Şimdi Ara

Malezya'da Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hangi okula gitmek istediğinize karar verdikten sonra o okula ön kayıt yaptırmanız gerekiyor. Okul sizi kabul ederse (mutlaka edecektir) size bir davetiye gönderecek. Davetiye geldikten sonra uçak biletinizi ayarlıyorsunuz. Ankara'da Malezya büyükelçiliğine gidiyorsunuz ve vize işlemlerinizi hallediyorsunuz. (Bu alacağınız vize ülkeye girişinizden itibaren 1 ay geçerli olacak. İlk ayınızda öğrenci vizesi başvurusu için okulun ilgili birimine gidip başvurmanız gerekiyor.) 1 aylık vizenizi aldıktan sonra okuldan bir görevlinin havaalanında sizi gelip alması ve ülkeye girişinizde işlemlerinizi halletmesi için bir form dolduruyorsunuz. Bu form sizin hangi tarihte ülkeye geleceğinizle ilgili olacak. Formu okula gönderdikten sonra uçakla Malezya'ya gidiyorsunuz. Uçaktan inince koridorda ilerliyorsunuz ve danışmaya ulaştığınızda solunuzda insanların beklediği bir monorail (demiryolu taşıtı) durağı göreceksiniz. Monorail'e bindikten sonra havaalanının diğer bölümüne geçiyorsunuz ve orada vize bölümünü karşınızda gördüğünüzde sağ tarafınızda kırmızı şeritlerle çevrilmiş Student Area tabelası olan bir alan göreceksiniz. Orada kendi okulunuzun görevlisi gelip okulun ismini söyleyince onun yanına gidip elindeki listeden isminizi kontrol ettiriyorsunuz. Sonrasında onu takip edip bir ofise gidiyorsunuz. Orada bir görevli ve sizin oklunuzun görevlisi arasında kısa bir diyalog geçiyor ve sonrasında giriş vizenizi basıyorlar. Vize işlemleri tamamlandıktan sonra görevliyle okula gidiyorsunuz ve sonrasında okulda kısa bir süre işlemler için kaldıktan sonra isteğinize bağlı olarak eğer yer varsa okulun kampüsündeki yurtta ya da okulla anlaşmalı olan condominiumlarda kalıyorsunuz. Kalacak yer ödemeleri 6 aylık peşin ve 2 aylık depozito şeklindedir. Geldiğiniz ilk aydan itibaren okul vize işlemlerinizi çözmeniz gerekiyor. Bunun için medikal check-up (sağlık kontrolü) yaptıktan sonra okulun size vermiş olduğu formları dolduruyorsunuz ve sonrasında okul ödemelerinizi yaptıktan sonra evraklarınızla okuldaki öğrenci vize departmanına gidip evraklarınızı ve pasaportunuzu teslim ediyorsunuz. Onlar da 1 ay içinde size pasapartlarınıza öğrenci vizesi bastırıp teslim ediyorlar. Bu süre içinde de size pasaport yerine geçen bir kağıt veriyorlar. Sonrasında mutlu mesut öğrencilik hayatınıza başlıyorsunuz.
    Size tavsiyem yüksek fiyatlar karşılığı ücretler isteyen eğitim danışmanlarına aldırmayın. Muhtemel isteyecekleri danışmanlık ücretiyle orada 2. el bir araba alabilirsiniz. (2. el eli yüzü düzgün araçlar 5000 tl den başlıyor.) Gideceğiniz okulda muhtemelen bir türk öğrenci olacaktır. Onlardan işlemlerinizle ilgili yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. İsterseniz ben de size ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sunabilirim. Okulların ve yurtların ücretleri farklı olduğu için şu an için hiçbir şey söyleyemem. Soracağınız okullar hakkında bildiğim kadarıyla sizi durum, ortam ve ücretler hakkında yardımcı olmaya çalışırım. Limkokwing Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgilendirebilirim.

• güzel bilgiler takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gayet yararli bir konu olmus ellerinize saglik. Peki on kayit, universite ile iletisim, universiteye kayit olma formlari ve ucret odemesi gibi meseleleri nasil hallettiniz?

• ne yazık ki eğitim danışmanlığına başvurdum ve işlemleri onlar yaptı. malezya ya gidene kadar herşey iyi hoştu fakat oradaki eğitim danışmanlığının kolu neredeyse hiç yardımcı olmadı. ben de işlemleri oradaki türk öğrenciler vasıtasıyla hallettim. sonradan işlemlerin hiç de zor olmadığını öğrendim ve eğitim danışmanlığına verdiğim paraya acıdım. açıkçası hangi ülkeye gidecek olursanız olun eğitim danışmanlığına para vermeye mecbur değilsiniz. biraz uğraşırsanız gideceğiniz yerde bir türk öğrenci bulabilir ve işlemlerinizi ona yaptırabilirsiniz.
  • Peki sagolun hocam

• suleymanbilik kullanıcısına yanıt
    Yararlı bir konu hazırlamışsınız, ülkedeki ev kiraları ve Türkçe eğitim veren üniversiteler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Ayrıyetten oldukça yağış alan ve nemli olduğu yazıyor wikipedia bilgilerine göre. Soğuğu pek sevmeyen biri olarak iklim yorumunuzu merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orada hangi ünv. ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.