Şimdi Ara

Maliye'den Fatih Terim'e vergisi incelemesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'in bu yılki maaşı 2.5 milyon Euro olacak. Aykut Kocaman ise Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon 750 bin dolar kazanıyor. Terim, Türk Lira'sı olarak aylık ortalama 480 bin Lira kazanıyor. Tecrübeli teknik adamın sigorta primleri SGK'nın taban rakam olarak belirlediği 940 Lira'dan yatıyor.

İmparator'un aylık 500 bin Lira'ya yakın bir meblağ kazandığı için ssk primlerini üst sınır olan 6 bin Lira'dan yatması gerekli. Ama tecrübeli teknik adamın SGK primleri asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşı ile denk gözüküyor. Bu tür durumlardan dolayı Devlet'in yıllık sadece bir kişiden 60 bin Lira kaybı oluyor.

MALİYE PRİMLERİ DE İNCELEMEYE ALDI
    Gelir Vergisi Kanunu tasarısı, sadece futbolculara değil, birçok meslek sahibine 'ek vergi' çıkaracak. En büyük sürpriz ise teknik direktörlere. Fatih Terim'in 'asgari ücretten' gösterilmesine kızan Maliye, hocaların primlerini de markaja aldı.

ŞİMŞEK: ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün yeni Gelir Vergisi Kanunu taslağının hazır olduğunu belirterek kanundaki en önemli düzenlemenin şimdiye kadar vergi alınmayan veya daha düşük vergi alınan kesimlerin bu istisnalarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Bakan Şimşek amaçlarının vergi adaletini sağlayıp vergiyi tabana yaymak olduğunu belirtti.

KÜÇÜK ESNAFA MUAFİYET GELİYOR
    Peki indirim ve istisna sahibi iş ve meslek sahipleri hangileri? Gelir Vergisi Yasası'na göre oymacılık, ev hanımlığı, elekçilik gibi el sanatlarına yönelik esnafa gelir vergisi muafiyeti sağlanıyor. Bakan Şimşek'in açıklamalarının satır aralarından bu kesimlerin yine vergi dışı kalacağı anlaşılıyor. Çünkü küçük esnaf zaten az para kazandığından vergide adaleti sağlamak için yapılan düzenlemenin bu kesimleri etkilemesi beklenmiyor. Diğer bir deyişle bu kesimlerden vergi alınmaması zaten vergi adaleti açısından doğru bir yaklaşım.

ÇOK PARA KAZANANLAR HEDEFTE
    Habertürk gazetesinden Rahim Ak'ın haberine göre, indirim ve istisna sağlanan diğer kesim ise çoğu zaman çok daha büyük meblağlarda para kazananlar. Bu muafiyetler ise Gelir Vergisi Yasası'nın 18'inci maddesinde sayılıyor. Bakan Şimşek yüzde 35 yerine yüzde 15 vergi ödeyen ve milyon dolarlar kazanan futbolcuları zaten örnek olarak verdi. Bunun yanı sıra teknik direktörler ve diğer spor dallarında boy gösteren ve bol para kazandığı herkesçe bilinen sporcular yüzde 35'lik vergi dilimine girmekten kurtulamayacak. Tabii bunun içine Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da dahil.

TERİM'İN MAAŞI BARDAĞI TAŞIRDI
    Maliye Bakanlığı çalışmalarında geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan Fatih Terim'in maaşının asgari ücretten gösterilmesinin bardağı taşıran son damla olduğu konuşuluyor. Yani yeni durumda Terim ve Kocaman'ın da içinde bulunduğu teknik direktörlerin performanslarına dayalı olarak aldıkları primlerde vergi oranı yüzde 20 ila 35 arasında değişecek. Maliye'nin özellikle ücretleri dışında jestiyon (kâr payı olarak gösterilen jestiyonların yüzde 50'si vergiden muaftı) adı altında aldıkları ücretleri vergiden muaf olan başta banka CEO'ları olmak üzere finans sektörü yöneticilerinin bu kazançlarını vergi dışı bırakmayacağı biliniyor.

http://www.ensonhaber.com/maliyeden-terim-vergisi-incelemesi-2012-09-04.html

umarım en kısa sürede futbol camiasına tanınan bu haksız kazanç düzeltilir.

• Aziz Yıldırım'ın aylık gelirinin 10Bin TL olduğu bir ülkede zaten ancak Terim'e vergi incelemesinde bulunulur.
  • yalan haber.
  • medya yine iş başında. Galatasarayı yıpratma politikaları başladı demekki. sahada işlerinin zor olduğunu anlayanlar kaleme sarılmışlar.
  • Kap'a bildirilen resmi belgelerde, nasıl olur da Fatih Terim usülsüzlük yapabilir? Iyice kafayı yedi millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Auditoré

Kap'a bildirilen resmi belgelerde, nasıl olur da Fatih Terim usülsüzlük yapabilir? Iyice kafayı yedi millet.

malum medya işte. yine sallıyorlar.
  • hepsini okumadım ama sanırım 940 lira yatırıyormuş 6bin tl yatırması gerekiyormuş. yav adam aylık 500bin tl kazanıyor zaten 5bin tlnin lafını mı yapacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu haberi doğru diye biliyorum.yaptığı şey yanlış fakat başka yanlışları hatırlatmak gerekirse bjkde aynısını yapıyor;malum zat ise 10bin tl alıyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhendizG7

bu haberi doğru diye biliyorum.yaptığı şey yanlış fakat başka yanlışları hatırlatmak gerekirse bjkde aynısını yapıyor;malum zat ise 10bin tl alıyor :(

Vekil maaşı alıyor işte.
  • Terim 2.5 doğruda Aykut 1.350 kazanıyor. aybaba da 610bin euro.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E®TAŞ

Aziz Yıldırım'ın aylık gelirinin 10Bin TL olduğu bir ülkede zaten ancak Terim'e vergi incelemesinde bulunulur.

dostum Fenerbahçede ki başkanlık geliri 10bin TL. iyicene büyüttünüz olayı :S

adam işadamı, bir ihale bir inşaat ile milyonlar götürür ve götürüyorda...

resmiyette neyse ona cevap veriyor adam, Başkanlıktan 10bin lira alıyor! ne anormallik var bunda??

yani hakimin aylık sabit gelirin ne kadar diye soruya 10 bin lira başkanlık + ihale başına milyonlar mı desin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburakd

quote:

Aziz Yıldırım'ın aylık gelirinin 10Bin TL olduğu bir ülkede zaten ancak Terim'e vergi incelemesinde bulunulur.

resmiyette neyse ona cevap veriyor adam, Başkanlıktan 10bin lira alıyor! ne anormallik var bunda??

yani hakimin aylık sabit gelirin ne kadar diye soruya 10 bin lira başkanlık + ihale başına milyonlar mı desin?

başkan kulüpten paramı alıyo ya o direk kendi şirketleriyle alakalıydı diye hatırlıyorum

• quote:

quote:

bildiğim kadarıyla klüpten değil kendi şirketinden para alıyor.eğer koca bir inşaat şirketinin başkanı 10bin tl alıyorsa bunun;
    -başkan yardımcısı
    -genel müdürü ve yardımcıları
    -bölge müdürü ve yardımcıları
    -şube müdürü ve yardımcıları
    -proje şefleri
    -mühendisleri
    -diğer personelleri nekadar alırki.

dostum kimse kimseyi kandırmasın.burda çok büyük bir inşaat şirketinden bahsediyoruz.yukarda yazdıklarım dışında belki daha nice birimler varken başkanın 10bin tl gibi komik bir rakam alması garip değilmi.istersen eşdeğerdeki şirketlerde yukardaki birimlerin nekadar para aldığına bak.ben internet bilgileriyle değil gerçek hayat bilgisiyle konuşuyorum.malum zatın şirketindekiler nekadar alıyor bilmiyorum ama eşdeğerdeki şirketlerde çalışan yakınlarım var;aldıkları paraları biliyorum.burda söylemek hoş olmaz ama malum zatın aldığı parayla karşılaştırdığım zaman malum zatın aldığı paraya inanmamı beklemeyin.

• Haberin bir kısmı sgk primi bir kısmı vergi ile alakalı. Nerdeyse 60 olmuş Fatih Terim hâlâ emekli olmamış mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bunun adi resmmen serefsizliktir. Ulkede o kadar sorun varken 60binin pesine mi dustuler? Siyasetcilerin maasini dusurerek katkat o parayi cikartirlar... Rezil herfler

• quote:

Orijinalden alıntı: muhendizG7

quote:

quote:

bildiğim kadarıyla klüpten değil kendi şirketinden para alıyor.eğer koca bir inşaat şirketinin başkanı 10bin tl alıyorsa bunun;
    -başkan yardımcısı
    -genel müdürü ve yardımcıları
    -bölge müdürü ve yardımcıları
    -şube müdürü ve yardımcıları
    -proje şefleri
    -mühendisleri
    -diğer personelleri nekadar alırki.

dostum kimse kimseyi kandırmasın.burda çok büyük bir inşaat şirketinden bahsediyoruz.yukarda yazdıklarım dışında belki daha nice birimler varken başkanın 10bin tl gibi komik bir rakam alması garip değilmi.istersen eşdeğerdeki şirketlerde yukardaki birimlerin nekadar para aldığına bak.ben internet bilgileriyle değil gerçek hayat bilgisiyle konuşuyorum.malum zatın şirketindekiler nekadar alıyor bilmiyorum ama eşdeğerdeki şirketlerde çalışan yakınlarım var;aldıkları paraları biliyorum.burda söylemek hoş olmaz ama malum zatın aldığı parayla karşılaştırdığım zaman malum zatın aldığı paraya inanmamı beklemeyin.

Aziz Yıldırım'ın durumu farklı. O tarz büyük şirketlerde SPDK'ydı sanırım incelemede bulunup şirket yönetimine belli bir maaş belirliyor. Ondan sonra yıl sonunda şirketin mali incelemesinden sonra ortada bir kar varsa eğer buda hissedarlara dağıtılıyor. Temel sistem budur.

Burda absürd olan Aziz Yıldırım'ın 10 bin lira maaş alması değil. Aziz Yıldırım'ın mahkemeye beyan ettiği gelirle ortalığa saçtığı paranın birbirini tutmaması.

Fatih Terim meselesine gelince, öyle bir durum söz konusu değil diye biliyorum. Çünkü kapa bildirim yapıldıktan sonra primlerin ödemesi otomatik olarak yapılıyor diye biliyorum.

Ha inceleme yapılsın mı? Yapılsın, eğer öyle bir durum söz konusuysa da cezası kesilsin ama zannetmiyorum ki öyle bir durum olsun.

• Dayimin yanindaydim dun İzmir / Alacati GoKartPark onlarin. Dayimin dedigine gore Fatih Terim Sorf yapilan yerin oralardan 1.5 trilyona yazlik satin almis..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet çok mükemmel de vergi kaçırması kalmış günlük 15 milyon euro amerikan yakalaligi için kampa harcıyoruz biz hastane falan hariç bu parada

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

hepsini okumadım ama sanırım 940 lira yatırıyormuş 6bin tl yatırması gerekiyormuş. yav adam aylık 500bin tl kazanıyor zaten 5bin tlnin lafını mı yapacak

İyi de Terim kendisi yatırmıyor ki? İşveren yatırıyor SGK primlerini. Dieğr tüm çalışanlarınınkini yatırdığı gibi. Bu, maalesef ülkemizin gerçeği. Bir çok firma çalışanına verdiği ücreti düşük göstertiyor. Asıl vergi rekortmeni normal çalışanlar zaten. Misal benim her ay maaşımın ortalama %25 i vergi ve ssk vs olarak devlete gidiyor. Oysa bir çoğu vergi vermeyi bırak, müessesesini zararda gösterip vergi bile vermiyor.
  • Vergi ile sigorta primini karıştıranlara ne denilebilir bilmiyorum.

HDI Sigorta bizim sponsorlarımızdan biri yapılan anlaşma gereği as takımın ve teknik kadronun
    kaza,hayat,emeklilik ve sağlık sigortalarının tümü yapılıyor.Buradan şuraya bağlayacağım.Ülkede işçisinin primlerini eksik yatırıp onları mağdur eden ve bu ufak kalem oynatmalardan milyonlarca lira kar elde eden sanayiciler varken kimsenin mağdur olmadığı bir yerde 5200 liralık fark yüzünden medyanın Galatasaray'ın üzerine gelmeye çalışması bu çalışmalar kapsamında ülkenin en büyük spor değerlerinden birini hedef olarak seçmesi aptallıktan başka birşey değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.