Şimdi Ara

Malezya & Tayland & Singapur konusunda bilgi ve plan lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yanacak iznim vardı Avrupa da hep baymıştı bu sefer turla da değil kafama göre bir anda Asya yapayım değişiklik olsun güzel fotoğraflar çıkar dedim ama uçak biletlerini alsam da daha ortada plan güzergah otel vs hiç birşey yok
    Acil plan yapmam gerekiyor hafta sonu 2 haftalığına gidiyorum. Gidiş dönüş biletini malezyaya aldım ama burada okuduklarımdan sonra çok fazla kalmama gerek yok sanırım.
    Tayland ve Singapur a da geçmeyi düşünüyorum. Şu an ki düşüncem şu şekilde:
    Malezya 2 gün
    singapur 2 gün
    Bangkok 3 gün
    Pattaya 3 gün
    Dönüşüm de malezya dan olacağı için 1 gün daha gitse 11 gün gitti.
    Geriye hala 3 günüm var.
    Bu plan sizce iyi mi ? o 3 günde ne yapabilirim Bali olur mu mesela? Ya da yukarıdaki plana şurayı görmezsen olmaz diyeceğiniz bir yer var mı?

• Singapur efsanedir hocam. Tripadvisor'dan ilginizi çeken herhangi bir yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Dünyanın en kaliteli ulaşım ağlarından birine sahiptir. Yalnız biraz pahalı bir ülkedir. Bilginiz olsun.

Bangkok oldukça enteresandır. Karmakarışık ve rengarenk sokaklardan oluşur. Asiatique, Chatuchak Market, MBK, Siam Paragon, Khao San Road görülebilir. Bangkok şehri de ulaşım açısından sizi üzmez. Fakat her yerde metro ve monorail hattı yoktur. Taksi kullanmak durumunda kalabilirsiniz.

Daha spesifik sorularınız varsa sorabilirsiniz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Singapur efsanedir hocam. Tripadvisor'dan ilginizi çeken herhangi bir yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Dünyanın en kaliteli ulaşım ağlarından birine sahiptir. Yalnız biraz pahalı bir ülkedir. Bilginiz olsun.

Bangkok oldukça enteresandır. Karmakarışık ve rengarenk sokaklardan oluşur. Asiatique, Chatuchak Market, MBK, Siam Paragon, Khao San Road görülebilir. Bangkok şehri de ulaşım açısından sizi üzmez. Fakat her yerde metro ve monorail hattı yoktur. Taksi kullanmak durumunda kalabilirsiniz.

Daha spesifik sorularınız varsa sorabilirsiniz hocam.

Aslında benim şu an acil planlamam gereken program ve ulaşımlar. buna göre ancak otellerin rezervasyon işine girebilicem.
    İnişim oranın saatine göre 4 Aralık pzt 17:00 Kuala Lumpur. Bu yüzden ilk gün öldü zaten otele yerleşme ve akşam yemeği bulmak ile geçer.
    İkinci gün kuala Lumpur ya da civarını gezebilirim bu gece de kalıp singapur a geçerim sanırım diye düşünüyorum.
    Buradan sonrasında dediğim günler yeterli mi sizce? Singapur 2 gün Bangkok 3 gün Pattaya 3 gün
    Gibi düşündüm. Sizin düşünceleriniz nedir? Daha nerelere gidilebilir? Şurayı kesin gör gitmişken diyeceğiniz yerler nereler?

• Hocam ben size maddeler halinde yazayım. Kararı siz verin.

Singapur için görülebilecek yerler;
    -Marina Bay Sands Oteli ve aynı bölgede bulunan Gardens by the Bay
    -Boat Quay ve Clarke Quay özellikle geceleri güzeldir. Nehir kenarında barların, kafe ve restoranların bulunduğu bir bölgedir.
    -Etnik Mahalleler (little India, Chinatown, Holland Village)
    -Alışveriş için bir sürü süper lüks AVM'ler.
    -Meşhur Orchard Road
    -Tamamen eğlence üzerine kurulmuş Sentosa Adası

Bangkok için görülebilecek yerler
    -Khao San Road
    -Alışveriş için Chatuchak Market, Siam Paragon Mall, MBK Center ve daha onlarcası
    -Kraliyet Sarayı Wat Phra Kaew
    -Tapınak ziyaretleri
    -Geleneksel Thai masajı

Kısaca bu şekilde özetleyebilirim. Bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere, ulaşım noktasında Singapur'da çok gelişmiş bir metro sistemi vardır. Birçok turistik ve merkezi noktaya ulaşım imkanı sağlar. Eğer metro hattı üzerinde bulunan otellerden birini tercih ederseniz sizin için çok avantajlı olacaktır.
    Bangkok, monorail ve metro sistemi entegre olmuş bir şekildedir diyebilirim. Aynı şekilde birçok noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat bazı bölgelere ulaşım için taksi, tuktuk, motosiklet veya belediye otobüsü gibi seçenekleri tercih etmeniz gerekebilir. Birkaç gün kalacağınız için çok da tasarruf etmenize gerek yok diye düşünüyorum. Zaten taksi ücretleri astronomik değil. Uzakdoğu'da taksi deneyimi yaşamış olursunuz hem. Fakat taksimetre açıp açmadıklarına dikkat edin. Singapur'da olmaz ama Tayland'da taksimetre açmayıp iki katı fiyat isteyen çok taksici görebilirsiniz.

• Neden Phuket yok..Malezya dan yakın ..bu arada ben de Malezya ve Singapur u senden takip ederim ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1500

Neden Phuket yok..Malezya dan yakın ..bu arada ben de Malezya ve Singapur u senden takip ederim ..

Merhabalar
    aynı düşünce içersindeyim pattaya yerine phuket olabilir +1 günde arttırılabilir.
  • Hocam yazın benzer bir program yapmayı düşünüyorum. Nasıl geçti tatiliniz? Bilgi verebilir misiniz biraz? Bangkok-Phuket-Singapur düşünüyorum yaklaşık 9 günümüz olacak eşimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurek -- 4 Ocak 2017; 12:22:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel paylaşım teşekkürler
  • arkadaşım bu sene ben eşimle birlikte ilk olarak kıtanın altındaki singapura ordan malezya ve sonrada taylanda geçip ordan yurda döndük kendi bütçemize göre güzel bir tatil yaptık . aklındaki soruları sorabilirsin kardeşim planımı ben yapıp gittiğim için epey çalışıp gittim:))
  • Arkadaşlar gittim geldim de mesajları ve bilgi taleplerinizi yeni gördüm.
    Benim program şu şekildeydi ilk malezyaya gittim 3 gece orada kaldım Kuala lumpur da. Oradan 2 gece singapur 3 gece Bali 3 gece Phuket 3 gece bangkok yapıp döndüm.

KL da Şehiri gezdim Bird Park a gittim, şelalelerin olduğu yağmur ormanı bir milli parkları var Kanching şelaleleri oraya gttim. Bir de KL a gitmişken bence kesinlikle görülmesi gereken bir yer var, 40 km uzaklıkta PutraJaya tavsiye ederim KL merkezinden daha güzel bir yer.
    Oradan lüks otobüsleri var singapura geçtim. Otobüsle 5 saat.

Singapur da 2 gün kaldım. Yeterli bir süre. Teleferikle Sentosa adasına geçtik. Eğlence adası gibi biryer ama yeterli zaman olmadığından eğlence mekanlarına girmedim. Universal studios ve madame tussaud var. Daha önce başka ülkelerde zaten gitmiştim. Bir de gardens by the bay e gittim. Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer ama para verip kapalı alanlara girmeye çok gerek yok.

oradan uçakla Bali ye gittim. Etraftaki tapınaklar vs gezdim. Günlük 40-50$ civarı bir para verirseniz bir şoför tutup sizi 12 saat boyunca gezdirmesini isteyebiliyorsunuz.

Baliden uçakla Phuket, phuketten de uçakla tayland a gittim. Buralarda da 3 er gece kaldım.

Annemle gitmiştim o yüzden maliyetleri 2 kişi olarak düşünebilirsiniz. bir de aradaki geçiş uçaklarını son dakika ayarladığım için pahalıya geldi ama siz ileri tarihli tatil planı yaparsanız ucuza halledebilirsiniz. Kaldığımız oteller genelde hep iyi otellerdi. Bana 2 kişi tatilin toplam maliyeti 17500 TL tuttu.

Ayrıntılı bilgi isteyenlere yardımcı olabilirim.

Fotoğraflara bakmak isteyenler instagram hesabımdan bakabilir https://www.instagram.com/fcaglayan77/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcaglayan -- 12 Ocak 2017; 12:3:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fcaglayan

Arkadaşlar gittim geldim de mesajları ve bilgi taleplerinizi yeni gördüm.
    Benim program şu şekildeydi ilk malezyaya gittim 3 gece orada kaldım Kuala lumpur da. Oradan 2 gece singapur 3 gece Bali 3 gece Phuket 3 gece bangkok yapıp döndüm.

KL da Şehiri gezdim Bird Park a gittim, şelalelerin olduğu yağmur ormanı bir milli parkları var Kanching şelaleleri oraya gttim. Bir de KL a gitmişken bence kesinlikle görülmesi gereken bir yer var, 40 km uzaklıkta PutraJaya tavsiye ederim KL merkezinden daha güzel bir yer.
    Oradan lüks otobüsleri var singapura geçtim. Otobüsle 5 saat.

Singapur da 2 gün kaldım. Yeterli bir süre. Teleferikle Sentosa adasına geçtik. Eğlence adası gibi biryer ama yeterli zaman olmadığından eğlence mekanlarına girmedim. Universal studios ve madame tussaud var. Daha önce başka ülkelerde zaten gitmiştim. Bir de gardens by the bay e gittim. Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer ama para verip kapalı alanlara girmeye çok gerek yok.

oradan uçakla Bali ye gittim. Etraftaki tapınaklar vs gezdim. Günlük 40-50$ civarı bir para verirseniz bir şoför tutup sizi 12 saat boyunca gezdirmesini isteyebiliyorsunuz.

Baliden uçakla Phuket, phuketten de uçakla tayland a gittim. Buralarda da 3 er gece kaldım.

Annemle gitmiştim o yüzden maliyetleri 2 kişi olarak düşünebilirsiniz. bir de aradaki geçiş uçaklarını son dakika ayarladığım için pahalıya geldi ama siz ileri tarihli tatil planı yaparsanız ucuza halledebilirsiniz. Kaldığımız oteller genelde hep iyi otellerdi. Bana 2 kişi tatilin toplam maliyeti 17500 TL tuttu.

Ayrıntılı bilgi isteyenlere yardımcı olabilirim.

Fotoğraflara bakmak isteyenler instagram hesabımdan bakabilir https://www.instagram.com/fcaglayan77/

hocam bali hariç yaklaşık aynı yerleri gezmişiz ama senin fotolar süper biz cep telefonu ile çekmiştik:))

• uzak doğuya gidecek arkadaşlara şimdiden iyi yolculuklar. ben singapur malezya ve tayladı tek başıma dolaştım. muhteşim bir gezi oldu tabi benim için. ayrıntı isteyen arkadaşlara burada yorum yapabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.