Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OOOO şimdi anlaşıldı Ameriga oyunu de geç.

Cevap verecek ne var ki, hangi bilgiyi yanlışlayabilirsin veya aksini iddia edebilirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Öncelikle buradaki insanların verginin ne demek olduğunu bilmediğini görüyorum.

1- Vergi nedir?

Vergi devletin halktan onlara hizmet için aldığı ve halka yatırım olarak geri döndürdüğü bir şeydir.

2- Vergi neye göre alınır?

Devletin gücü ile orantılı olarak vergiler artar. Mesela sokaktan geçen bir adama 1 milyon dolar verip yatırım yap derseniz ne yapar? Ne yapacağını bile bilmez. Çünkü para senin kullanmayı bildiğin kadarı ile gereklidir.

Güçsüz devletler halka nasıl hizmet edeceğini dahi bilmedikleri için düşük vergiler toplar halka hiç hizmet edemez halkı mutsuz ederler.

Güçlü devletler ise halka hizmet etmek için vergileri arttıracak, halka daha güzel bir ülke hediye edecektir.

Hükümetimiz trilyonlarca doları bile yatırıma çevirebilecek ileri görüşlülüğe sahiptir arkadaşlar. Her geçen gün halka hizmet artmakta, dolayısı ile vergiler de artmaktadır. Vergiler ne kadar yükselirse halka hizmet o kadar artacaktır.

Vergilerin artması demokrasi ve milli iradenin tecelli etmesidir.

Dolayısı ile verginin kutsal olduğunu da hesaba katarsak, ne kadar vergi o kadar hizmet, o kadar helal kazanaç, o kadar mutlu bir ülke demektir.

2017'nin en gülünç fıkrası olmaya aday bir akademik tespit olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamların ekonomiden anlayıp(!) bildiği tek şey zam zam zam, vergi vergi vergi...

• quote:

Orijinalden alıntı: beratmeister

Fakir değil hazırcı bir ülkeyiz malesef şikayet etme özelliğimiz yok. Tembeliz. Halbuki tüm dünyada en iyi coğrafi özelliklere sahip olan bir ülkeyiz fındık var ama fındık ezmesini seri üretime sokacak adam yok. Neden? Çünkü herkes bugünü, cebini düşünüyor. Bor madeni var ülkede dünyanın bilmem kaç yüzde rezervi ama borcamlarımızı ithal alıyoruz.

Bizim üretmemiz lazım vergileri tartışmamız değil. Nasıl sen bu ülkede ithal nutella yiyorsun, Almanlar'a satmayacaksın fındığı kendi Nutella'ni üreteceksin ve sen ihraç edeceksin. Eğer iktidar bunu sağlamazsa yahut halk bunu istediğini tek bir vucuttan diretmezse malesef vergilerin seviyesi Türk Lirasınin global birimde bu seviyede kalmasını korumak için durmadan artacaktır.

Vergileri tartışmak yerine bu konuda halkı bilinçlendirmek gerekiyor. Bakın 1950den beri bu millet hala aynı konuları konuşuyor vergi, vergi, vergi. Üretim? Bunu hiç konuşmuyoruz. Kısaca devletten vergileri düşürmelerini değil üretim yapmalarını isteyin.

Bana konuda akp yandaşı diyenler hayır hiçbirisi değilim. Bırakın artık şu meseleyi, ben Türk'üm ve tüm atalarımı ayrı ayrı seviyorum ve saygı duyuyorum. Buna hepsi dahildir, Atatürk'ü de sizden çok seviyorum ve tüm ilke ve inkilaplarının ne mana ifade ettiğini biliyorum. Artık geleceğe bakmamız gerekiyor artık atalarımızın dönemi bitti, bizimde ata olacağımızın erişkinliğine erişip ortak paydada buluşan bir millet olmamız gerekiyor. Bırakın şu Türk tipi ayrımcı paydacılığı.

+1.000.000

Ürettirmezler çünkü üretime geçersek amerika bu hükümeti anında indirir ortada ne akp ne reis falan kalmaz, anlayana

üretim olmadığı gibi tarım cenneti ülke bitiriliyor çünkü bitirilmek zorunda eğer bitirilmezse hem akp yi hem reisi bitirirler

• quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

böyle foruma yazıyolar ama aslında millet halinden memnun yoksa 15 senedir ülkeyi bu adamlar yönetmezdi vergiler yüksek ama milletin kazancıda yüksek demek ki

15 milyon yardımla geçinen insan var, bu da %30 oy ediyor %10-15te yandaş torpilli adam oldumu tek başına iktidar olursun...

5 milyon ADSL kullanan 10 milyon otomobil sahibi var fakat ülkede 80 milyon insan yaşıyor,yandaşlar dışında internete falan girmiyorlar o oy verenler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratmeister

quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Hem bu stopaj yine bize patlayacak adamlar enayimi 20lira satacağına 25e satar aynı kar ı eder biz hem gümrük vergisi öderiz hemde dolaylı yoldan stopaj madem gümrük vergisini kaldırsınlar direk stopaj olsun buna ne dersiniz ?

siz sistemin açığını bulmuşsunuz diyorsunuz ki, ben ucuz getireyim ürünümü bu ülkede yaşayanlarda salak gibi gitsinler pahalı alsınlar. bilgisayar parçası satışı yapanlarda gebersinler. doğru olan bir sistem ve sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. adaletsizlik var ortada ben vergisini ödeyerek alıyorum buradan, satıcı tüm zararını satışa yansıtıyor ama sen direk alıyorsun ve ne bir vergi ne bir şey.

sistem açığı varsa bütün dünyada var.. ingiliz, italyan, çin malını diğer ülkelere satabiliyorum ancak Türk mallarını satamıyorum çünkü PTT çok pahalı ayrıca Türkiyede

ağırlıkta az ama pahalı ürün yok nerdeyse.. Trump küreselleşmeye karşı ama Çin başbakanı küreselleşmeyi savunuyor neden acaba? Kim liberal kim komünistti?

• quote:

Orijinalden alıntı: WB

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

Orijinalden alıntı: WB

Bin bir emeklerle kazandigimiz paralari yurt disina akitiyoruz tercih meselesidir sorun yok ancak bu paralari goturen cakallarin ulkemize tek kurus katkilari yok, ne istihdam sagliyorlar ne de vergi oduyorlar. Olayi siyasi dusunmeyin, milli dusunun. Hepimiz ayni gemideyiz..

hepsiburada ve n11 kendi üretiyor dimi

Anlasilan sen konuyu henuz baslik da dahil okumamissin, yerli uretimi konusmuyoruz, ulkemizde ticari faaliyet gosteren yabanci firmalarin vergilendirilmesi konu

trdeki e ticaret siteleri belli n11 doğuş grubu hepsiburada doğan grubu. akp yandaşları bunların vergi kaçırdığını herkes biliyor bence sen olayı anlamamışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Öncelikle buradaki insanların verginin ne demek olduğunu bilmediğini görüyorum.

1- Vergi nedir?

Vergi devletin halktan onlara hizmet için aldığı ve halka yatırım olarak geri döndürdüğü bir şeydir.

2- Vergi neye göre alınır?

Devletin gücü ile orantılı olarak vergiler artar. Mesela sokaktan geçen bir adama 1 milyon dolar verip yatırım yap derseniz ne yapar? Ne yapacağını bile bilmez. Çünkü para senin kullanmayı bildiğin kadarı ile gereklidir.

Güçsüz devletler halka nasıl hizmet edeceğini dahi bilmedikleri için düşük vergiler toplar halka hiç hizmet edemez halkı mutsuz ederler.

Güçlü devletler ise halka hizmet etmek için vergileri arttıracak, halka daha güzel bir ülke hediye edecektir.

Hükümetimiz trilyonlarca doları bile yatırıma çevirebilecek ileri görüşlülüğe sahiptir arkadaşlar. Her geçen gün halka hizmet artmakta, dolayısı ile vergiler de artmaktadır. Vergiler ne kadar yükselirse halka hizmet o kadar artacaktır.

Vergilerin artması demokrasi ve milli iradenin tecelli etmesidir.

Dolayısı ile verginin kutsal olduğunu da hesaba katarsak, ne kadar vergi o kadar hizmet, o kadar helal kazanaç, o kadar mutlu bir ülke demektir.

Vergi Türkiye gibi yarı sosyalist devletlerde tek parti iktidarının devamı için yandaş yaratılıp güçlendirilmesi amacıyla toplanır

Gerçek demokratik ve serbest piyasacı devletlerinde ise vergi halkın %100üne hizmet için toplanır

vergi amaç değil araçtır

vergi azaldıkça özgürlük ve gelişme artar .

Vergi arttıkça ekonomi daralır işsizlik artar

• quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

Sadece bu konu için demedim. Genel olarak nereye kadar devam edecek bütün herkes zengin değil ya

fakirlere yemek verdikçe memura-emekliye maaşını yandaşa da torpili verdikçe neden olmasın?... Katardan da biraz destek geldimi tamamdır

• Çok ve gereksiz konuşulmuş. Milli olalım şeklindeki yorumlara cevaben yazıyorum.
    Ülkenin vergi oranları o kadar yüksek ki insanlar geleceğe yönelik plan yapamıyor. Siz de tembeliz diye düşünüyorsunuz. Çok büyük holdingler şirketler finans kaynağı çok büyük olan kuruluşlar dışında geleceğe yönelik planlama yapamıyoruz. Çünkü yarını önümüzdeki ayki işçi maaşlarını nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. İşçiye bir ödüyorsak yarısını da sigortaya ödüyoruz. Bunu anlayıp işveren ve işletmeleri düşünün. Ondan sonra tembellikten dem vurun.

İstihdam o kadar az ve vergi o kadar yüksek ki herkes basit işlere kaçmaya çalışıyor. En az riskli iş. Fındık örneği veren arkadaşın da görmediği bu. TMO dan almanyaya ihraç ediyoruz fındığı aracı yok fiyat düşük gidiyor. Bizde insanlara gelene kadar o kadar aracı giriyor ki. Çünkü insanlar bu işten para kazanmaya çalışıyor. Başka işi ne biliyor ne öğrenmek istiyor çünkü riskli. TMO'nun halka direk satışı yok aracı sokuyor işe ama almanyaya direk ihraç ediyor. Bu ülke her zaman bu şekildeydi. Bunu yıkmak için önce bu milli olalım yeter kafasından kurtulup global olalım kafasına gelmeliyiz ;)

• şu forumda kimse GSS haksızlıgını dile getirmiyor sanırım
  • Hocam açık falan değil sizce insanlar gümrük vergisi ödemesine rağmen neden yine de yurtdışından almaya çalışıyor bunu hiç düşünmemişsiniz bakın gümrük vergisi ödüyorum aldığım fiyatta satıcının karı da içinde oluyor ama yine de Türkiye fiyatına göre çok uyguna geliyor peki bunun sebebi ne gelin birlikte düşünelim, 1-Yerli satıcının aşırı kar isteği. 2-İthal eden satıcının hem gümrük ödemesi hemde satarken ürüne gelen kdv,trt vb. aşırı derecede vergilerin bindirilmesi. Şimdi düşünürsek zaten kendimiz ürün üretmediğimiz için hep ithalat yapıyoruz e zaten yurt dışı bizden para kazanıyor para gidiyor kısacası ülke dışına, ee ben salak mıyım zaten dışarı çıkacak parayı aynı mal için daha fazla fiyat ödemeye.
    Bunun çözümü nasıl olur biliyor musunuz devlet vergileri azaltır ve teknolojiyi üretebilecek gücün olursa kendi ürettiğin malları kullanırsan hem tüketiciye daha ucuza mal satarsın hemde ihracat yaparsın umarım güzelce anlatabilmişimdir.

• Wilshire W kullanıcısına yanıt
    işsizlik vergisi,işsiz kalıyorsun devlete para ödüyorsun,dünyada herkes bu sistemi nasıl yaptınız diye şaşıp kalıyormuş,yani bu kadar kerizi nasıl buldunuz direk diyemiyorlar,şaşırıp şaşırıp kendi ülkelerinde uygulamıyorlar,sgk şirket gibi hergün reklam çeviriyor biz eskiden ssk'yı bilirdik onunda reklamla falan işi olmaz dı,bunlar banker kastello gibi devamlı gelin bize para getirin para getirin diye reklamlar döndürüyorlar,paraları ne yapıyorlar,kamu karcamalarına %12 arttı,suriyelilere,köprü taahhütlerine harcıyorlar,Allah bu millete herşeyi vermiş ama akıl denen şeyden çok az kişiye vermiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 14 Haziran 2017; 14:44:47 >
  • Gerçekten kafayı yiyeceğim her geçen gün daha da kölelrşiyoruz

• düzenin böylesine yazıklar olsun.bundan dolayı ak partiye oy vermeyen çoğu kişi biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilshire

şu forumda kimse GSS haksızlıgını dile getirmiyor sanırım

Forumda en çok mesaj atılan konulardan biriydi sanırım..

fakat unutmamak gerekiyor değiştirebileceğin konuda tepki işe yarabilir

AKK de tepkilisin o kadar site o kadar konu trend topic olan şeyler... değiştirebildin mi? kotalı internete geçildi. çünkü ucuz internet isteğin özel firmalardır hergün restaurantlara köfte ekmek 3 lira olsun diye eylem yapsam sonuç ne olur?

GSS de karşı taraf devlet .sonuç ne oldu 16 nisandan önce borçlar ve pirimler 53 liraya sabitlendi (250 liralık pirimden vazgeçildi)... bu durum bazı insanlar için iyi bazıları içinde kötü 2019 seçimlerinde belki bu durum da değişir ( önceki seçimlerde borçlar belli yaşa kadar silinmişti ) nasıl ki 60 yaşında emeklilik bazıları için çok bazıları için de erken olduğu gibi( eski politikacılarda çalışanları 38 yaşında emekli yapmıştı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 14 Haziran 2017; 15:06:16 >

• complete_ kullanıcısına yanıt
    forumagir F kullanıcısına yanıt
    Genel mantığını (sacmalığını) biliyorum.

Yıllarca yurtdışında bulundum, elimde konsolosluk onaylı önceki yıllarda ikametimin yurtdışında olduğunu belgeler evrak göstermeme ragmen 4800 civarı bana çıkardıkları HAKSIZ borcu yurtdışı giriş çıkışlarımı gösterdikten sonra 1700'e indirip ardından bunun üzerine faiz işletip 2000 dolaylarına cıkardılar.

TR ye döndükten sonra ben hala "nasılsa kayıtlara ABD de geçtiği için burada üzerime borç olmuyor, yazılmıyor" diye biliyordum. neticede yasa 2012 de çıktığında bana "derhal NY baş konsolosluğuna gidip ikametini oraya aldır yoksa burada her geçen gün borç yazılır. TR ye döndüğünde o evrakı da kaybetme, olur ya borç çıkarsa bunu gösterirsin ve silinir" diyende yine devletin kendisi. ve ben 2012 de hemen vakit kaybetmeden gidip ikametimi NY a aldırıp ilgili resmi evrakı aldım konsolosluktan.. ama gel gör ki yazları tr ye izne geldiğim zamanlar ve döndükten sonra (gss muhabbetine uyanana kadar gecen) bir kac aylık zamanı da ekleyip faizleriyle aldılar (1700 tl) yani o kalan kısmı silmediler ve ödedik tabi.. uğrasmayalım , ileride sorun olmasın silinsin dedik. sonra ne yaptılar? "EVET" kampanyası yürütürken tv lerde boy boy reklamlar yayınlaYıp faizleri de bocları da büyük ölcüde sileceğiz hafifleteceğiz ve en alt level dan sabitleyeceğiz "dediler.. peki ben ve benim gibi borcunu ödeyenlerin sucu ne ? neden bizden aldılar bu parayı? madem öyle bizim paralarımızıda belli noktada iade etsinler. bu kul hakkı değil mi? BU sabah haberlerde gördüm, resmileşmiş 53 tl ye fixlemişler.. böyle bir uygulamanın olması bu parayı almaları zaten kabahat ama önceki rakamların yüksekliği ve üzerine bindirdikleri faizleri de düşününce hiçbirşey bu son rakam.

Hakkımı haram ediyorum. Allah sorsun bu haksızlığı!

EDIT: BİR ŞEY DAHA EKLEYEYİM; O ÇIKARILAN BORCU NASIL ÖDEDİM BİLİYOR MUSUNUZ? ABD nin bana TR ye döndükten sonra oradaki çalışma periyoduna istinaden göndermiş olduğu vergi iadesi çekiyle. (malum her yıl vergi iadesi olur) Tax return zamanı işlemlerimi yapmış daha sonra dönmüştüm ve inanın aradan 1 yıl geçmesine rağmen ben Amerikadan ayrılmama ragmen bana hem e-mail hemde oradaki eve posta yoluyla ulaştılar ve çeki bozdurmami istediler. bende yanıtladım teşekkür ettim ve geçen sene gittiğimde çeki aldım, orada cash ettirip TR ye dönünce de buradaki GSS pisliğini ödedim. Kendi ülken seni borçlandırsın , ama karşı ülke 1 usd bile alacağın varsa onca zaman sonra sana haber versin ki, paranı alabil diye..

çok şey söylemek geliyor insanın içinde de değmez mübarek gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 14 Haziran 2017; 15:25:5 >

• sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Yazdığın şey tamamen içler acısı. Ancak iyi kamu spotu olur senden.

Şu yazını youtebede canlı yayında sözlere döksen popi olursun. Konu başlığında benden

1 - vergi ne değildir ?

2- Vergi neye göre alınmaz ?
  • Devam edin bakalım,ama şunu iyi bilin vergi adı altında eşkiya gibi haraç aldığınız insanların yakında kaybedecek hiçbirşeyleri olmayacak...
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Milli olmak diyince güselim geldi. :) Her yeni doğanın üzerine atlayan bir vergi/istek/zoraki... var.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.