajli cgi amg'ye geçtim. İki marka arasında
    Kiyaslanamayacak kadar fark var, servis olsun showroom olsun bı kere fark orada basliyor. Yeni s60 i test surusude yaptım 3.20 d yi denedim saab'a baktım ve son olarak 1.8 c yi denedim. Hepsinin boş olduğunu gördüm, mercedesin yanında kıyaslamak bile bu yüzden gereksiz. Ayrıca evet gösteriş meraklisiyim o yüzden de tercih ettim ama sunu biliyorum ki; gösteriş merakı bütün insanların icinde vardır. Kimisi açıkça ifade eder
    Kimiside kat-iyen bunu ifade edemez ve inkar eder
    Her neyse bu kadar kolay mı die sormuşsunuz evet bu kadar kolay çünkü Mercedes başla bir dünya
    Volvo ve BMW kredili almaya çalıştığınızda faiz oranını 1.10 larda bilmem kaçlarda verirken ben mercedesi aynı gün icinde 0.49 mu 0.59 muydu neydi
    Öyle bir oran üzerinden alabildim
    Evet bu kadar kolay- rahat- kaliteli-gösterişli bir araba sahibi olmak İcin sizde Mercedes almalısınız
    Herkes anlamıştır umarım sizde anlamissinizdir

Allaha şükür gücümü,saygınlığımı bindiğim arabadan almıyorum.Dolayısıyla Mercedes'i gösteriş için değil kalitesi için almayı düşünürüm.

Ama senin kriterin österişse büyük yanılgı içindesin.Özellikle İstanbul'da C180'e binmek artık gösteriş olmaktan çıktı.Bu kadar ortalıkta dolanan bir araba için gösteriş değilde,konforu,kalitesini övsen anlayacağım(hakta vereceğim) ama sandığın gibi bir durum yok.

katılmıyorum. Bugüne kadar satılan c180 sayısı 8000 civarındaki 80 milyonluk bir ülkede bu çok az bir rakam. Etiler Caddebostan gibi lüks semtlerde görmek mümkün, ancak daha mütevazi semtlere giderseniz, C serisi gene görmek zorlaşıyor.

bahsettiğiniz araç 3 serisi olsaydı, size katılabilirdim.

Bu yaz Akdeniz üzerinden güneydoğu anadolu turu yaptım. Çok özür dilerek söylüyorum; gittiğim her şehirde araç ilgi çekti ve antalyada 1 2 tane hariç başka bir şehirde görmedim bu araçtan.

• Sonradan görmeligin kitabını yazıyorsun.Ben ne araba kullanıyorum onu bile bilmeden saçmalıyorsun.Bende su araba var bilmem ne diyip senin dustugun rezilliğe kendimi sokmam.Bu derin kompleksin yüzünden altındakini rolls royce sanıyosun çok yazık.Arabaya chip takip beygirini yukseltebiliyorlar ama senin gibilerin iq seviyesi icin henüz bir care bulamadılar.
  • Benim mesajımı silmek yerine bu varoşun mesajini silin
    Hakaret ediyor yaratık
    Sizde anca seyirci kalın, satın alicam bu forumu, o zaman gorcem ben sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobriquet

Benim önceki aracımda oldu. Anahtarı, merkezi kilit vakum pompasını (en pahalısı) herşeyi değiştirmek istediler. Özetle sorunu bulmak için bayağı zaman kaybettiler. Sonuç içerideki açma tuşu bozulduğu için kendi kendine anlamsız zaman aralıklarında bagaj açılıyordu. Öncelikle içerideki bagaj açma tuşunu başka bir tuşla değiştirip bir süre kontrol edin. Servis böyle bir imkan sağlamıyorsa benim yaptığım gibi çıkmacıdan alıp denenebilir. Tabi çıkma parçanın bozuk olmadığını varsayıyorum.

Kendi kendine bagaj ın açılıp açılmamasını sormamın nedeni şu: Emin olamadığım için kendi forumumda paylaşmadım önce sahipleri yada kullananların yaşayıp yaşamadığını öğrenmek istedim .

Geçtiğimiz pazar imzamdaki aracımı parkettim .Bir işim nedeni ile maalesef aracımın yanında yarım saat kadar beklemk zorunda kaldım .Yolun karşı tarafında benim aracımdan 15m kadar uzakta bir C 180 var idi bagaj kısmı benim tarafıma bakar şekilde park halinde idi.Aracımda eller serbest sistemi ve kart kontaklı bir sistem var .Kart üzerinde ayrıca araç duruyor iken farları açıp kapamaya yarayan bir tuş var .Kart tan ışıkları yakmak için bu tuşa dokundum ışıklar yandı ve 30 sn sonra tekrar kapandı ,acaba uzun süre tuşa dokununca farklı bir süre yanarmı diye merak ettiğimden birde bu şekilde denedim .Beklendiği üzere bir değişiklik olmadı

Bütün bunlar 1 ,5-2 dk içerisinde gerçekleşirken karşıdaki C180 in az önce kapalı olan bagajının açık olduğunu gördüm .Kapak yukarı tamamen kalmış idi.Kapağın üzerindeki kırmızı ışık yanıyor idi.Bagajdaki aydınlatma da açık idi.Belli ki yeni açılmış olmalı.Araç etrafında, içerisinde kimseyi göremedim üzerinde de fazlla durmadım ama 15 dk geçtiği halde ne gelen ne giden nede kontrol eden göremedim bu sırada bagaj kapağı içerisindeki kırmızı ışık sönmüş durumda idi.bagaj aydınlatması yanık idi.

Arkadaşlar yarım saat boyunca o bagaj orada açık kaldı ne gelen ne giden oldu .Yanından da bir sürü insan geçip gidiyor .Sürekli gözledim .Yakındaki kuaföre ve bakkala bilgi verdim belki araç sahibini tanıyordur diye ama sonuç çıkmadı .

Acaba benim kumandanın far açma kapama tuşu bir nedenle C 180 in mekanizmayı harekete geçirmişolabilirmi.Şayet böyle ise ciddi sorun teşkil eder ..

Bu nedenle tanıdığınız bir megane 3 (eller serbest kartlı sistem i olan ) sahibi ile bunu bir kontrol ettirirseniz olayın gerçekliği hakkında emin olabiliriz.
    Kontol ettirme fırsatı bulursanız tuşa uzun süre basılı tutarakta denemenizde fayda var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKER75 -- 14 Ekim 2011; 0:36:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ehed

quote:

Arkadaşlar raporum oldugu çin ötv den muaf arac alma hakkım var (kdv muafiyeti su an icin belirsiz , mahkeme kararı ile kdvnin geri alındıgı haberlerini okuyoruz ) , aracımı yenilemeyi düsünüyorum , fakat ötv muafiyeti 1600 cc ye kadar gecerli ve yasalarda bir değişiklik olmadıkca en az 5 yıl aracı satamam veya tekrar aynı haktan yaralanıp arac alamam , motor hacmi fazla oldugu icin a4 secenekler dısında kalıyor , bmw 1 serisi yada 3.16 , s40 , insignia , wv gibi seceneklerin arasında hepsi bir yana mercedes bir yana , ama mercedes te alabileceğim araclar a ve b seri ve en cok dusundugum 2012 1.6 motor c 180. beni en cok dusunduren kısmı yakıt tuketimi 3-5 bin km sonra aracta yakıt tuketimi 8 litre civarını gecmesse sıkıntı olmaz ama daha fazla yakıt ruketimi butcemi zorlar 4 yılda clio ile 100 bin km yapmıslıgım var.netten baktıgımda yakıt tuketimi hakkında cok celiskili ifadeler gördüm. ikinci beni dusunduren konu ise motor atıyorum 2013 de 1.6 7g motor gelecekse arac alımımı erteleyebilirim , yok 1.6 hep bu sekilde gelecekse beklemem alırım diye dusunuyorum.ve en nihayetinde 5 yıl sonra aracımı 2. elde cok fazla kaybım olmadan satabileceğimi dusunuyorum.Yakıt tuketimi , motor , yada diğer araclar hakkında fikirleriniz nelerdir benim hic dusunmediğim arac önerileriniz var mı? bu arada trafikte genellikle uzun yolda 90-130 km arasında seyrederim. sehir ici ise pek arac kullanmam. şimdiden tesekkurler

Eğer çoğu zaman uzun yolda 90-130 km arası seyrederseniz ve şehir içi kullanmazsanız yakıt değerlerinde 8 lt civarında seyredersiniz. Hatta çok daha az bile olabilir ama daha azını hayal etmeyin (1.6lt için konuşuyorum). Bizde her üç versiyonda mevcut 1.8lt kompressor, 1.6lt kompressor ve 1.8lt 2011 turbo. Şahsıma ait olan 2008 1.8lt kompressor, ben bu araçla ortalama 80-90 km ile boş sayılabilecek bir yolda ağırlık olmadan(bagaj) 350 km yolda en düşük 6.9 lt yaktım. En fazla ise 13lt. Bu değerlerin hepsi gerçek değerlerdir, resimlerine kadar hepsi mevcut. 13lt yakma kısmını maalesef ben kısa km-çok trafik olan yerde kullanmak zorunda kalıyorum..

dostum yanıtın için tesekkur ederim ,
    bu günki ötv artısından sonra iyice araba alma heyecanım kactı 1.6 altı motor alacagım için ve ötv ödemeyeceğim için aslında cokda etkilenmeyeceğim ama , böyle bir ortamda en dogru kararı vermek icin bir sure bekleyeceğim sanırım.2012 1.6 mercedesler konustugum bayiye henuz gelmemisti eger mercedes ötv zamından sonra 1.6 fiyatlarına zam yaparsa ben aracı beklerken ve daha bayi bir tane bile satamamısken zamnlanmıs olacak. 2011 1.8 7G motor alanlar gercekten cok sanslılar , simdi o motoru c segmentinde 60 bin E runun altına almak zor görünüyor.Birde mercedesin 5 yıllık bakımlarını serviste yaptırısam sitedeki liste fiyatları bana cok yuksek geldi , bu bakımları dısarıda bir serviste yaptırmamın garanti acısından bir sakıncası olur mu ?

Dışarıdaki bir serviste yaptırmanız arabanın garantisini bozar. Ben aldığım 2008 senesinde 2+2 vardı, 2 sene servis bakımına 2 senede 2 sene garanti uzuyordu. 2011 de aldığımızda 2+1 di galiba tam hatırlamıyorum. Bakım masrafları ve diğer parçaları normal otomobillere göre gerçekten pahalı. 2.sene bakımına işçilik ücreti alınmadan, kendi yağımı kendim getirdiğim halde 340tl vermiştim (2010 kasım). Yürütme masrafları zor bir araba. Mtv si, benzini, bakımı, parçası v.s. 1.8 lt için pahalı (hoş size 1.6 lazım), kısmı taksiye binmiş gibi oluyorsunuz. 2010 un başında aldığımız bir dizel aracımız var, daha yeni olmasına ve mercedes 3 yaşını doldurmasına rağmen mtv si daha ucuz, bakımları daha ucuz, yürütme maaliyetleri daha ucuz, parçası çok daha ucuz v.b.

Eğer pm den bana e-mail adresinizi verirseniz sizin kuzenimle irtibatta olmanızı sağlayabilirim.

Saygılarımla.

• geyik super,
    "satin alacam forumu"ndan sonra koptum, az kaldi sandalyeden dusuyordum.
    aynen devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

geyik super,
    "satin alacam forumu"ndan sonra koptum, az kaldi sandalyeden dusuyordum.
    aynen devam.

bu replik , "binicem eşeğin üstüne vurucam kırbacı" diyen şişko nuriyi hatırlattı bana.2011 "makyajlı kasa" şişko nuri DH'e teşrif etmiş.

@italy-network

başkalarının desteğine muhtaç olan ,"satın alacam forumu görecem sizi" diyen biriyle atıştığım için kendimden utanıyorum.Kusura bakma senle daha fazla muhatap olmayacağım

Üslubunuda çaresizlikten düştüğün duruma bağlıyorum.Takıl o yüzden istediğin gibi.

Sınıf atlamak istersen senin duvardaki C180 posteri yerine yeni M5'in posterini veriyor bir otomobil dergisi onu as duvarına.

• Arkadaşlar 2011 1.6 AMG 44 bin fiyat aldım ne diyorsunuz bu fiyata ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Arkadaşım senin kafan mı iyi?
    Ne zaman kotu konuşmuşum ben Mercedes hakkında?Eleştiri ayrı kötü konuşmak ayrı.
    Eleştiri geliştirir olgunlaştır.Ama yurt dışında eğitim alsanda bu kavramlara uzaksın gördüğüm kadarıyla.Kompleks olayında da bence çok emin olmayın.Ben burda körü körüne herşeyi savunanlarla kavgam.
    Ben hangi kompleksi atamamışım bi zahmet açıkla.
    Araç 1,8 ama parasının 1,6 olduğunu benden çok daha iyi biliyorsun.Bindiğin araba kırkkusur bın € sanki 200bin€ gibi artislik yapıyorsun.
    Burda boş boş konuşup sanki araç uzaydan gelmiş sadece sizde var gibi davranma.
    Sen aracın sahibi ol araç senin sahibin olmasın.

Mesajlarında kendinle çelişiyorsun.

Önce paranın önemi yok diyorsun sonra cebimden çıkan parayı hesap ediyorsun. Onuda tutturamadın. Mercedeste çalıştığından şüpheliyim.

Araç sadece bende varmış gibi davranmıyorum, sahip olduğum araç modelini aşağılıyorsun, bende savunma gereği duyuyorum.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.