Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: firat_kilic

böyle yapacağına şöyle de yapabilirdi... vatandaşı sikıştırmaya gerek yok. yurtdışı devletlerle ticari anlaşma yapıyorlar der ki... ben senden 100liralık mal aldım... sende benden 100liralık mal alıcan... yada karşılıksız 100liralık mala denk gelen kredi vericen... yada borç vericen.. yada teknoloji vericen, balık tutma tekniği vericen... x+n....

Eğer bunları yapamıyorsan hemen eğitime yönelicen fen matematik gazlıcan veya meslek liselerine abanıcan ve herkes kendi sektöründe çalışabilecek bunuda planlayacan... ne kadar elektronikçi laızm ise o kadar kontenjan vs.. sonra tesviyeci işsiz veya x gelip o mesleği yapamayacak.. ayrıca suçlulara çok sağlam etiyolojiye kadar... her bilim dalından taramalar yapılacak... denge (adalet) ancak böyle olur.. adalet(denge) olmayan yerde yaşam olmaz. gidişatı görücen intel amd hynix ram fab. usb bellek arm... ya birini alıcan aselsanla geliştiricen... yada dış firmaların birini çekicen içeri.. bitmeyen işler var... *** bunları söylemem... devletten biri gelirse söylerim o zaman gerçekten yol yapmış olur 50yıl ilerler... eteki türlü namaz niyaz seccade kabe işleri ile ancak arkadan hep beraber gelen bir toplum üretmiş olursun tarihte denenmiştir...

ama bu hükümet çocuk gibi sıkışınca anneden para isteyen çocuk sanki... sıkışınca vergiye aban.... böyle alışkanlıklar milletlere çok pahalıya mal olmuştur... mahiyeti ölümdür..

toplam gssye ödenen para ne kadar? şeffaf mı? çok milyar dolar gibi bir rakam diye hissediyorum... bu para ile........

Aynı şeyleri yazıp duruyoruz Devlet güçlü ya kimse üstüne toz kondurmama derdinde dediğin gibi. Eğitim yok ama teknoloji üretilecek. Neymiş yerli araba yapamıyormuşuz mesela En önemli ve tek resmi bilim kuruluşunun başına hayvanat bahçesi müdürü atayarak gelişmeye çalışıyoruz. Başaramayınca da suçlu her zaman halk olur devlette suç yoktur.

Dediklerin çok doğru ve işte bu saydıklarım gibi sebeplerle teknolojide dışa bağımlı oluyoruz. Para dışarı gidiyor diye vergi kouyorlar sonra da vatandaş ucuz yollu edinimi bulunca ona da vergi koyuyorlar. Çok zevkli bir ülkeyiz

• firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar gördüğüm en absürt mesaj

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Yalnız alıcı etkilenmiyo bu vergiden. 700kişide beğenmiş ne kincisiniz daha konuya hakim değilsiniz okudunuz araştırdınızmı bence hayır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metekhann

Yalnız alıcı etkilenmiyo bu vergiden. 700kişide beğenmiş ne kincisiniz daha konuya hakim değilsiniz okudunuz araştırdınızmı bence hayır.

Sen istersen bir daha oku, satıcaya giden paradan kesinti yapılacak ve bu alıcıyı etkilemeyecek öyle mi? Ya çok safsın, ya da yeterli eğitime sahip değilsin.

"lk etapta tüketiciye yansıyan bir durum olmayacakmış gibi görünse de yurt dışı alışveriş şirketleri ödemelerini eksik almaya başlayınca doğal olarak ya Türkiye’ye ürün gönderimini durduracak ya da Türkiye’deki müşterilerine bu kesintiyi de yansıtmaya başlayacak. Bu nedenle de kredi kartı, havale gibi durumlar farketmeksizin kesintiler yapılacak."
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile ki hep olabilir modudur en uç nokta fakat ya 1dir yada 0dır... İngiltere başımıza bu adamları ajanik yapıştırdı bunlarda bizden rolü yapıyor. En güzel 1nci dünya savaşı öcü/rövanşıda böyle alınıyor kontrollü geri bırakma.... özelleştirme.. eğitimde her yıl değişim.. arap / ortadoğu kümesine indirgeme.... gmt+2den gmt+3e düşme... bop... abd.gülün ingiltereden "order of the bath" yüksek şövalye nişanı alması ardından tekelin gitmesi ing. cep tel serv. sağl. gitmesi ingiltere.. telekom arap adı altında backgoundu ingiltere...gibi... milyonlarca ayar değiştirildi...

Özelleştirme kelimesini birde şöyle düşünelim... beyninde messengerlar var... nörotransmitterlar.. sensör... duyma koklama vs... şimdi bunları 20yıllığına özelleştirdiğimizi düşünelim ali abiye.. işte özelleştirme bu demek... şimdi bağımsızlıktan bahsedebiliriz...

Yeni nesile şüpheyi bırakıyorum. Böylece bilmek zorunda kalacaklar. Güvenme devri bitmiştir. Kaostan düzen doğarmış.

Ya ülkeyi değiştireceğiz / yada ülkeyi değiştireceğiz başka kimsenin şansı yok.

Millet gibi sesimiz çıkmıyor kabile gibiyiz bölük pörçük hep beraber yanlış olan bir şeye birleşip hayır diyemiyoruz. Karar verici organlar 360derece açı ile düşünemeyip en doğruyu yapamayacak kafadalar ve bunlar ülke yön-ediyor.

Elon Musk abd başkanı olsa trumph yerine ne olur bir hayal et... (bi yandan iyiki olmamış diyebilirsin... eee bu fırsatı nasıl değerlendiriyoruz? !!!! ) Yeni doğan 15yaşında bir çocuk demokrasi nedir onu bilmiyor hep aynı parti iktidarda.. elon musk hem fikirsel her türlü dinamik biri... başarılı biri bizde seçilenler ne yapmış ki? yıllardır belediyeden maaş almış... milletin parası ile onu almış bunu almış.. üstelik ne kadar doğru almış vs.. düşünkj anneden para alıp istediğini alıyorsun.. tam zengin çocuğu modeli.. başarı nerede? bu adam ne yapabilir? nasıl sıçratır ülkeyi? iş için düşünmemişki bir defa kafa beyin fırtınası yapmamış.. geri nedir? ileri nedir bilmiyor.. bilseydi 15yılda daha farklı olurduk. En azından arm lisansı almış cpu geliştiriyor usb bellek üretiyor... nand ram basıyor olabilirdik.. bu işlerin geriye gitmeyeceğini herkes biliyordu... peki neden yapmadık/**lar ???!!! ----->>>> ****kontrollü geri bırakma...****

peki bizdeki böyle adamlar yerine (ki çok ileri insanlarımız var) niye vurdu kırdı tipler sahneye çıkıyor? Şöyle bir söz vardı sanırsam....

“Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacaktır.” Sri Chinmoy Ghose

Bi yandan da bir din çıkardılar.. varsa yoksa din.. almanya kapıyı açsa.... sınırı bi aç bakayım... kaç kişi kalıcak... zorla zapt ediyorlar.. bunun adı tecavüz.......... din ile de susturuyorlar.. aaa bak Allah isyan edenleri sevmez.. pskolojik harbin din maskesi... eğ boynunu... sonra fikir üret... diğeri gelsin çalsın.. kayıt yok... olsa bile mahkemede alamassın mahkemede 10yılını alır.... dolandırsın... diğeri vergiye abansın... utanıyorum bu ülkede yaşayamamaktan... kusuyoruz... işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 16 Haziran 2017; 23:39:3 >

• bunların partnerlarından biri haberturk (ciner=cin-er? isim bile kıllandırıyor?) haber orada kaynak... http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1527516-internetten-alisverise-banka-uzerinden-vergi

• RuiNatioN kullanıcısına yanıt
    gmt+3 zaten 3ncü dünya 2ye ne zaman çıkmıştık?

• quote:

Orijinalden alıntı: firat_kilic

Anladığım kadarı ile ki hep olabilir modudur en uç nokta fakat ya 1dir yada 0dır... İngiltere başımıza bu adamları ajanik yapıştırdı bunlarda bizden rolü yapıyor. En güzel 1nci dünya savaşı öcü/rövanşıda böyle alınıyor kontrollü geri bırakma.... özelleştirme.. eğitimde her yıl değişim.. arap / ortadoğu kümesine indirgeme.... gmt+2den gmt+3e düşme... bop... abd.gülün ingiltereden "order of the bath" yüksek şövalye nişanı alması ardından tekelin gitmesi ing. cep tel serv. sağl. gitmesi ingiltere.. telekom arap adı altında backgoundu ingiltere...gibi... milyonlarca ayar değiştirildi...

Özelleştirme kelimesini birde şöyle düşünelim... beyninde messengerlar var... nörotransmitterlar.. sensör... duyma koklama vs... şimdi bunları 20yıllığına özelleştirdiğimizi düşünelim ali abiye.. işte özelleştirme bu demek... şimdi bağımsızlıktan bahsedebiliriz...

Yeni nesile şüpheyi bırakıyorum. Böylece bilmek zorunda kalacaklar. Güvenme devri bitmiştir. Kaostan düzen doğarmış.

Ya ülkeyi değiştireceğiz / yada ülkeyi değiştireceğiz başka kimsenin şansı yok.

Millet gibi sesimiz çıkmıyor kabile gibiyiz bölük pörçük hep beraber yanlış olan bir şeye birleşip hayır diyemiyoruz. Karar verici organlar 360derece açı ile düşünemeyip en doğruyu yapamayacak kafadalar ve bunlar ülke yön-ediyor.

Elon Musk abd başkanı olsa trumph yerine ne olur bir hayal et... (bi yandan iyiki olmamış diyebilirsin... eee bu fırsatı nasıl değerlendiriyoruz? !!!! ) Yeni doğan 15yaşında bir çocuk demokrasi nedir onu bilmiyor hep aynı parti iktidarda.. elon musk hem fikirsel her türlü dinamik biri... başarılı biri bizde seçilenler ne yapmış ki? yıllardır belediyeden maaş almış... milletin parası ile onu almış bunu almış.. üstelik ne kadar doğru almış vs.. düşünkj anneden para alıp istediğini alıyorsun.. tam zengin çocuğu modeli.. başarı nerede? bu adam ne yapabilir? nasıl sıçratır ülkeyi? iş için düşünmemişki bir defa kafa beyin fırtınası yapmamış.. geri nedir? ileri nedir bilmiyor.. bilseydi 15yılda daha farklı olurduk. En azından arm lisansı almış cpu geliştiriyor usb bellek üretiyor... nand ram basıyor olabilirdik.. bu işlerin geriye gitmeyeceğini herkes biliyordu... peki neden yapmadık/**lar ???!!! ----->>>> ****kontrollü geri bırakma...****

peki bizdeki böyle adamlar yerine (ki çok ileri insanlarımız var) niye vurdu kırdı tipler sahneye çıkıyor? Şöyle bir söz vardı sanırsam....

“Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacaktır.” Sri Chinmoy Ghose

Bi yandan da bir din çıkardılar.. varsa yoksa din.. almanya kapıyı açsa.... sınırı bi aç bakayım... kaç kişi kalıcak... zorla zapt ediyorlar.. bunun adı tecavüz.......... din ile de susturuyorlar.. aaa bak Allah isyan edenleri sevmez.. pskolojik harbin din maskesi... eğ boynunu... sonra fikir üret... diğeri gelsin çalsın.. kayıt yok... olsa bile mahkemede alamassın mahkemede 10yılını alır.... dolandırsın... diğeri vergiye abansın... utanıyorum bu ülkede yaşayamamaktan... kusuyoruz... işte...

ilk paragraf bol komplo teorisi ile dolu olmuş ama diğer kısımları doğru
    Ki elon musk abd başkanı olsun asla istemem çünkü siyaset işin içine girdimi her insanın değişme ihtimali var derim bırakalım böyle insanlığa hizmet etsin.

Anlaştığımız pek çok nokta olduğu gibi ayrıştığımız bir nokta da burada dostum. Ben hiçbir olaya hiçbir zaman ülke bazında değerlendirme yapmıyorum yapmam. Ülke bazında değerlendirilmesi gereken şeyler çok çok azdır. Mesela vergi ne kadar olmalı vs. gibi küçük şeyler. Bahsettiğin ses çıkması olayı milletçe değil dünyaca olmalı. Tüm dünyada devletin değil halkın patron olduğu gösterilmeli. Birçok 1.sınıf ülkede böyle olsa da alt seviyelerde böyle değil. Halk bilinçsiz. Bu konuda da hemfikiriz. Bunun sağlanması ülke ülke olmaz dünyaca olur düşüncesine sahibim. Biraz daha hümanist biraz daha insancıl bir yaklaşım sergilerim hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: au07

Olayın benim anlamadığım kısmı bu uygulama vergi almak mı oluyor gasp etmek mi? Durumun tersini düşünelim. Eğer Çin veya başka bir ülkenin hükümeti bunu farkedip aynı şekilde siz bize %20 stopaj koydunuz ama size ders olsun bende %99 stopaj koyuyorum %1 ini ödüyorum o zaman diyerek cevap verirse Türkiyenin hali nice olur?? Merak ettiğim şey, böyle bir uygulamanın uluslararası ticarette daha önce bir örneği var mı acaba? Getirisinden çok daha büyük uluslarası problemlere gebe olabilecek bir uygulama gibi geldi bana.

zaten yurtdisina internet yolu ile yaptigimiz satis miktari cok azdir ama yinede diger devletler tepki olarak dediginiz gibi buyuk kismini kesseler paranin super olurdu. hatta normal ticarette de para girisine ek vergi uygulayip bu kan emicileri iyice bir zorlasalar keske.

• Böyle birşeyin uluslararası ticarette yeri yok tabiki,karşı ülkeyi vergilendiriyorsunuz,bu kadar gözleri dönecek neler oluyor maliyede bilmiyorum,yada birileri paramı bul dedi,sıkıştırdılar,akla hayale gelmeyen şeyler bunlar,25 milyar dolar harcadık yine harcarız suriyelilere diyenler niye çıkarıp ceplerinden vermiyorlar,veya 1 tane suriyeli aile bakmıyorlar,alsınlar evlerine çok seviyorlarsa,sarayın 1000 odası boş,yerleştirsinler suriyeli aileleri madem bu arap seviciliği üst düzeyde,bir aylan bebek öldü her konuşmada aylan bebek,bizim nice bebeklerimiz katledildi,babasız kaldırlar ağzına alan yok aylan bebek aylan bebek,tabiki allah rahmet eylesinde kardeşim sadece aylan bebek mi öldü..
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    1nci satır madem komplo teorisi %100 şüphe ile üzerine gidip araştıralım. Ben bir sürü arama araştırmadan sonra bunu yazdım. Dışardan bakan göz elbet yabancı olur. Önce kabayı görür. Sonra detaya iner inecek fokus varsa. Bu bir zamanlar metallica kasedini 1 parça için alıp sonra tüm albümün güzel olduğunu fark etmek gibidir. Dışardan öyle gözüküyor demek ki satırlar...
  • veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Dostum kısmen haklı ve haksızsın dünyada en çok dolaylı vergi ödeyen millet biziz yani bordrolu memurun maaşından doğrudan vergi kesiyor devlet ama çoğu şirket çalışanlarının maaşını sistemde düşük göstererek bir kısmını elden veriyor...yani anlayacağın memur dışında doğrudan vergi ödeyen yok...millet arabalarını yakıtları hep şirketlere fatura ederek vergi kaçırıyor...devlette zenginden alamadığı vergiyi dolaylı olarak yakıt, iletişim v.b gibi zorunlu hizmetler üzerinden dolaylı alıyor...yediğin ekmeğin vergisi pırlantadan daha fazla var gerisini sen düşün...
  • bir tane aklı evvelin aklına gelmiş,
    pratikte uygulanabilirliği olmayan bir uygulama,
    olsa bile ancak ödenen meblağının üstüne eklenir,
    fakat uygulanabiliriği çok zor.
  • muitobom kullanıcısına yanıt
    ödeme yaptığınızda banka aldığı emri uygulayıp sizden ekstra para çekecek. uygulamasında zorluk yok. yasal olarak sıkıntılı bana göre. 30 dolar ödemeyi onaylayıp, atıyorum 40 dolar ödeyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comnet

Bu hafta bu konu NTV'de konuşuldu. Ödenen tutarın %1'i kadar da banka kredi kartımızdan ek ödeme kesecek diyorlar. Eğer 100 dolarda 1 dolar, 10 dolarda 0.10 dolar "yurt dışı alışveriş ücreti" ismiyle ek para keseceklerse benim açımdan çok sorun olmaz. Ancak bu %1 ile başlayıp sonra arttırılabilir bu sebeple yine de zararımıza bir uygulama olacak gibi görünüyor.

Ne %1i hocam ya ben en az %10 civari bir ücret olur diye tahmin ediyorum.

• Arkadaşlar k.k.d.f diye bir vergi var kaynak kullanım destek fonu bir şirketiniz var yurtdışından ithalat yapıyorsunuz,çalıştığınız firma artık size güvendi ve vadeli olarak mal satıyor,devlet ne yapıyor biliyormusunuz sen yurtdışından vadeli mal alıyorsun bana %6 vergi ödeyeceksin diyor,bu vergi %1 ile başladı şu an hükümet bunu %6 yaptı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 23 Haziran 2017; 22:38:9 >
  • osmanlı’nın sonu bu vergilendirme yüzünden olmuştu, isyanlar falan çıkmıştı, tarım/ticaret böyle bitirilmişti, bizimkilerden tık yok.
  • Bluflame B kullanıcısına yanıt
    Simdiki halka bir Allah iki Osmanlı diyorlar hepsi amin çok amin diyor susup oturuyor

• Peki bu akıl danelerine sormak lazım bu kadar vergiyle ülkeyi daha ne kadar sömüreceksiniz diye, zerre üretim yok, işsizlik desen zirvede, dağ gibi 4 milyon Suriyeli de bonus olarak yanında ve devlet olarak elinde ki tek gelir kaynağın Türk vatandaşları...

Verginin vergisini alıyosun, yeni para kırpma yolları da buluyon, ayın 1 inden itibaren otoyollara da özel mesafe hız hesaplayıcı cihazları vs..de koydun, çat 427 lira ceza..

Yurtdışı desen Türk vatandaşına bireysel olarak bile parfüm, telefon, oksijen bile yasak buradan üç misline alması için..

Ama bakıyon nasılsa bu millet gık demiyo, vur abalıya, evet gık demiyo da lakin dünyada ki savaşların en büyük nedeni de ekonomik buhrandır.. Bu millet aç kalsın bakalım bi noluyo, 7 haziran seçim sonuçlarını unuttun mu, yada sonuçlarına bir türlü sevinemediğin 16 Nisanı

Hiçbir partiyle bağım yok ama bi insanı da nefret ettirdiniz lan..

• righteous@ kullanıcısına yanıt
    hocam günlük gazeteleri takip ederseniz, hazineye ait her türlü taşınmazın özelleştirme ile satılmaya tam gaz devam ettiğini görürsünüz. tüm cumhuriyet kazanımı satılıyor. kamuya (ülkeye, halka) ait para edecek her şey satılıyor maalesef. ama atatürk'e küfür gırla. üzülüyoruz sadece.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.