Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WB

Bin bir emeklerle kazandigimiz paralari yurt disina akitiyoruz tercih meselesidir sorun yok ancak bu paralari goturen cakallarin ulkemize tek kurus katkilari yok, ne istihdam sagliyorlar ne de vergi oduyorlar. Olayi siyasi dusunmeyin, milli dusunun. Hepimiz ayni gemideyiz..

hepsiburada ve n11 kendi üretiyor dimi
  • magrofon kullanıcısına yanıt
    O firmaların depoları dışında mağazaları var mı? Eğer onlarında mağazası olursa emin ol ayni fiyata çekmek zorundalar aksi taktirde %0 kâr ya da -% kâr yaparlar. Kendi fikirleriniz ile konuşmak yerine araştırarak konuşun neden-sonuç ilişkisi kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 14 Haziran 2017; 9:17:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ulan kimsede söyle olsa böyle olsa iyi olur peşinde değil hep birbirinizi yiyip duruyorsunuz, Bize ordan burdan geçirmeye devam etsinler hayat herşeye rağmen güzel...
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda oraya nasıl geldiniz bizimle paylaşır mısınız? Konunun başlığına ve içeriğine tekrardan göz gezdirin. Burada evet ya da hayırı tartışmıyoruz ve boş beleş, sonucu olmayan, kahvelerde batak eşliğinde teorilerle desteklenmiş yorumlara ihtiyacımız yok.

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Soludugumuz havadan vergi alinsa amenna. Benim arkadas yurt disinda yasiyor 14-15 senedir. Gecen geri dondu hastaneye gitti. Sigortasi yok, ihtiyacida yok. Hastenede buna 7-8 bin tl borc cikardilar gecmis senelerin. Yani vatandasi olman yeterli iligine kadar somurulmek icin.

Olay aslinda basit her sene butce acik veriyor. Bu zamana kadar bir sekilde idare edildi(ozellestirmelerden gelen nakit, Araplardan gelen nakitler vs.) ama artik oyle bir noktaya geldi ki tencerede su bitti ama ates hala acik. Su an ulke ekonomisi batik, bildiginiz bir suru yerli firma suan batik ama OHAL'den dolayı batışlarını vermeleri yasak. O yüzden şirketler sürekli batışlarını öteliyip duruyorlar. Yoksa OHAL fetö falan bahane. Eeee bu OHAL de bitecek değil mi? Heeehh işte o zamanda başkanlık sistemi başlıyor. Başkanlık sisteminin asıl amacı bu zaten. Neyse daha fazla yazardim da, gerek yok. Bunlari bilen biliyor. Her halk hak ettiği şekilde yönetilir.
  • beratmeister ,akp liliğini belli edecem diye bu kadar yırtınma.
    sizin gibileri öteki tarafa havale ediyorum.
    yurt dışında o kadar güzel cihazlar o kadar ucuz, burda dökülen cihazlar 2-3 katı fiyata sahip

dün bir anneme tablet alayım dedim. 4 saat gezmemin sonucunda 0.yurt dışında ise 10dk sürmez o kadar güzel tabletler vardı.sadece tabletmi herşey!

bizleri böyle kötü insanlara mecbur etmeye çalışan sizleri Allah bildiği gibi yapsın.

• Simit'in yanına bir de çay lütfen.

Hocam rahat ol bende IT sektöründeyim ve kimin ne kadar kar yaptığını rakamına kadar biliyorum. Belli ki sende bu işleri yapıyorsun. Söyle firmanı sana tavsiye vereyim.

%20 kar yapsın, az mı çok mu bilemem takdir senin. Senin dediğin gibi zartı zurtu zaten vergi. Benim burada şikayetim yerli firmalara değil, hükümetin vergi üzerine vergi koymasıdır. Gümrük vergisinin dahi KDV sini ödüyoruz. Böyle saçma bir şey mi olur. Verginin vergisi, eeee zaten sen alıyon vergiyi, ben niye senin aldığın verginin vergisini ödüyorum? ( Yerli firmalarında neler yaptıklarını, milleti nasıl dolandırdıklarını yazardım ama hadi konu dağılmasın. İşini düzgün yapan milleti düdüklemeyen firmalar kastetmiyorum buda zaten 5%)

• hcebi11 H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle herhangi bir tarafın mensubuyum diye bir cümle kullanmadım ve siyasi içerikli bir mesaj yazmadım. Bu şekilde beni itham etmeniz öyle zannediyorum ki kin gütmek dışında bir tavır değildir. Sizi bu konuda kınıyorum ve hatanızın farkına varmanızı rica ediyorum.

Cihazların yurt dışında ucuz olmasının sebebi o ülkelerde üretiliyor olması yahut ortak antlaşmalar sonucu oluşuyor. Mesela Almanya da Vw'nin ucuz olmasının sebebi orada üretiliyor olması. Araştırırsanız anlarsınız mesela siz gidip yerli menşei tablet alırsanız az para ödersiniz merak etmeyin. Araştırın.

• bartabbeyaz kullanıcısına yanıt
    Çayı boşver kahve içelim. :)

Ben bu sektör ile alakalı birisi değilim nacizhane görüşüm bu yönde üniversite sınavına hazırlanıyorum hangi firmanın ne kadar kazandığınıda bilmiyorum inanın ancak belirli bir düzen ile kâr marjı olduğunu biliyorum. Yani ithal ürünlerde böyle bir düzenlemenin olduğunu duymuştum/okumuştum.

Tavrım insanların sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesinden kaynaklanıyor. Öyle ki vergilerin arttırılması devletin kendi para birimini bir nevi devlet kasasında tutup diğer ülkelerin para birimleri karşısında ezilmemesi içindir diye düşünüyorum. Bakın tartışılacak çok şey var ancak tartışmamız gereken konu bu değil. Biz neden üretiyoruz olmalı, halk olarak biz üretelim, biz satalım, biz ihraç edelim olmalı. Tüketim zihniyetine benim yazdıklarım şahsi algılamanızı istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 14 Haziran 2017; 10:7:56 >
  • Yok hocam yanlis anladin, sende bu işlerin içindesin derken siyasi olarak kastetmedim, ithal eden firmalarda çalıştığını söylemek istedim, onuda sen açığa kavuşturdun. Yanlış anlaşılmadan ötürü özür dilerim.

Tabikide biz üretsek en iyisi. Orası ayrı bir konu lakin üretmek için alt yapıya sahip olman, kalifiye insanlara ihtiyacın var demekdir. Buda şuan ki Türkiye'de olamayan/olmayan bir şey. (hadi biraz siyaset yapalım) Sen karar verici makamlara eşini dostunu getirirsen bir halt edemezsin( daha geçenlerde üniversite rektörü eşini yardımcısı atamadı mı? Gelen tepkiler üzerine eşini geri çekti, daha sonra rektörlük çalışanlarını tek tek sorguya çekip bu bilgiyi kim sızdırdı basına demedi mi? ) ( Tubiktak şuan ki başkanı kim? hayvanat bahçesi eski müdürü değil mi? Yani bu şahıs mı Türkiyenin bilim/teknoloji projelerini vs. yönlendirecek, kara alacak

Bu arada senin o VW dediğin marka bile parçalırını Çinde üretir, montajını Türkiye, Meksika vs ülkelerde yaptırır öyle satar. Kaldı ki bütün gelişmiş ülkelerin firmalarının fabrikası Çindedir. Bunda yanlış bir şey yok. Almanyada sadece VW ucuz değil diğer araba markalarıda ucuz. Niye ucuz olmasın ki? Almanya her sene bütçe fazlası veriyor. zaten dünyada rakibin 3-5 ülke. Neden vatandaşına daha fazla vergi koysun.

Bizdeki sorun hükümetlerimizin vasıfsızlıklarından dolayı bütçemizin her sene açık vermesi ve bu açığı kapatmak için daha fazla vergi koymasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratmeister

Öncelikle herhangi bir tarafın mensubuyum diye bir cümle kullanmadım ve siyasi içerikli bir mesaj yazmadım. Bu şekilde beni itham etmeniz öyle zannediyorum ki kin gütmek dışında bir tavır değildir. Sizi bu konuda kınıyorum ve hatanızın farkına varmanızı rica ediyorum.

Cihazların yurt dışında ucuz olmasının sebebi o ülkelerde üretiliyor olması yahut ortak antlaşmalar sonucu oluşuyor. Mesela Almanya da Vw'nin ucuz olmasının sebebi orada üretiliyor olması. Araştırırsanız anlarsınız mesela siz gidip yerli menşei tablet alırsanız az para ödersiniz merak etmeyin. Araştırın.

Hayatımda bu kadar saçma argüman görmedim, arabanın ucuz olmasının sebebi ortak anlaşmalar ve orada üretilmesi öyle mi? Kıçı kırık bulgaristan'da onu geçtim gürcistan'da daha böyle yüz tane ülke sayabilirim. Vergilerden haberiniz yok, işiniz gücünüz hükümetin kendi vatandaşını düdüklemesine kılıf uydurmak.

Biz hepimizi siz kendinizi düşünmeye devam edin.Aferin.

• Cevap vermeye değer bir içerik görmediğim için geçiyorum.

Lakin kendimi düşünmüyorum eğer varsa kendimi düşündüğümü kanıtlar nitelikte yaptığım iş-mal gösterin ve rezil edin beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratmeister

Şu saçma cümleyi kullanmayin artik. Orada utetiliyor ucuz. Bakalim turkiyede uretilenlere vestel herhangi bir uruni ithal urunlerden ucuz mu? Hayir

Ovündugumuz sektor tekstil. Avrupada rakipleri standartlarinda uretim yapan firmalar ( kigili,hatemoglu vs...) ucuz mu? Hayir. Uretilen tarim urunleri fistik,findik ucuz mu? Hayir sebzeler bizden ithal edenler bizden daha ucuza halkina veriyor.pahaliligin sebebi kol gibi vergiler Fakir ulkeyiz anlayin artik şunu paramizin degeri yok. Tukiyede uretim yapip turk markasi ithal rakipleri standartlarinda ucuz bir urun gosterebilir misin?

• Öncelikle buradaki insanların verginin ne demek olduğunu bilmediğini görüyorum.

1- Vergi nedir?

Vergi devletin halktan onlara hizmet için aldığı ve halka yatırım olarak geri döndürdüğü bir şeydir.

2- Vergi neye göre alınır?

Devletin gücü ile orantılı olarak vergiler artar. Mesela sokaktan geçen bir adama 1 milyon dolar verip yatırım yap derseniz ne yapar? Ne yapacağını bile bilmez. Çünkü para senin kullanmayı bildiğin kadarı ile gereklidir.

Güçsüz devletler halka nasıl hizmet edeceğini dahi bilmedikleri için düşük vergiler toplar halka hiç hizmet edemez halkı mutsuz ederler.

Güçlü devletler ise halka hizmet etmek için vergileri arttıracak, halka daha güzel bir ülke hediye edecektir.

Hükümetimiz trilyonlarca doları bile yatırıma çevirebilecek ileri görüşlülüğe sahiptir arkadaşlar. Her geçen gün halka hizmet artmakta, dolayısı ile vergiler de artmaktadır. Vergiler ne kadar yükselirse halka hizmet o kadar artacaktır.

Vergilerin artması demokrasi ve milli iradenin tecelli etmesidir.

Dolayısı ile verginin kutsal olduğunu da hesaba katarsak, ne kadar vergi o kadar hizmet, o kadar helal kazanaç, o kadar mutlu bir ülke demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

İş adamlarının kaçırdığı vergileri görmezden gel sonra halka daya vergileri. Bu gidişle 2019 da iktidar yüzü göremez bu salaklar.

ahahaha aha aha aaa

kaçırdın onu 16 nisanla, Allahını kaydıracaklar bu milletin ve bundan kaçış yok

%51 çıldırdı reüs dek adam ossun diye

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Öncelikle buradaki insanların verginin ne demek olduğunu bilmediğini görüyorum.

1- Vergi nedir?

Vergi devletin halktan onlara hizmet için aldığı ve halka yatırım olarak geri döndürdüğü bir şeydir.

Devletin gücü ile orantılı olarak vergiler artar. Mesela sokaktan geçen bir adama 1 milyon dolar verip yatırım yap derseniz ne yapar? Ne yapacağını bile bilmez. Çünkü para senin kullanmayı bildiğin kadarı ile gereklidir.

Güçsüz devletler halka nasıl hizmet edeceğini dahi bilmedikleri için düşük vergiler toplar halka hiç hizmet edemez halkı mutsuz ederler.

Güçlü devletler ise halka hizmet etmek için vergileri arttıracak, halka daha güzel bir ülke hediye edecektir.

Hükümetimiz trilyonlarca doları bile yatırıma çevirebilecek ileri görüşlülüğe sahiptir arkadaşlar. Her geçen gün halka hizmet artmakta, dolayısı ile vergiler de artmaktadır. Vergiler ne kadar yükselirse halka hizmet o kadar artacaktır.

Dolayısı ile verginin kutsal olduğunu da hesaba katarsak, ne kadar vergi o kadar hizmet, o kadar helal kazanaç, o kadar mutlu bir ülke demektir.

içtiğin vakitler her türlü yüksek alkollü içkiyi içtim rakı viski tekila şarap hepsini karıştırıp içtim ama böyle konuşmayı başaramadım :)

• DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Fakir değil hazırcı bir ülkeyiz malesef şikayet etme özelliğimiz yok. Tembeliz. Halbuki tüm dünyada en iyi coğrafi özelliklere sahip olan bir ülkeyiz fındık var ama fındık ezmesini seri üretime sokacak adam yok. Neden? Çünkü herkes bugünü, cebini düşünüyor. Bor madeni var ülkede dünyanın bilmem kaç yüzde rezervi ama borcamlarımızı ithal alıyoruz.

Bizim üretmemiz lazım vergileri tartışmamız değil. Nasıl sen bu ülkede ithal nutella yiyorsun, Almanlar'a satmayacaksın fındığı kendi Nutella'ni üreteceksin ve sen ihraç edeceksin. Eğer iktidar bunu sağlamazsa yahut halk bunu istediğini tek bir vucuttan diretmezse malesef vergilerin seviyesi Türk Lirasınin global birimde bu seviyede kalmasını korumak için durmadan artacaktır.

Vergileri tartışmak yerine bu konuda halkı bilinçlendirmek gerekiyor. Bakın 1950den beri bu millet hala aynı konuları konuşuyor vergi, vergi, vergi. Üretim? Bunu hiç konuşmuyoruz. Kısaca devletten vergileri düşürmelerini değil üretim yapmalarını isteyin.

Bana konuda akp yandaşı diyenler hayır hiçbirisi değilim. Bırakın artık şu meseleyi, ben Türk'üm ve tüm atalarımı ayrı ayrı seviyorum ve saygı duyuyorum. Buna hepsi dahildir, Atatürk'ü de sizden çok seviyorum ve tüm ilke ve inkilaplarının ne mana ifade ettiğini biliyorum. Artık geleceğe bakmamız gerekiyor artık atalarımızın dönemi bitti, bizimde ata olacağımızın erişkinliğine erişip ortak paydada buluşan bir millet olmamız gerekiyor. Bırakın şu Türk tipi ayrımcı paydacılığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 14 Haziran 2017; 11:6:5 >

• quote:

1- Vergi nedir?

Vergi devletin halktan onlara hizmet için aldığı ve halka yatırım olarak geri döndürdüğü bir şeydir. demişsin hangi hizmet ? hangi dönüşüm ? oğullara gemicik almak mı kızlarına pırlanta dükkanı açmak mı ? eğri oturup doğru konuşalım bizim paramızı kendi zevki sefaları için yiyorlar

• quote:

1- Vergi nedir?

Türk milleti halkimiz tembel falan degildir. Avrupadaki calidanlarla turk calisanlarin haklarini bi karsilastirirsan anlarsin. Ortalama 35 saat calisirlar biz 45 yillik izinleri ortalama 30 gun biz de 14 onu da kullanabilirsen maas dusuk. Mesai alamzsin sen halki ez ondan sonra turk milleti tembel. Bi de bu ozel sektorun kalifiyeli eleman bulamiyoruz diye ağlamasi yok mu deli ediyor insani

Ulan sen kalifiyeli iş mi yapiyosunda kalifiyeli eleman yok diye agliyosun. Insana yatirim yapicaksin arge ye yatirim yapicaksin bunun faydasini 10-15 sene sonra goruceksin.hazir para var göm betona paralari daya vergiyi millete hak hukuk hicbisey yok ondan sonra turkler tembel yok ya .benim nutella almama icin yerli uretimin nutelladan ucuz olmasi lazim tesvik etmen lazim var mi yok.genç nufusu boyle hunharca harcamaya devam ederlerse daha cok aglarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

Orijinalden alıntı: WB

Bin bir emeklerle kazandigimiz paralari yurt disina akitiyoruz tercih meselesidir sorun yok ancak bu paralari goturen cakallarin ulkemize tek kurus katkilari yok, ne istihdam sagliyorlar ne de vergi oduyorlar. Olayi siyasi dusunmeyin, milli dusunun. Hepimiz ayni gemideyiz..

hepsiburada ve n11 kendi üretiyor dimi

Anlasilan sen konuyu henuz baslik da dahil okumamissin, yerli uretimi konusmuyoruz, ulkemizde ticari faaliyet gosteren yabanci firmalarin vergilendirilmesi konu

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.